- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
kızım 20 aylık evden cıkısım 7:20 eve gırıs 17:30-18:00 arası kızıma aılem bakıyor ama ben eve gıdınce cogu gun bıraz kızımla ılgılenırım sonra yemek sofra hazırlakaldır, sonra yenıden kızımla oyna uyut o yatınca dus alır bıraz oturur uyurum, sabah gıyeceklerımı genelde aksamdan hazırlarım sade ve spor seyler gıyerım makyaj yaparım ama oyle abartı degıl ruj-rımel-allık ve goz kalemı vazgecılmezım.sacımı ya toplarım ya acık bırakırım yada usenmezsem aksamdan masa yaparım ama hem cocuk hem ev ısı hem ıs hayatı olunca oyle sık sıkıdım olunmuyor valla ınsanın gucu kalmıyor bır kereKızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
Öyle de bizimki biraz komık duruma düşüyorHamilelik ve doğum sonrası psikolojisi hakikaten garip bir duygu.
Sonrasında insan özgüvenini ve kadınlığını geri istiyor.
Hamile iken giyim kısıtlı, lohusalık dönemi de öyle.
Hele ki emziren bir anne, devamlı süt verme görevinden dolayı bir çok şeyden kaçınıyor.
Makyaj, parfüm, oje, vs. gibi şeyler bebeğe ters etki edeceğinden hayatımızdan çıkıyor.
Ama aferin gelininize, bence çokta güzel yapmış...
Bakımlı olmak bir kadını en çok motive eden şeydir bence.
Aynaya baktığında "bugün ne kadar hoş görünüyorum" demek.
Veya bir gün ofiste müdürümün bana "souvvenir hanım bu gün çok şıksınız" demesi...
Gerçekten önemli şeyler bunlar.
Tamam bebeğinizle vakit geçirmeniz güzel, çalıştığınız için zaten beni görmüyor kendimi ona adayım diyorsunuz. Bu şekilde bir yerden sonra patlak verirsiniz, gerilirsiniz.Süt iznim bitti ama öğle aram var. 2 haftada 1 kuaföre gidip kaş bıyık, tırnak operayonu yaptırıyorum Allahtan yoksa onlar da kalacaktıJ benim sorunum boş vakitlerimde bebek dışında hiçbişey yapmamam yani haftaiçi o kadar uzun süre evde yokum ki bunun telafisini sürekli onunla olarak yapmaya çalışıyorum bu da benim tüm enerjimi bitiryio çünkü çok hareketli bi bebek onun sürekli enerjik meraklı olması hoşuma gidiyo ve teşvik ediyorum ama benim azıcık enerjim de onunla uğraşırken bitiyoJ dediğniiz gibi öğle aralarını daha verimli kullanabilirim bugün hiç çıkmadım mesela.
O ovmesin de kim övsün kendini canim :)bilemiyorum ki
sürekli kendi kendini övüyor
kimse doğum yaptıgıma inanmıyor falan dıyor
her gorusmemızde
bizden de onay beklıyor sanırım :)
birşey atmıyorumO ovmesin de kim övsün kendini canim :)
Yeter kiźa sey atıp durma
ben de 08:00 da kalkıyorum6.50 de iyi 7.30 daki işe yetişiyorsun ben gözümü açtığım gibi giyinip çıkıyorum. henüz bebek meydanda yok.
7.30 da yetişmek için mesaiye 7.10 gibi yola çıkmam lazım ama 7.30 kışın çok erken geliyor 8 yine iyiymiş bide bebekle nasıl olurum bilmem.ben de 08:00 da kalkıyorum
08:10 da cıkıyorum evden
İşe bir gelişim var araba kullanırken kamufle olarak gelıyorum resmen
saç baş meydanda
İş yerine gelınce anca ayılıyorum kendıme cekı düzen verıyorum
botlarımın bağcığını bile işyerimde baglıyorum
Üşengeç bir insan değilim
14 yıldır çalısıyorum hıcbırseyden gocunmam ama sabah kalkışları benı mahvedıyor
yarım saate ayılırım:)
Ben 1 aydan sonra nereye gideceksem once bebegi haxirlar sonra ben hazirlanirdim. Asla bakimsiz dolasmadim ki dolassam kendimi toplayamazdim biliyorum.Kızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
Öyle de bizimki biraz komık duruma düşüyor
kış gunu askılı badi ile bize gelıyor oturmaya falan
heryerı ortada
aynalı gözluk falan takmaya baslamıs yagmur yagarken
simli rüküş platform botlar almıs
bir acayip olmus yanı
bakımdan ziyade kendını ispatlamaya calısıyor gibi
ve bu çok bariz belli
göbeğe kadar inen kruvaze bluzlar almıs
heryerı ortada
eskıden boyle değildi
kış gunu bir acayip gorunuyor
bir de emzırıyor
heryerını ailecek goruyoruz
eşim babam kaynım falan
Bu ne ? Zevkine uymuyor diye dediklerine bak...her tarafıni açiyormuş...kime ne ?birşey atmıyorum
bence kendını ispatlama derdinde
anne oldum ama bakımlı ve güzelim diye
acayip dekolte gıyınmeye basladı
biraz komık duruma düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?