Bakıcı sorunsalı

Hepsini anladım ama yemediği zaman neden arasın onu anlamadım?
Arasa ne olcak yani?Yememis.
Yada siz sabah cıkmadan alternatf yemezse sunu yedir diyorsanız yedirmiyorsa,konusulmalı.
Yada size wpdan yazabilir.
Diğer durumlar icin bakıcıyı gözüm tutmadı.
El yıkamamak vs.
Aklıma hep tv karsında oturtan bakıcı profili geldi:(

Yalnız sizinde bakıs acınız sıkıntılı.
Kvdeyle anlasamıyorm diye bakıcıya bırakılır mı cocuk?
Ben annemle bile anlasamıyorm yeri geliyor,ama su ortamda yabancı birine bırakacagıma,imkan varsa kvdmee bırakırım yani.

Yalnız sizinde bakıs acınız sıkıntılı.
Kvdeyle anlasamıyorm diye bakıcıya bırakılır mı cocuk?
Ben annemle bile anlasamıyorm yeri geliyor,ama su ortamda yabancı birine bırakacagıma,imkan varsa kvdmee bırakırım yani.
Ay öyle demeyin ya kv kafasına göre beslerse kafasına göre yetiştirip annenin sözünü takmazsa? Bu seçenekler de var ve çok büyük sorun

Ay öyle demeyin ya kv kafasına göre beslerse kafasına göre yetiştirip annenin sözünü takmazsa? Bu seçenekler de var ve çok büyük sorun
Oyle bakarsak hic bırakamayız cocukları.
Ben dönüsümlü olarak annem ve kvdeme bırakıyorm yarım gün calısıyorum.
İlk baslarda kvdem icin tereddütlerim vardı.
Sonra annem cekip köseye,ozman hic bırakma otur bak cocuguna.
O da babannesi ne yapacak senin cocuguna dedi:)
Bence haklı.
Evet arada istemediğim yetistirmeleri oluyor.
Sırtıına bez koyma diyprm mesala,pat önüme düsüyor bez.
Tavuk suyu verme diyorm.Market tavugu vermiyorz.
Yedirip bide yanıma koyuyor kalanı icir bunu diye::)
Ama yine de bakıcıdan daha iyi diyorm:(

Merhabalar Kızım 16 aylık bir yaşına kadar kendim büyüttüm ücretsiz izne ayrılmıştım. Kızım erken doğduğu için beslenmesi konusunda hassasım . Elimden geleni yapıyorum diyebilirim iyi beslenmesi için. İşe başladığım için bakıcı bulmak zorunda idik kızımıza. Bulduk bir tane o kendisi bıraktı Kızının okul durumundan .şimdi bi tane daha var bakan bir türlü içime sinmiyor Kızımın yüzüne yüzüne öksürüyor. İlk zamanlar eve gelir gelmez elini yıkamıyordu kendim uyardım. Mesela dil çıkarmayı öğretmiş kızıma. Mesela Kıızm birşeyi yemediğinde beni aramıyor ısrarla arayın dediğim halde çöpte görüyorum yemediğini. Yani gönülsüz bakıyor gibi çocuğa . Ama ilçede yaşıyoruz eve gelen bakıcı bulamadık bi türlü bi nevi mecburiyetten tamam dedim bu bakıcıya . Başka görüştüklerimiz genel de evde bakmak istiyor. Bir de izne çıkmıştık izin dönüşü bana diyor ki siz virüs getirmiş olabilirsiniz . Çocuğumun yüzüne yüzüne öksüren kendisi . Yani karşıma alıp konuşmak istiyorum gönülsüz mü diye. Mesela eve gittiğimde bitse saat gitsem modunda apar topar . Bu işi gerçekten çocukları seven biri yapmalı . Böyle olunca aklım evde kalıyor

Evinizde kamera yoksa, kesinlikle kamera taktırın şu internet üzerinden izlenebilenlerden. Ben hiç bir bakıcıya güvenmiyorum. En önemli şey bebeğe karşı şefkatli, sevgi dolu ve sabırlı olması. Benim birinci kriterim budur bakıcıda. Diğer her şey görmezden gelinebilir ya da düzeltilebilinir, orta yol bulunabilinir. Bebeğin bakıcısına karşı tavırları çok önemli. Bebeğiniz bakıcısını seviyor mu? O geldiğinde gülümsüyor mu yoksa size mi yanaşıyor. Sizi işe gülerek mi uğurluyor yoksa arkanızdan ağlıyor mu? Eğer bu sorular pozitif ise diğer her şey değiştirilebilir. Sık bakıcı değiştirmek de iyi değil. İleride çocukta bağlanma problemlerine sebep oluyor.

Aylık plan yapın, koyun bakıcının önüne. Dikkat etmesini istediğiniz konuları yazın bir bir. Eğer bebeğiniz bakıcısını seviyorsa benim çözümüm bakıcının memnun olmadığım davranışlarını düzeltmek yönünde olurdu...

Oyle bakarsak hic bırakamayız cocukları.
Ben dönüsümlü olarak annem ve kvdeme bırakıyorm yarım gün calısıyorum.
İlk baslarda kvdem icin tereddütlerim vardı.
Sonra annem cekip köseye,ozman hic bırakma otur bak cocuguna.
O da babannesi ne yapacak senin cocuguna dedi:)
Bence haklı.
Evet arada istemediğim yetistirmeleri oluyor.
Sırtıına bez koyma diyprm mesala,pat önüme düsüyor bez.
Tavuk suyu verme diyorm.Market tavugu vermiyorz.
Yedirip bide yanıma koyuyor kalanı icir bunu diye::)
Ama yine de bakıcıdan daha iyi diyorm:(
Ay evet ben de kaç kere market yumurtası yedirme dedim özellikle köy yumurtası alıyorum bide anlatıyo çok güzel yedi diye😂 bakıcıdan iyidir doğru ama kv nin de çok sıkıntılı tarafları var.
İşi bırakıp kendimiz baksak ilerde pişmanlığını yaşıycaz iki ucu bklu değnek

Ay evet ben de kaç kere market yumurtası yedirme dedim özellikle köy yumurtası alıyorum bide anlatıyo çok güzel yedi diye😂 bakıcıdan iyidir doğru ama kv nin de çok sıkıntılı tarafları var.
İşi bırakıp kendimiz baksak ilerde pişmanlığını yaşıycaz iki ucu bklu değnek
Ben corbasını yapıp yolluyorm.
Gecen bana ne deseler?
Bu kız eti cok seviyo,et suyuna ekmek dogruyoruz yiyo cok güzel:S
Esim bide basında benim.
Onun mesaisi basladıgında ben gitmis oluyorm eve ama erkek iste umursamıyor:(
Off cok zor ya her iki türlüsü de:(

Gecen bana ne deseler?
Esim bide basında benim.
Onun mesaisi basladıgında ben gitmis oluyorm eve ama erkek iste umursamıyor:(
Off cok zor ya her iki türlüsü de:(
Ben de çorbasını yemeğini akşamdan hazırlayıp taşıyorum her gün ama tabii başka bişi veriyor mu bilmiyorum çok zor bu devirde çocuk yapmak ikinciyi falan düşünemiyorum bile

Yani yere ufak bi kağıt parçası düşse almıyor . Onda da gözüm yok yeterki çocuğuma iyi baksın ama çorbasına varasıya kendim yapıyorum . Ona rağmen içinden gelerek baktığını düşünmüyorum iş olarak görüyor sadece
Haklisiniz bakıcı olarak düşündüm kendimi bence aranmalo cunki anne bunu istiyor ya da size der x kişi yemedi evs gelince yedirin ya da uyutun vs aranmaz sorulmaz deniliyorda eşim bile beni 10 kezarıyor çocuk uyudu mu yedi mi emdi mi yani bunlar normal şeyler ya siz arayın ya da kadina belirtin arasin yani

Gecen bana ne deseler?
Esim bide basında benim.
Onun mesaisi basladıgında ben gitmis oluyorm eve ama erkek iste umursamıyor:KK43:
Off cok zor ya her iki türlüsü de:KK43:
Et suyu yine iyi afedersiniz çocuğun kustugunu yediren bakıcılar var

Bu devırde bırıne guvenmek cok zor sorumsuz bırıyse daha zor. Ben ıstemezdım boyle bırını baskasının evınede gonderılmez her anne evını cocuguna gore yerlestırır baska evler tehlıkelı olabılır ve guvenlıde degıl. Bu ısı gercekten severek yapan bırı lazım anne bebek sayfaları var orda ılcenız ıcın ılan verebılırsınız.

İşini içinden gelerek sevgiyle yapmıyor. Çocuk bakan biri çocukları sevmeli zaten dıger şeyler sorun olmaz dıye düşünüyorum. Yani ben kolay kolay yabancı birine emanet edemem açıkçası ama arkadaşlarında sardığı gıbı biraz daha büyüyüp aklı Erene kadar büyüklerden destek alın nacizane fikrim.

Alın karşınıza dümdük konuşun, yaptığın bazı şeylerden hoşlanmıyorum ve neden yaptığını merak ediyorum, açıklama yapar mısın diye bir konuşma imkanı verin. Tavrına göre ne yapacağınıza karar verirsiniz. Eğer yaptığı şeyleri normal karşılayıp bir mahcubiyet yaşamıyorsa başka alternatif bulmaya bakın.

Gecen bana ne deseler?
Esim bide basında benim.
Onun mesaisi basladıgında ben gitmis oluyorm eve ama erkek iste umursamıyor:KK43:
Off cok zor ya her iki türlüsü de:KK43:

Kv neden bakıyor ki

Saatleriniz uyuyorsa eşiniz yalnız baksın

Aksi halde annesi ne derse doğrudur

Örneğin benim kv ye göre her şey soğuktur

Çocuğa bakıcı soğuk yoğurt yediriyormuş sıcak yoğurt mu yenir ekşir

Ya da çocuk ince giyiyormuş beş dakika sonra da diyor ki terledim sizin eviniz sıcak

Ev sıcak çocuk ince giyiyor işte ama kv ye kalsa çocuğu kat kat giydirip kombiyi kısmalıyız

Ama evde annesi sürekli bu çocuğa neden kalın kıyafet almıyorsunuz, o üşür bilemezsiniz şeklinde konuşulunca bebeğin babası acaba demeye başlıyor

Kv neden bakıyor ki

Saatleriniz uyuyorsa eşiniz yalnız baksın

Aksi halde annesi ne derse doğrudur

Örneğin benim kv ye göre her şey soğuktur

Çocuğa bakıcı soğuk yoğurt yediriyormuş sıcak yoğurt mu yenir ekşir

Ya da çocuk ince giyiyormuş beş dakika sonra da diyor ki terledim sizin eviniz sıcak

Ev sıcak çocuk ince giyiyor işte ama kv ye kalsa çocuğu kat kat giydirip kombiyi kısmalıyız

Ama evde annesi sürekli bu çocuğa neden kalın kıyafet almıyorsunuz, o üşür bilemezsiniz şeklinde konuşulunca bebeğin babası acaba demeye başlıyor
Yani acıkcası esime 1 yasında bebegi bırakıp gidemem.
Evet ilgilenir,göz kulak olur ama,alt degistiremez en basiti,yada ögünlerini atlayabilr.
Yoksa bakmam demez,demiyor.
Ama ikimizde ona güvenemiyorz bu konuda 😃

Yani acıkcası esime 1 yasında bebegi bırakıp gidemem.
Evet ilgilenir,göz kulak olur ama,alt degistiremez en basiti,yada ögünlerini atlayabilr.
Yoksa bakmam demez,demiyor.
Ama ikimizde ona güvenemiyorz bu konuda 😃

Alt neden değiştiremesin ki en kolay

Öğün nasıl atlayacak ki saati belli yedirecek

Babası da bakar en azından arada baksın güveni gelsin

Bence tanidiginiz iskura gidip sorun onlar yönlendirme yapar size

Back
X