sizin durumunuzda hukuken -hukukçu değilim bildiğim kadarıyla- bu durum:
1- hırsızlık değil, gasp değil. ...adam almamış ki siz kendi elinizle vermişsiniz
2-dolandırıcılık değil. adam size para karşılığı telefon vereceğim ya da altın vereceğim vs. gibi bir vaatte bulunup karşılık vermemiş değil.
olsa olsa sizinki iyi niyetinizi suistimali olur, o da kanıtlama yükümlülüğü sizde olur (yani adamı ne hırsızlıkla ne dolandırıcılıkla suç la ya maz sı nız önce bunu bilin. yapabileceğiniz tek şey "borç aldı ama ödemiyor" demek. hepsi bu. bu insanı hırsız, dolandırıcı yapmaz. sadece "borcuna sadık olmayan kişi" yapar. öyle bol keseden hırsızdı dolandırıcıydı gibi lafları boşuna etmeyin. işi gücü olan insansınız. önce terimleri düzgün kullanın. çok "çiğ" duruyorsunuz yazdıklarını okuyunca, kusura bakmayın da yani ortaokullu çocukların demeyeceği laflar ediyorsunuz..bu çiğlikle sizi pişirip yiyen çok olur. iki canım cicim ailem yok herşeyim sensin ,arkamda dur'a hemen düşmüşsünüz, baksanıza.
şimdi avukata gitseniz 11 bin lira için işi alıp uğraşıp sizi tatmin edici bir sonuç çıkartacak avukat bulabilir misiniz bilmiyorum..çünkü avukatlar bu tür davalarda yüzdeyle çalışır... mesela para tahsil edilir avukat %25'ini alır (çok iyimser bir rakam bu) gibi. zaten 11 bin çektiyseniz 14 bin ödeyecek olsanız 3 taksit de ödemiş (4te biri yani) 11-12 bin lira filan kalmış desek..avukat 2-3 bin alacak o da 3 seneye...zor iş. parasını peşin verirseniz belki, e sizde zaten para yok?
ha ama adresini biliyorsanız, açın tabi dava. ben olsam açarım sırf uyuzluğuna da olsa açarım.
öte yandan burada yok mu bi abiniz, bu uğrasa diyen arkadaşa da katılmadan edemedim...maalesef bu işlerde en güzel en kısa yollu çözüm budur.