Bahsedildiği Kadar Kötü Bir Şey Mi Bu?

ne montajı ya, adamın telefonundan çıkmış diyorum ayrıca montaj olsa vakfın başındaki adama yaparlardı niye basit bir üyeye bunu yapsınlar?
ayrıca biz o montajları ergenekon uydurma davaları zamanından biliriz, nice asker nice yurtsever insan mağdur oldu. o zaman neredeydiniz acaba? kumpasları desteklemekle meşguldünüz sanırım.

ilgili ayetlere bakarsan zina olması için evli olmaktan bahseder. bekarlıktan bahsetmez. çünkü bir nikah kurumu olmayan yerde yaşayanlar ne yapacak? adam dağ başında. hani?

kadının köleleşmesi mevzusu senin kuruntun. kadınlar haklarını bilmiyorsa bu suç kimin?
kadın çalışıyorsa erkekle iş bölümü yapacak. bu kadar basit. bunu yapamıyorsan bu kimin suçu?
bunu öğreten bir aile yapısı kuramadık ülkede çünkü.
kadını eve hapsettik, senin yerin evin dedik, ev senin görevin dedik.
çalışsa da çalışmasa da bu dayatmayı yaptık.

işte ataerkil aile yapısı bu durumu yarattı.
şimdi o kalıpları kırmak kolay olmuyor.

çözüm ise dinde değil.
öyle olsa dinin toplumda yüksek olduğu ülkelerde kadınlar hep mutlu olurdu.

dini düzende kadın mutluysa neden o ülkelerden batıya kaçıyorlar?
hangi islam ülkesinde kadınlar özgür?
hangi islam ülkesinde kadın erkekle eşit?
hangi islam ülkesinde kadınlar mutlu?
hangi islam ülkesinde kadının hakları gözetiliyor?

herkes dinden kendine göre bir şey anlıyor ama uygulamaya gelince ortada bir şey yok.

al suriye'de iç savaş çıktı. neden kadınlar başka islam ülkelerine değil de batı ülkelerine kaçıyor?
madem islam kadına değer veriyordu senin fikrine göre, gene başka islam ülkesine kaçmaları lazım değil mi?

bak yanıbaşımızdaki iran'da kadınlar zorunlu başörtüsüne karşı eylem yapıyorlar. bu mu özgürlük?
başını örtmeyene dayak, gözaltı, ceza var.
bu mu özgürlük?

nikah kadına değer vermez.
sosyal devlet ve uygun eğitim kadına değer verir.
erkekle eşit gören eğitim kadına değer verir.

al nikah var, hani değer?
kadın cinayetleri, şiddet, ayrımcılık gırla.
hani değer?

nikaha fazla anlam yüklemeyin.

cahiliye devrinde kadınlar dediğin gibi gömülseydi bugün ortada az sayıda kadın kalması gerekirdi.
yanlış bilgi vermeyin.

uydurma hadislerle de din anlaşılmaz.
kadının narin olduğunu söyleyen 2 hadis söylersen ben sana kadınları aşağılayan üstelik sahih kabul edilen 200 hadis gösteririm. işine geleni al işine gelmeyeni alma olmaz. madem hadisçisin, iyi hadisleri aldığın gibi kadının pis, kötü olduğunu söyleyen hadisleri de alman lazım ama işine gelmez onlar.

Sizlerin yasak olmasına rağmen her konuyu, her lafı dine, inanca getirmenizden ciddi manada bıktım.
Ben böyle yazınca ne dinsizliğimiz kalıyor, ne Müslüman düşmanlığımız, kaldı ki "dini içerik yasaktır" sözü geneldir ve tüm inançları kapsar, burada yüzbinlerce üye var, içimizde Hıristiyanlar da var, Yahudilerde var, bir tane Hıristiyan üyenin dini yorum yazdığını gördünüz mü? Bir tanesinin bile İncil'den bölüm yazdığını gördünüz mü?
Bir tane Ateistin ateistliği yayacak, övecek yorumunu gördünüz mü?
Ben şu dine inanıyorum, yaşadığımız ülkede bu, o zaman bu sitedeki herkes benle aynı inançtandır deyip sitede defalarca yasak olduğunu belirtmemize, bunu kurallarda yazmamıza rağmen her lafını inanca bağlayan bir tek bizleriz farkında mısınız?

Ve aynı inanca sahip olduğumuz halde her seferinde birbiriyle kavga eden, ben daha iyi biliyorum deyip çata çat lafını söyleyen, konuları baltalananlarda yine bizleriz, bunun da farkında mısınız acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…