Tüp Bebek Merkezleri Bahçeci Fulya Hastaları Burayaaaaa

Sperm sayiniz hareketiniz filan iyiymis.ama yinede baktirabilirsiniz dna hasarina.peki kimyasalla ilgili ne aciklama yaptilar.ne oneriyorlar?

Sperm sayiniz hareketiniz filan iyiymis.ama yinede baktirabilirsiniz dna hasarina.peki kimyasalla ilgili ne aciklama yaptilar.ne oneriyorlar?
Bu konu üzerinde durmadı. Sperm dna sorunu olsa dahi tüp bebek labaratuarı çözer dediler. IMCI Tekniği vs. Benim rahim dışında miyom vardı onun üzerinde duruldu. Embriyolar ile ilgili son çıkan genetik test yapıldı. Sağlıklı gelenler var. 4 taneden 3 ü normal geldi. Demek istediğim dikkatleri embriyo ile ilgili değil de dsha çok rahim ile ilgilendiler yani miyom...

Ya biz de esime dna hasar testi yaptirdik. Iki laboratuarda. Ikisinde de farkli cikti. Duzen laboratuarinda %9 ankara genart ta ise %29 cikti. Bizim 6 embriyodan 2 si saglikli 5. Gune gitmisti ama transer oncesi gelisimi geriden geliyor demisti doktor. Nitekim tutmadi. O yuzden test yaptirdik ama biz kendi istegimizle test yaptirdik kaan aydosa godecektik. Yani guvenc bey istemedi bizden. Simdi sizler boyle yazinca ben de supheye dustum. Bizim de sikinti ondan mi acaba

Ayrica kizlar sizcr iki laboratuarda bu kadar farkli sonuclar cikmasi normal mi? Arada 5 gun var bu arada.

Ayrica kizlar sizcr iki laboratuarda bu kadar farkli sonuclar cikmasi normal mi? Arada 5 gun var bu arada.
Bence normal değil iki test arasında bu kadar fark olması çünkü sperm değerleri arasında anlamlı bir fark olması için en az 90 gün geçmesi gerekir. Yani ikisinden biri hatalı gibi. Sizin embriyolarınİz genetik testten geçti mi? Biz de düzen labaratuarında yaptırmayı düşünüyoruz. Bu arada doktorunuz neden istemedi?

Kapsamlı kromozom taraması testi canım. Pgtde tüm kromozomlar incelenmiyormuş o yüzden kapsamlı kromozom taramasına gönderiyorlar. Bizim ilk denememizde hiçbir genetik inceleme vs yapılmadı. Bizim de aklımıza gelmedi istemek ama ilk deneme sonucundaki gebelikte kalp atışı durunca genetik problem olabilir diyip doktorlar yönlendirdi bu testlere

Soyle ki 1 kac kez daha negatif sonuc aliraak o zaman farkli testler yapariz dedi. Ama ben de bir problem varsa neden bosa deneme yapalim diye dusunuyorum. Ve iki sonuc da%30 un altinda ciktigi icin tekrar tup denemeye karar verdik. Bir de kaan aydosu cok arastirdik baska embriyologlarla gorustuk. hormonlari etkileyen ilaclar verdigi icin urologlar cok tasvip etmiyor. Yani ilerleyen surecte erkek icinproblem olabilir diyorlar. O yuzden muayene olmadan vazgectik. Bi kez daha deneyelim dedik.

Sagol canim.

Bir F fulyada nın dediği gibi biz en iyi spermleri seçiuoruz dedikleri için güveniyoruz diyelim. Daha doğrusu eşim güveniyor

Canım inşallah dediğin gibidir çok umutluydum ama 2. Gündür karnım çok ağrıyor diye çok korkuyorum
Ağrılardan korkma cnm kasık,bel be bacak ağrısı olur bende yaşadım o ağrıları ayrıca crinone jel kullanıyorsanız oda biriktiginde koyu renkli olarak geliyor ondanda korkma bol bol dua et ve bebişinle konuş inşallah seni bırakmıcak annesi

Fayda zarar ikileminde mantıklı olan yapılmalı. İlaçlar hormon dengesini bozuyorsa bundan sperm de etkilenir tabi ki... Aslında doktorlarımıza şu soruyu sormamız gerekir: SPERMİGRAM DEĞERLERİ NORMAL OLAN BİRİNİN EMBRİYOLARI 5.GÜNE GELİP; GENETİK TESTTEN GEÇER Mİ? YA DA SPERM HASARI OLSA DAHİ IMSI VS. İLE SORUN ÇÖXÜLEBİLİYOR MU?

Arkadaşlar biz Yeni tedavi için maddi manevi hazır olmak açısından 2-3 ay beklemedeyiz. Sizden bir konuda yardım rica edeceğim. Tedaviye hazırlık için öncesinde neler yapabiliriz? Daha iyi sonuçlar için şuan yapmamız gereken birşey var mı acaba diye düşünüyorum hep. Aranızda tedavi öncesinde birşeyler yapıp fayda gören oldu mu? Paylaşırsanız sevinirim :)

slm canım,

benimde eşimin hızı ve morfolojisinde sıkıntı var. siz tansel beyle görüştünüz mü? nasıl bir yol izlenicek sizde?

mySweetdream,
bende senin gibi güvenç hocaya sormuştum ne yapabilirim şansımı artırmak için..
hiçbirşey dedi... en çok hamile kalan kadınlar dünyanın açlık sınırı bölgesindeki kadınlarmış..
bende hiçbirşey yapmadım.. sadece folik asit aldım o kadar..

Canım çok teşekkürler :) 3 kez olumsuz şeyler yaşayınca insan birşeyleri eksik mi yapıyoruz diye tedirgin oluyor. Teşekkür ederim paylaşımın için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…