- 14 Aralık 2016
- 66
- 21
- 8
- 36
Yasmin bitince adet olacaksin 2.yada 3.gunu doktora gideceksn cnm transfer icin tedaviye baslayacak.bnde suan yasmin kullnyrm son 8 hapim kldi bnde guvenc hocanin hastasiyimBende opu oldum adetin 2. Günü Yasmin e başla dedi şimdi yasmin bitincemi hemen transfer oluyor yoksa yine adetini bekleyip gün verip öylemi transfer yapıyorlar süreç nasıl acaba bundan sonra bende güvenç beyin hastasıyım
Masallah baya yum varmis cnm sansin yuksekAradım şimdi dönüş yaptılar. 22 yumyum vardı ilk gün 20 ye düştü. Bugün 12si donduruldu kalan 8 için Perşembe'ye kadar bekleyeceğiz. Bu aşama tabiki çok önemli ama asıl önemli olan transfer sonrası
Bugün Erbil beyle görüştük.Bildiğin sohbet muhabbet derken birde recombine test konusu açıldı.Yani akrabalıktan dolayı.Yapmakta fayda var dedik ama 3640 liraymış.Tabii bu euro üzerinden hesaplanan fiyat.Ameliyat önceside bu çok zorlar gerçekten.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
Canım eğer imkanın varsa başlamışsın zaten sonuna kadar git derim ne gerekiyorsa yapsınlar yoksa hep bir şüphe kalıcak aklında. Başka daha uygun yapan yerler varmı illa oradamı yapman gerekiyor. RABBİM dilerse hepsi bahane olur canım ol demediçte yaprah dahi kıbırdamaz inşallah dilerim ALLAH'tan senin için ne kadar olmazlar varsa hayırlısıyla ol deyi versin Ya Rabb inşallah.
Zor bir karar cnm hersy malesef maddiyata bakiyor yoksa bu ikileme bile dusmez insan. Sende gercktn baya yoruldun maddi manevi. Bi arastr bakalim ins uygun yapan bir yer bulursn.Amiinn,iyi dileklerin ve duaların için teşekkürler.Allah cümlemizin derdine derman versin inşallah...
Bende araştırma içine girdim.Devlet hastaneleri zaten sanmıyorum yapmaz da,üniversite hastanelerinde yapılıyor mu bilmiyorum.Tabii bunun içinde bir şart var mı onuda bilmiyorum.Bir yere sordum 950 dolar dedi o da... Çok uzun boyutlu düşünüyorum,hadi bir taşıyıcılık çıktı diyelim,aynı testi eşim de yaptıracak mı,birde embriyolarda genetik yapılacak sonra,o ne kadar hiç bilmiyorum,embriyo başına 1000 tl ye yaptıranları okudum,ki eski konulardaydı.İllaki hepsini yaptıralım istiyorum ama imkanlarıda fazlasıyla zorladık.Çok şaşkın durumdayım.Hayırlısı diyoruz bakalım...
Canim bende genetik bi hastaligin tasiyicisiyim. Kendim icin genetik testini ilk tup bebek denememde isy. Kanunui sultan suleyman hast. yaptirmistim. Arastirma hastaneleri yapiyor ucretsiz olarak. Bu denememizde dr. Esimdende istedi suleymaniye egt. Arstr. Hast. Yaptirdik. O da ucretsiz. Yalniz sonuc icin 1.5 ay kadar bekleniyor... RABBIM sifalar versin. Birde helalinden bol bol riziklar....Bugün Erbil beyle görüştük.Bildiğin sohbet muhabbet derken birde recombine test konusu açıldı.Yani akrabalıktan dolayı.Yapmakta fayda var dedik ama 3640 liraymış.Tabii bu euro üzerinden hesaplanan fiyat.Ameliyat önceside bu çok zorlar gerçekten.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
Canim bende genetik bi hastaligin tasiyicisiyim. Kendim icin genetik testini ilk tup bebek denememde isy. Kanunui sultan suleyman hast. yaptirmistim. Arastirma hastaneleri yapiyor ucretsiz olarak. Bu denememizde dr. Esimdende istedi suleymaniye egt. Arstr. Hast. Yaptirdik. O da ucretsiz. Yalniz sonuc icin 1.5 ay kadar bekleniyor... RABBIM sifalar versin. Birde helalinden bol bol riziklar....
Beni kanuniye capa yonlendirmisti ben capadaki genetik bolumune gittim ordan genetik testi icin oraya yonkendirdiler. Esimdende bu tedavide bahcecideki dr. Genetik test istedi esimin isi suleymaniye hast. Yakin. O yuzden orada yaptirdik.Kanuni'ye bende 1 sene önce gittim,doktor yönlendirmesi olmadan.Doktor sordu ailede hastalığı olan var mı vs... Yok deyince senin yaptırmana gerek yok,hamile kaldıktan sonra zaten bebeğin sağlık durumu belirlenebiliyor deyip başından savdı.Birde bir labaratuarın broşürünü verdi,recombine test var,300 hastalığın taşıyıcılığının belirlendiği,burada yaptırabilirsin çok istiyorsan demişti...
Siz nasıl yaptırdınız acaba?
GünaydınlarrrrAmiinn,iyi dileklerin ve duaların için teşekkürler.Allah cümlemizin derdine derman versin inşallah...
Bende araştırma içine girdim.Devlet hastaneleri zaten sanmıyorum yapmaz da,üniversite hastanelerinde yapılıyor mu bilmiyorum.Tabii bunun içinde bir şart var mı onuda bilmiyorum.Bir yere sordum 950 dolar dedi o da... Çok uzun boyutlu düşünüyorum,hadi bir taşıyıcılık çıktı diyelim,aynı testi eşim de yaptıracak mı,birde embriyolarda genetik yapılacak sonra,o ne kadar hiç bilmiyorum,embriyo başına 1000 tl ye yaptıranları okudum,ki eski konulardaydı.İllaki hepsini yaptıralım istiyorum ama imkanlarıda fazlasıyla zorladık.Çok şaşkın durumdayım.Hayırlısı diyoruz bakalım...
Bakırköy sadi konuk hastanesinde de genetik bölümü var be hiç kalabalık değil. Arayıp genetik doktorunu iste bilgi al. Çok tatlı bir sekreter bar acayip yardımcı oluyorlar. İki kere gittim ikisinde de bahçeci evrakları olan hastalar vardı:) aklında kalacaksa şansını dene derim :)Kanuni'ye bende 1 sene önce gittim,doktor yönlendirmesi olmadan.Doktor sordu ailede hastalığı olan var mı vs... Yok deyince senin yaptırmana gerek yok,hamile kaldıktan sonra zaten bebeğin sağlık durumu belirlenebiliyor deyip başından savdı.Birde bir labaratuarın broşürünü verdi,recombine test var,300 hastalığın taşıyıcılığının belirlendiği,burada yaptırabilirsin çok istiyorsan demişti...
Siz nasıl yaptırdınız acaba?
Canım seninle aynı gün opu muz vardi ama dr bana adette muayene olmami soyledi duruma gore transfer yada yasmin tb sana niye direkt yasmin onerdi ki acabaBende opu oldum adetin 2. Günü Yasmin e başla dedi şimdi yasmin bitincemi hemen transfer oluyor yoksa yine adetini bekleyip gün verip öylemi transfer yapıyorlar süreç nasıl acaba bundan sonra bende güvenç beyin hastasıyım
Daha kapsamlısını yaptır madem devlet karşılıyo. Bu iyi bişey değil mi.duaci ve O Oz_ay
En can alıcı soruyu soruyorum.Sizden genetik test mi istediler,recombine testi de söylediler mi?
Recombine deyince karışıyo herşy bende,kardeşim bağcılar eğitim araştırmaya gitti bugün,orada sormuş,recombine diye bir test yok,bu sadece bir firmanın üzerinde çalıştığı bir test demişler.Daha kapsamlısı var bizde demiş.
Şimdi ben ne yapacağım,ne diyeceğim doktora veya asistana kafamda toparlayamıyorum...
Canim ben genetik test yaptirdim ama bobrek ustu bezleriyle ilgili gebetik bir hastalik tasiyicisiyim onun icin yaptirdik. Senin bahsettigin "recombine" farkli sanirim. Ama aradtirma hastanelerini telefonla arayip sor. Tup bebek tedavisi icin istediler de. Umarim bunu yapan bir devlet hastanesi bulursun. RABBIM yardimcin olsun.duaci ve O Oz_ay
En can alıcı soruyu soruyorum.Sizden genetik test mi istediler,recombine testi de söylediler mi?
Recombine deyince karışıyo herşy bende,kardeşim bağcılar eğitim araştırmaya gitti bugün,orada sormuş,recombine diye bir test yok,bu sadece bir firmanın üzerinde çalıştığı bir test demişler.Daha kapsamlısı var bizde demiş.
Şimdi ben ne yapacağım,ne diyeceğim doktora veya asistana kafamda toparlayamıyorum...
Daha kapsamlısını yaptır madem devlet karşılıyo. Bu iyi bişey değil mi.
Canim disardan yorum yapip fikir vermek kolay ama.. Sunu diyeyim. Erbil beyle gorus, zaten tup bebek oldukca masrafli birde bu testi ozelde yaptirmak icin maddi gucum yok, devletede sordum boyle boyle dediler diye anlat o belkide 300 kusur tane olan hastaliktan asil bakilmasi gerekeni soyleyecektir. Aklima bunlar geldi su anda...Bence öyle tabii de,bakalım Erbil bey kabul edecek mi...
Geçen sene kanunide gittiğim doktoru buldum face den,ona sordum,bir türlü cevap bulamadım,beni tatmin etmedi.Binlerce hastalık var hangi birine bakalım diyor.Recombine 300 hastalığa bakıyor,alternatif bir test,isterseniz yaptırabilirsiniz diyor.Üsttekini söylüyorum kapsamlı yapılıyormuş diyorum,onada önermiyoruz ailede hastalık yoksa diyor.O zaman recombine testine niye demiyor önermiyoruz diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?