Bakıcı Sorunsalı...

birgaripask35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
568
803
53
41
Merhaba kızlar,

Eski konularımdan beni tanıyan arkadaşlar vardır aranızda. Maalesef geçen hafta şöyle bir problemle karşılaştım ve şu an ne yapacağımı bilemiyorum...

14 Aylık bir bebeğim var, ben de çalışan bir anneyim. Bebeğime bir süre annem baktıktan sonra bazı sorunlardan dolayı 2 aydır başka biri bakıyordu. Geçen hafta tesadüf eseri koyduğum gizli kamerayı izlerken bakıcının bebeğime bağırdığını fark ettim maalesef... Sonra eşimi aradım ben bu kadını istemiyorum, işine son vereceğim diye... Neyse harıl harıl başka bakıcı ararken, tanıdıklara haber salarken eşim aradı çabuk eve git diye. Dedim ne oldu? Bakıcı yemek yedirirken oğlumuzu tartakladı dedi. Ben o an sinir krizi geçirdim. Arkadaşların yardımıyla biraz toparlanıp eşimle beraber eve geçtim. Kadını kovduk tabii apar topar... Bir de o kadar çok araştırmıştım ki kadını, herkes çok iyi referans vermişti kadınla ilgili...

Şuan bebeğime k.v. bakıyor. Haftaya da ben izin alıp ben bakacağım bir süre ama acil bir çözüm bulmamız lazım bebeğim için... Annem gelemez, gelebilecek durumda değil çünkü alzheimer olan dedeme bakmak zorunda, başka bakacak kimse yok. Biz kv.lerden uzakta oturuyoruz. Bebeğime kv baksın desem kv.yi çalıştığı işten çıkarttırıp, evi oraya taşımam gerekecek. Hadi evi oraya taşıdım diyelim, eşimle evlilik durumumuz karışık, işin içinde kv sorunları da var ve şu an çift terapisi alıyoruz. Sonumuzun ne olacağı belli değil yanii...

Başka bir bakıcı bulsam nasıl güveneceğim? Kv.de ye de baktırmak hiç istemiyorum evlilikteki problemlerimden dolayı. Kadın zaten oğlu üzerine hüküm sürmüş durumda, bir de bebeğime de bakarsa iyice her şeye karışmış olacak ve en kötü tarafı da çocuğuma baktığı için ne yaparsa yapsın ses edemeyeceğim. Bir olasılık da şu var, kv.ye yakın taşınıp, eşimin akrabalarından birine baktırmak...

İşten çıkıp ben bakmayı çok isterdim ama sadece eşimin maaşı ile geçinemeyiz maalesef... Ne yapmalıyım bilemedim kızlar... Bana bir akıl verin ne olur...

allah bildigi gibi yapsin o yaratigi

bakici bulun ama duzgun biri olsun , sadece referansa bakmayin ic sesinizi dinleyin
gorusmeye geldiginde cocugunuza nasil davrandigina bakin
duzgun bakicilar var , ben cok memnunum bakicimdan , sadece aramak.lazim
bakiciya da mutlaka evde kamera oldugunu ve gun icerisinde izlediginizi soyleyin
cok gecmis olsun

bu arada yukarida yazdigim benim icin en buyuk kriter olmustur hep
onlarca bakiciyla is gorusmesi yaptim
ilk dikkat ettigim eve girdiginde bebege olan yaklasimiydi
bebegin yuzune bakmayip tonlarca iyi referansla gelene aninda gule gule dedim
ama memnun kaldigim bakicilar hep eve girer girmez bebegi sorup gormek isteyen , ellerimi yikayip bebegi alabilir miyim diyen ve benimle konusurken bir yandan bebegi kucagina alip iletisim kuranlardi

Çok teşekkür ederim. Yaaa kadın görüşmeye geldiğinde benim ailemden annem, babam, ablam ve eniştem de vardı. Hepsi çok iyi şeyler kadınlar ilgili. Ve çocukla da çok ilgilenmişti, bıcır bıcır sevmişti. Ama işte iç sesim nedense hep güvenmemem gerektiğini söylüyordu. O kadar referansa rağmen de o yüzden gizli kamera koymuştum. Kamerayı bilerek söylememiştim gerçek yüzünü görebileyim diye. Çünkü kameranın olmadığı yerlerde de kızıp, bebeğime zarar verebilir diye düşünmüştüm...

Gecinememek nasil bir gecinememek? Esiniz bir memur maasi aliyorsa iyi kotu birkaç sene gecinirsiniz. Saydiginiz fikirlerden en mantiklisi kayinvalidenize baktirmak. Sonucta onun da cani yavru icin en sagliklisi ama evliliginize cok zarar verir. Bilemedim geri kalanini 14 aylik bebege zarar verem o mahlukun allah cezasini versin keske sikayetci olsaydiniz.

bir kere kesinlikle evde her odada kamera olmalı. gizli kamera etik değil ancak haber vererek kamera olduğunu söyleyin, kabul etmeyen olursa zaten onunla çalışmayın çünkü orası bir iş yeri ve herkes denetlenmek zorunda. biz de bütün gün işteyken patronun gözü üzerimizde yani. siz baştan kamerasız bebeğe baktırarak hata yapmışsınız. 200 er tl den 5 tane kamera alın ve bütün gün izleyin telefondan.

eşiniz nasıl anladı tartakladığını onu merak ettim..evde miydi o sırada, evdeyken nasıl tartaklamaya cesare t etti ki?

allah yardımcınız olsun inşallah bir an önce bulursunz iyi birini.

Bu yüzden sefalet içinde sürünecek kadar kötü değilse durum, kesinlikle çocuk kreşe gidene kadar anne bakmalı diyorum. Ben olsam bi daha hiç kimseye güvenmezdim. Anne ve kayınvalide dahil. Sinirleri çok zorluyor çocuklar çünkü. Anneler bile bağırıyor hatta vuranı oluyor.

Evden yapacağınız bir iş bulup ayrılın diyorum ben.

benim kayınvalidem de bakıyor 3 yıldır aynı kıza.

onlarında evde kamera var kv biliyor

ama o sadece çocuğa bakıyor mesela çocukla kv yedikleri yemeğin bulaşığını bile kayınvalidem bazen makineye atmıyorum diyor, onlar öyle anlaştı çocuğun annesi hiçbir iş yapma sadece çocuğumla oyna dedi

onlarında öncesinde bakıcı sorunları olmuş ama şimdi bence her iki tarafta memnun

sizde iyi araştırın ve lütfen anne olan bir bakıcı olsun

Gizli kamera vardı evde, internet üzerinden izleyebiliyorduk...

Mesleğim evde yapılabilecek bir meslek değil maalesef İşimden de öyle hadi gidiyorum deyince çıkamam çünkü 8 yıldır aynı yerde ve yönetici pozisyonundayım. Ben gitsem de patronum bırakmaz, ihbar süresini kullandırır her türlü...

Bakıcı denilecek lanet kadın da maalesef anneydi. Biri 12 diğeri 15 yaşında iki oğlu vardı... Bir de yaptıklarını yüzüne vurmama ve kamera her şeyi kaydediyor izledik dememe rağmen ben çocuğunuza gözüm gibi baktım demez mi!!! Orada atlayacaktım üzerine, zor tuttum kendimi...

Maalesef kamera kayıtta değildi Elimizde kanıt yok. Bizim sitede oturuyor kadın. Herkese yaydım zaten böyle böyle yaptı diye... Bir daha kimsenin bebeğinin canını yakamasın aşağılık...

Siz de o bakiciyi bi tartaklasaydiniz kovmadan once.

Pislik kadin 14 aylik cocugun canini nasil yakmaya kiyar insan.

Ya bir de bebeğim o kadar uysal, o kadar tatlı bir bebek ki... Hani böyle hırçın, yaramaz bir bebek olsa, işte çok ağladı kadın dayanamadı vs diyeceğim de... O kadar uysal, o kadar sevecen bir bebeğe bunu yapmak için cani olmak lazım gerçekten... Gerçi ne olursa olsun, hele ki bu işi yapıyorsa bir insan sesini bile yükseltmemeli bebeğe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…