- 28 Temmuz 2017
- 2.723
- 6.756
- 158
- 28
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Bencede yani doktor hastayı görmeden böyle bir şey dememeliydi.Mesela rutin ilaçları ne ,hangisi hangisi ile tepkimeye girer biliyor mu ? Anneannem soğuk algınlığı hapı ile şeker hapını aynı anda içmiş bir şey olmaz diyerek gece acillik olmuştu ,ilaçlar tepkimeye girmiş ,soluk alıp vermede zorlanmıştı kadın.Doktor neden aynı anda içtin teyze diye kızmıştı ,bu ilaç işleri tehlikeli işler yasal sorumluluk altına girersiniz hiç girmeyin.Doktorun , kişiyi görmeden böyle bir şey teklif etmesi çok abes geldi.
Bazı ilaçlar tepkime yapabiliyor başka bir şeyle kullanıldığında , yan etkisi oluyor v.s
gizli vermek vebaldir bana göre.
Reçetesi bir ilacmis.
Etik değil yinede. Hic recetesiz antideprasan duymadım ben bu arada siz duydunuz mu
İlaç vermeyin diyenlerin yorumlarını dehşetle okudum. Psikolojisi bozuk bir babanın kaç kişinin hayatını cehenneme çevirebileceğinden haberiniz var mı? Yan etki olsa vicdan azabı çekmez misiniz denmiş, peki bu adamın yaşattıkları yüzünden biri depresyona girip canına kıysa ne olacak ? Sadece babayı etkileyen bir şey olsa istemezse tedavi olmasın ama bu hastalıktan etkilenen hatta kendi de hastalanan anne kız var. O yüzden babanın kararı denip geçilemez. Bulaşıcı hastalık gibi düşünmek kazım. İlacı verip vermemek size kalmış ama benzer yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, psikolojinin babası frued mezarından kalkıp sizi terapiye alsa babanız sakinleşmeden annenizle siz huzur bulamazsınız. Yok vebal olur, yok istemezse içmez diye hakkına saygı duyulacak bir adam değil bence babanız, yıllarca kendi psikolojik sorunları yüzünden annenizin ve sizin hakkınıza girmiş, sağlığınızı bozmuş. İlacı verin en azından azıcık susar yine de terapi almak istemezse susmuş haliyle idare edersiniz.Merhaba sevgili kk üyeleri,
Ben 5 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum, oğlumun doğumundan sonra sorunlarım başlamıştı. Şu son zamanlara kadar her şey yoluna girmişken babam beni maalesef sürekli dibe çekiyor.
Çok negatif, çok kavgacı, dediğim dedik, inatçı, torunu haricinde zamanlarda gerçekten bazen çekilmez oluyor.
Yani babamı anlatmaya kelimeler yetmez, önceden tolere edebilirken çocuktan sonra bunda çok zorlanmaya başladım. Annem deseniz yazık dün babamdan boşanacağım artık yetti canıma diyordu.
Gelelim meseleye, bugün doktora gittim. Doktora bu durumdan da bahsettim; babamla konuşmanın onu doktora götürmenin imkanı yok.
Doktor da bana verdiği ilaçtan babama yarım doz vermemi; kendisini iyi hissederse doktora gitmeyi daha kolay kabul edebileceğini söyledi.
Fakat babama böyle bir şekilde ilaç vermem mümkün değil, ölümden kurtuluş olduğunu bilse içmez. Gizli vermek aklıma gelmekle birlikte bunu da doğru bulmuyorum ama gerçekten hayatımız çok negatif nefes almak istiyorum. Hele annem. Yazık kadın 24 saat birlikte.
Bu arada ilaç ile ilgili şöylebir şey söyleyeyim;emzirirken kullanılabilen bir antidepresan.
Durum bundan ibaret, bu hayatı böyle yaşamak mı; yoksa gizliden ilaç verip sınucuna göre hareket etmek mi?
Teşekkür ederim uygulauacağımBu olay iradeyi geçiyor canım. Yani olayın farkında olsa ama tedavi olmak istemese tamam derdim. Baban rahatsızlığının farkında bile değil. İradesi yerinde olsa zaten öyle davranmaz.
Ilaç vermek istemezsen muz süt yumurta kürü var. Insanı gerçekten çok sakinleştiriyor. "Yaşlılıkta sinir iletimi zayıflıyor, çabuk hastalanıyor vücut. Sinirleri tamir edip bağışıklığı güçlendiriyor" diyebilirsin. Yalan da değil.
Dr benim reçeteme eklemeyecek, babam kendini iyi hissederse dr git ilacı al deme şansımıs mu diye düşündükSiz gizli verseniz dahi hic bir doktor gizli verdiginiz ilacı ek olarak sizin receteye eklemez. Sizin birakip kendi hakkinizi babaniza vermeniz gerekir sürekli. Etik hic degil zaten
Ah ne demezsiniz. Eşim peynir konusunda seçicidir. Sadece klasik peynir yer.Ben olsam verirdim. Hiç öyle ahkam kesemicem şu an. Yaşayan bilir diyorum.
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ailede bir sorun var kesin görüşmeyi. Baba sinirli, sil defterden öyle mi? Benim konumdan çok daha hoş bir yorum olmuş.Olayı anlamadım siz anne ve babanızla mı yaşıyorsunuz ? Öyle değilse kesin görüşmeyi muhatap olmayın
Yeniliğe çok kapalı değil mi? Eğer alternatif yöntemlere sıcak bakan biriyse en azından, yani belki biraz din konusunu bile öne surebilirsiniz, şu biyoenerji regresyon uzmanlarina mi goturseniz bir?Ah ne demezsiniz. Eşim peynir konusunda seçicidir. Sadece klasik peynir yer.
Bu akşam babam koyun peyniri almış ben çok severim. Neyse babam ısrarla diyor ki damat yesin. Yemez dedikçe ısrar eşim bakyı tadına. Sağol baba da bana hitap etmiyor dedi. Sonra "bi aldığım şeyi de beğenin; sizin yediklerinizden kaç kaliteli şu bu; küstü bize mutfaktan çıkmıyor şimdi.
Reçetesiz değil, emziren anne olarak kullandığım için hafif anladığımm kadarEtik değil yinede. Hic recetesiz antideprasan duymadım ben bu arada siz duydunuz mu
Hiç sormayın. Bir de düşkünüz ki birbirimize. Hep başa sarıyorum. Benimki düşkünlük de değil artık o baskı beni nasıl etkilediyse onun istemeyeceği bir şey yapmak falan benim için çok zor. Torun oldu da biraz neşelendi.İlaç vermeyin diyenlerin yorumlarını dehşetle okudum. Psikolojisi bozuk bir babanın kaç kişinin hayatını cehenneme çevirebileceğinden haberiniz var mı? Yan etki olsa vicdan azabı çekmez misiniz denmiş, peki bu adamın yaşattıkları yüzünden biri depresyona girip canına kıysa ne olacak ? Sadece babayı etkileyen bir şey olsa istemezse tedavi olmasın ama bu hastalıktan etkilenen hatta kendi de hastalanan anne kız var. O yüzden babanın kararı denip geçilemez. Bulaşıcı hastalık gibi düşünmek kazım. İlacı verip vermemek size kalmış ama benzer yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, psikolojinin babası frued mezarından kalkıp sizi terapiye alsa babanız sakinleşmeden annenizle siz huzur bulamazsınız. Yok vebal olur, yok istemezse içmez diye hakkına saygı duyulacak bir adam değil bence babanız, yıllarca kendi psikolojik sorunları yüzünden annenizin ve sizin hakkınıza girmiş, sağlığınızı bozmuş. İlacı verin en azından azıcık susar yine de terapi almak istemezse susmuş haliyle idare edersiniz.
Denemk lazım bilemedim.Yeniliğe çok kapalı değil mi? Eğer alternatif yöntemlere sıcak bakan biriyse en azından, yani belki biraz din konusunu bile öne surebilirsiniz, şu biyoenerji regresyon uzmanlarina mi goturseniz bir?
Psikiyatrik tedavi görüyosun ayrıca yavrun var biraz kendi ruh halini düşünüp ara vermen lazım görüşmeye, baban seni daha kötü yapar sen kötü olursan da çocuğa ne olur düşünemiyorum benim mantığım bu tamamen kes demiyorumGerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ailede bir sorun var kesin görüşmeyi. Baba sinirli, sil defterden öyle mi? Benim konumdan çok daha hoş bir yorum olmuş.
Ah canımsınız. Atsan atılmaz lafına çok güldüm. Bizim baba da öyle. Yaş aldıkça adam nasıl değişti bilemezsiniz. Çok afedersiniz pasaklı özensiz bir adam oldu.Bizde babama yaptık ,mis gibi oldu ,
Asla psikyatra gitmez ama bizi tüketti ,
Atsan atılmaz mecbur kalmasak yapmazdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?