Bakıcı sorunsalı

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Merhabalar Kızım 16 aylık bir yaşına kadar kendim büyüttüm ücretsiz izne ayrılmıştım. Kızım erken doğduğu için beslenmesi konusunda hassasım . Elimden geleni yapıyorum diyebilirim iyi beslenmesi için. İşe başladığım için bakıcı bulmak zorunda idik kızımıza. Bulduk bir tane o kendisi bıraktı Kızının okul durumundan .şimdi bi tane daha var bakan bir türlü içime sinmiyor Kızımın yüzüne yüzüne öksürüyor. İlk zamanlar eve gelir gelmez elini yıkamıyordu kendim uyardım. Mesela dil çıkarmayı öğretmiş kızıma. Mesela Kıızm birşeyi yemediğinde beni aramıyor ısrarla arayın dediğim halde çöpte görüyorum yemediğini. Yani gönülsüz bakıyor gibi çocuğa . Ama ilçede yaşıyoruz eve gelen bakıcı bulamadık bi türlü bi nevi mecburiyetten tamam dedim bu bakıcıya . Başka görüştüklerimiz genel de evde bakmak istiyor. Bir de izne çıkmıştık izin dönüşü bana diyor ki siz virüs getirmiş olabilirsiniz . Çocuğumun yüzüne yüzüne öksüren kendisi . Yani karşıma alıp konuşmak istiyorum gönülsüz mü diye. Mesela eve gittiğimde bitse saat gitsem modunda apar topar . Bu işi gerçekten çocukları seven biri yapmalı . Böyle olunca aklım evde kalıyor

Mesela Kıızm birşeyi yemediğinde beni aramıyor ısrarla arayın dediğim halde çöpte görüyorum yemediğini.

elini yıkasın üstünü değiştirsin

basit kurallar bunlar

çocuğa dil çıkarma kötü kelimeler vs öğretilmez

lakin yemediğinde sizi neden arasın

arayınca ne yapacaksınız

yani bunu yemezse şundan yap yedir dersiniz anlarım da sizi aramasının bir çözüm üretmeyeceği kesin akşama söylesin

bir de mesela ne kadar yemesi gerekiyor bu da önemli

kimi vardır iki kaşık yer adı yedi olur kimi tüm kasesini yer

yani ne kadar yemesi gerektiğini de söyleyin

bakıcım yemeğini pişirir yedirirdi onu beğenip yemediğinde de ya kolay diye tarhana çorbası ya da kıymalı makarna yapardı mesela

yani bir B planı olurdu

ama bu doğru mu bilmiyorum zira önüne konulanı yemeyi öğrensin diyen bir görüş de var

naçizane fikrim bunları konuşun karşıdaki kişi ile o ne düşünüyor yedirmek konusunda

mesela siz yemedi diyorsunuz da o bisküvi yedirdi mi mesela bu tarz yasakları biliyor mu

bir de cidden işte iken aklınız evde olmasın zira bu verimsizliğe ve bunalıma sürükler sizi

elini yıkasın üstünü değiştirsin

basit kurallar bunlar

çocuğa dil çıkarma kötü kelimeler vs öğretilmez

lakin yemediğinde sizi neden arasın

arayınca ne yapacaksınız

yani bunu yemezse şundan yap yedir dersiniz anlarım da sizi aramasının bir çözüm üretmeyeceği kesin akşama söylesin

bir de mesela ne kadar yemesi gerekiyor bu da önemli

kimi vardır iki kaşık yer adı yedi olur kimi tüm kasesini yer

yani ne kadar yemesi gerektiğini de söyleyin

bakıcım yemeğini pişirir yedirirdi onu beğenip yemediğinde de ya kolay diye tarhana çorbası ya da kıymalı makarna yapardı mesela

yani bir B planı olurdu

ama bu doğru mu bilmiyorum zira önüne konulanı yemeyi öğrensin diyen bir görüş de var

naçizane fikrim bunları konuşun karşıdaki kişi ile o ne düşünüyor yedirmek konusunda

mesela siz yemedi diyorsunuz da o bisküvi yedirdi mi mesela bu tarz yasakları biliyor mu

bir de cidden işte iken aklınız evde olmasın zira bu verimsizliğe ve bunalıma sürükler sizi
Sorun da bu işte yemediğinde aramıyor bugün şunu yemedi ama ben yerine şunu verdim demiyor ben soruyorum hep . YA da çöpte görüyorum .

Annemde kısa bir süre bakti bebek yemiyor diye birşey yok yani kendi çocuğumuza yemiyor diye peşini bırakıyor muyuz misal öğlen yemeği saati yemedi çorbayı meyve yoğurt verip arayı kapatması lazım siz 6 da evdeyseniz 4 de uyanır bu çocuk o arada öğlen ki yemeği siz nasıl ayarladiysaniz annem boule yapardı. Bence bırakın onu da ailenizden biri yok mu bakacak

Annemde kısa bir süre bakti bebek yemiyor diye birşey yok yani kendi çocuğumuza yemiyor diye peşini bırakıyor muyuz misal öğlen yemeği saati yemedi çorbayı meyve yoğurt verip arayı kapatması lazım siz 6 da evdeyseniz 4 de uyanır bu çocuk o arada öğlen ki yemeği siz nasıl ayarladiysaniz annem boule yapardı. Bence bırakın onu da ailenizden biri yok mu bakacak
Yani yere ufak bi kağıt parçası düşse almıyor . Onda da gözüm yok yeterki çocuğuma iyi baksın ama çorbasına varasıya kendim yapıyorum . Ona rağmen içinden gelerek baktığını düşünmüyorum iş olarak görüyor sadece

Sorun da bu işte yemediğinde aramıyor bugün şunu yemedi ama ben yerine şunu verdim demiyor ben soruyorum hep . YA da çöpte görüyorum .

ben de bakıcı gibi düşünüyorum

işte olan anne bebek köftesinin 2 sini yedi 3 ünü yemedi diye aranmaz

yememiş olmuş ve bitmiş

alternatif bulup yedirmeli ve onu da siz gelince söylemeli

ya da atıyorum kereviz çorbasını yemiyorsa, kusuyorsa bunu yapma benden yemiyor demeli

eve gelip sormanız garip değil ki o an aklına rapor verir gibi söylemek gelmeyebilir siz sorun

bugün neler yaptınız x neler yedi diye

mesela bugün meyve yedi mi yemedi ise akşam yedireyim ya da yoğurdunu bitirdi mi bitirmedi ise akşam da biraz yedireyim vs vs

örnekler tamamen farazi ama bakıcıya günlük yeme listesi yapın

yani kahvaltı şu şu şu

saat 10.30 şu şu

saat 12,30 şu şu 14.30 şu şu 16.30 şu şu şeklinde

kahvaltısını meyvesini muhallebisini ana yemeğini yoğurdunu düzenli olarak yerleştirin siz ayına ve sevdiklerine göre

bakıcının da işine gelir aslında düşünmeye gerek yok

annesinin dediğini yedir oldu bitti

bir de stres olmayın biraz daha büyüyünce zaten tüm yeme düzenini kendi yönetecek kızınız

Yani yere ufak bi kağıt parçası düşse almıyor . Onda da gözüm yok yeterki çocuğuma iyi baksın ama çorbasına varasıya kendim yapıyorum . Ona rağmen içinden gelerek baktığını düşünmüyorum iş olarak görüyor sadece

yeni bakıcı da arayın bence tüm yorumlarıma ek olarak

yeni bakıcı aramaya başlayın biran önce derim
bakıcı dendi mi içimi bir sıkıntı kaplıyor

aneniz veya kv niz bir müddet gelsinler sağlıkları yerindeyse
kimileri çok şikayet ediyor büyüklerin bakmadından ama inanın onlardan iyi bakanı da olmuyor genelde

Merhabalar Kızım 16 aylık bir yaşına kadar kendim büyüttüm ücretsiz izne ayrılmıştım. Kızım erken doğduğu için beslenmesi konusunda hassasım . Elimden geleni yapıyorum diyebilirim iyi beslenmesi için. İşe başladığım için bakıcı bulmak zorunda idik kızımıza. Bulduk bir tane o kendisi bıraktı Kızının okul durumundan .şimdi bi tane daha var bakan bir türlü içime sinmiyor Kızımın yüzüne yüzüne öksürüyor. İlk zamanlar eve gelir gelmez elini yıkamıyordu kendim uyardım. Mesela dil çıkarmayı öğretmiş kızıma. Mesela Kıızm birşeyi yemediğinde beni aramıyor ısrarla arayın dediğim halde çöpte görüyorum yemediğini. Yani gönülsüz bakıyor gibi çocuğa . Ama ilçede yaşıyoruz eve gelen bakıcı bulamadık bi türlü bi nevi mecburiyetten tamam dedim bu bakıcıya . Başka görüştüklerimiz genel de evde bakmak istiyor. Bir de izne çıkmıştık izin dönüşü bana diyor ki siz virüs getirmiş olabilirsiniz . Çocuğumun yüzüne yüzüne öksüren kendisi . Yani karşıma alıp konuşmak istiyorum gönülsüz mü diye. Mesela eve gittiğimde bitse saat gitsem modunda apar topar . Bu işi gerçekten çocukları seven biri yapmalı . Böyle olunca aklım evde kalıyor
o nasıl iş öyle?! ne olursa olsun işini ciddi yapması lazım. gönülsüz yapıyorsa eğer kimse onu zorla tutmuyor ki... bakıcı probleminiz devam ediyorsa eğer karşınıza alıp konuşmanız en mantıklısı.

Benim kızım yaklaşık 8. Ayından beri bakicida. Pandemide ara verdik sadece. Bakıcımız eve girdimi ellerini yıkamadan asla dokunmaz kizima. Üzerine doğru falan öksürmek çok dikkatsizce hele ki şu dönemde. Ben gelince günlük ne yediğini, ne kadar uyuduğunu, hatta bez durumunu bile anlatır. Kalan yemeklerini atmaz ne kadar yediğini göreyim diye. Yemezse sevdiklerinden hazırlar hemen.
Sizde liste yapın ne zaman ne yiyecek ne zaman uyuyacak gibi.. akşam da mutlaka sorun gün içinde neler yaptıklarını.
İçinize sinmiyor belli ki başka bir bakıcı arayışında olun.

Ben hiç beğenmedim bu bakıcıyo KV veya anne seçeneği var mı?

Sorunsalı değil ,bakıcı sorunu
Ellerini yıkama alışkanlığı yoksa siz ne derseniz deyin, o kadın elini yıkamaz.
Çocuk yemezse ve sizi ararsa ne yapacaksınız?amaç sadece bilmekse eve geldiğinizde de söyler .
Evimde bakarım diyenlere de çocuk vermeyin..böyle insanlara sinirleniyorum.sonuçta benim evim benim kuralım,onun evi onun kuralı geçerli...çocuğun oyuncaklarını mi taşıyacaksınız ?kar var,yağmur,çamur var,çocuk hasta olur...koca koca insanlar yol gelmeyecek,küçücük çocuk soğukta her gün yol gidecek..misafiri gelecek falan filan
İçinize sinmedi ise başka birini bulmaya çalışın..koca kadın değişmez...

Sorunsalı değil ,bakıcı sorunu
Ellerini yıkama alışkanlığı yoksa siz ne derseniz deyin, o kadın elini yıkamaz.
Çocuk yemezse ve sizi ararsa ne yapacaksınız?amaç sadece bilmekse eve geldiğinizde de söyler .
Evimde bakarım diyenlere de çocuk vermeyin..böyle insanlara sinirleniyorum.sonuçta benim evim benim kuralım,onun evi onun kuralı geçerli...çocuğun oyuncaklarını mi taşıyacaksınız ?kar var,yağmur,çamur var,çocuk hasta olur...koca koca insanlar yol gelmeyecek,küçücük çocuk soğukta her gün yol gidecek..misafiri gelecek falan filan
İçinize sinmedi ise başka birini bulmaya çalışın..koca kadın değişmez...
Kesinlikle evinde bakılmasına karşıyım çünkü benim çocuğum hareketli onun sevdiği eşyasını kırdı kadın kötü tepki verecek belki nerden bileyim. Benim evimde ne kırsa bozsa önemli değil çocuğum.

Kesinlikle evinde bakılmasına karşıyım çünkü benim çocuğum hareketli onun sevdiği eşyasını kırdı kadın kötü tepki verecek belki nerden bileyim. Benim evimde ne kırsa bozsa önemli değil çocuğum.
Sizin evinize gelip tanımadan bırakmayın kimsenin evine. Ben acil durumda bırakıyorum ama huyunu suyunu öğrenmeden asla bırakmadım. Şuanda bakıcısının evinde uyuyor mesela. Aklım kalmıyor. Güvenebileceğiniz biri olması lazım.

Var seçenek onlar varken de bi rahat edemiyoruz ama mecbur çocuğum için katlancm
yapmayın lütfen
çocuğunuzun rahatı mı sizin mi?
acilen onlardan birin çağırın ve şu sorunlu kadını gönderin
acele edin korona iyice artarsa gelemezler uzaktaysalar

Back
X