Bahceci fulyada pgt yaptıranlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Z P
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pgt yaptıranlar beni duyabilir mi ?
Merhabalar bızde de benzer durum var 7 denwmemız oldu son 3 denemede pgt yapılıyor embrıyolar cok kalıtelı 5.gune gutmesıne ragmen ya tutmuyor bı kerede dusuk oldu turner geldı sonuxu pgt ler hep sorunlu malesef sız mutlaka pgt yaptırın kaçıncı denemenızdı su an ne durumdasınız

merhaba biz de 6. tedaviyi bahçecide deneyeceğiz, son iki tedavide havuz yöntemi yapıldı çeşitli kromozomlarda sorun vardı tek bir kromozom da sabit bir sorun tespit edilmedi sadece sperm kaynaklı olduğu için ngsye gönderildi. ngsden temiz gelen iki embriyo transfer edildi sonuç kimyasal gebelik oldu. pgt sadece tek gende sorun varsa yapılan bir test midir, yani bizim ngsden temiz gelmeyenlerin kiminde 18. kiminde 3. kiminde 5. kromozom gibi çeşitli sorunlar çıktı da.

Bizim de oyle ngs ne bilmiyorum biz esimin sperm sorunlari nedeniyle tup bebege basladik ama su an embriyolardaki bu kromozomal sorunlari yumurtaya bagliyorlar bende rezerv azligi var son 6 denemede hep 5 6 toplaniyor 2 3 tanesi 5.gune gidiyor ve pgt hep sagliksiz hepsinde boyle oldu biZim karyotiplerde sorun cikmamisti sizinde hep 5. Gune gidip olumsuz mu oluyor bizim gibi

3 deneme 3 düşük
3 embriyo daha var donmuş
Onlara pgt yapılmıyor
Geri de dönemem
Bilemiyorum

Ben tup bebek topiginde cook gezerdim bende de rezerv azlığı vardı beş yıl mücadele verdim 4 tüp bebekte cook şükür oğlum kucagima aldım başka merkezde başarısız olunca bahçeci tüp Bebek Erbil beydi doktorum öbür merkezde üç negatif alınca bizden genetik test istendi ben sonucumu göstermeden bahçeci geçtim ilk görüşmede Erbil beye gosterdik sonucu oda emriyolaga gösterdi sorun yok demis bu arada gen testimin sonucu genin bir kolu kısa dendi ama genetikci ile görüşmedim çok zorlu bir süreç üç emriyom oldu beş ayda sonra dondurldu ve sonrası transfer ve pozitif sonuç aldım ikili testlerde sorun yok doğum yaptım bir yaş kan testinde bazi sonuclar yuksek cikinca gen testinde oğlumda genetik kas hastalığı çıktı ve bu annenin X genindengeçen bir hastalık ve Suan tedavisi olmayan bir genetik kas rahatsızlığı sonucu alınca genetikciye tüp bebek olduğunu emriyoyu pgt gönderseydik çıkmazdı dedi siz bunun kas rahatsızlığının taşıyıcı olduğunuzu bilip belirtmeniz gerekirdi dedi arkadaşlar size tavsiyem mutlaka pgt bakılsin emriyonuz sonrası gerçekten cook büyük üzüntü tarif edilmez bazen diyorum olmuyorsa Allah'ın vardır bir bildiği benim tek üzüntüm oğlum adına Allah kimsenin başına vermesin ins..

Arkadaşım.. inan ne diyeceğimi bilemiyorum.. inanılmaz üzüldüm.. Allah sağlık ve sabır versin. İnşallah bir şifası, çaresi bulunur

Benim de tüm denemelerim bahcecide oldu. Eşli kromozom testlerimiz temiz. İlk denemede 2 embriyomuz kaldı, doktor çok güzel embriyolar, transfer edelim dedi. Biz ısrarla ngs ye gönderelim dedik. Ve 2 si de negatif geldi maalesef. Zaman geçtikçe ben “keşke ngs ye göndermeyip transfer etseydik, belki tutardı, şimdi bebeğimizi kucağımıza almıştık” diye düşünmeye başladım. Mesajını okuyunca dondum kaldım inan ki.

Çok çok geçmiş olsun, Allah sabır versin.

Çok geçmiş olsun.. İnşallah herşey yoluna girer daha iyi olur. Ben de tedavi olan danisan herkese pgt/ngs öneriyorum. Ki kendim de yaptırdım. Buradaki araştırmalarım sonucu vakıf oldum birçok konuya. Umudum o ki tedavi süreci gelistirilsin ilaçlarınız kolay sağlansın..

Canım selam nasılsın Nasıl gidiyor süreç??
İnşallah herşey yolundadır..

Bende senin gibi düşünüyordum Erbil beye tedaviye başlayıp binbir zorlukla emriyo
Ben binbir zorlukla emriyo elde ettikten sonra Erbil beye pgt gitmesini hiç istemedim zaten kendisi de teklif etmedi gitsin diye sağlıklı ise zaten doğar diye düşünüyordum ve inan bizim gibi o kadar erkek bebek varki doğal yoldan doğan anne babada genetikte sorun olmayan X distofrin genine mutlaka bakılmasını tavsiye ederim ve şuan tedavisi olmamasıda cook büyük üzüntü bizler için dmd teşhimizin adı ve birçok genetik kas rahatsızlığı var..

Merhaba durumunuz ilgimi çekti de. Acaba
Embriyolarınızın kalitesi neydi?4aa AB gibi. Bir de Cd56 ve era testi yapıldı mı?

Canım selam nasılsın Nasıl gidiyor süreç??
İnşallah herşey yolundadır..
Merhaba canım :) bu ayki adetle beraber transfer olucam inşallah, gecen ay ilaçlar adeti kesti, transfer iptal oldu inşallah bu ay sıkıntı olmaz
Sen nasılsın? Kaç aylık oldunuz? Bak dua et bana mutlaka

Eninde sonunda sağlam embriyo bulunuyor ama ne zaman olacağı belli olmuyor maalesef. Benim 3 denemede toplam 7 embriyo gitti ve sadece 1 tane sağlam geldi ngs den. Karyotip testlerimiz temiz.

Yaşınız kaç? 35 yaş üstü kadınlarda daha sık görülüyormuş
Bazı vakalarda sperm şekil bozukluğu etken
Bazı vakalarda labaratuar ortamında döllenme olması etken
Sadece kadın kaynaklı diyemeyiz yani

Gercekten çok çok üzgümüm. Allah sabır versin.
Sizin kromozom testi nasıl gözlerinden kaçmış inanılır gibi değil. Bi de Bahceci en iyi yerlerden biri diyoruz.
Zaten 2-3 başarısız denemeden sonra pgt/ngs istiyor doktorlar. Kaldı ki sizin kromoxom testiniz de normal değilmiş. Pes yani bunu nasıl atlamışlar?

Evet nasıl atlandı bizde bu soruyu kendimıze soruyoruz bir hafta sonra benim gen testimde cikicak distofrin genine bakıldı eski sonucu götürcem bunda zaten belirginmis derse gentik doktoru hukuki açıdan dava acicam kazanırsam kas derneğine bağışta bulunucam bizim başımıza geldi başkasına karşı daha dikkatli olsunlar insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı bu benim düşüncem eşim bu bizim kaderimiz diye sineye çekiyor coktan..

Aslında bi önceki mesajımda hukuki yolları deneyin dicektim ama zaten hastalık vs yorulmuşsunuzdur diye yazmadım.

Kesinlikle bu işin peşini bırakmayın. Bağış güzel düşünce ama bence çocugunuz için harcayın, büyüdükçe hastane masrafları vs artacaktır
Hem genetik hem takip doktoru suçlu bence.

Hatta genetik testi veren doktor da suçlu. Mesela genetik testi internetten falan vermiyorlar. İlla hastaneye gidip elden almak gerek. Doktorla 2-3 dk konuşma oluyor. O doktorun da söylemesi gerekti mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…