bakımsız anne

Bence brezilya fönü çektir sabahtan bi 5 dk erken kalkıp bi kalem bi rimel sürebilirsin

kızım 20 aylık evden cıkısım 7:20 eve gırıs 17:30-18:00 arası kızıma aılem bakıyor ama ben eve gıdınce cogu gun bıraz kızımla ılgılenırım sonra yemek sofra hazırlakaldır, sonra yenıden kızımla oyna uyut o yatınca dus alır bıraz oturur uyurum, sabah gıyeceklerımı genelde aksamdan hazırlarım sade ve spor seyler gıyerım makyaj yaparım ama oyle abartı degıl ruj-rımel-allık ve goz kalemı vazgecılmezım.sacımı ya toplarım ya acık bırakırım yada usenmezsem aksamdan masa yaparım ama hem cocuk hem ev ısı hem ıs hayatı olunca oyle sık sıkıdım olunmuyor valla ınsanın gucu kalmıyor bır kere

Öyle de bizimki biraz komık duruma düşüyor
kış gunu askılı badi ile bize gelıyor oturmaya falan
heryerı ortada
aynalı gözluk falan takmaya baslamıs yagmur yagarken

simli rüküş platform botlar almıs
bir acayip olmus yanı
bakımdan ziyade kendını ispatlamaya calısıyor gibi
ve bu çok bariz belli

göbeğe kadar inen kruvaze bluzlar almıs
heryerı ortada
eskıden boyle değildi
kış gunu bir acayip gorunuyor
bir de emzırıyor
heryerını ailecek goruyoruz
eşim babam kaynım falan

Tamam bebeğinizle vakit geçirmeniz güzel, çalıştığınız için zaten beni görmüyor kendimi ona adayım diyorsunuz. Bu şekilde bir yerden sonra patlak verirsiniz, gerilirsiniz.
Sabah 20 dakika erken kalkın, akşam da yarım saat kendinize zaman ayırın, çocuğunuz o arada babasıyla vakit geçirecek sonuçta ona da ihtiyacı var
Kendiniz için güzellik yapın, anne olduk diye kadınlığı unutmadık ya

Sacları yika kurut sabah sadece on tarafa azcik maşa yapsan bile havan degisiyor 2 dakkani almaz....
10 gun falan dayanan ojeler var veya cok cabuk kuruyan ojeler var onlardan al
Bi allik maskara ruj surmek 2 dakka...

Pratik seylere yönel

Ben calismiyorum fakat evde de pür makyaj surekli bakımlı kot pant. Falan hic oturamam.
Rahat biriyim
Pijama topuz makyajsız olabildiğince doğal ve sadeyim.

Çalışıyor olsam nasil olurdu akşamdan ne giyeceğimi takacağımi hazirlardim.
Haftada 1 kuaföre ugrardim.
Fön çektirmek Ya da manikür ağda vs icin.
Misal bir hafta manikürü yaptırırdım.
Bir hafta ağdami
Bir hafta kaş vs.
Hepsi tutsa tutsa 1 aylık 100tl tutsun.
Haftada 3 defa oje sürerdim 2şer gün gider duştan sonra 5dk almaz surup kurutmak.
Evin temizliğine okadar özenmezdim yani derli topluysa yemegim de varsa cok derine incelemezdim.
Ama camlarım ve mutfak dolapların icin ayda 1 defa temizlik isi icin kadin alırdım eve.

Çalışınca işler değişir.

cnm çok normal değil mi. çalışmak hic kolay değil anne olmakta kolay değil ev kadını olmakta.. eee sen 3unu aynı anda yapıyorsun. takdir et kendini niye yeriyorsun. Is yerinde tempon çok yoğunsa beynin yoruluyordur. fiziki yorgunluktan daha beter. duşunu alıyor musun. temiz giyiniyor musun bebeğine ilgileniyor musun tamam işte. ev işi yapamıyorum diye üzülmem yersiz niye çalışıyorsun ki bu hayatta seninde işini kolaylaştıran şeyler e sahip olmak için. yardımcı al haftada bir bitti gitti.

Saç çok önemli
istediğin kadar güzel kıyafet giy saçlar bakımsızsa kıyafetin güzelliği bile görünmüyor. Haftada bir kuaföre gidip saç bakımı yaptır işe giderken de tarar çıkarsın tabi problemli saçların yoksa. Makyaj yapmaya eriniyorsan cildin çok problemli değilse fondöteni falan boşver. Göz morlukların varsa kapatıcıyla kapat bir rimel birde allık tamamdır. İnsanın yüzüne canlılık katan iki makyaj malzemesi bence. Rimel ve allık..

6.50 de iyi 7.30 daki işe yetişiyorsun ben gözümü açtığım gibi giyinip çıkıyorum. henüz bebek meydanda yok.

Hemen hemen aynı durumdayız..
Hiç saçıma başıma özenmiyorum. Toplayıp çıkıyorum. Yüzümü duşta temizlemeye çalışıyorum artık ne kadar olursa. Uzun uzun zaman sonra geçen hafta siyah maske uyguladım yüzüme düşün artık.. Kaşımı, bıyığımı evde alıyorum. Manikür, pedikür falan hakgetire..

Çözüm yine bizde tabi. İnsan ne kadar kendi için bir şeyler yaparsa o kadar hevesleniyor bir sonraki için.. Ama zamanımız kısıtlı. Ya da biz kullanamıyoruz..

Zaten önceden de full makyajlı biri değildim ama çocuktan sonra kendim için yaşamadığımı farkettim. Çoğu zaman makyajı da işyerinde yapıyorum. Makyaj dediğim de mascara, kalem, allık...

Bu günler de geçecek diyorum ben. Şimdilik başka bir şey elimden gelmiyor çünkü. Akşam mufak toplamak için ekstra oyalanmak bile kötü hissettiriyor çocuğumla ilgilenemediğim için..

6.50 de iyi 7.30 daki işe yetişiyorsun ben gözümü açtığım gibi giyinip çıkıyorum. henüz bebek meydanda yok.
ben de 08:00 da kalkıyorum
08:10 da cıkıyorum evden
İşe bir gelişim var araba kullanırken kamufle olarak gelıyorum resmen
saç baş meydanda

İş yerine gelınce anca ayılıyorum kendıme cekı düzen verıyorum
botlarımın bağcığını bile işyerimde baglıyorum

Üşengeç bir insan değilim
14 yıldır çalısıyorum hıcbırseyden gocunmam ama sabah kalkışları benı mahvedıyor
yarım saate ayılırım:)

Bende bakiciya ne kadar ucret oduyorsunuz onu merak ettim bu ara o derdim varda mumkunse yazabilirmisiniz cok aklim karisik bu mevzuda

7.30 da yetişmek için mesaiye 7.10 gibi yola çıkmam lazım ama 7.30 kışın çok erken geliyor 8 yine iyiymiş bide bebekle nasıl olurum bilmem.

Evinizde yemek temizlik yapmadığınız halde yüzünüzü bile zor yıkamanız kurutmaya zaman bulamamanız ilginç hani akşam yeek temizlik uğraşıp geç yatsanız anlardım ama erken de yatıyorsunuz biraz daha erken kalkabilirsiniz 6.30 da kalkın mesela. Kahvaktılıkları akşam hazırlayın dolaba koyun, duşu akşam yapın sabah kurutma zahmeti olmaz sabahta şekil verip toplayın çok makyaj yapmaya gerek yok bir kalem bir eyeliner ruj gayet bakımlı durur. Kıyafetlerinizi akşamdan hazırlayın.

Ben 1 aydan sonra nereye gideceksem once bebegi haxirlar sonra ben hazirlanirdim. Asla bakimsiz dolasmadim ki dolassam kendimi toplayamazdim biliyorum.
Kendinizle ilgilendiginiz vakitleri bebeginizden caldiginizi dusunmeyin. O sizin yenilenme dinlenme vaktiniz.
Eger boyle giderse tahamulsuz kendini beğenmeyen üzgün bir anne olabilirsiniz.

Aksam dinlenme vakitlerinde 5 dk kombin yapin ertesi gune. Tv izlerken ojenizi surun falan.

Evden 7:20 gibi çıkıyorum saat 6da kalkıyorum
Sabahları mutlaka duş alırım ve giyinir çıkarım o sırada bulaşık makinesi yerleştirme ve kahvaltı hazırlamayı tamamlıyorum
Giyeceklerimi bir gün önceden ayarlıyorum ama takı takmam makyajda çok yapmam bb krem allık onu da banyo sonrası nemlendirici arkasına sürüyorum hemen
Bende bakıcı yok çocukları uyuturken yemek düzen çocukların ertesi gün giyeceği okul kıyafetleri ve beslenmeleri çamaşır vs hallediyorum
Ben rutine bindirdim saat 11de en geç yataktayım sizde 15 dk feragat ederek uykunuzdan herşeyi halledersiniz
Bu arada kuaföre gitmiyorum evde kendim boyuyorum saçımı düzleştirici işimi görüyor şekil vermede

birşey atmıyorum
Bu ne ? Zevkine uymuyor diye dediklerine bak...her tarafıni açiyormuş...kime ne ?
Once aynaya baksaydin keske sonra diger aynalara da göz atardın...
Derdim kavga falan degil ha...ama sen bakimsızlıgından bunca dem vurup bakımlısina laf soyleme bence...

bence kendını ispatlama derdinde
anne oldum ama bakımlı ve güzelim diye
acayip dekolte gıyınmeye basladı
biraz komık duruma düşüyor

niye komik duruma düşsün gelininiz neden ispatlama derdine girsin ki. Bence biraz kıskançlık var yanii. Ne güzel salmamış kendini çocuk var anne oldum diye. Daha da bakımlı olmuş ondan salar kendini artık diye bekleyen siz ve sizin gibilere karşı da cevap vermiş olmuş.

Çalışan bir kadın kendine bakmalı zaten dekolte giyiyor diye komik duruma düşmüyor tam tersi işine ve kendine saygısını gösteriyor. Anne olmuş ama bakımlı ve güzel gerçek bu bence bunu kabullenin eminim kardeşinizde bundan çok memnundur ama siz kendini salıp bakımsız olup kardeşinin ondan soğumasını beklerdin ama hayal kırıklığı olmuş sizin için. Eğer kendini salıp bakımsız olsaydı bu seferde bizim gelinde hiç bakmadı kendine paspal dolaşıyor derdiniz bence komik olan sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…