Bacı olmak isteyen arkadaş

Anladım sizi
siz pek samimi olmak istemiyorsunuz ama o istiyor
ve bu hakkınız herkesle çok samimi olmak zorunda değiliz
çünkü bu yakın zamanda biriyle biyere gitseniz beni neden çağırmadın ben neden yokum vs gibi muhabbetlere bile dönebilir

mesajlarına geç cevap vermeye telefonlarını açmamaya devam edin
sorarsa da usulünce bişeyler söylersiniz

Öğretmenler odasında çok samimi hatta okulda en yakın arkadaşım olan bir erkek arkadaşım bana bacı dedi diye sağlam fırça yedi benden. Böyle seylerden hoşlanmıyorum dedim açık açık siz kendinize bu kadar yakın görmediğiniz birine neden açık açık diyemiyorsunuz ?

bi tane de bende var
o kadar çok ve boş konuşuyor ki telefonu açmıyorum bile
kötü de değil işte ama yok uymuyor vakit geçiremiyorum
Bos konustuguna rastlamadim ama evet cok konuşyor. Ya bende cok konuşurum insanina göre ama bu arkadas istiyorki herseyimi anlatayim. Bende tabii genelde dinleyen nasihat veren taraf oluyorum (nasihat istedigi icin). Geriside havadan sudan muhabbet.

Öğretmenler odasında çok samimi hatta okulda en yakın arkadaşım olan bir erkek arkadaşım bana bacı dedi diye sağlam fırça yedi benden. Böyle seylerden hoşlanmıyorum dedim açık açık siz kendinize bu kadar yakın görmediğiniz birine neden açık açık diyemiyorsunuz ?
[/

Ben seni bacim gibi görüyorum demelerine ben estağfurullah diye cevap veriyorum. Anlamak icin bu yetmez mi?

Son düzenleme:
Bende diyorum ki kurtulmasın kalsın kenarda nolmus arada sıra görüşürler bitti gitti
Ben zaten arkadaşlığı bitirecegim diye birsey yazmadım ki. Bazi insanlar vardır, cok fazla görüşme ihtiyacı hissetmezsin, mesafeni koyarsın, karşı tarafta bunu anlar, ona göre davranır. Kimsede kimseye darilmaz, gücenmez. Bu arkadas maalesef yüz verince astarı da isteyecek durumda. Ve hafifte alıngan bir tip.

Anladım sizi
siz pek samimi olmak istemiyorsunuz ama o istiyor
ve bu hakkınız herkesle çok samimi olmak zorunda değiliz
çünkü bu yakın zamanda biriyle biyere gitseniz beni neden çağırmadın ben neden yokum vs gibi muhabbetlere bile dönebilir

mesajlarına geç cevap vermeye telefonlarını açmamaya devam edin
sorarsa da usulünce bişeyler söylersiniz
Aynen, o durumu bende düşünüyorum. Zaten sorup duruyor haftasonu naptin, napacaksin gibilerinden. Ben düzüm ya. Görüşmek istediklerimle bol bol görüşüp konuşuyorum, geri kalanlarla da merhaba nasilsin muhabbeti. Kizin yakin arkadasi yok, beni dostu olarak seçti gibi. Tabii benim bundan haberim yok.

Selam kizlar, nasılsınız iyiysiniz inşallah. Şimdiii. Benim bir konum var, öyle büyük bir problem değil, sorun olma yolunda ilerliyor. Canımı sıkıyor biraz, rahatsız etmeye başlıyor. Bir dostumla bunu konuştum, birde burdaki arkadaşlara sorayim, bi görüşlerini alayim dedim.
Anlamaniz icin birazcik detay verecegim: ben sosyal, yakin dost çevresi yoğun olan, ikide tatli kiz kardesi olan ve onlarla da cok iyi anlasan (cok şükür) biriyim.
Yakinlarima tasinan bir arkadas var eskiden tanidigim, benden sonra evlenip ayni sehire tasindi fakat cok yakin oturmuyoruz (buna da cok şükür sjsjsj). Bu arkadas sanirim beni kankasi olarak görmeye basladi, ortada hıc bir sebep olmadığı halde. Ona karsi mesafeli degilim ama can ciger kuzu sarmasi da degilim. Hep o yazar, hep o buluşmak ister çünkü benim çevrem bana yetiyor, kiz aklima gelmiyor cogu kez, yanlis anlasilmasin. Herneyse ilk evlendigim zaman illaha eşler tanissin diye diretti durdu, orda hafif bir koptum zaten, cogu kez reddettim farkli sebeplerden ötürü. Gel zaman git zaman misafir ettik ve yakin zamanda da biz onlara gittik. Adet yerini bulsun hesabiydi benimkisi çünki o israrindan sonra biraz mesafe koymuştum, arkadas yine yazıyordu ama. Herneyse bana geldiğinde başladı "seni bacim olarak görüyorum" demeye ve onlara gittiğimizde de tekrarladi aynisini. Allah razi olsun dedim, estağfurullah dedim. Mesele şu ki, bende olan bacilar ve bacilarim dediğim arkadaşlar bana yetiyor. Yeni baciya ihtiyacim yok ama bu arkadas bana baci olma derdinde. Halbuki ben ona hic "benim bacim ol" mesaji vermedim. Yeni bir mesaj atmis iste ayni sehirde olduğumuza sevindigini, yürüyüşe ciktigimda onada haber etmemi (yürüyüş yerleri olan bir muhitte oturuyorum) söylemiş atmış. Ben cidden sıkılmaya başladım bu konudan. Ya arkadas olalım ama baciliga hic gerek yok. Bacılık kontenjanım dolu benim. Ikimizde 30u geçkin insanlarız, işinde gücündeyiz. Ben kırıp dökmeden bu arkadaşa bunu nasil anlatayim, var mi bi fikri olan?
kızcağıza o kadar üzüldüm ki sizinle arkadaş olanlar da bu yazıyı bir okusalar keşke,
kızcağız gurbete gelin gelmiş anladığım kadarıyla tanıdığı tek kişi de sensin . yazık yaa kendi yerine bir koymayı dene ve bu yazıları senin için yazıldığını düşün azıcık empati yap belki senin arkadaşlarında senin için aynı şeyi düşünüyor ? azıcık vicdan ya gurbet nedir bilmediğiniz için rabbim o kızcağızın karşısına verdiği değeri hakedecek insanlar çıkarsın kahroldum onun adına resmen kalbim acıdı saf kötüsün benim gözümde .

kızcağıza o kadar üzüldüm ki sizinle arkadaş olanlar da bu yazıyı bir okusalar keşke,
kızcağız gurbete gelin gelmiş anladığım kadarıyla tanıdığı tek kişi de sensin . yazık yaa kendi yerine bir koymayı dene ve bu yazıları senin için yazıldığını düşün azıcık empati yap belki senin arkadaşlarında senin için aynı şeyi düşünüyor ? azıcık vicdan ya gurbet nedir bilmediğiniz için rabbim o kızcağızın karşısına verdiği değeri hakedecek insanlar çıkarsın kahroldum onun adına resmen kalbim acıdı saf kötüsün benim gözümde .
Lütfen geri kalan yazilarimi da okuyunuz. Kizda gurbette, bende. Kızın kayin ailesi ayni sehirde ve anlaşıyorlar. Kızın aileside benim ailemden daha yakinda. Çalışıyor iş çevresi var, arkadas çevresi de mevcut. Yani ne o yalniz, ne ben yalnizim. Ben mesafemi korumaya çalışıyorum fakat karsi taraf bi türlü anlamıyor. Keşke önce bi okuyup anlayip yorum yapsaniz. Böylelikle bana karşıda ithamda bulunmazsiniz. Saf kötüymüşüm.

Lütfen geri kalan yazilarimi da okuyunuz. Kizda gurbette, bende. Kızın kayin ailesi ayni sehirde ve anlaşıyorlar. Kızın aileside benim ailemden daha yakinda. Çalışıyor iş çevresi var, arkadas çevresi de mevcut. Yani ne o yalniz, ne ben yalnizim. Ben mesafemi korumaya çalışıyorum fakat karsi taraf bi türlü anlamıyor. Keşke önce bi okuyup anlayip yorum yapsaniz. Böylelikle bana karşıda ithamda bulunmazsiniz. Saf kötüymüşüm.
şimdi her yazılanı okudum ve sizin egolu olduğunuzu düşünüyorum kötü dediğim için özür dilerim bu kötülük değil bildiğin egoymuş kızı arkadaşlığına layık bulmuyorsun yazdıklarından anladığım. kayın aile ile olan problemlerini anlatıyormuş sana ne kadar yakın olabilirler ? mantıken iş yeri çevresi varmış ama iş yeri kurtlar sofrası öyle kimseyle sıkı fıkı olmak akıl karı değil zaten ailesi de yakın ildeymiş yani tanıdığı en yakınında siz varmışsınız. çok zor değil ya kız kıza buluştuğunda kızı da davet edip arkadaşlarınla tanıştırman ? belki herkes çok sevecek yer edinecek benim de çevrem acayip geniştir . çok çok fazla arkadaşım vaar tabi yakınlık derecesi hep farklı bu çevre nasıl bu kadar genişledi görüştüğüm arkadaşlarımı kız kıza buluşmalarda çağırdım . onlarda bizimle sosyalleşti herkes çok iyi anlaştı hatta benden daha yakın olanlar bile var. bu benim içinde geçerli başka arkadaş vasıtasıyla tanışıp çok iyi arkadaşım olan var 7 yıl oldu hala canımın içidir iyiki arkadaşım bizi tanıştırmış . sizinki biraz ego bence

şimdi her yazılanı okudum ve sizin egolu olduğunuzu düşünüyorum kötü dediğim için özür dilerim bu kötülük değil bildiğin egoymuş kızı arkadaşlığına layık bulmuyorsun yazdıklarından anladığım. kayın aile ile olan problemlerini anlatıyormuş sana ne kadar yakın olabilirler ? mantıken iş yeri çevresi varmış ama iş yeri kurtlar sofrası öyle kimseyle sıkı fıkı olmak akıl karı değil zaten ailesi de yakın ildeymiş yani tanıdığı en yakınında siz varmışsınız. çok zor değil ya kız kıza buluştuğunda kızı da davet edip arkadaşlarınla tanıştırman ? belki herkes çok sevecek yer edinecek benim de çevrem acayip geniştir . çok çok fazla arkadaşım vaar tabi yakınlık derecesi hep farklı bu çevre nasıl bu kadar genişledi görüştüğüm arkadaşlarımı kız kıza buluşmalarda çağırdım . onlarda bizimle sosyalleşti herkes çok iyi anlaştı hatta benden daha yakın olanlar bile var. bu benim içinde geçerli başka arkadaş vasıtasıyla tanışıp çok iyi arkadaşım olan var 7 yıl oldu hala canımın içidir iyiki arkadaşım bizi tanıştırmış . sizinki biraz ego bence
Kendime yakistirmasam arkadaşlıktan cikartirim degil mi? Öyle bir durum yok ama. Ben sadece cok samimi olmak istemiyorum, kiz israrci davranıyor ve bu bana normal gelmedi. Benzerlerini tecrübe eden olmustur diye buraya yazdim. Konu ben degilim ki. Bi insan yazmaz etmezse, geç yazarsa bende ona göre anlarim, mesafemi koyarim. Ben hiç bi yerde kiz öyle kötü böyle kötü yazmadım. Bazisiyla samimi olmak istersin, bazisiyla da sadece arkadas. Ayrica dedigim gibi, kızın yasadigimiz sehirde baska arkadaşlari var, ortak arkadaşlarımızda var. Kiz dedigimde 35 yasinda, benden de büyük.

beraber mangal yapariz veya bisiklet turuna cikarizdan konusmaya başladı.
Ay ne kadar kötü tekliflerle gelmişler öyle size, ne demek mangal, hele bisiklet turu evlerden ırak 😒 eşimin babaannesine " gel biraz bizde kal" dememize rağmen net bir şekilde hayır diyebiliyor 80 yaşında kadın. Hayır diyememenizin sorumlusu o arkadaşınız ve eşi değil onlar net bir şekilde isteklerini belirtiyorlar sorun açık ve net 30 u aşmış sizde.

Ay ne kadar kötü tekliflerle gelmişler öyle size, ne demek mangal, hele bisiklet turu evlerden ırak 😒 eşimin babaannesine " gel biraz bizde kal" dememize rağmen net bir şekilde hayır diyebiliyor 80 yaşında kadın. Hayır diyememenizin sorumlusu o arkadaşınız ve eşi değil onlar net bir şekilde isteklerini belirtiyorlar sorun açık ve net 30 u aşmış sizde.
O konuda zaten kari koca olarak gezdiğimiz, etrafi kesfettigimizi söylemiştik. Bu ikinci soruşları. Yani tekrar niyet belirtmiş oldularda bizim haftasonlari genellikte doludur dedik, ki yalan yok. Pat diye yok olmaz diyemezsin ki, hem onlara misafirliğe gitmişiz hemde böyle birseyi yüzlerine söylemek, bilemedim. Kötü insan değiller, israrcilar tuhaf bi sekilde. Ama bu olay bir kac gün önce oldu, anlamislardir diye düşünüyorum.

O konuda zaten kari koca olarak gezdiğimiz, etrafi kesfettigimizi söylemiştik. Bu ikinci soruşları. Yani tekrar niyet belirtmiş oldularda bizim haftasonlari genellikte doludur dedik, ki yalan yok. Pat diye yok olmaz diyemezsin ki, hem onlara misafirliğe gitmişiz hemde böyle birseyi yüzlerine söylemek, bilemedim. Kötü insan değiller, israrcilar tuhaf bi sekilde. Ama bu olay bir kac gün önce oldu, anlamislardir diye düşünüyorum.
Bakın daha bugün arkadaşlarım bu yaz birlikte tatil yapalım diye teklifle geldiler onları çok sevmeme rağmen hayır dedim, çünkü yakın arkadaş da olsak yaşam tarzlarımız farklı, o tatilden zevk almayacağımı biliyorum. Onlar kendi teklifleriyle gelirler size uymazsa hayır dersiniz bu bu kadar basit. Yetişkin insanlarız sonuçta.

Bacı olmak?? Dur bakalım daha neler duyacağız. Sanırım kanka olmak gibi bir şey. Madem bacı olmak istemiyordunuz niye gidip geldiniz "bacım"?
Ben olmak istemiyorum bak yanlış anlama. Lafın özü.
Siz gidip geldiğiniz herkesle bacı misiniz? Ben değilim mesela. Baci kelimesi de arkadasin tanimi dedigim gibi. Bende yeni evli sayılırım, arkadaşta eşiyle ilk defa geldi işte ağırladık. Sonra onlar evlendi, bizde onlara davette bulunduk. Ben çok samimi olmadığım arkadaslarada ev ziyareti yaparim evlendiklerinde. Kimsede kimsenin bacısı olmaz o davetten sonra.

Back
X