- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi birgaripask35
-
Çok zor bir durum. Çocuk için çok çok daha zor. Bakım verenin sürekli değişmemesi gerekiyor. Gelen bakıcıda da sorun yaşarsanız ne olacak?Mesleğim evde yapılabilecek bir meslek değil maalesefİşimden de öyle hadi gidiyorum deyince çıkamam çünkü 8 yıldır aynı yerde ve yönetici pozisyonundayım. Ben gitsem de patronum bırakmaz, ihbar süresini kullandırır her türlü...
Yaa kreş benim de aklıma geldi de, çocuk ev ortamında mı büyümeli, yoksa kreş daha mı iyi olur karar veremedimHafta sonu bir pedagoga danışmayı düşünüyorum bu konuyu...
benim 2 arkadaşım bakıcı sorunu yaşayıp çocuklarını kampüs kreşe gönderdiler, birinin yakını orda çalışıyordu zaten, çok çok memnun kaldılar, tek dezavantajı pahalı olması, ben gönderemedim mesela.
arkadaşların çoğu işten çık demiş de, ben doğum iznim bitince işten ayrıldım, 3 yıl büyüteyim çocuğu dedim, sonra formasyon almaya giriştim 1 yıl da ordan gitti, üstüne 7 ay iş bulamadım çünkü cv de 4 yıllık bir boşluk vardı... yine arkadaşlarımla bir işe girişmesek hala işsizdim muhtemelen. yani öyle hadi işten çıkayım 2-3 sene bakayım demek de kolay değil.
anladım bu bakıcı şans işi , zor gerçekten. bazen bizim bile sabrımız zorlanıyor dişimi sıkıyorum sesimi yükseltmemek için benimki de bebek yani. uyutamayınca falan o kadar bunalıyorum ki , yabancı bi insanın tahammlü daha çabuk biter. ama tartaklaması asla kabul edilemez.. hele ki yemiyor diye. bebeğin psikolojisi mahvolur.Baştan beri izliyorum zaten. Çalıştığım için tüm gün izleyemiyorum tabii... İlk defa böyle bir şeye şahit oldum. Daha önceki izlemelerimde sesini bile yükseltmemişti bebeğime... Ben de duyunca şok oldum gerçekten...
ha deyince işten çıkılmıyor çok kolay işten çık demek ama olmuyo işte..benim 2 arkadaşım bakıcı sorunu yaşayıp çocuklarını kampüs kreşe gönderdiler, birinin yakını orda çalışıyordu zaten, çok çok memnun kaldılar, tek dezavantajı pahalı olması, ben gönderemedim mesela.
arkadaşların çoğu işten çık demiş de, ben doğum iznim bitince işten ayrıldım, 3 yıl büyüteyim çocuğu dedim, sonra formasyon almaya giriştim 1 yıl da ordan gitti, üstüne 7 ay iş bulamadım çünkü cv de 4 yıllık bir boşluk vardı... yine arkadaşlarımla bir işe girişmesek hala işsizdim muhtemelen. yani öyle hadi işten çıkayım 2-3 sene bakayım demek de kolay değil.
Kreşin adı mı kampüs? Ve hangi ilçede acaba?
ben pedagogdan ziyade annenin çocuğunun durumuna göre karar verebileceğini düşünenlerdenim. pedagog genel geçer bir karar verecek çünkü. bu saatten sonra sen herhangi bir bakıcıya güvenebilecek misin? gelen kadın feriştah olsa hep rahatsızlık yaşayacaksın. neresinden baksan çalışan annenin çocukları bir gün kreşe gidecek. 14 aylık çok da küçük sayılmaz artık az buçuk kendini ifade eder diye düşünüyorum. ama tabi için rahat olacaksa pedagoga da danışabilirsin.
ha deyince işten çıkılmıyor çok kolay işten çık demek ama olmuyo işte..
Dua edin de bakıcı sizi dava etmesin. Gizli kamera suç.. Kameraları açık şekilde yerleştirip bakıcıya da söylemeniz gerekiyor. Zaten bunu kabul eden kişi de bile bile çocuğun kılına zarar veremez.
eşiniz ikinci bir işte çalışsın, ek gelir elde etsin, siz evde oturun çocuğa bakın demeye geldim ki yöneticiymişsiniz ve istediğim zaman çıkamam yazmışsınız. ama görüşümde ısrarcıyım, en azından genel olarak, kadının işi iyi bile olsa, sonra işine geri dönebilme imkanı varsa bir süreliğine çıkıp çocuğuna kendisinin bakması daha iyi olur bence, tabi o anne de böyle düşünüyorsa. gerekirse baba 2 işte çalışacak, gece de çalışacak, biraz fazla yorulacak ama böyle dönemlerde ailesini rahat ettirecek eğer tek maaşla geçim olmuyorsa. çünkü bizim toplumda işine geldiği gibi "geleneksel-modern karışımı" kafayı sürdüren (sömürü kafası aslında, ortası yok) ailelerde, evliliklerde kadın da çalışıyorsa hem çalışma, hem annelik hem de eşlik görevi yüzünden kadınlar çok yıpranıyor.
evet adı kampüs kreş, ümraniyede, dudullu organize sanayide.
Dovmedin mi o kadını şöyle evire çevire. Kimse elimden alamazdı kimse.
küçük çocuklar içinde çok iyi kreşler var.Merhaba kızlar,
Eski konularımdan beni tanıyan arkadaşlar vardır aranızda. Maalesef geçen hafta şöyle bir problemle karşılaştım ve şu an ne yapacağımı bilemiyorum...
14 Aylık bir bebeğim var, ben de çalışan bir anneyim. Bebeğime bir süre annem baktıktan sonra bazı sorunlardan dolayı 2 aydır başka biri bakıyordu. Geçen hafta tesadüf eseri koyduğum gizli kamerayı izlerken bakıcının bebeğime bağırdığını fark ettim maalesef... Sonra eşimi aradım ben bu kadını istemiyorum, işine son vereceğim diye... Neyse harıl harıl başka bakıcı ararken, tanıdıklara haber salarken eşim aradı çabuk eve git diye. Dedim ne oldu? Bakıcı yemek yedirirken oğlumuzu tartakladı dedi. Ben o an sinir krizi geçirdim. Arkadaşların yardımıyla biraz toparlanıp eşimle beraber eve geçtim. Kadını kovduk tabii apar topar... Bir de o kadar çok araştırmıştım ki kadını, herkes çok iyi referans vermişti kadınla ilgili...
Şuan bebeğime k.v. bakıyor. Haftaya da ben izin alıp ben bakacağım bir süre ama acil bir çözüm bulmamız lazım bebeğim için...Annem gelemez, gelebilecek durumda değil çünkü alzheimer olan dedeme bakmak zorunda, başka bakacak kimse yok. Biz kv.lerden uzakta oturuyoruz. Bebeğime kv baksın desem kv.yi çalıştığı işten çıkarttırıp, evi oraya taşımam gerekecek. Hadi evi oraya taşıdım diyelim, eşimle evlilik durumumuz karışık, işin içinde kv sorunları da var ve şu an çift terapisi alıyoruz. Sonumuzun ne olacağı belli değil yanii...
Başka bir bakıcı bulsam nasıl güveneceğim? Kv.de ye de baktırmak hiç istemiyorum evlilikteki problemlerimden dolayı. Kadın zaten oğlu üzerine hüküm sürmüş durumda, bir de bebeğime de bakarsa iyice her şeye karışmış olacak ve en kötü tarafı da çocuğuma baktığı için ne yaparsa yapsın ses edemeyeceğim. Bir olasılık da şu var, kv.ye yakın taşınıp, eşimin akrabalarından birine baktırmak...
İşten çıkıp ben bakmayı çok isterdim ama sadece eşimin maaşı ile geçinemeyiz maalesef...Ne yapmalıyım bilemedim kızlar... Bana bir akıl verin ne olur...
Ay çok güzelmişti şimdi inceledim. Çocuğum yok ama tam ileride isteyeceğim gibi bir yer..evet adı kampüs kreş, ümraniyede, dudullu organize sanayide.
KESİNLİKLE KATILIYORUM. bu yaptırımlar yüzünden kadınlar evin reisi benim havalarında hem ev işi hem çocuk hem dışarı işiyle yıpranıyor kadınlar. sonrada boşanmalar niye çoğaldı. terapistlere bir ton para. psikiyatrilere gidiliyor
O organizede çalışan anneler için bulunmaz nimet... Maalesef çalışma saatleri bana uymuyorAma çok güzel bir kreşmiş... Bayıldım gerçekten... Fiyatı da bakıcı maliyetine eş değer hemen hemen sigorta ücretini de içine katınca...
Ay çok güzelmişti şimdi inceledim. Çocuğum yok ama tam ileride isteyeceğim gibi bir yer..Aklımda bulunsun, yeri falan çok müsait bizim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?