- Konu Sahibi pasa annesi
-
Ben verilmesinden yanayım. Çünkü herkes kazancın göre harcama yapıyor. Ben bunu enayilik olarak görmüyorum. Siz vermezseniz veren birini bulur giderler. İyi bir bakıcı bulmakta gerçekten zor. Aslında çalışmadığı günlerin parası konusunda kendi karar vermeli. Kimisi ben çalışmadım almamda diyebilir. Tabi en güzeli baştan konuşmak ama insan helede acemiyse böyle şeyler aklına bile gelmiyor.Şmyle diyeyim yazın iki ay hiç gelmemezlik yapmıyormuş haftada iki gün geliyor çocuk unutmasın diye, bana da öyle yapacak... yani çok ikilemde kaldım.. dediğiniz gibi memur mantığı mı düşünmeliyim yoksa ne münasebet çalışmıyor zaten mi demeliyim, belirli bir fiyatta mı tutmalıyım bilemedim...
15 tatilde kesinti yapmayacağım. Ama yaz tatilinde de veremem. Hiç de vereni duymadım.İyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.
Lisedeyken hocaya srmustum bunu 3 ay boyunca maas aliyomisunuz diye. Hakkaten bilmiyordum ama aliyorum dediginde ben sok. Bana iyi bi hoca bulun ogretmen olcam dedigimde senden bi cacik olmaz demisdi vallahi aldiklari parayi hakediylar arkadas benden bi cacik olmadigini bildi
Haziranı bilmiyorum öyle olabilir eşim ödüyor ama bu sene telefonuma her ay mesaj geliyor bildiriyorlar haziranda öğreniriz eylüldede yarım ay gidiyorlar yine ödüyoruzBizde 15 tatilde tam oderdik ama haziran ayi gittigi halde almadilar...sizdede boyle olabilir...simdi etut parasini tam verdik ama haziranda odeme olmayacak...
Yani veriyoz o kadar ay ödüyoz zaten bu ayda ödeyince eksilecek değiliz ama bir ay biz ödemezsek hemen peşine düşerlerAy evet bizde de aldılar tam ücreti içim yanmadı değil. Ama her kreş öyle istiyor. Verdik ne yapalım.
O zaman en iyisi 15 tatilde vermek, yazın da gerekirse gün hesabı yapıp geldiği günler belirli miktarda para vermek değil mi?
Yani anlaşılan oldukça memnunsunuz. Bu devirde sizin için bulunmaz bir nimet. O yüzden para işiyle hiç ilişkinizi sarsmayın. Yazın da vermek istemiyorsanız yarı maaş olarak konuşursunuz. Ben olsam işini hakkıyla yaptığı için eğer maddi olarak zorlanmayacaksam ikramiye gibi düşünüp kesmeden verirdim.Arkadaşlar bakıcımı çok sevdiğim bir ablam buldu, gerçekten de oğlum babaannesini yabancılarken bakıcısının kucağından inmedi ilk gün, bana da abla oldu, hasta oldum kaldı... canımı emanet ediyorum haklısınız bu devirde böyle bir kişi zor... hem bazen benden çok hakkı geçiyor kuzuma, en iyisi 15 tatilde tam vermek yazın da geldiği günlere göre bir maaş hesaplamak birlikte. Keşke onunla konuşmadan ilk size yazsaydım. Ona sorduğuma bile pişman oldum şu an
Bakıcınız da kendini öğretmen sanıyor heralde. Neden soruyorsunuz ki, çalıştığı kadar günün ücretini almalı tabii ki, 2 hafta az bir süre değilİyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.
1700 lira veriyorumBen kesmiyorum 15 tatil de
peki aylık ne kadar ücret veriyorsunuz ?
Haklısınız teşekkür ederim, ben de zaten para yüzünden sarsmak istemiyorum ilişkiyi...Yani anlaşılan oldukça memnunsunuz. Bu devirde sizin için bulunmaz bir nimet. O yüzden para işiyle hiç ilişkinizi sarsmayın. Yazın da vermek istemiyorsanız yarı maaş olarak konuşursunuz. Ben olsam işini hakkıyla yaptığı için eğer maddi olarak zorlanmayacaksam ikramiye gibi düşünüp kesmeden verirdim.
Tam zamanlı kreşe verseydiniz sizden o parayı alırlardı. Ben asla girmezdim bu muhabbete hele ki memnunsam bu zamanda bulunmaz nimet. kreş değil de bakıcı tercih ediyorsanız bu maliyetlere de katlanmak zorundasınız. Ayrıca siz böyle yaptığınız için kadın başka bir yerde çalışmak için başvursa haklıİyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.
Konular karıştı galiba:) Ücretsiz izin mi süt izni mi konusu var:)ilk 6 ay süt izni 3 saattır sizin kurumunuz hangisi acaba ki yarım gün oluo?
aynen çaktırma:)Konular karıştı galiba:) Bakıcı mı süt izni mi konusu var:)
Tabi ki ücreti tam verdim canımı emanet ettiğim birinden 400tl kara mı gecicem. Ben tam gün çalışıyorum ama sömestr de babası ve babaannesi bakacaklar.Yazin maaş vermedim ama eylulde (yazın vereceğim ücret 1200 TL yd)ı ben 150 TL zam yaptım aylik.Yani normalde 50 TL gibi yapılıyor zam ben 3 katını yaptım.İyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?