Bakıcıma laf geçiremiyorum :(

lotus87

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
203
121
323
Mrb kızlar 11 aylık oğlum var ve bakıcı bakıyo.ama uyku konusunda anlaşamıyoruz.sabah 2 saat akşama doğru 2 saat uyutuyo.gecede 9da uyutup sabah 7de kaldırıyorum. Bi kaç defa öğlen o kadar uyutmamasını söyledim ama bi iki gün yapıp gene aynı düzene dönüyo.değiştirmek istemiyorum güvendiğim sevdiğimiz biri.sizce uyku düzeni nasıl ve bakıcımla nası konuşmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim

neyden memnun değilsiniz ki ne güzel 2 şer saat uyuyor gecede gayet iyi uyumuş sorun ne ki?

bana göre 11 aylık bebek için sabah ve öğlenden sonra 2 şer saat çok güzel bir uyku sadece öğlenden sonra ki uykusu geç kalmasın ve akşam uyku saatini 1 saat öne çekmelisiniz.

Uyusun da büyüsün diye boşuna dememişler, bence kaldırmasın. Yatıp kalktığı saatler de çok iyi, hani "geç uyutuyor akşam uyutamıyorum" deseniz neyse de öyle bir durum da yok
Zaten bir zaman sonra öğle uykusu bire düşecek.

Geceleri sık uyanmaya başladı o yüzden öğle uykusu fazla mı geliyo diye düşündüm

''Bir saatin doldu yavrum,hadi kalk'' mi diyorsunuz ? Bırakın kendi uyanana kadar uyusun. Normali de bu değil midir zaten ?
Zaten öyle yapıyoruz şuan ama geceleri çok sık uyanmaya başladı birde doktor bu aydaki bebeğin ortalama 3 ile 4buçuk saat arası uyanık kalması gerek diyo ama oğlum 7 buçukta uyanıyo bakıcımız 9 buçukta geri yatırıyo ben haftasonu baktığımda çocuk 10 buçuğa kadar uyumak istemiyo

Başka konularda da söz geçiremediğinizi düşünüyor musunuz yoksa sadece uyku meselesi mi?

sanmıyorum canım diş fln olabilir çünkü uyudukça uykusu gelir bebeklerin ki aşırı da değil normal bir uyku rutinin var bence uykusunu azaltman gereksiz yine de sen bilirsin.
sanmıyorum canım diş fln olabilir çünkü uyudukça uykusu gelir bebeklerin ki aşırı da değil normal bir uyku rutinin var bence uykusunu azaltman gereksiz yine de sen bilirsin.
Teşekkür ederim uyku düzeni konusunda fikrinizi almış oldum biraz içim rahatladı

Önce üstteki yorumumu yazdım ama şimdi bakış açınızı değiştirin diyeceğim

Çocuk uyuyormuş gece de erken yatıyor sık uyanmasına bu sebep olmaz

Sabah erken uyutuyor evet ama uyuyor demek ki

Bir de akşam 3-4 gibi uyutursa o zaman arada çok saat olur

Çıcuk robot ya da makina değil ona uymak gerekir

Akşam geç uyusa neyse ama ideal uykusever bir bebek işte

Gündüz 2 defa uyumasında bence sakınca yok,

Ama 2. uykuyu 17.30 da degil, (19.30 da uyanmaması için)
3 yada 4 civarı yaptırmaya çalışsın.

Böyle olursa akşam 9 civarı daha kolay uyur.

Evet ama kafama takılan hafta sonu 10 buçuğa kadar uyanık kalması bakıcınında 9 buçukta uyutması zaten çocugu salladığınızda uykusu olmasa bile uyuyo

Evet ama kafama takılan hafta sonu 10 buçuğa kadar uyanık kalması bakıcınında 9 buçukta uyutması zaten çocugu salladığınızda uykusu olmasa bile uyuyo
Özendim vallahi o çocuğa maşallah

Ama çocuklar anne ve bakıcıda farklıdır

Sizinle babası ile oynamak ister geç yatar

Hiç bakıcı ile aynı düzende yemek yediremedim hep bir öğün az oldu mesela aralarda bu bakıcının çok yedirdiği anlamına gelmez

Zaten yakında uykusu azalır çocuğun da bakıcının açıklaması ne çocuk huysuzlanıyor muymuş yani bir saat geç uyutsun ya da siz nasıl anlıyorsunuz kaçta uyuduğunu

Evet doğru söylüyosunuz onun düzeniyle bizimki aynı değil kendisi uyuttuğu saati söylüyor en azından yalan söylemiyor fikirlerinizi almak bana çok iyi geldi teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…