- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi birgaripask35
-
Ben bir yoruma ve sizin alintiladiginiz yorumu ayakta alkışlıyorumHarikasiniz
Kadinin dusmani yine kadin
Her turlu yükün altina biz girelim hep kendimizden fedakarlik edelim ama yine suclu biz olalim
Sinirlerim bozuldu okuyunca
Ben bir yoruma ve sizin alintiladiginiz yorumu ayakta alkışlıyorum
Hep bayan işten çıksın anne bebeğine baksın
Yaaa paraya ihtiyacı yoksa bile bir bayanın çalışmaya sosyalleşme ye cokkk ihtiyacı var
Çalışan bayanları o kadar destekliyorum eğer imkanım olsa kreş acicagim
Küçük grupta dahil
Yani anne niye hep eve kapansın çocuk baksın
Hep farkındaysan Özdağ biz yanıp tutuşuyor babalar gayet rahat ise gidiyor çıkıp çıkıp
Ama biz bebeğiniz için n hemen hoppala işten ayrılıyoruz işimizi bile feda ediyoruz
Bunu hele bir bayanın bayana söylemesi ne kadar kolay
Ben hamileyim su an işten gebe olduğum için başka bahaneler işten çıkarıldım bir aydır evde kafayı bozuyorum
Kızım öğlenci okula gidiyor o orda sosyalleşmeesim ise gidiyor o orda sosyalleşmeesim
Ama ben evdeyim sürekli ev işi
Yemek hizmetçi gibiyim çünkü evde iş bitmez
Gezmekte kış günü nereye kadar
İnanın çalışırken kızıma herşeyi erimeden hemen hazırlarım çünkü bir düzen oluyor çalışan vatandaşlar beslenmesi için her pazar hemen börek çörek yapardım çünkü bugün iş başı yaparak hemen koyar sabah kahvaltısında koyar bakıcısını yazardım oraya hazırladım diye
İşime rahatça çıkar giderdim şimdi evdeyim
Bugün hazır beslenme koydum buyrun
Edinip ertwliyorsunz
Ve mutfağında bulaşık dolu
Çalışırken akşam tezgahta sabah bakıcı gelecek diye bir bardak bırakmazdim
İnanın şunu anladım ki bebek için çocuk için iş bırakılmaz
Bir şekilde büyüyor
Ben kızımı kendim buyutelim diye bir buçuk yaşındayken bakıcıya verdim diye ağladım zirladim ise gidemedim üç ay dayandım işten ayrıldım kızımı 6 yaşına kadar kendim büyüttüm eeee ne oldu bana madalyanın verdiler beş kuruş parasız istediğini alamaddan evde kafayı bozup geçti yıllarım COKKKKKK pişmanımo işi şimdi yalvararak bulamam
Kesinlikle oyle her turlu fedakarlik bizden bekleniyor.Ben bir yoruma ve sizin alintiladiginiz yorumu ayakta alkışlıyorum
Hep bayan işten çıksın anne bebeğine baksın
Yaaa paraya ihtiyacı yoksa bile bir bayanın çalışmaya sosyalleşme ye cokkk ihtiyacı var
Çalışan bayanları o kadar destekliyorum eğer imkanım olsa kreş acicagim
Küçük grupta dahil
Yani anne niye hep eve kapansın çocuk baksın
Hep farkındaysan Özdağ biz yanıp tutuşuyor babalar gayet rahat ise gidiyor çıkıp çıkıp
Ama biz bebeğiniz için n hemen hoppala işten ayrılıyoruz işimizi bile feda ediyoruz
Bunu hele bir bayanın bayana söylemesi ne kadar kolay
Ben hamileyim su an işten gebe olduğum için başka bahaneler işten çıkarıldım bir aydır evde kafayı bozuyorum
Kızım öğlenci okula gidiyor o orda sosyalleşmeesim ise gidiyor o orda sosyalleşmeesim
Ama ben evdeyim sürekli ev işi
Yemek hizmetçi gibiyim çünkü evde iş bitmez
Gezmekte kış günü nereye kadar
İnanın çalışırken kızıma herşeyi erimeden hemen hazırlarım çünkü bir düzen oluyor çalışan vatandaşlar beslenmesi için her pazar hemen börek çörek yapardım çünkü bugün iş başı yaparak hemen koyar sabah kahvaltısında koyar bakıcısını yazardım oraya hazırladım diye
İşime rahatça çıkar giderdim şimdi evdeyim
Bugün hazır beslenme koydum buyrun
Edinip ertwliyorsunz
Ve mutfağında bulaşık dolu
Çalışırken akşam tezgahta sabah bakıcı gelecek diye bir bardak bırakmazdim
İnanın şunu anladım ki bebek için çocuk için iş bırakılmaz
Bir şekilde büyüyor
Ben kızımı kendim buyutelim diye bir buçuk yaşındayken bakıcıya verdim diye ağladım zirladim ise gidemedim üç ay dayandım işten ayrıldım kızımı 6 yaşına kadar kendim büyüttüm eeee ne oldu bana madalyanın verdiler beş kuruş parasız istediğini alamaddan evde kafayı bozup geçti yıllarım COKKKKKK pişmanımo işi şimdi yalvararak bulamam
Valla o iş kolay KADİN DERİZDEo zaman önce bayan değil KADIN demeyi öğrenelim hep birlikte. cinsiyetçiliğe el birliğiyle dur demedikçe ezilen yine kadınlar olacaktır.
Valla o iş kolay KADİN DERİZDE
SORUN şu ki
Çalışan kadınlara bebekleri doğduğunda bakım konusunda devlet bir kolaylık getirmedikce daha çok kadın işi bırakır
Asıl sorun bu malesef
Kadının doğurgan olduğu belli calisabildigide belli bu bebeğe bakılması gerektiğide belli eeeee o zaman ne yapacak çalışan kadın hoppp işten çıksın çözüm bunu olmalı soruyorum herkese
Buna devletimiz bir çare bulacak
Bu konuda haklısınız nzyukarda yorumumu beğenmiştiniz zaten bakış açımız aynı. devletin çare bulmasını bekleyene kadar biz çekirdek ailemizde ve çevremizde kadına bakış açısını değiştirerek işe başlamalıyız. o kocalara o kaynanalara aslında herkese, kadına çocuk doğurmak, bakmak, ev işi yapmak, kocasına kadınlık yapmak kadar sığ bir hayat zorunluluğu güttüren kişilere baş kaldırılmalı önce. ben kişisel olarak başkaldırıyor ve aksini iddia eden herkesi usulünce yoluna sokmaya çaba sarf ediyorum. ama azınlık olduğum aşikar. onun için kadına kadın değerini önce kadınların vermeyi öğrenmesi lazım. devlet bu olayın kuyruğu..
Bu konuda haklısınız nz
Su yabancılara imreniyorum
Sosyal devlet orda ve insanlardaki anlayış orda saygı orda
Bebeği olan anne kısa bir sürede ise dönüyor ve eside bebege bakıyor sırayla bakıyorlar
Bizde her yuk annede
İnanın şimdi evdeyim kızımı okula gönderdim hala ayaktayım
Cevap yazdığımda oturdum
Bizimki hizmetçilik
Ben kızımı almaya gidiyorum gelince yazarim
çok geçmiş olsun araştırın bakıcı tutmaktan başka çareniz yok kameraları da sıklaştırın salon mutfak ve bebek odasındaki.
benim arkadaşım bakıcısına söylemişti kamera kuracağız eve haberin olsun diye bir sıkıntı yaşamadılar.
ama keşke ibret olması için yayınlasaydınız başka bebişlere de zarar vermesin o mahluk diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?