- 6 Temmuz 2010
- 9.151
- 13.870
- 498
- Konu Sahibi pasa annesi
-
Yasal olarak o bakıcıya sigorta yaptırmak zorundasınız. Bu şartları yerine getirmediğiniz gibi istediğinizi yapsın ama hakkını aramasın istiyorsunuz.Devlet memuru olmakla bakıcı olmak aynı şey mi. Kıyaslanacak şey mi bakıcı ve bakıcıyı tutan kadın?
Tatilde öğretmen maaşı düşüyor
Devlet öğretmenlere tatil aylarında para veriyor ya kendini devlette öğretmen olarak calısıyor sanmıs15 gün hem çocuğa bakmayacak hem tam ücret mi taleb ediyor ..
Yazın 3 ay oturduğu yerde para veren hangi enayiymiş merak ettim doğrusu
Aydınlandım sayenizdemaaş düşmez
o dediğiniz ek derstir
maaş karşılığı olan çalışmasından fazla yaptığı çalışmaya verilen ücret
yani bakıcının işi akşam 6 da bitiyor ama bu akşam 10 a kadar kal deyince verilecek olan ekstra ücret o düşen
Aydınlandım sayenizde
Benim çalışma şartlarım ve yaptığım meslekle bakıcınınki aynı değil. Dolayısıyla armutla elmanın kıyaslanması haksızdır. Bakıcılık mesleği kimseyi öğretmenden aşağı bir yere koymaz. O manada söylediklerim saptırılmış. Bakıcı talep ederse kendisine sigorta yapacak bir işverenle anlaşabilir. Anlaşmadıysa hakkını savunmak da başkasına kalmamıştır. Bakıcı cahil mi bi burda sigorta yapmak zorundasınız gibi bilgiler verilmiş anlayamadım yanişimdi baktım profilinizde öğretmen yazıyor
benim sayemde aydınlanmadınız, yazdıklarımı önceden de gayet güzel biliyordunuz
madem biliyorsunuz neden forumda başkalarına yanıltıcı bilgi iletiyorsunuz
yani herkes saf ya da bazı şeyleri nasılsa bilmez uyuturuz mu diyorsunuz
gerçekten bu yaptığınıza anlam veremedim
Benim çalışma şartlarım ve yaptığım meslekle bakıcınınki aynı değil. Dolayısıyla armutla elmanın kıyaslanması haksızdır. Bakıcılık mesleği kimseyi öğretmenden aşağı bir yere koymaz. O manada söylediklerim saptırılmış. Bakıcı talep ederse kendisine sigorta yapacak bir işverenle anlaşabilir. Anlaşmadıysa hakkını savunmak da başkasına kalmamıştır. Bakıcı cahil mi bi burda sigorta yapmak zorundasınız gibi bilgiler verilmiş anlayamadım yani
Ek ders düşüyor sörf maaşa kalınıyor ben onu kastetmiştim. Hiç kesilme yokmuş gibi bir anlayış var çünkü herkeste. Yanlış bilgi vermedim de eksik diyelimbunlara değildi benim cevabım
"öğretmenin tatilde maaşı düşüyor" cümlenize
öğretmenin tatilde maaşı düşmez deyip açıkladım ve "aydınlandım sayenizde" dediniz
maaşınızın düştüğü ididası gerçek değil diyorum ben de
diğer yazılanlar farklı bakıcı memur değil tabii ama bakıcılıkta kişiye bağlılık önemli
bakıcının maddi ihtiyacı varsa ve Temmuz'da yolları ayırırsanız Eylül'e kadar o yeni iş bulursa yeni bakıcı aramak zorunda kalınabilir
bu nedenle yazın da ödemelere devam edenler var
bu kadar tepeden bakmayın devlet memuru dediğin sanırsın profesör.Devlet memuru olmakla bakıcı olmak aynı şey mi. Kıyaslanacak şey mi bakıcı ve bakıcıyı tutan kadın?
Ön sayfada bunu cevapladım.bu kadar tepeden bakmayın devlet memuru dediğin sanırsın profesör.
bakıcı diye kücümsediğin kişi cocuga sevgi ve emek veren kişi
madem emeği yok kücümseniyor bakıcı tutmasın otursun baksın cocuguna
kafaya bak arkadas siz ne yiyip iciyorsunuz yahu bu kadar
Hakkını arasın elbette. İsterse sigortasını yapan bir işverenle anlaşabilir. Bunu işe girerken konuşmuşlardır zatenYasal olarak o bakıcıya sigorta yaptırmak zorundasınız. Bu şartları yerine getirmediğiniz gibi istediğinizi yapsın ama hakkını aramasın istiyorsunuz.
Şu zamanda memur olmak için hatta öğretmen olmak için üniversite+kpss+alan sınavı+mülakat+güvenlik soruşturması =atandın ama bitmedi.1 yıl sonra yine bir adaylık sınavı ( üstelik bazen yapılıyor bazen yapılmıyor) şansına artık...bu kadar tepeden bakmayın devlet memuru dediğin sanırsın profesör.
bakıcı diye kücümsediğin kişi cocuga sevgi ve emek veren kişi
madem emeği yok kücümseniyor bakıcı tutmasın otursun baksın cocuguna
kafaya bak arkadas siz ne yiyip iciyorsunuz yahu bu kadar
Bunun anlami uc aylik tatilde de mi ucret odenmesi gerekiyor? Sizin mantikla dusunurseniz o cocuk buyuyene kadar tatil ya da degil ucreti odemekle mukellefsiniz.Kadın kendi isteği ile izin almıyor. İstediğiniz zaman gelecek istediğiniz zaman gidecek ama siz onun yasal haklarını vermeyeceksiniz öyle mi?
4000(öğretmen maaşı) -2800( bakıcı maaşı+sigorta)=1200( kalan öğretmen maaşı) Bozdur bozdur harca :)Öğretmen bakıcı ayrımı olmuş ama olayın özü şu: (konu sahibi arkadaşa değil genele yazıyorum)
Yine büyükşehirde bakıcıya asgari ücret artı sigorta ile 2800 civarı bir ödeme yaparsınız,
Olur.Ablam oldu bakış açısı yanliş mesafeyi koruyun bence insanlara koşulsuz guvenilmez evde kamera yoksa guvenmeyin cocuk.da konusamiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?