- 10 Aralık 2016
- 485
- 160
- 103
- 29
+10000Tercih edip yaşadığın şeyin arkasında delikanlı gibi durabileceksen ne istiyorsan yap. Zira buralar bilimum "ilişkiye girdik ama benimle evlenmedi, beni kullandı, efenim kızlık zarı nasıl diktirilir de eski haline gelir vs vs " konularıyla dolu.
Bende senin yaşlarındayken çok sevdim deli gibi aşıktım gözüm başkasını görmezdi. 19 yasında birlikte oldum. 10 sene sevgiliydik hiç ayrılmadık en sonunda evlendik ama erkeğin karakteri önemli güveninin boşa çıkma ihtimali de var. Bu işler planlı programlı olmuyor malesef. Ayakların yere sağlam bassın hayatta herşey olması gerektiği zaman oluyor zaten acele etme.
ilişkiye girdiğiniz zaman hayat boyu sizinle olacak diye kural yok zaten. sadece o an seversin, bir şeyler yaşamak istersin ve yaşarsın. sanırım yanlış yetiştirme tarzından dolayı genç kızlar sekse çok fazla anlam yüklüyor. mesela ilişki oldu diye hep birlikte olacakmış gibi bakılıyor.
hayır böyle bir zorunluluk yok.
daha genç kızlarımıza kendi bedeni üzerinde söz sahibi olduklarını öğretemedik maalesef.
Bu kız yaşadığının arkasında ömür boyu durabilecek mi? Ailesi senin bedenin senin kararın diyecek mi? Bu ilişkisi bi gün bittiğinde, başka ilişkilerinde yada evleneceği kişi, benden öncesi mühim değil diyecek mi? Yani bu kızın çevresi ailesi bu kafa yapısındaysa, evleneceği sevgili olacağı kişiyi buna göre seçecekse sorun yok, 2 gün sonra ne yapsam da karşımdakini kandırsam diye düşünecekse tutsun kendisini. Çünkü Türkiyede genelde 2.şekilde sonuçlanıyor.
Bunun adi zina dir.eger Allah inancin varsa zaten yapmazsin.kul degil Allah yasaklamis bunu.seni seven bir serefli bir erkek zaten sana boyle birsey teklif etmez.ayrica yapiyosan da pisman olmaman lazim.evet yaptim ozgurum benim bedenim ailemde ksrisamaz o kadaarrr diyebiliyorsan yap istedigini yap ama sonra basini taslara vurma...
Ne anlatıyorsun ablacım sen??? Asıl sen zihniyetini kendine sakla, zira hem yobaz hemde en yanlış olanı seninki.konu sahibinin inancını biliyor musun da fetvaya başlamışsın?
bilip bilmeden böyle din dersi vermeye kalkanlar yüzünden insanlar dinden soğudu. iman eksildi. vebal alıyorsun resmen. ayıp ayıp.
asıl seven erkek birlikte olmak ister. ondan sonra konular çıkıyor kocam sevişmiyor, gay çıktı vs. diye.
sevişmediğin zaman sevgili olmanın ne anlamı var ha okuldaki bir arkadaşın o ha sevgilin.
yoz zihniyetinizi kendinize saklayın.
Canım benim su yazdığın için sadece sunu söyleyeceğim hayatında zaten gittikçe büyük bir kadın olacaksın ama, büyüdüğün zaman ve bu uzun bir zaman dilimi en çok ozleyecegın şey annenle babanın küçük kızı olmak... Onun için bunu doyasıya yasa derim :) soruna gelince 18 yas gerçekten küçük ve kararların çok değişken olduğu bir yaş... Bakma resitliğin bu yaşta kazanıldıgına düşünce yapısı ve kişilik 21 yaşından itibaren yavaş yavaş oturtuluyor... Ben de böyle oldu en azından... 28 yasında olmama ragmen hâlâ dün verdiğim bir karardan bu gün pişman olabiliyorum...Ah canım ablam sizi tanımıyorum ama bence çok iyi bir insansınız.Gençlik böyle gelgitli midir hep?Sanırım kendime bile itiraf edemesem de büyüdüğümü ispatlamaya çalışıyorum.Bazen büyük bir kadın olmak istiyorum,bazense annemle babamın küçük kızı...
18 yaşında bir genç kız istediği kişiyle sevişebilir ama bizim toplum yapımız bunu algılayamıyor. erkek olsa hiçbir sorun yok aksine gurur vesilesi bile olur ama kız olunca işte sıkıntı..
sadece dikkatli olsun ve ileride üzülmeyecekse yapsın.
bu ülkede nice ahlak bekçilerinin ne sapıklıkları çıkıyor o yüzden böyle ikiyüzlü toplum yapısına kafayı takmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?