Babaya gizlice ilaç vermek?

Doktorun , kişiyi görmeden böyle bir şey teklif etmesi çok abes geldi.

Bazı ilaçlar tepkime yapabiliyor başka bir şeyle kullanıldığında , yan etkisi oluyor v.s

gizli vermek vebaldir bana göre.
Bencede yani doktor hastayı görmeden böyle bir şey dememeliydi.Mesela rutin ilaçları ne ,hangisi hangisi ile tepkimeye girer biliyor mu ? Anneannem soğuk algınlığı hapı ile şeker hapını aynı anda içmiş bir şey olmaz diyerek gece acillik olmuştu ,ilaçlar tepkimeye girmiş ,soluk alıp vermede zorlanmıştı kadın.Doktor neden aynı anda içtin teyze diye kızmıştı ,bu ilaç işleri tehlikeli işler yasal sorumluluk altına girersiniz hiç girmeyin.

Ben olsam verirdim. Hiç öyle ahkam kesemicem şu an. Yaşayan bilir diyorum.

Ben doktorun boyle durumlarla sik karsilastigini ve bu yuzden boyle bir cozum onerdigini dusunuyorum. Bir bildigi vardir elbet, gommeyelim doktoru hemen.
İlac emziren anneye verilebildigine gore cok hafif belli ki, belki de bitkisel icerikli zararsiz. Verip vermemek kendi seciminiz ama brn olsam verirdim.

Doktorun yaptığı meslek etiğinden kilometrelerce uzak bir şey. Belki adamın ilaca ihtiyacı yok veya tedaviye. Kişiliği bu. Eğer öyle olduğunu düşünmüyorsanız babanızı doktora gitmeye ikna etmeye çalışın ama gitmiyor ve kendini de düzeltmiyorsa uzaklaşın bence babanızdan

İlaç vermeyin diyenlerin yorumlarını dehşetle okudum. Psikolojisi bozuk bir babanın kaç kişinin hayatını cehenneme çevirebileceğinden haberiniz var mı? Yan etki olsa vicdan azabı çekmez misiniz denmiş, peki bu adamın yaşattıkları yüzünden biri depresyona girip canına kıysa ne olacak ? Sadece babayı etkileyen bir şey olsa istemezse tedavi olmasın ama bu hastalıktan etkilenen hatta kendi de hastalanan anne kız var. O yüzden babanın kararı denip geçilemez. Bulaşıcı hastalık gibi düşünmek kazım. İlacı verip vermemek size kalmış ama benzer yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, psikolojinin babası frued mezarından kalkıp sizi terapiye alsa babanız sakinleşmeden annenizle siz huzur bulamazsınız. Yok vebal olur, yok istemezse içmez diye hakkına saygı duyulacak bir adam değil bence babanız, yıllarca kendi psikolojik sorunları yüzünden annenizin ve sizin hakkınıza girmiş, sağlığınızı bozmuş. İlacı verin en azından azıcık susar yine de terapi almak istemezse susmuş haliyle idare edersiniz.

ilac kullanimi kisiden kidiye degisir yab atki yaparsa basiniza is alirsiniz

Teşekkür ederim uygulauacağım

Bizde babama yaptık ,mis gibi oldu ,
Asla psikyatra gitmez ama bizi tüketti ,
Atsan atılmaz mecbur kalmasak yapmazdık

Siz gizli verseniz dahi hic bir doktor gizli verdiginiz ilacı ek olarak sizin receteye eklemez. Sizin birakip kendi hakkinizi babaniza vermeniz gerekir sürekli. Etik hic degil zaten
Dr benim reçeteme eklemeyecek, babam kendini iyi hissederse dr git ilacı al deme şansımıs mu diye düşündük

Ben olsam verirdim. Hiç öyle ahkam kesemicem şu an. Yaşayan bilir diyorum.
Ah ne demezsiniz. Eşim peynir konusunda seçicidir. Sadece klasik peynir yer.
Bu akşam babam koyun peyniri almış ben çok severim. Neyse babam ısrarla diyor ki damat yesin. Yemez dedikçe ısrar eşim bakyı tadına. Sağol baba da bana hitap etmiyor dedi. Sonra "bi aldığım şeyi de beğenin; sizin yediklerinizden kaç kaliteli şu bu; küstü bize mutfaktan çıkmıyor şimdi.

Olayı anlamadım siz anne ve babanızla mı yaşıyorsunuz ? Öyle değilse kesin görüşmeyi muhatap olmayın
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ailede bir sorun var kesin görüşmeyi. Baba sinirli, sil defterden öyle mi? Benim konumdan çok daha hoş bir yorum olmuş.

Yeniliğe çok kapalı değil mi? Eğer alternatif yöntemlere sıcak bakan biriyse en azından, yani belki biraz din konusunu bile öne surebilirsiniz, şu biyoenerji regresyon uzmanlarina mi goturseniz bir?

Hiç sormayın. Bir de düşkünüz ki birbirimize. Hep başa sarıyorum. Benimki düşkünlük de değil artık o baskı beni nasıl etkilediyse onun istemeyeceği bir şey yapmak falan benim için çok zor. Torun oldu da biraz neşelendi.

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ailede bir sorun var kesin görüşmeyi. Baba sinirli, sil defterden öyle mi? Benim konumdan çok daha hoş bir yorum olmuş.
Psikiyatrik tedavi görüyosun ayrıca yavrun var biraz kendi ruh halini düşünüp ara vermen lazım görüşmeye, baban seni daha kötü yapar sen kötü olursan da çocuğa ne olur düşünemiyorum benim mantığım bu tamamen kes demiyorum

Benim teyzem (babamı hiç sevmez) bir gün babama ağrı kesici diye sakinleştirici vermiş. Annem hala söyler babanı hiç öyle görmemiştim, pamuk gibi oldu adam diye. Ben de bekarken "acaba çorbasına mı katsak" derdim anneme. Yapmadık tabi. Yapsak da olabilirmiş ama yapmadık.

Antidepresan ne kadar hafif olursa olsun, kişiye etkisinin ne olacağı bilinmez. Babanız alkol alabilir, aynı anda alınması sakıncalı olacak bir başka ilaç kullanabilir. Adama bir şey olunca kaldırabilecek misiniz vicdan azabını? Anneniz için daha kolay bir seçenek var boşanmak gibi. Sizin için de daha az görüşüp mesafe koymak gibi bir seçenek var. İlaçtan daha makul. Ben babamla nadiren görüşüp, lüzumlu birkaç cümleden başka muhabbet etmiyorum mesela. Dolayısıyla artık siniri, gereksiz patlamaları beni ilgilendirmiyor.

Bizde babama yaptık ,mis gibi oldu ,
Asla psikyatra gitmez ama bizi tüketti ,
Atsan atılmaz mecbur kalmasak yapmazdık
Ah canımsınız. Atsan atılmaz lafına çok güldüm. Bizim baba da öyle. Yaş aldıkça adam nasıl değişti bilemezsiniz. Çok afedersiniz pasaklı özensiz bir adam oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…