- 11 Şubat 2015
- 794
- 155
- 103
Merhaba bizim de 3 defa cgh hatta sonuncusu yeni nesil genetik dizileme testinden geçen yüzde 80 başarı olur denen embriyoların transferinde pozitif sonuç oluyor fakat sonuçta düşük kimyasal gebelik oluyor. Ancak bahsettiğiniz dna Sperm testini hiç yapmadık acaba bizde de sorun olabilir mi diye? Eşimin 50 milyon sayı yüzde 50-85 arası da hareket var. Sorun yok deniliyor ama bilemedim...
Bu konu üzerinde durmadı. Sperm dna sorunu olsa dahi tüp bebek labaratuarı çözer dediler. IMCI Tekniği vs. Benim rahim dışında miyom vardı onun üzerinde duruldu. Embriyolar ile ilgili son çıkan genetik test yapıldı. Sağlıklı gelenler var. 4 taneden 3 ü normal geldi. Demek istediğim dikkatleri embriyo ile ilgili değil de dsha çok rahim ile ilgilendiler yani miyom...Sperm sayiniz hareketiniz filan iyiymis.ama yinede baktirabilirsiniz dna hasarina.peki kimyasalla ilgili ne aciklama yaptilar.ne oneriyorlar?
Ayrica kizlar sizcr iki laboratuarda bu kadar farkli sonuclar cikmasi normal mi? Arada 5 gun var bu arada.Ya biz de esime dna hasar testi yaptirdik. Iki laboratuarda. Ikisinde de farkli cikti. Duzen laboratuarinda %9 ankara genart ta ise %29 cikti. Bizim 6 embriyodan 2 si saglikli 5. Gune gitmisti ama transer oncesi gelisimi geriden geliyor demisti doktor. Nitekim tutmadi. O yuzden test yaptirdik ama biz kendi istegimizle test yaptirdik kaan aydosa godecektik. Yani guvenc bey istemedi bizden. Simdi sizler boyle yazinca ben de supheye dustum. Bizim de sikinti ondan mi acaba
Bence normal değil iki test arasında bu kadar fark olması çünkü sperm değerleri arasında anlamlı bir fark olması için en az 90 gün geçmesi gerekir. Yani ikisinden biri hatalı gibi. Sizin embriyolarınİz genetik testten geçti mi? Biz de düzen labaratuarında yaptırmayı düşünüyoruz. Bu arada doktorunuz neden istemedi?Ayrica kizlar sizcr iki laboratuarda bu kadar farkli sonuclar cikmasi normal mi? Arada 5 gun var bu arada.
Kapsamlı kromozom taraması testi canım. Pgtde tüm kromozomlar incelenmiyormuş o yüzden kapsamlı kromozom taramasına gönderiyorlar. Bizim ilk denememizde hiçbir genetik inceleme vs yapılmadı. Bizim de aklımıza gelmedi istemek ama ilk deneme sonucundaki gebelikte kalp atışı durunca genetik problem olabilir diyip doktorlar yönlendirdi bu testlereKızlar hepinizin durumuna çok üzüldüm. Şu embriyolara test dediğiniz pgt testi mi acaba? Ve kendi isteğinizle mi yaptııyorsunuz yoksa doktorunuz duruma göre mi yönlendriyor. Çünkü çok pahalı bir şey diye duydum
Soyle ki 1 kac kez daha negatif sonuc aliraak o zaman farkli testler yapariz dedi. Ama ben de bir problem varsa neden bosa deneme yapalim diye dusunuyorum. Ve iki sonuc da%30 un altinda ciktigi icin tekrar tup denemeye karar verdik. Bir de kaan aydosu cok arastirdik baska embriyologlarla gorustuk. hormonlari etkileyen ilaclar verdigi icin urologlar cok tasvip etmiyor. Yani ilerleyen surecte erkek icinproblem olabilir diyorlar. O yuzden muayene olmadan vazgectik. Bi kez daha deneyelim dedik.Bence normal değil iki test arasında bu kadar fark olması çünkü sperm değerleri arasında anlamlı bir fark olması için en az 90 gün geçmesi gerekir. Yani ikisinden biri hatalı gibi. Sizin embriyolarınİz genetik testten geçti mi? Biz de düzen labaratuarında yaptırmayı düşünüyoruz. Bu arada doktorunuz neden istemedi?
Sagol canim.Kapsamlı kromozom taraması testi canım. Pgtde tüm kromozomlar incelenmiyormuş o yüzden kapsamlı kromozom taramasına gönderiyorlar. Bizim ilk denememizde hiçbir genetik inceleme vs yapılmadı. Bizim de aklımıza gelmedi istemek ama ilk deneme sonucundaki gebelikte kalp atışı durunca genetik problem olabilir diyip doktorlar yönlendirdi bu testlere
Bir F fulyada nın dediği gibi biz en iyi spermleri seçiuoruz dedikleri için güveniyoruz diyelim. Daha doğrusu eşim güveniyorSoyle ki 1 kac kez daha negatif sonuc aliraak o zaman farkli testler yapariz dedi. Ama ben de bir problem varsa neden bosa deneme yapalim diye dusunuyorum. Ve iki sonuc da%30 un altinda ciktigi icin tekrar tup denemeye karar verdik. Bir de kaan aydosu cok arastirdik baska embriyologlarla gorustuk. hormonlari etkileyen ilaclar verdigi icin urologlar cok tasvip etmiyor. Yani ilerleyen surecte erkek icinproblem olabilir diyorlar. O yuzden muayene olmadan vazgectik. Bi kez daha deneyelim dedik.
Ağrılardan korkma cnm kasık,bel be bacak ağrısı olur bende yaşadım o ağrıları ayrıca crinone jel kullanıyorsanız oda biriktiginde koyu renkli olarak geliyor ondanda korkma bol bol dua et ve bebişinle konuş inşallah seni bırakmıcak annesiCanım inşallah dediğin gibidir çok umutluydum ama 2. Gündür karnım çok ağrıyor diye çok korkuyorum
Fayda zarar ikileminde mantıklı olan yapılmalı. İlaçlar hormon dengesini bozuyorsa bundan sperm de etkilenir tabi ki... Aslında doktorlarımıza şu soruyu sormamız gerekir: SPERMİGRAM DEĞERLERİ NORMAL OLAN BİRİNİN EMBRİYOLARI 5.GÜNE GELİP; GENETİK TESTTEN GEÇER Mİ? YA DA SPERM HASARI OLSA DAHİ IMSI VS. İLE SORUN ÇÖXÜLEBİLİYOR MU?Soyle ki 1 kac kez daha negatif sonuc aliraak o zaman farkli testler yapariz dedi. Ama ben de bir problem varsa neden bosa deneme yapalim diye dusunuyorum. Ve iki sonuc da%30 un altinda ciktigi icin tekrar tup denemeye karar verdik. Bir de kaan aydosu cok arastirdik baska embriyologlarla gorustuk. hormonlari etkileyen ilaclar verdigi icin urologlar cok tasvip etmiyor. Yani ilerleyen surecte erkek icinproblem olabilir diyorlar. O yuzden muayene olmadan vazgectik. Bi kez daha deneyelim dedik.
slm canım,Canım bilemiyorum ama sanmıyorum farklı olacağını laboratuvarın.. insan gerçekten ne yapacağını bilemiyor. Biz de şuan beklemedeyiz. Erbil bey ile Yeni tedavi için görüşmeye gittik çok pozitif bir doktor biz memnun çıktık görüşmeden ama Yeni bir tedaviye maddi ve manevi olarak hazır olmak çok zor. Özellikle maddi olarak çok sarsıyor..biz de ne yapacağımızı bilemiyoruz bekliyoruz öyle. Ama ben bu bekleme sürecinde de huzursuz oluyorum zamanla eşimin değerleri kötüleşirse daha da zorlaşırsa durumumuz diye endişeleniyorumsiz Yeni tedaviye başlamayı düşünüyor musunuz peki? Sadece doktor konusunda mı kararsızlık yaşıyorsunuz?
İlaç tedavisi verecek ama spermi yine testisten alacak canım. O şekilde konuştuslm canım,
benimde eşimin hızı ve morfolojisinde sıkıntı var. siz tansel beyle görüştünüz mü? nasıl bir yol izlenicek sizde?
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız canımİlaç tedavisi verecek ama spermi yine testisten alacak canım. O şekilde konuştu
Teşekkürler canım hepimiz inşallah...İnşallah güzel sonuçlar alırsınız canım
Canım çok teşekkürler :) 3 kez olumsuz şeyler yaşayınca insan birşeyleri eksik mi yapıyoruz diye tedirgin oluyor. Teşekkür ederim paylaşımın için :)mySweetdream,
bende senin gibi güvenç hocaya sormuştum ne yapabilirim şansımı artırmak için..
hiçbirşey dedi... en çok hamile kalan kadınlar dünyanın açlık sınırı bölgesindeki kadınlarmış..
bende hiçbirşey yapmadım.. sadece folik asit aldım o kadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?