Babayı doktora evlat mı götürmeli

“ şu emojiyi kullanarak mantıklı konuşmak değil de olayı egzajere ederek tamamen demagoji yoluyla saptırma yoluyla paslaşmanız gerekiyor mesajlarda haklı çıkmak için.mesela ben Babamı sevmiyormuşum ben de yeni öğrendim. Sıkmayın canınızı :)

Cocuk sahıbı olunca anlaman gerekırdı ama ıdrak edememıssın ..ne kadar zor büyütmek..sen buyurken sana offf mu dedı ..sımdı baksam mı bakmasam mı dedı.
Sımdı o da çocuk ..hasta olan ınsanlar saglıklı dusunemıyorlar ..erkek yalnız kaldı mı daha da tuhaf oluyorlar .evlenme ımkanı da yok herhalde .hayat arkadaşı olurdu.
Sana yaslanıyor işte ..tutanacak dal arıyor
Ben de yaşıyorum ama farklı türünden ...
Zorlandıgını anlıyorum ama kaybedınce senin yaptığın hizmet yanına kar kalıcak .
Ve ınanıyorum kı yarın evlatların da bugün nasıl babana davranırsan sana öyle davranacak..

beni anlarsınız o zaman

EVET anlıyorum yazdığınız soruları ben kendime de soruyorum. ama yaşlandıkları için çocuklaşıyorlar ve çocukla ilgilenir gibi ilgi bekliyorlar ne kdar söylesekte inatçı keçi gibi tek başına gitmiyor. kendiini çok kötü hissederse gidiyor

neden bu kadar tepkilisiniz babanıza ve anne babasını hastaneye götürmekten çekinmeyenlere ? gerçekten çocukluğunuzda sizde büyük travmalar mı bıraktı ?
Hanımefendi hiç öyle bi şey denmiş mi okudugunuzu anlamaktan neden acizsiniz? cidden olayı nereye çektiniz ya. Benim babam 3 ay hastanede yattı sürekli yanındaydım şunu da söylettiniz zorla. Dediğimiz şey evladına sürekli hastalık üzerinden duygu sömürüsü yaparak üzen anne babalara. Bi de demişsiniz yok sevmeyi bilmiyolat yok çocukken travma mı yaşadınız bu ne hadsizlik ben anlayamıyorum inanamıyorum. Muhteşem bi çocukluk geçirdim annem babam her anda yanımdaydı her zaman beni desteklediler ve sevdiler. Çok şükür beni kendi bencillikleri için duygu sömürüsüyle suçlu hissettirmeyecek kadar da yüce insanlar. Çok boş yapmışsınız saatlerdir

Yanlış besleniyorsa ve kendine dikkat etmiyorsa,aksine daha çok yanında olup,daha çok telkinde bulunup gerekirse kolundan tutup zorla gotureceksiniz.Çunkü o komşunuz değil,sokaktaki esnaf değil,iş arkadaşınız degil ki,uyarınca işiniz bitsin,BABANİZ o sizin.

Bencillik te yapsa,yanlış da yapsa,hatta sizi terslese bile,onunla işiniz bitmemeli.

Bu konuyu çok mantık çerçevesinde düşünmeyin.

o zaman evlenmemize de gerek yok. madem herkes herşeyinden tek başına sorumlu... eşiniz hastalandığında da bakmadığınızı, yardımcı olmadığınızı düşünüyorum.
Yoooo gayette iyi bakıyorum.Ancak ben hasta olarak kendimden bahsediyorum,hastayım ben kötüyüm ben deyip yatak döşek yatmıyorum.doktora gidiyorum,neyim var öğreniyorum.ilacımı kullanıyorum.meyvemi yiyorum.
En kötü olduğum zamanda yardım istiyorum.Ama ameliyat olur kötü bir durum olur o çok ayrı.Ama benim kızdığım konu çok başka

Konu sahibesi adamin hasta oldugu belli demis, daha tartisacak bir sey goremiyorum. Evet elalem cok dinc, saglikli olabilir ama bu adam hasta ve hastaneye gitmesi gerek.

ben bu mesajı size atmadığım halde kendinizi savunma ihtiyacı hissetmişsiniz, enteresan. sizin çocukluğunuzla ilgili bir yorumum oldu mu ?

ne bu şiddet, bu celal ?

saygı çerçevesinde yorumda bulundum. konu sahibi tepki vermedi. verirse kendisine de düşüncemi yine saygı çerçevesinde iletirim. ayrıca insanın çocukluğunun travmatik geçmesi de gayet olabilir birşey.

hepsinin ötesinde bana aciz ve hadsiz diyemezsiniz. boş yaptığım da yok, çok şükür bana yazılmamış bir yazıyla ailemi övmeye ihtiyacım da yok.

size iyi günler, çünkü belli ki saygı sınırını aşacaksınız.

Valla ben çok güzel çocukluk geçirmedim.bencil bir babam ve çok fedakar bir annem vardı.hasta olduğumda annem yanımızda olurdu.Şu an babamlada aramızda çok iyi bir bağ yok.görmesem özlemem hatta kardeşimi babamdan daha çok seviyorum bu bir gerçek.ama babamında iyi olmasını istiyorum.
Ama çok duygu sömürüsü yapıyor babam.kardeşimde bende şu yaşımızda hayattan soğuduk

ama sizin bu yaklaşımınızda eşinizden yataklara düşecek, eli ayağı tutacak raddeye gelmeden bakmazsınız gibi bir anlam çıkıyor. ben sizi yargılayarak yazmıyorum, bu sizin bakışınız olabilir. ama dediğim gibi bu tavrınızla bir insan sadece ölüm döşeğindeyse yardım edecekmişsiniz gibi duruyor.

herkesin hastalığa tepkisi farklı. sizi etkilemeyen bir grip başkasını 5 gün yatırabilir. o nedenle kendinizi referans noktası almanızı çok doğru bulamadım.

Evlat götürmeli içiniz rahat eder vicdan yapmazsınız ben görevimi yaptım dersiniz en azından ..elden ayaktan düşmesini de beklemeyin

Kusura bakmayın ya ben size yeter dememe rağmen burada isim vermeden saçma sapan emojilerle konuşmanızı sonunda “ay size demedim ki hihihi niye alındınız ” moduna gireceğinizi tahmin etmem gerekiyordu. Bundan sonra ben de isim vermeden freudyen çıkarımlarda bulunurum

şifa diliyorum size.

Keşke babam başım ağrıyor deseydi de hastaneye götürseydim.. 5 yildir hasretini yaşıyorum. Sizde daha buralara konu acın. Buradakiler size götürün deyince götüreceksiniz veya götürmeyecekseniz evlatlık yapmayın bir zahmet.

Altında yatan neden bu ..tabıkı yasantınızı bılmıyoruz.ben de annemle sıkı bir bagımız yoktu evlendıkten sonra bır nebze oldu.yıne de ayrı dünyaların ınsanıyız ama mecburuz tabıkı..anlasacagız .bakacagız.

Vay be hastane hastane gezdirdiğim, hasta olunca başında beklediğim, ilaçlarını aksatmadan verdiğim evlatlarım da ilerde bana böyle mi diyecek :/ sizin gibi düşüneceklerse zaten zora ki götürmesinler, o da ayrı konu...
Elden ayaktan düşmek değil mesele, manevi destek.

Ne diye konu açtınız o zaman. İnsanlar size hak versin diye mi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…