Bakıcı, sömestr, ücret?

Devlet memuru olmakla bakıcı olmak aynı şey mi. Kıyaslanacak şey mi bakıcı ve bakıcıyı tutan kadın?
Yasal olarak o bakıcıya sigorta yaptırmak zorundasınız. Bu şartları yerine getirmediğiniz gibi istediğinizi yapsın ama hakkını aramasın istiyorsunuz.

Tatilde öğretmen maaşı düşüyor

maaş düşmez

o dediğiniz ek derstir

maaş karşılığı olan çalışmasından fazla yaptığı çalışmaya verilen ücret

yani bakıcının işi akşam 6 da bitiyor ama bu akşam 10 a kadar kal deyince verilecek olan ekstra ücret o düşen

Bence sömestr da verilmesi gerekir...sonuçta kısa bir süre iyi de bakıyor diyorsunuz bence düzgün bir insansa tam.para verilmeli ama yazın 2 ay verilmez o kadar da degil

Arkadaşlar kimseyi yermeyen yorumlar yapsak, herkesin doğrusu herkesin bakış açısı kendine göre, devlet özel bakıcı sınıf enayi yok bilmem ne hele bi de arada lüzumsuz yorum yapıp gidenler var... ne taraftan bakarsak bakalım mantıklı bir nokta oluyor.

Aydınlandım sayenizde

Aydınlandım sayenizde

şimdi baktım profilinizde öğretmen yazıyor

benim sayemde aydınlanmadınız, yazdıklarımı önceden de gayet güzel biliyordunuz

madem biliyorsunuz neden forumda başkalarına yanıltıcı bilgi iletiyorsunuz

yani herkes saf ya da bazı şeyleri nasılsa bilmez uyuturuz mu diyorsunuz

gerçekten bu yaptığınıza anlam veremedim

Benim çalışma şartlarım ve yaptığım meslekle bakıcınınki aynı değil. Dolayısıyla armutla elmanın kıyaslanması haksızdır. Bakıcılık mesleği kimseyi öğretmenden aşağı bir yere koymaz. O manada söylediklerim saptırılmış. Bakıcı talep ederse kendisine sigorta yapacak bir işverenle anlaşabilir. Anlaşmadıysa hakkını savunmak da başkasına kalmamıştır. Bakıcı cahil mi bi burda sigorta yapmak zorundasınız gibi bilgiler verilmiş anlayamadım yani

bunlara değildi benim cevabım

"öğretmenin tatilde maaşı düşüyor" cümlenize

öğretmenin tatilde maaşı düşmez deyip açıkladım ve "aydınlandım sayenizde" dediniz

maaşınızın düştüğü ididası gerçek değil diyorum ben de

diğer yazılanlar farklı bakıcı memur değil tabii ama bakıcılıkta kişiye bağlılık önemli

bakıcının maddi ihtiyacı varsa ve Temmuz'da yolları ayırırsanız Eylül'e kadar o yeni iş bulursa yeni bakıcı aramak zorunda kalınabilir

bu nedenle yazın da ödemelere devam edenler var

Ek ders düşüyor sörf maaşa kalınıyor ben onu kastetmiştim. Hiç kesilme yokmuş gibi bir anlayış var çünkü herkeste. Yanlış bilgi vermedim de eksik diyelim

Devlet memuru olmakla bakıcı olmak aynı şey mi. Kıyaslanacak şey mi bakıcı ve bakıcıyı tutan kadın?
bu kadar tepeden bakmayın devlet memuru dediğin sanırsın profesör.
bakıcı diye kücümsediğin kişi cocuga sevgi ve emek veren kişi
madem emeği yok kücümseniyor bakıcı tutmasın otursun baksın cocuguna
kafaya bak arkadas siz ne yiyip iciyorsunuz yahu bu kadar

Ön sayfada bunu cevapladım.

Yasal olarak o bakıcıya sigorta yaptırmak zorundasınız. Bu şartları yerine getirmediğiniz gibi istediğinizi yapsın ama hakkını aramasın istiyorsunuz.
Hakkını arasın elbette. İsterse sigortasını yapan bir işverenle anlaşabilir. Bunu işe girerken konuşmuşlardır zaten

Sigorta yasal olarak hakkı kabul ediyorum ama sigorta da yapılınca zaten hesabına geçmesi gereken para neredeyse öğretmen maaşına yakın bakıcıların.nasil olacak? Ve ne yalan söyleyeyim eve haftada bir temizliğe geleni bakicisi ben çalıştıkları evle papaz olmadan bir hinlik yapmadan gideni görmedim.gozumden kaçan istisnalar sözünün dışında.hepsi bir uyanık.hepsi menfaati 2 ay tatil yapıp maaş alacakmış kimse kusura bakmasın.yari yıl tatilinde tam maas da memnuniyetlerinden dolayı jest olsun diye verilir.calistigi için değil.taseron şirketlerde izin rapor alan personelin maaşından kesilir sigortası çalıştığı gün kadar yatardı o personeller kamuda kadroya alinmadan önce.ogretmenle bakıcı tabii ki aynı şartlarda olamaz.ozelde çalışan öğretmenlerle kamudakiler bile aynı şartta değilken.yazin çoğu özel okul öğretmeni maaş almaz verilmez çünkü. bakıcınin da kurumsal bile olmayan çalışma şartlarında almasını dogru bulmuyorum.bagli tutmak için jestler yapılır o ayri

Şu zamanda memur olmak için hatta öğretmen olmak için üniversite+kpss+alan sınavı+mülakat+güvenlik soruşturması =atandın ama bitmedi.1 yıl sonra yine bir adaylık sınavı ( üstelik bazen yapılıyor bazen yapılmıyor) şansına artık...

Bütün bunları geçersen tebrikler artık öğretmensin.

Arkadaş devlet memuru derken öğretmenliği kastetmiş.Kusura bakmayın da siz de profesör sanki diyerek öğretmenliği küçümsemişsiniz.tencere dibin kara seninki benden kara...

Kadın kendi isteği ile izin almıyor. İstediğiniz zaman gelecek istediğiniz zaman gidecek ama siz onun yasal haklarını vermeyeceksiniz öyle mi?
Bunun anlami uc aylik tatilde de mi ucret odenmesi gerekiyor? Sizin mantikla dusunurseniz o cocuk buyuyene kadar tatil ya da degil ucreti odemekle mukellefsiniz.

Son düzenleme:
Öğretmen bakıcı ayrımı olmuş ama olayın özü şu: (konu sahibi arkadaşa değil genele yazıyorum)

Bakıcı da eve ekmek götürür bunu tam zamanlı iş olarak yapar. Boşanmış bekar bir anne ile çalıştığınızı düşünün. Yazın taş mı yiyecekler? Ya da eşiyle birikim yapıp birşeyler almak istediler. Yazın taksitlerini ödemesinler mi? Sigortayı geçtim iş güvencesi anlamında maaş devamlılığı esas olmalı. Eğer yaz tatilinde para vermezseniz, 2-3 ay boşta kalır ve bu sürede kendine başka iş bulmak isteyebilir. Bakıcıyla 10 ay üzerinden anlaşılırsa ne ala. Ancak anlaşma yoksa bakıcının önümüzdeki yıl sizinle çalışmayacağı riskini de alırsınız.

Özellikle iş imkanı olan ve paraya ihtiyacın yüksek olduğu büyükşehirlerde bakıcıya ben yazın maaş vermiyorum derseniz o bakıcıyı bir daha zor bulursunuz. Küçük şehirde iş imkanı olmadığından bakıcılar daha düşük maaşla daha az haklara razı olurlar. Bu da işin handikapı. Büyükşehirde kadın daha önce çalışmıştır sigortasını tamamlayıp emekli olmak onun için önemlidir. Sigortasız çalıştıramazsın (yasal olmasını geçtim ön koşul talebidir zaten). Küçük şehirde kadın hiç çalışmamıştır. 3-5 sene sigortam yatsa ne yatmasa ne diye düşünür sigorta istemez bunun yerine maaşını olağandan biraz yüksek ister.
Yine büyükşehirde bakıcıya asgari ücret artı sigorta ile 2800 civarı bir ödeme yaparsınız, küçük şehirde 700-800 liraya bile bakıldığını biliyorum. Şehrin kendi içindeki piyasası böyle maalesef. Bu denli düşük ücretler de kişinin vicdanına kalmış.
Yazın maaş vermemek benim gözümde haksızlıktır.

4000(öğretmen maaşı) -2800( bakıcı maaşı+sigorta)=1200( kalan öğretmen maaşı) Bozdur bozdur harca :)
Aklıma bir söz geldi nedense " Hayaller Paris, gerçekler İstanbul"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…