Bakabilir misiniz? Acil

Sen gelince zaman kaybetmeden aktar ki olur da adam atik davranıp seni şikayet etmesin. Telefonu yüzüme kapattı hakaret gibi falan de. Taktik savaşı biraz bu işler..

birazdan gelir diyeceğim ama telaş yaptım umarım kızmaz bana da

Sen patronunla görüş. O cariyi tuttugun hesabıda cıkar ortaya koy. Sen ztn ba bs yapmıssın. Madem ödedim diyor ve post çekilmiş kart ekstresini koysun önüne aha ödedim desin bakalım. Yani senin yapacak bişeyin yok. O bunu isbatlayacak. Ödedim evrakımda bu diyecek.

Ne alakasi var canim. Makbuz almamissa odemeyi yapmamis demektir. Madem kendinden cok emin cikarsin makbuzu koysun onune.

Bende ön muhasebedeyim .
Eğer faturanı açık kestiysen.
Pos larda ve kasa defterınde giren para gözükmüyorsa müşterinin problemı senın değil .

Onun sana para ödedıgını ispat etmesı gerekir.
Benımde böyle sorunlu müşterilerim var .
Laga luga ediyorlar sonra k*pek gibi ödüyolar :KK48:

Hayor suçlu çıkmazsınız . Karsı firmanın muhasebesine mutabakat mektubu yollayın kaşeli imzalı geri dönüş isteyin . Sonra da adama muhasebeniz mutabakat mektubu da gönderdi ödeme yapılmamış deyin .

olması gereken bu ama ödeme yapacağını sanmıyorum şimdi hiç içime korku girdi

Tedirgin olacak bir durum yok. Evrak ve banka kayıtları konuşur bu durumlarda..
Adam istediği kadar yırtınsın borç bakiyesi veriyor hesabı...
Arayın adamı bakkal değil burası varsa makbuzun getir düşelim hesabından deyin.
Yoksa öde hesap kapatacağız.. işim gücüm var senle mi uğraşacam bi işim senmisin de geç... :kahve:
olmadı bana havale et çiğerini sökerim :halay:

Ödeme yaptığını ispatlasın o halde.
Ne demek ödenişimdir makbuz kesmemişsindir.
Kim makbuz almadan ödeme yapıyor bu devirde?
Babasının kızı değilsiniz yani.
Kesinlikle sizlik bir durum yok. Çıkarsın makbuzunu varsa slip'ini sonra ödedim diye tuttursun.
Gidip yöneticinizle konuşun,posla ödeme alamadım problem çıktı ama ödedim diye ısrar ediyor müşteri diye.
İspatlayamayacağı için paşa paşa ödemek zorunda zaten.

Simdi bence onun odedigini kanıtlaması filan gerekmiyor. Kimse suclu olmadigini kanıtlamak zorunda degil, sizin iddianizi kanitlamaniz lazim. Yoksa ben de simdi size bana borcun var öde diye suc atabilirim. Elinizde senettir, mali verip parayi almadiginiza dair bir belgeyle adamin sucunu kanitlamaniz lazim diye düşünüyorum.

Kızlar çok acil fikrinize ihtiyacım var. ön muhasebede çalışıyorum daha önceki zibilyon tane konumda da yazmıştım.
6 ayı geçti işe başlayalı.Şimdi hemen hemen her hafta firmadan malzeme alan bir adam var genel olarak hep malzemeyi alıyor ödemesini yapıyor, makbuzunu alıp gidiyor. Şimdi geçen malzeme aldı ama karttan ödeme yapacaktı o sırada da pos cihazı ofiste olmadığı için ödeme alamadım.
Eylül ayına ait bir faturası daha var onu hiç hatırlamıyorum, ödemesi alınmamış görünüyor.
Ödeme isteyecektim teyit etmek amacıyla muhasebesini arayıp mutabakat yaptım.Herhangi bir sorun yok mutabıkız. Adamı arayıp şu tutarda bakiyeniz görünüyor, ne zaman ödeme yapabilirsiniz diye sordum. Adam kızarak benim borcum filan yok ben hep ödememi yapıyorum dedi. muhasebenizi aradım bakiye görünüyor, yanlışlık yok dedim. Tahsilat makbuzu kesmemişsindir o zaman dedi ben de kesmeden göndermiyorum siz de zaten makbuzunu alıyorsunuz dedim. ben ödeme yaptım açık görünüyorsa makbuz kes diyip suratıma kapattı.

Şimdi o iki faturanın tarihlerindeki banka hareketlerine, pos hareketlerine ve kasa defterine bakıyorum giren para yok. firmada kamera olmadığı için ispat da edemem. Şimdi bu adam çamura yatıp parayı ödemezse ben mi suçlu duruma düşerim?
Isverenin size güvenine bağlı birazda.

Simdi bence onun odedigini kanıtlaması filan gerekmiyor. Kimse suclu olmadigini kanıtlamak zorunda degil, sizin iddianizi kanitlamaniz lazim. Yoksa ben de simdi size bana borcun var öde diye suc atabilirim. Elinizde senettir, mali verip parayi almadiginiza dair bir belgeyle adamin sucunu kanitlamaniz lazim diye düşünüyorum.

Elbette var. Fatura kestim :)

Back
X