Babaya gizlice ilaç vermek?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba sevgili kk üyeleri,

Ben 5 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum, oğlumun doğumundan sonra sorunlarım başlamıştı. Şu son zamanlara kadar her şey yoluna girmişken babam beni maalesef sürekli dibe çekiyor.
Çok negatif, çok kavgacı, dediğim dedik, inatçı, torunu haricinde zamanlarda gerçekten bazen çekilmez oluyor.
Yani babamı anlatmaya kelimeler yetmez, önceden tolere edebilirken çocuktan sonra bunda çok zorlanmaya başladım. Annem deseniz yazık dün babamdan boşanacağım artık yetti canıma diyordu.
Gelelim meseleye, bugün doktora gittim. Doktora bu durumdan da bahsettim; babamla konuşmanın onu doktora götürmenin imkanı yok.
Doktor da bana verdiği ilaçtan babama yarım doz vermemi; kendisini iyi hissederse doktora gitmeyi daha kolay kabul edebileceğini söyledi.
Fakat babama böyle bir şekilde ilaç vermem mümkün değil, ölümden kurtuluş olduğunu bilse içmez. Gizli vermek aklıma gelmekle birlikte bunu da doğru bulmuyorum ama gerçekten hayatımız çok negatif nefes almak istiyorum. Hele annem. Yazık kadın 24 saat birlikte.
Bu arada ilaç ile ilgili şöylebir şey söyleyeyim;emzirirken kullanılabilen bir antidepresan.
Durum bundan ibaret, bu hayatı böyle yaşamak mı; yoksa gizliden ilaç verip sınucuna göre hareket etmek mi?

Dava açsa suçlusunuz ....birine iradesi dışında gizlice ilaç vermek maalesef hem etik değil hemde yasal olarak canınızı yakabilecek bir durumdur ...daha kötü sonuçlara yol açabilir
Ya zaten doğru bulmuyorum yazdığım gibi; fakat kör şeytan işte. O kadar kötü ki hayatımız. Dr bugün bu teklifte bulunana kadar aslındahiç aklıma gelmii vir fikir değildi. Tabi dr babama iradesi ile ilaç vermeyi önerdi.

Yanlış anlamayın benim söylemeye çalıştığım şey düzeltmek isterken daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalma ihtimalinizi hatırlatmaktı ...en kısa zamanda herşeyi yoluna girmesini diliyorum sizin için

Doktor suçlu. Yahu şikayet edilse ceza alır.
Ben doktor olsam hastanın lafiyla görmediğim birine ilaç tavsiye etmem.
Sizin yaptığınız da suç.
Adama ilaç yüzünden bir şey olsa ne yapacaksınız.
Benim arkadaşım milletin şeker gibi kullandığı bakkalda bile satılan ağrı kesici yüzünden az kalsın oluyordu.
Anlamadığım şey, babanizla mi yasiyorsunuz?
Kendi eviniz yok mu?
Aynı evdeyseniz ayrılın ve rahat edin.

Doktorun , kişiyi görmeden böyle bir şey teklif etmesi çok abes geldi.

Bazı ilaçlar tepkime yapabiliyor başka bir şeyle kullanıldığında , yan etkisi oluyor v.s

gizli vermek vebaldir bana göre.
Dr'a çok güveniyorum. Alanında yaşadığım ildeki en iyi uzmanlardan birisi. Aslında bu bana da garip geldi fakat ilaç gidip eczaneden reçetesiz alabileceğiniz ve hamilelerde emziren annelerde kullanılabilen bir abtidepresan.
Dr zaten 2 ya da 3 gün ver sonra da ilaç almak için dr a gitmen lazım diyip psikiyatra götür dedi.
Çok çaresiziz valla bu nedenle bir umut sorgulamadım çok fazla.

Antidepresanlar tehlikelidir. Baska ilaclarla icilemez alkolle içilemez vs. Habersiz vermek risk. Ikna edip götürmeye çalışmak dışında careniz yok gibi

doktorunuzu değiştirin bence...

Ben bir şey yapmış değilim; ilk konumda zaten doğru gelmediğini de söyledim. Babamla yaşamıyorum fakat oğluma annemler bakıyor. Ben 2 gün 3 gün gelmem o sorun değil de annem de artık dayanamıyor.
Ne kadar iyi be kadar kötü bir fikir tartmak istedim sadece.

Benim babamı anlatmışsınız neden bilmiyorum babam da böyle
Torunlarlayken sorun yok
Ama onun dışında anneme sürekli bağırıp çağırıyor hiç huzuru yok kadının.
Benim babam kalp krizi sonrasi bu kadar asiri huysuzlasti kardeşim de kalp doktoruna gitti doktor izin verdi ancak babam hayatta içmez
Biz de düşündük gizli vermeyi ama sonra vicdanen rahat edemedik
Iyiyken çok iyi ama onun dışında sürekli küfür hakaret

Uygun görüyorsanız verin. Bu soruna etik bir yöntemle çözüm varsa tabii onu yapın.

Kesinlikle hayır hayır hayır.
Vermeyin.
Bilinmeyen, çok yaygın olmayan bir yan etki babanıza gelmişse, Allah korusun felç geçirse kalp krizi geçirse hatta ölse
O vicdan azabıyla yaşayabilecek misiniz?
Dahası..
Size neler olur haberiniz var mı?
Bu bir suçtur, kimsenin hayatına bu derece müdahale edemezsiniz.

Ahhh aynen. Bir de küser ki o küstüğü zaman bulunduğu ortam tamamen negatif enerjiyle dolar

Ahhh aynen. Bir de küser ki o küstüğü zaman bulunduğu ortam tamamen negatif enerjiyle dolar
Aynen yaşamayan anlamaz
Sürekli diken üstünde artık o varken oraya gidesim gelmiyor
O kadar da iyi bir insandı ki ölüm korkusu mu bilmiyorum
Ama çok yorulduk annem onu hasta kabul ediyor
Her lafını yutuyor cevap vermiyor ama susmuyor bi türlü hep daha fazlası ağza alınmayacak şeyler
Kadın artık mezara sokacak beni kanser olucam diyor
Neyse kendinizi yalnız hissetmeyin dedim biz kardeşimle bir çözüm bulamadık
Allah yardımcımız olsun özellikle de annelerimizin

Doktorun , kişiyi görmeden böyle bir şey teklif etmesi çok abes geldi.

Bazı ilaçlar tepkime yapabiliyor başka bir şeyle kullanıldığında , yan etkisi oluyor v.s

gizli vermek vebaldir bana göre.
Emzirirken ben en dusuk dozlu agri kesici bile kullanmadim siz depresan ilaci kullaniyorsunuz hemde babanizi görmeden tahlil vs yaptirmadan dr ona da verebilirsiniz diyor..

Bana siz degilde dr ilginc geldi.

Kendi ilaçları olsa doktor kontrolünde içmesk icin yapilsa bi sekilde anlaşılır, doktordan fikir alinir ama bu durumda verilmesi doğru değil

Emzirirken ben en dusuk dozlu agri kesici bile kullanmadim siz depresan ilaci kullaniyorsunuz hemde babanizi görmeden tahlil vs yaptirmadan dr ona da verebilirsiniz diyor..

Bana siz degilde dr ilginc geldi.

Bildiğim kadarıyla tahlil yapmıyorlar zaten ama önce teşhisi koymak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…