Bakici kendi evinde mi yoksa benim evinde mi bakmali??

Kesinlikle sizin evde olmalı bunun kar kış yağmur ayaz olayı var çocuk çıkmasın
Belki sabah siz giderken yavrunuz uyur ve uyandırmanız gerekmez evden çıkmasın
Yarım gün çalıştırıp tam gün ücreti vereceğim diyorsanız o zaman yemek ve temizlik talebiniz olabilir bence yani siz eve geldikten sonra
Ve son olarak ses kayıt cihazı ya da kamera mutlaka koyun lütfen
Kaç yaşında yavrunuz?

Çocuk bakımı ve yemeğe tamam dese de temizliğe tamam demez çoğu.
Verilen tutar az gelir çoğu için yemek çocuk temizlik için bu kadar az derler.Çünkü günlük temizliğe giden hanımlar zaten iyi kazanıyor.

Konu sahibi ne kadar tutar verecek bilinmez ama tam gün ücret veriyorum temizlik yap diyemeyiz çünkü şu an sadece çocukla ilgilenmek için bile çok paralar dökülüyor

Temizlik yok... Temizliğe ayda bir yardımcı başka bir bayan alıyorum... Haftsonlari kendim bir sekilde hafif temizlik yapıyorum idare eder..
Bakıcıya Sadece ben eve gelince bir iki çeşit basit yemek yapacak akşam için ... Çünkü yorgun gelicem cocugumla vakit geçirmek istiyorum yemek ile uğraşmak istemiyorum isteyken onsuz geçen zamanı telafi etmek istiyorum... Yarım gün ücreti verecekkken bi saat daha fazla kalmasına tam gün ücreti vereceğim

Temizlik yok... Temizliğe ayda bir yardımcı başka bir bayan alıyorum... Haftsonlari kendim bir sekilde hafif temizlik yapıyorum idare eder..
Bakıcıya Sadece ben eve gelince bir iki çeşit basit yemek yapacak akşam için ... Çünkü yorgun gelicem cocugumla vakit geçirmek istiyorum yemek ile uğraşmak istemiyorum isteyken onsuz geçen zamanı telafi etmek istiyorum... Yarım gün ücreti verecekkken bi saat daha fazla kalmasına tam gün ücreti vereceğim

Zaten geldiğiniz saat çok erken.
1-2 saat fazla kalıp siz çocukla ilgilenirken yemek yapması çok makul bir istek. Ama ayrıca hakkınıda vereceksiniz.

Ama sizin evde bakması uygun.
Çocuk evinden ayrılmasın bence

Sorun su ki kadının üç cocugu var ve sanırım öğlen yemeğine çocukları evine gelecek o yuzden de evde bakmak istiyor gibi geldi ama ben sizin yorumlariniz karar verdim kendi evimdde bakitacagim... Geçen sene 8-12 başka bir öğretmenin çok komik bi rakama 250 tl öğretmenin evinde bakmış... Şimdi ne için ben kendi evinde bakmak istiyorum diyor anlamıyorum gerçekten

Sizin evde baksın ve misafir kabul etmesin

Bakıcının ailesinden de hatta tanımadığı sizin aile birşeylerini de

Bizimki site görevlisine bile açmazdı kapıyı

Merhaba lar güzel kk hatunlari...

Kafam o kadar karışık ki size danışmak istedim. Eylülün 1 de ise başlayacam 13 aylık bebeğim var ... Geçen sene daha öncesinde de tanıdığım öğrencimin annesi olan birine bakiticam..

dün telefon konuşmasında bi kaç gün önceden gel de alissin hemde şartları konuşalım dedim ..
--sizin evde mi bakacam bizim evde baksam olmaz mi kaloriferli evde çıktım bu yüzden
-- bende oyuncakları yatağı düzeni değişsin istemiyorum bizim evde bakmam daha iyi olur çocuk açısından yine sen gel de konuşuruz dedim konuyu kapadık

Birde şöyle bir durum var ki bizim apartmanda 6 aile var hepsi çalışıyor ve hepsinin evine çocuğa bakmaya bakicalar geliyor gecen sene bizim karşı komşunun bakıcısı alışkanlık yapmış hergün 10 da cocugu alıp üst komşuya çıkıp muhabbet ediyormuş haliyle üst komşum rahatsız olmuş durumdan hergün her dun olmaz ama bunların araları çok iyi olduğundan birşey söylemedim idare ettik ama çocukların düzeni çok bozuldu bakıcımiz bile come ahatsiz oldu dedi...

Üst komsumuzun tayini çıktı ve gidiyorlar
Korkum su ki karşı komsumuzun bakicisinin bize dandanmasi... Karşı komşu ile aynı okulda görev yapacam bu yıl aramız iyi bozulsun istemiyorum ama evimede hergün onalrin bakicisini da istemiyorum çok lakayit

Ama birde bakıcıya ekstra yemek yaptırmayı düşünüyorum ben eve gelince cocugu la ilgilenmek istiyorum o sırada bir çeşit yemek yapsa yeterli bize... Tabi ücretini ekstra vereceğim böyle düşünüyordum ama çocuğa kendi evinde bakarsa bunu rafa kaldirmam gerekiyor

Sizde cocuguma evde mi bakitayim yoksa bakicinin evinde mi ?böylece bu sıkıntıdan kurtulmuş olur muyum? ...

Çok karışık oldu galiba kusura bakmayın çünkü benimde aklım çok karışık okuyan yorum yapan herkese tesekkur ederim simdiden

ben evde bakılması taraftarıyım...çocuk evını duzenını bılmelı...tam alşacagı yasta cunku....sabahın korunde alınıp başka eve götürmek cocuğada haksızlık olur....bence konuda kararlı olun...dıger konuyuda usturuplu bır sekılde soyleyebılırsınız bence

Çocuklarını 4 yıl bakıcıya baktırmış bir anne olarak kendi evinizde baktırmanızı öneriyorum. Alıştığı ortamda kendi yatağında olması çocuğu güvende hissettirir. Ayrıca kendi evinizde kendi kurallarınız geçerli olur her zaman. Size şöyle de bir örnek vereyim. Bir komşu kendi evinde bir çocuğa bakıyordu bir keresinde kapıda karşılaşıp ayak üstü sohbet ettik ama ev bildiğin kahve gibiydi sigara dumanı dışarıya çıkıyordu düşünün artık. Çocuk yok mu dedim haaa içerde dedi pişkin pişkin. Kadına belli etmedim ama içim içimi yedi, çocuğun annesiyle ilk karşılaştığımızda durumu anlattım aldı kadın çocuğu. Söylemeseydim vicdanen rahatsız olacaktım. Komşunun ekmeğiyle oynadığımı filanda düşünmedim yapıyorsa işini adam gibi yapsın.

Tabikide kendi evinde baksın. Çocuğun ortamı orası. Yazık günah yaz kış sabah akşam çocuğu taşımak.

13 aylik cocuk yuruyordur. Siz kendi cocugunuzu bilirsiniz herseyi ust rafa kaldirirsiniz, banyoda alt dolaplardaki deterjanlari yukari kaldirirsiniz. Prizlerin deliklerini korursunuz. Masalarin koselerine cocuk kafasini carpmasin diye yapiskan yapistirirsiniz ozel.
Ablamda misal o yapistiricalari yapistirdi yigenim icin, masa mundar( yapiskanlari cikardi yigenim buyudukce,masanin kenarlari yara izi kaldi, kavladi tabaka)
Ama sorunmu? Hayir. Can guvenligi en onemlisi oglumuzun.
O kadin kaleriferden haric bi bebek icin uygun bi evi varmi sence? Bence yoktur.
Mesela 3 yigenim var, annem torunlari icin deliren birisi olsa bile yok piriz kapat, yok masalara yapiskan.. yok bizim evde.
Demem oki sizin eviniz cocugunuz icin en guvenli yer.

Ayrica ufacik cocuk gunde 2 farkli yuz gorucek anne diye animsadigi.
Bide bunun uzerine 2 farkli ev, 2 farkli yatak, degisik oyuncaklar.
Bu bi bebek icin cok fazla.
Bence kendi evinizde baksin kadin.

eve kamera koyun ve koydugunuzu da kesinlikle soyleyin. misafir istemediğinizi de tum vaktini cocuga vermesi gerektiğini de açık açık soyleyin. MAdem ogrencinizin annesi, ben ' ben senin çocuguna elimden gelen en iyi sekilde ilgi gosteriyorum ve sınıfta mutlu uyumlu ve basarılı olması için çabalıyorum. aynı seyi de senden kendi çocugum için bekliyorum, diye de azcık tehditvari(tamamen alt metin olarak) konusursanız (güzellikle tabii) anlayacaktır. TV istemiyorum aksamustu de cocuk uyurken bi kap yemek yap parası da su de. konusulmadıkca aman kırılır aman uzulur dedikce hangi sorun cozulmus ki.
Ayrıca kamera işini kesinlikle düşünün. Eve de asla ve asla misafir kabul etmesin. Allah muhafaza şu 9 aylık bebege tecavuz hikayesini duydugumdan beri başımıza neden taş yağmıyor hala diye şaşıyorum. Ona da bu tarz haberlerin sizi paranoyak yaptıgını ve kamerasiz içinizin rahat etmeyecegini soyleyin.

Cocuklar rutini sever. Her zaman aynı yerde yemek yemeyi, ayni yerde ayni sekilde uyumayı siz gun icerisinde suan saat kacta nasil uyutup oynatip yemek yediriyorsaniz bakicinizda ayni seyleri yapmali. Ev degistirmek baskasinin evinde ogle uykusuna yatmak oyun alanini degistirmek cocuga iyi gelmeyecektir. Bu benim nacizane düsuncem. Ayrica kadin kendi evinde olursa illaki kendi camasiri bulasigi ufak tefek isleri derken cocugu arada ihmal edecektir. Cocugun daha 13 aylik ve en cok takip edilmesi gereken zamanda bir anlik ihmal Allah korusun buyuk aksiliklere yol acabilir. Kesinlikle kendi evinde baktirmalisin.

bakıcı ile anlaşamayıp, hiçbir şekilde güven alamamış ve babaanne - anneanneye baktıran biri olarak söylüyorum.

ben sizin yerinizde olsam hiçbir şekilde kendi evim dışında başka bir yerde baktırmazdım ve eve kamera yerleştirirdim ve bakıcıyı da bu konudan haberdar ederdim.

günümüzde neler duyuyoruz böyle bir şey için kafanızı hiç karıştırmayın çocuk sizin çocuğunuz emanet ettiğiniz sizin canınız bence tekrar tekrar düşünün bu konuyu.

Bakıcıyı da diğer bakıcılar konusunda uyardım gitmemesi ve eve gelmemesi konusunda.

Kesinlikle kendi evinizde bakılsın
Kuralları konuşurken evinizde siz yokken başkalarının girip çıkmamasını istemediğinizi söyleyin.
Oda anlar. Sadece çocuğumla ilgilenilmesini
istiyorum dersiniz

13 aylik cocuk yuruyordur. Siz kendi cocugunuzu bilirsiniz herseyi ust rafa kaldirirsiniz, banyoda alt dolaplardaki deterjanlari yukari kaldirirsiniz. Prizlerin deliklerini korursunuz. Masalarin koselerine cocuk kafasini carpmasin diye yapiskan yapistirirsiniz ozel.
Ablamda misal o yapistiricalari yapistirdi yigenim icin, masa mundar( yapiskanlari cikardi yigenim buyudukce,masanin kenarlari yara izi kaldi, kavladi tabaka)
Ama sorunmu? Hayir. Can guvenligi en onemlisi oglumuzun.
O kadin kaleriferden haric bi bebek icin uygun bi evi varmi sence? Bence yoktur.
Mesela 3 yigenim var, annem torunlari icin deliren birisi olsa bile yok piriz kapat, yok masalara yapiskan.. yok bizim evde.
Demem oki sizin eviniz cocugunuz icin en guvenli yer.

Ayrica ufacik cocuk gunde 2 farkli yuz gorucek anne diye animsadigi.
Bide bunun uzerine 2 farkli ev, 2 farkli yatak, degisik oyuncaklar.
Bu bi bebek icin cok fazla.
Bence kendi evinizde baksin kadin.

Kesinlikle dolaplarımi boşaltın mutfakta bıçak vs tehlikeli şeyleri çocuğumun ulaşamayacağı yerlere kaldırdım krizlerde ve pencerelere koruma var... Onun evinde olacağını sanmıyorum
Yorumunuz için tsk ederim

Back
X