- 22 Mayıs 2012
- 2.278
- 2.056
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bakicim gelmedi ben ogretmenim tam maasi 1200dü ben 1000tl verdim nisan mayis haziranda 1000tl olarak devam edecek onu mağdur etmek istemedim
Hiç maaş verme dememiştir. Tam maaş ver demiştir.Yine yazıp kaçan bir konu sahibi.
yarım kabul etmedi de ne dedi?
Hiç maaş verme dese gelip buraya konu açmayacağını tahmin edebilecek kapasitem var çok şükür.Hiç maaş verme dememiştir. Tam maaş ver demiştir.
Bakıcıyla para muhabbetlerini pazarlığa dönüştürmek hiç hoşuma gitmiyor... Sonuçta evlat emanet edilen duygusal bir yönü de var bu işin... Yani alınan hizmet ve bedeli gibi düşünemiyorum sanırım.
Bir yıl içinde (12 ay her ay) verebileceğim miktara karar verip, bu iş için ayırabileceğim bütçemi paylaşıyordum. Uygun derlerse devam ediyorduk şimdiye kadarki bakıcı teyzelerimizle. Önemli olan bakıcınızın güvenilir, sevecen olması ve işini severek yapması.
Bundan sonra tatildi, bayramdı, gelmişti, gelmemişti hesapları yapmayınca kafam daha rahat oluyor sanırım...
Sonuçta onlar da bir plan yapıyordur aldığı ücrete göre...
Belki borcun altına girdi, hazirana kadar çalışacağını konuştunuz diye...
Madur olursa size kırılmaz mı... Bu durum işini özveriyle severek yapmasını etkilemez mi? İki ay verdiğiniz/vermediğiniz ücret ne getirir ne götürür? Bunlar iyi değerlendirilmeli zannımca...
Sonuçta ekstrem bir durum yaşıyoruz, eğer sizi sarsmayacaksa baştan çalışacağı aylar olarak konuştuğunuz ayların ücretini tam vermeniz daha insani bir durum gibi...
Est.benim ne cocugum var ne bakicim var ne eve gelen calisanimiz var ne de ben birine ucret veriyorum. ama bu konulari incelerken hep neden hizmet alinmayan kisiye paranin tam odenmesi tartisiliyor bunu anlamaya calisiyordum. yani gaddarligimdan para odenmemesini savunuyor degildim, gercekten anlamiyordum. ben evden calisiyorum simdi, isyerinde ne yapacaksam birebir ayni isi yapiyorum ve maasim aynı. ama bakicida durum hic boyle degil, 0 hizmet ve uzerine o is halihazirda evde çalışan kisinin omzuna biniyor. ama simdi sizin yazdiginizi okuyunca olayin benim anlayamayacagim manevi yonu oldugunu anladim. ben arkadasima telefon emanet edemem, anneler bir kişiye cocuk emanet ediyor. evet, odeme konusunda oldugunca ortak yol bulunmali konusu bana boyle dank etti tesekkurler.
Sizin iş yeriniz sizi eve gönderince yarım maaş mı ödeme yaptı size? Ona göre yorum yapacağım.
Tekrar ise basladiginizda ayni bakiciyla devam edecekseniz, gelmese bile en azindan yari ucretini vermeniz gerekir. Kendisi hic mi istemedi yoksa tam ucret mi istedi?