- 16 Ocak 2015
- 3.295
- 2.547
- 133
Merhaba buranin iyi takipcisi oldum da aklima takildi. Sana neden erken menapoz dediler acaba? bildigim kadariyla cok sayida guzel emriyo elde ettiniz. esinde sorun varsa o ayri tabi. tup bebek en iyisi o zaman. Bence senin icin de cok guzel ve kolay olacak hersey eminim. Bu arada ben de bol bol agliyorum. Agladigimda insanlarin beni susturmaya calismasina da sinir oluyorumaglamadan ic dengemi saglayamiyorum cunku. Bence cok bunalirsak aglayalim ama umut hep olsun icimizde.
Slm benim de Dr um mustafa hoca idi yumurta toplama ve transferi kendisi yaptı lakin ara kontrollerin hepsi Kübra Hnm da idi bi nevi doktorun Kübra Hnm oluyor Sb kendini Nasıl daha iyi hissedeceksen onu tercih et bence ama suda var transfere karar verdiğin ay mustafa hoca yerindeki onu öğren ondan sonra basla ilaçlara benim transferimde 4 ocakta oldu mustafa bey yaptı 18 ocsk test günüm kovalıyorum günleri ama geçmiyor Allah herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar verdin inşallaheğitimli donanımlı bir doktor ama cok soğuk geldi canım. yumurta toplamayı transferi kübra hn mı yaptı senin? güvenc bey'e mi devam etsem ki? son dakikada değiştirmek de iyi olmaz sanki
Anladim... Bence iyi yapmissiniz senelerce beklemek gercekten cok yipratiyor insani. Yasinda genc oldugu icin olumlu sonuc alma ihtimalin cok yuksek. Ben 3 sene bos bosuna erteledim tup bebegi. Sebepsiz kisirlik dediler, nasil olsa olur dedim ama olmadi. Suan 34 yasima geldim hala degerlerim kan ve ultrasond degerleri iyi cikiyor ama sonuclar cok parlak gelmiyor. Doktorumuz ayni O'na biz de guveniyoruz . Hepimize kolay gelsin.şöyle ki fsh degerim 10.37 çıktı. erken menopoz riski var dendi. birkaç doktora çıktım aynı şeyi söylediler amh testi istediler hatta ne kadar yakın olabilirim diye kestirebilmek için. ama güvenç bey e muayene olduğumda çok sayıda yumurtam olduğunu ve su an icin böyle bir risk bulunmadığını söyledi. amh testine Bence gerek yok bizim için şu anda ne olduğu önemli dedi. eşimin sperm sayisi 3 milyon. Güvenç Bey de çocuğunuzun olmasi çok zor yıllarca bekleyebilirsiniz ve bu durumda senin durumun devreye giriyor bence karar verdiyseniz boşuna beklemeyin dedi. Böylelikle karar verdik biz de. aslında acele mi ettik bile diye düşünüyoruz hala sonuçta çok şükür her şey güzel ilerliyor. ama sonra da diyorum ki belki de genç olduğumuz için olumlu sonuç alıyoruz
belki de bir sene sonra yumurta rezervim iyice azalacak. Güvenç beye güvenDik başladık inşallah hersey güzel olurayrıca brn artık aglayacaksam yalnız agliyorum hem rahatca içimi akitiyorum hem de kimse müdahele etmiyor ve üzülmuyor tavsiye ederim
işte insan umut ediyor hep bekliyor biz de tup bebege başlayacağimiz ay bile çok umutlandik doktor olma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu söylemesine rağmen.... neyse bence daha fazla beklememekle iyi yapmissiniz. şimdi kaçıncı yumurta büyütme yapilacak sende? yani şu anda ara mi verdiniz kullaniyor musun? iki opu arasında ne kadar dinlendiriyorlar? sanırım en zoru bu süreç ilaçlar biraz zorluyorAnladim... Bence iyi yapmissiniz senelerce beklemek gercekten cok yipratiyor insani. Yasinda genc oldugu icin olumlu sonuc alma ihtimalin cok yuksek. Ben 3 sene bos bosuna erteledim tup bebegi. Sebepsiz kisirlik dediler, nasil olsa olur dedim ama olmadi. Suan 34 yasima geldim hala degerlerim kan ve ultrasond degerleri iyi cikiyor ama sonuclar cok parlak gelmiyor. Doktorumuz ayni O'na biz de guveniyoruz . Hepimize kolay gelsin.
Aglama meselesinde sana katiliyorum :) zaten insan icinde aglanmiyor ama azicik gozum dolsa cevredekiler bir panik :)) yahu birakin da bi agiz tadiyla uzulelim :)))
Evet kesinlikle her ay bir umut ve de hayal kirikligi. Cok yipratici. Ben Agustos'ta ilk denemeyi taze transfer ile yaptim tutmadi. Bu Aralikta 2. deneme yapildi 2 embriyo olustu ve donduruldu. Simdi Nisan ayinda yeniden toplanacak. ben ABD'de yasiyorum tedavi araliklarinin uzun olmasinin sebebi bu, ancak ideal aralik nedir bilmiyorum. Tatillerde gelip yaptirabiliyorum, isimiz iyice uzuyor maalesef.işte insan umut ediyor hep bekliyor biz de tup bebege başlayacağimiz ay bile çok umutlandik doktor olma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu söylemesine rağmen.... neyse bence daha fazla beklememekle iyi yapmissiniz. şimdi kaçıncı yumurta büyütme yapilacak sende? yani şu anda ara mi verdiniz kullaniyor musun? iki opu arasında ne kadar dinlendiriyorlar? sanırım en zoru bu süreç ilaçlar biraz zorluyor
Opu gunu Guvenc bey bana 10 gun sonra reglin baslar demisti dedigi gibi oldu. Seninki biraz erken ama onemli bisey degildir muhtemelen. Kafana takildiysa Deniz hemsireye de sorabilirsin.Kizlarrrr umarım su anda bana cevap verebilecek biri vardır. Pazartesi opu yapıldı ve su anda regl oldum. Yani sanırım. Bu normal mi slzce? 6 gün oldu daha. 22 aralıkta regl olmuştum döngüm 30 gün.
Evet canım sağol. Aradım bugün yarın gel dedi. Acaba transfer öncesi hazırlıklara mi basliycaz yoksa kontrole mi çağırdı sormak aklıma gelmedi. Heyecan yaptım birden.inşallah transfer olur bu ay çünkü tam sömestr a denk geliyo evde dinlenirim bol bolOpu gunu Guvenc bey bana 10 gun sonra reglin baslar demisti dedigi gibi oldu. Seninki biraz erken ama onemli bisey degildir muhtemelen. Kafana takildiysa Deniz hemsireye de sorabilirsin.
ABD de neden yaptırmiyorsun kuzu? Böyle çok zor oluyordur r gercektenEvet kesinlikle her ay bir umut ve de hayal kirikligi. Cok yipratici. Ben Agustos'ta ilk denemeyi taze transfer ile yaptim tutmadi. Bu Aralikta 2. deneme yapildi 2 embriyo olustu ve donduruldu. Simdi Nisan ayinda yeniden toplanacak. ben ABD'de yasiyorum tedavi araliklarinin uzun olmasinin sebebi bu, ancak ideal aralik nedir bilmiyorum. Tatillerde gelip yaptirabiliyorum, isimiz iyice uzuyor maalesef.
öyle her şeyi allah bilir ama ben umutluyum zatenFotoceren8888 sakın ümidini kaybetme... rabbim ol derse olur... hayat mucizelerle dolu.. doğacaksa, vakti zamanı geldiği zaman dünyaya gelecek o minik kuşlar..
Ya sorma burada tek denemenin maliyeti 15000 dolar yani yaklasik 45ooo tl. Ucak paralarini bile katsan TR'dekinin kac kati. Bir de Turkiye'de ki doktorlara daha cok guveniyorum. Mesela Bahceci'de ki butun doktorlar cok iyi guvenim tam. Ayrica ailem arkadaslarim Turkiye'de, onlarin destegine ihtiyacim oluyor; her nekadar zaman zaman soylensem de bana cok iyi bakiyorlar bu surecteABD de neden yaptırmiyorsun kuzu? Böyle çok zor oluyordur r gercekten
Dondurulduktan birkac gun sonra beni doktorum aradi ve havuz yapmayi onerdi (bende de iki tane vardi). Muhtemelen doktorun arar ama istersen sen ara. Beklemek heyecanlandiriyor cunku insani.Kızlar benim perşembe günü bir yumurtam toplanmıştı. Cts aradılar dondurmuşlar. Şimdi ben mi arayıp doktorumla konuşcam onlar mı beni arayacak bilemedim. Tek olduğu için havuz falan derler mi acaba.
Hmm o zaman çok mantikliymis canım. ayrıca ne kadar pahaliYa sorma burada tek denemenin maliyeti 15000 dolar yani yaklasik 45ooo tl. Ucak paralarini bile katsan TR'dekinin kac kati. Bir de Turkiye'de ki doktorlara daha cok guveniyorum. Mesela Bahceci'de ki butun doktorlar cok iyi guvenim tam. Ayrica ailem arkadaslarim Turkiye'de, onlarin destegine ihtiyacim oluyor; her nekadar zaman zaman soylensem de bana cok iyi bakiyorlar bu surecte.
Yok yahu pek cok insanin parasi yetmiyor. Senelerce klomid kullanan insanlari biliyorum caresizlikten. Oysa ki o kadar zararli bir ilac ki, kalici cekilde rahmi inceltiyor, belki tumden cocuk sahibi olma sanslarini yitiriyorlar. Elbette nufus cok, zengin de cok, ama orta gelirliler bile ya bir iki kere yaptiriyor ya da Meksika'ya gidiyor. Sigorta hicbir sekilde karsilamiyor. ABD saglik acisindan parlak bir ulke degil. Yani paran bolsa en iyi tedavi burda, ama hizmet halka inemiyor.Hmm o zaman çok mantikliymis canım. ayrıca ne kadar pahaliOrada bu kadar çok tüp bebek tedavisi var mı peki? gerci belki insanların gelirlerine göre normaldir bilemiyorum.
Kacinci gun embriyosu oldugu ve kalitesi onemli canim ona gore karar verir doktorun.. Biz bastan havuz icin devam edececegimizi konusmustuk .. En iyi bilgiyi doktorun verir canimKızlar benim perşembe günü bir yumurtam toplanmıştı. Cts aradılar dondurmuşlar. Şimdi ben mi arayıp doktorumla konuşcam onlar mı beni arayacak bilemedim. Tek olduğu için havuz falan derler mi acaba.
Sen denize mi Güvenç beye mi ulaştın bugün ,pazar olduğu için sordum,bende ilerde acil bir durumla karşılaşırsam gebelikle ilgili mesai saatleri dışında Güvenç beye ulaşabilirmiyim diye endişe ediyorum sonuçta h.sonu yada akşam rahatsız edilmekten hoşlanmayabilirler ama bende acil durumda ulaşabilmek isterim doktorumaEvet canım sağol. Aradım bugün yarın gel dedi. Acaba transfer öncesi hazırlıklara mi basliycaz yoksa kontrole mi çağırdı sormak aklıma gelmedi. Heyecan yaptım birden.inşallah transfer olur bu ay çünkü tam sömestr a denk geliyo evde dinlenirim bol bol
canim ben deniz hanima ulaştım. zaten güvenç beyin cep numarasi yok bende. mecburen aramak zorunda kaldimSen denize mi Güvenç beye mi ulaştın bugün ,pazar olduğu için sordum,bende ilerde acil bir durumla karşılaşırsam gebelikle ilgili mesai saatleri dışında Güvenç beye ulaşabilirmiyim diye endişe ediyorum sonuçta h.sonu yada akşam rahatsız edilmekten hoşlanmayabilirler ama bende acil durumda ulaşabilmek isterim doktoruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?