çalışma satlerim 9 -6 aslında ama yolda çok vakit gidiyor...Bence bu ladar kucuk bebekle ve bu kadar cok calisma saatiye iyi bile yapiyorsun
evet psikolojik etkisi de çok yüksek kesinlikle.. dün bebeği babasına bırakıp duş alıp saçımı yaptım iyi hissettimEvde bakıcınin olması hafta içi yemek ve ev işi yapmaman büyük şans senin için. Bir de ilave olarak bunları yapıyor olabilirdin. 6.50 de değil de 6.30 da kalkıp saçını da makyajını da yapabilirsin bence. Veya kişisel bakımının bir kısmını bebeğin uyuduktan sonra yapabilirsin. Yedi de kalkıyorsa zaten muhtemelen Erke uyuyordur...
Galiba biraz psikolojik olmuş senin ki. İyice boşverme biraz çaba göster zamanla aşarsın bence
ben 15 günlük lohusayken depresyonun dibindeydim yaa valla maşallah onlara..Bizimki 15 gunluk bebekle canlı müziğe gitti
bir gün evde durmuyorlar ki:)
süt lekesı falan hıc gormedim benden bakımlı masallah :)
insanın biraz da içinde olması lazım ben tembelim..ben de dort buçuk ay önce anne oldum. ben de çalışıyorum ama kendimi bildim bileli güzellik meraklisiyim süslenmeden asla! 6.40 ta ders başı yaptığım zamanlarda bile yarim saat erken kalkardım 5 gibi düşün . makyajımı yapar giyinirdim sonra eşim okula bırakırdı. bütün çevrem nsl yapiyorsun der ama insan isterse her şey yapıyor inş ise dönünce tekrar aynı bakıma devam.
ben anne olmadan önce de aman aman bakımlı deildim annem kızardı biraz kendine çeki düzen ver diye, anne olduktan sonra azcık enerjim de bebeğe gitti. bende dikkat edicem artıkanne olan, ustune calisan, bide sikir sikir gorunen bi suru arkadasim var. sizin gibileride goruyorum, ama biraz uzum uzume baka baka kararir misali. cevrenizde daha cok sakir sakir gezen hatun olunca sizde daha cok dikkat ediyosunuz. cevrenizde salmissa, sizde daha cok saliyosunuz.
inanamıyorum gerçekten sizden öğreneceğim çok şey var bunların yarısını bile yapmamama rağmen saldım gitti. akşam bulaşıkları bile bıraktım sabah bakıcı yıkasın diye. ben de biraz daha düzenli olmaya gayret edeceğim.Ben bakımsız insan olduğuna inanmıyorum, boşvermiş insan vardır bana göre.
Kadın demiyorum ayrıca, her iki cins için de geçerli bu.
Ben size kısaca rutinimi anlatayım:
Sabah 08:00 - Akşam 17:00 çalışıyorum.
2 tane erkek çocuğum var, birisi 4 yaşına geliyor diğeri 10 aylık.
Süt iznimin bitmesine 1 ay var.
Akşam işten eve vardığım zaman ki genelde 17:30 gibi evdeyim, annem çocukları teslim eder gider evine.
Ben hemen üstümü değiştiririm ( ev için eşime paspal görünmemek için taytlı 1-2 takım aldım onları giyerim) ve direkt işim mutfak.
Yemeklerim bir gece önceden benim tarafımdan hazırlanır, rutine bağladığım için illa bir kap yemek eksik olur (çorba, makarna veya ana yemek, zeytinyağlı gibi) hepsini çıkartırım dolaptan hazırlarım ocak üstüne. Sonra ufaklık ikindi uykusundan uyanmış olur 18:00 gibi kalkıyor genelde, günde 2 sefer uyuyor. Onun yemeğini hazırlar abisinin yardımıyla yediririm.
Sonra üstünü başını değiştirir temiz bir şekilde hazırlarım.
Diğer oğlumun da ihtiyaçları olur onun da ihtiyaçlarını gideririm.
Bulduğum ilk aralıkta, ertesi gün giyeceğim kıyafetlerimi hazırlarım, banyoya asarım, çünkü yatak odasında bırakamam, sabah erken çıktığım için ufaklık uyuyor oluyor, gardrop sesi giyinme sesi ile rahatsız etmem. Kıyafetimden takıma hepsini hazırlar bırakırım. Bütün makyaj malzemelerim ve ihtiyaçlarım banyodadır zaten, ertesi güne onu bile kurgularım kafamda.
Oyun saati başlar, ikisini de çocuk odasına alıp oynarız bir güzel.
19:00 - 19:30 arası eşim gelir.
Genelde eli dolu gelir eksikleri almış olur, onun aldıklarını yerleştiririm.
Çocuklar babasının tepesine tırmanma yarışındayken onları toplarım eşim üstünü değiştirsin diye.
Sonra gece rutini başlıyor, yemek hazırla, hep beraber yemek ye, sonra yemekleri toparla, makinayı çalıştır, çamaşır varsa yemek sonrası onları organize et vs. ve akşam öğünü gelir ufaklığın. Onu yediririm,
sonrasında da yatma saati geldiğinde önce ufaklığı uyuturum, sonra diğer büyük oğlumu. Ufaklığın altını al üstünü değiştir uyut.
Büyük oğlum için de aynı rutin, önce üstünü değiştir sonra wc, sonra cup yatak. Yarım saat yatakta hikayelerini dinle (anne bir rüya gördüm biliyomusun, roket vardı) aşk parçası ya....
Ve saat 12:00 olur anlamadan. Eşimle iki hoş beş sohbet eder maksimum 15 dk, yatarız.
Gecenin ilerleyen saatinde ufak oğlum uyanır biberon mamasını içer uykuya dalar, diğer oğlum uyanır ya beni ya eşimi çağırır yanında yatmaya birimizden birimiz gideriz o dalar uykuya, bazen de kalkar yanımızda yatar. Gecelerimiz de çok hareketlidir yani.
Sabah 06:25'te uyanırım.
Direk banyoya geçer, önce saçımı yıkarım (2 çocuk ile her daim banyo yapabilmek bir lüks)
Ardından üstümü giyer, saçımı tarar, makyajımı yaparım.
Sonra mutfağa gider kahvaltılıkları çıkartırım.
Evde kahvaltı yapmak benim için bir lüks, ben kahvaltı yapmam eşimde evde kahvaltı yapmaz.
Öyle bir lüksümüz yok, iki çocuğunda uykusu bizim kahvaltımızdan daha önemli.
Saat 07:10-07:15 civarı annem gelir, kapıyı tıklatır - kendinde anahtar var ancak kapı içerden gece kilitli olduğu için çalar kapıyı koşarak açarım, zili çalmaz hiç bir zaman. O içeri girer ben çıkarım 07:20'de evden çıkmam gerekir çünkü servise yetişmem lazım.
Bir gün salaş gelmedim ofise, bir gün makyajsız gelmedim (eğer sağlıksal anlamda bir sorunum yoksa).
Bence siz de bir düzen kurabilirsiniz.
Ben 2 çocuk ile bunu başarıyorum, hatta enerjim tükeniyor bazen, hakikaten yoruluyorum.
annem bana çok destek, ama yemeğimi yapmaz.
Ancak çorbam veya makarnam yoksa destek olur bir makarna bir çorba koyar.
Süpürge yapmaz, temizlik yapmaz, toz almaz, yer silmez. ben bütün temizliğimi eşim olduğu zamanlarda yaparım. Eşim çocuklar ile ilgilenir genelde, ben süpürür siler toparlarım.
Ama her akşam yatmadan oturma odasını toparlarım, bıkmadan her akşam çocuk odasını düzenlerim.
Mecburen, çünkü bıraktığım an ipin ucu kaçıyor.
Bugün de kalsın dediğim an rezil oluyor ortalık, çünkü her gün aynı rutinde koşturmak insanı yoruyor bir noktadan sonra.
Fakat alışınca da insan otomatiğe bağlıyor.
saçınız düz mü kıvırcık mı? benimki de çok uzun ve kıvırcık ama kısa kestirsem güzeldurmaz diye kestiremiyorum. ben de zaten profesyonel makyaj yapamam yani bakımlı duracak hafif bi makyaj yapsam yeter.Saç yapımına ve makyaj yapımına harcayacağım süreyi kayıp olarak gördüğümden, yıkadıktan sonra kurutunca nasıl güzel duracaksa o saç modelini kestirdim. Saçlarım boyalı ve belimde. 2 ayda bir dipboyasına gidiyorum. Kaş bıyık evde 2 dk da hallediyorum. Banyodan çıkınca hemen tırnak etlerimi ittiriyorum. Bu ara günlük makyajımı (kalem rimel allık ruj/renkli lip balım) işyerinde ilk wc uğrayıp 2 dakikada yapıyorum. Kıyafet zaten iyiymiş. Bitti gitti işte. Saatlerce aydınlatıcılar yüz kontörü yapmalar, saça maşa yapmalar fönler bana göre değil. Saçta Fön makinası kokusundan nefretediyorum. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz :) sevgiler
aslında o kadar vaktimi almıyor ya da herşeye üşenen ben ona üşenmiyorum:)ben dolaptan bir peynır ekmek alıp ofise getırmeye üşenıyorum
ben de yoruldum
babası da yanımızda oluyo genelde ama ben illa orda durcam. haklısınız..Tamam bebeğinizle vakit geçirmeniz güzel, çalıştığınız için zaten beni görmüyor kendimi ona adayım diyorsunuz. Bu şekilde bir yerden sonra patlak verirsiniz, gerilirsiniz.
Sabah 20 dakika erken kalkın, akşam da yarım saat kendinize zaman ayırın, çocuğunuz o arada babasıyla vakit geçirecek sonuçta ona da ihtiyacı var
Kendiniz için güzellik yapın, anne olduk diye kadınlığı unutmadık ya
teşekkürler:)Sacları yika kurut sabah sadece on tarafa azcik maşa yapsan bile havan degisiyor 2 dakkani almaz....
10 gun falan dayanan ojeler var veya cok cabuk kuruyan ojeler var onlardan al
Bi allik maskara ruj surmek 2 dakka...
Pratik seylere yönel
yani şöyle bekarken hiçbişey yapmıyodum. evlenip çocuk olunca 3 ünü birden yarım yamalak yapıyorum en çok bebeğe önem verip en az kendime önem veriyorum.. yardımcı haftada bir alamıyoruz bakıcı parasından dolayı maalesef. kadın da gene yarıdm etmeye çalışıyo ama ful temizlik gibi olmuyo tabi.cnm çok normal değil mi. çalışmak hic kolay değil anne olmakta kolay değil ev kadını olmakta.. eee sen 3unu aynı anda yapıyorsun. takdir et kendini niye yeriyorsun. Is yerinde tempon çok yoğunsa beynin yoruluyordur. fiziki yorgunluktan daha beter. duşunu alıyor musun. temiz giyiniyor musun bebeğine ilgileniyor musun tamam işte. ev işi yapamıyorum diye üzülmem yersiz niye çalışıyorsun ki bu hayatta seninde işini kolaylaştıran şeyler e sahip olmak için. yardımcı al haftada bir bitti gitti.
benim de en büyük problemim saç zaten. temizlikçi kadınlar gibi görünüyorum onları küçümsemiyorum tabi de. zaten onlar benden daha güzel görünüyodur:)Saç çok önemli
istediğin kadar güzel kıyafet giy saçlar bakımsızsa kıyafetin güzelliği bile görünmüyor. Haftada bir kuaföre gidip saç bakımı yaptır işe giderken de tarar çıkarsın tabi problemli saçların yoksa. Makyaj yapmaya eriniyorsan cildin çok problemli değilse fondöteni falan boşver. Göz morlukların varsa kapatıcıyla kapat bir rimel birde allık tamamdır. İnsanın yüzüne canlılık katan iki makyaj malzemesi bence. Rimel ve allık..
ben bekarken 1 saatte bile hazırlanamazdım annem peşimi topladığı için. mecbur pratikleşiyosun.6.50 de iyi 7.30 daki işe yetişiyorsun ben gözümü açtığım gibi giyinip çıkıyorum. henüz bebek meydanda yok.
aynen toplarken bile yanımda dursun istiyrum ama mama sandalyesinde sıkılıyo durmuyo yere koyunca da her yeri karıştırıyor cam felan var dolaplarda.Hemen hemen aynı durumdayız..
Hiç saçıma başıma özenmiyorum. Toplayıp çıkıyorum. Yüzümü duşta temizlemeye çalışıyorum artık ne kadar olursa. Uzun uzun zaman sonra geçen hafta siyah maske uyguladım yüzüme düşün artık.. Kaşımı, bıyığımı evde alıyorum. Manikür, pedikür falan hakgetire..
Çözüm yine bizde tabi. İnsan ne kadar kendi için bir şeyler yaparsa o kadar hevesleniyor bir sonraki için.. Ama zamanımız kısıtlı. Ya da biz kullanamıyoruz..
Zaten önceden de full makyajlı biri değildim ama çocuktan sonra kendim için yaşamadığımı farkettim. Çoğu zaman makyajı da işyerinde yapıyorum. Makyaj dediğim de mascara, kalem, allık...
Bu günler de geçecek diyorum ben. Şimdilik başka bir şey elimden gelmiyor çünkü. Akşam mufak toplamak için ekstra oyalanmak bile kötü hissettiriyor çocuğumla ilgilenemediğim için..
özelden yazdımBende bakiciya ne kadar ucret oduyorsunuz onu merak ettim bu ara o derdim varda mumkunse yazabilirmisiniz cok aklim karisik bu mevzuda
evet akşam ve sabah uykumdan feragat edicem artıkEvden 7:20 gibi çıkıyorum saat 6da kalkıyorum
Sabahları mutlaka duş alırım ve giyinir çıkarım o sırada bulaşık makinesi yerleştirme ve kahvaltı hazırlamayı tamamlıyorum
Giyeceklerimi bir gün önceden ayarlıyorum ama takı takmam makyajda çok yapmam bb krem allık onu da banyo sonrası nemlendirici arkasına sürüyorum hemen
Bende bakıcı yok çocukları uyuturken yemek düzen çocukların ertesi gün giyeceği okul kıyafetleri ve beslenmeleri çamaşır vs hallediyorum
Ben rutine bindirdim saat 11de en geç yataktayım sizde 15 dk feragat ederek uykunuzdan herşeyi halledersiniz
Bu arada kuaföre gitmiyorum evde kendim boyuyorum saçımı düzleştirici işimi görüyor şekil vermede
öğle arasında kuaförü haletmek gerçekten büyük nimet ben en çok ondan faydalanıyorum yoksa kaşım bıyığım da yoldan çıkardı.Ah o akşam duş alın demeleriniz yok mu? Çeken bilir çeken..
Ben oğlumu uyuturken sızıp kalıyorum her akşam "bu akşam uyumayacağım kalkıp en azından çay tv keyfi yapacağım duşa falan gireceğim" diye başlıyorum uyku seansına ama yine o kafam kütük gibi, gözlerimde filler tepişiyor. Eşim geliyor yatacağı zaman, çocuğu yatağına koyup devam ediyorum.. Her gece uyana uyana kalitesiz uyku uyursak ne olur tabi ki vücut yeter dur artık! diye yatağı gördüğü anda un çuvalı gibi kalıyor.
Hele sabahları hiç söylemiyorum bile. Zaten hava artık karanlık gece vakti iş mi olur diye kapatıyorum alarmı. Nerede kaldı 20 dak erken kalkmak
Benim oğlan düzenli ve deliksiz uykuya geçmeden bana daha rahat yok ağalar..
Ama şu konudan sonra karar verdim öğle paydoslarımı değerlendirmek için işyeri civarında kuaför bulacağım..
Geceleri ben ve eşim bakıyoruz. Annem de gündüzleri bakıyor,genelde yemeğimizi de yapıyor ama o uykusuzluk var ya zaten yeterince perişan ediyor.. Kayıvalidem zaten çalışıyor, uydukça yardımcı olsa da biz pek istemiyoruz. Anne olmak kolay değil gerçekten. Sonucunda bunların olması çok normal yani.. Ben o halimden memnun olmadığım ve depresif bir hale girdiğim için kendime özen gösteriyorum.. Bir de uzun boylu olduğum için kilo
zaten onun yaptığını ben evdeyken yapamıyorum..Bakiciniz hergun iyi yemek yapiyomus gene bebekle.. ben yapamiyorum hic birsey mesela.. ev de daginik yemek de bazen var bazen yok..kendim paspalim.. calismiyorum gene de yetisemiyorum.
Sabah hızlı bi duş saç ve makyaj için normal kalkış saatinizden yarım saat önce kalkmanız yeterli. Sabah duş olmazsa olmaz diyenlerdenim ama sizin gibiler için diğer alternatifte uyumadan duşa girmek. 15 dakika geç uyusanız hiçbişey olmaz.
teşekkürlerSaçları kolay şekillendirebileceğin bi boy ve hacime getir, yoksa güzel bi düzleştirici edin. Akşam çocuk yattığında hemen duş alıp yarım saatte saçlarına şekil verebilirsin. Makyajda da çok hızlı olabilirsin. İlla eyeliner vs sürmene gerek yok. Benim makyajım 5 dk sürüyo. Hemen bi fondoten, pudra,allık,far,rimel be ruj inanılmaz etkili oluyo. Tırnaklarında kısa ve temiz olsun haftada bir manikür yaptır yeter. Mis gibi bakınlı olursun :)
bide köpek mi var kendime bebeğe bakamıyorum benBen de dun aksam isyan ettim ya sonunda. Aksam 10 da yemek yiyip bebegimi uyutup dusa girdim, sacimi mutlaka fonluyorum, sonra sut sagdim ve yattigimda gece 1 di. Ve evde hicbir is yetismiyor gibi geliyor. Esim elinden geldigi kadar yardim ediyor ama cok zor yine de . Sabah hic vaktim olmuyor, bebegi hazirla, kendin hazirlan, bebegin yemegini hazirla , babasiyla yolcu et, kopegi cise cikar , ise git aksam gel biseyler ye , ortaligi toparla bebegimle vakit gecir, dusunu aldir , uyut, sut sagNeyse 1.5 ay sonra annem yine gelecek cok sukur
çok iyi yapıyorsn baştan salmamak lazım.. yalnız boyayı ertele bence emziriyorsan bebeğe zararlı diye ibliyorum.. benim annem de sürekli kızıyo bana diğer anneler çok bakımlı senin haline bak vs diye.Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.bende yeni doğum yaptım 15 günlük bebeğim.inan tuvalete gitmeye zor vakit buluyorum.suan doğum iznindeyim birde ise başlayinca nasıl olacak bilmiyorum gerçektenneyse Allah yardımcımız olsun...
Ben doğumdan sonra direk alış veriş yaptım kendime spor kıyafetler aldım.cunku normalde salaş giymeyi çok seviyorum.l beden aldım.l beden şimdi tam oturuyor Üzerime zayiflayinca istediğin salaş tarz olacak...sacimi 15 gün e boyattircam çünkü bir kadını bakımlı gösteren en önemli unsur saç ve eller diye düşünüyorum.
Bütün bunları asla eşim için yapmıyorum kendim için yapıyorum.kendimo daha iyi daha özgüvenli hissetmek için:)
Hâlâ tam yapamasamda yapacağım inşallah ve kendime özen gosterecegim. Her zaman fit bakımlı anneleri çok sevmisimdir
Umarım öyle olmayı başarırım:)
yüzümü ykıyorum canım yani onu zor yapıyorum , saç makyaj hiç yapmıyorum anlamında. dişimi işe gelince fırçalıyorum sabah ve öğlen. akşam da evde. neyse ki :)))Kuzum yA herşey tamam da ama yüzümü yıkamıyorum bazen nediryapma kız bari bunu yapma, dişlerini fırçalıyor musun :))
Ya manken gibi çık git demiyor kimse ama bak hiç olmadı bb krem al onu sür biraz da allık saçlarını güzelce topla oldu bitti Nur gibi parlar yüzün ama bukadar bırakma kendini sonrA alışırsın artık iyice normal gelir sana..
eşim bebekle çok ilgili sürekli oynatıyor akşamları falan. ama akşam ben bebeği bırakıp iş falan yapmıyorum sonuçta çalışıyorum niye bebeğimin yanında durmıyım ki makine gibi işe git eve gel temizlik yap, bebeğin hayatında anne diye bişey olmasın. bunu kabul edemem. akşam uykularını hep ben yapıyorum çünkü ona versem o da hemen annesini çağırır ona verir sen uyut diye sinir oluyorum o da ona vermememe sinir oluyo ne var yardım alsak biraz diyo ben anne baba evde iken niye 3. kişiyi çağırayım çocğun öz bakımı anne babaya ait ayrıca da gıcık oluyorum annesi gibi davranıyor çocuğumu uyutup saatlerce kucağında tutuyo almak istesem ayıp olur filan, ben uyuyamam veya rahat oturamam..Çok merak ettim, eşin ne işe yarıyor canım, kahvaltı o hazırlasın mesela gün aşırı miniği o uyutsun sende kendinle ilgilen
teşekkür ederim. onunla iken de yapabileceğim şeyler var evet :)O kadar iyi anlıyorum ki seni.
Ben çalışmadığım halde bazen ev işi yaparken bebeğimi ihmal ettiğimi düşünüyorum ne zaman uyursa içim o zaman rahat olarak iş yapıyorum kendimle ilgileniyorum.
Kendine vakit ayırma saatin çocuk uyuduktan sora olarak görülüyor belki maskeni oynarken yaparsın manikür pedikür ve saç kısmını kuaförde hallet bence evde daha çok vakit kaybedersin hem o zananda uyursun.
çok güzel bir düzen çok özendim. allah mutluluğunuzu daim etsin3 yasinda ikizlerim var.bakimliyim.ama cocuklar 4 aylik olduktan sonra bakimli olmaya vasladim.ilk 4 ay imkansizdi oglum kolikti vs...hergun dusumu alirim.dusa cocuklarla birlikte giriyorum hem onlari yikiyorum hem kendim yikaniyorum.bir de egleniyoruz dusta birlikte.aktivite oluyor o da cabadi.yagmur falan yagdiriyoruz dustan oyuncaklariyla girerler oynariz vs cikinca onlarin kreminden bacaklarina karinlarina suruyorum onlar onu yayarken ben kendi vucut kremimi suruyorum o arada.sonra onlarinkini(1 yasindan beri boyle)oturmaya basladiklarindan beti birlikte girdik banyoya onlari sepete koyar hem onlari yikar hem kendim yikanirdim.kremlenne bitince giyiniriz ve sac spreylerimiz sikilir(onlara uygun sac acma spreyler var ya onlardan aldim yalandan 1 _2 fis yaparim sevinirler)bu arada ben de sacima balsamimi surerim ve birlikte kurutur sekil veririz sacimiza.sonra parfumumuzu sikariz birlikte(yibe onlarinki yenidogan mustela parfum)boylece herseyi birlikte yapinxa engel olmuyorlar tam tersine zevkli oluyor bakim yapmasi.onlar uyuyunca(en buyuk sansim 4 aydan sonra ikiside geceleri hicccc uyanmadan sabah en erken 10.30a kadar uyurlar.)ben ojelerimi surerim.sabah kalkinca yuzumu yikar toniklerim ilk is.kremlerimi surerim.guzelce giyinirim makyajimi yaparim kahvaltiyi hazirlarim.onlar uyaninca da ilk is ust baslarini degistiririm yuzletini yikarim ve kahcalti yapariz.birlikte dislerimizi fircalariz.ben ise giderim.isten gelince biraz muhabbet ederiiz.hemen bir supurge tutarim yemek yeriz (sofrayi birlikte kurar kaldiririz)mutfagi toplarim.birlikte ne yapacaksak o gun etkinlik vs yapariz.sonra ben kalkar wc banyo temizkerim hizli hizli.birlikte kitap okuruz biraz ara verince toz alirim hizlica.onlarda alur eline bir bez silerler vs.onlar uyuyuncada ven kahve kitap orgu ne olursa.kil tuy isinide ev tipi lazer epilasyonla hallettim.oh mis
:) bu da iyiymiş.Cocuklar kucukken besigi popomla sallayip o arada oje surdugumu bilirim.biraz icinden gelecek istedinmi oluyor
yani sürekli yanında sopa gibi duran biri yrine daha az dursun ama kaliteli zaman geçirsin aslında haklısınız. ben kendim çok enerjik biri değilim zaten kendimden de sıkıldım ama değiştirmem lazım bazı şeyleriS Senbirsen annelik emek fedakarlık istiyor doğru ama bu fedakarlık dozunu aştığımızda bebeğede kötülük yapmış oluyoruz bana kalırsa. Sen enerjisi düşük anne olursan bebeğin huzursuzluk yaşar. Büyüdükçe daha çok anlatabiliyorlar kendilerini ben o zaman dedim kendime çocuk sadece daima beni istemiyor mutlu enerjik anne istiyor. Eğer bebeğin gece uykusunda çok problem yaşatmıyorsa dinlenebilirsin aslında yeteri kadar. Tahlil yaptırmano öneririm öncelikle. Belki uykun kalitesiz bunı tetikleyen fizyolojik sorun var belki hormonal.
çocuğun uyku sorunu vs yok çok hareketli bi bebek bundan da memnunuz aslında hoşumuza gidiyo o yaşam enerjisi. eşim yardımcı olan biri. ben çocuğu evde olduğum zamnlarda kimseye bırakmıyorum kendim. zaten evde az bir süredeyim. ev işi beni engellemiyor yani...Diğer mesajımda 3,5 sene cocuk baktığımı belirtmişdim. Zaten konudan anlamasam öneri vermem.
Konu sahibinin cocugu (!!) Kolik bir bebek değil. Bu bir. Zaten 3 aylik bebek olsaydi herkes "gecer, sabir et" derdi... Bende dahil. Anneye bağımlı bir cocuk olabilir, ama çocuk 30 dakika bile babayla veya oyuncakla ilgilenemiyorsa cocuk eğitimini gözden geçirmek gerek demektir...
Eşi konusu icin zaten aynisi gecerli... kadin pert adam kahvalti hazirlamakdan bile kaçıyorsa ilişkininden gözden gecirilmesi gerekir....
Cocuk hasta ise ve uyumadiysa durum degişir ama 2 yaşındaki bir çocuğun uyuku düzeni yoksa pedagog yardimi almasi gerekebilir....
evet benim içimde yok ama fazla saldım ve kendimden de sıkıldım. size maşallah böyle bakımlı hanımlar çok hoşuma gidiyoBakıcınız var ve evde hiçbiriş yapmıyorsunuz neden bakımsızsınız?
Sol elimde 2 parmağım kırıldı hastanede ilk düşündüğüm nasıl makyajımı yapıp ojemi süreceğimde.
İlkgün eşime gözümü tut rimeli aç onu yap bunu yap diyodum 2.gün orta parmaklarımın arasına koyup ojemi sürmeye ki hergün sürerim rimeli tek elimle açmaya başladım. O elimle tatile bile gittim.
Sizin içinizde yok . Bakımsız olunca aynaya bakıp kendinizide beğenmezsiniz enerjinizde düşer.
Kahvaltı hazırlamak yerine kendinizle ilgilenin enbasitinden saçınızı yıkadığınızda tararken saç şeklinize uygun şekillendirici sürmek bir rimel bir kapatıcı bir allık bir ruj sürmek 10 dakikanızı alır.
Sandiviç yapabilirsiniz biraz domat peynir tamamdır
saçınız düz mü kıvırcık mı? benimki de çok uzun ve kıvırcık ama kısa kestirsem güzeldurmaz diye kestiremiyorum. ben de zaten profesyonel makyaj yapamam yani bakımlı duracak hafif bi makyaj yapsam yeter.
evet psikolojik etkisi de çok yüksek kesinlikle.. dün bebeği babasına bırakıp duş alıp saçımı yaptım iyi hissettim
Aslında bakım anlamında yaptığım aman aman birşey yok malesef. Keşke daha fazlasını yapabilsem.inanamıyorum gerçekten sizden öğreneceğim çok şey var bunların yarısını bile yapmamama rağmen saldım gitti. akşam bulaşıkları bile bıraktım sabah bakıcı yıkasın diye. ben de biraz daha düzenli olmaya gayret edeceğim.
saçınız düz mü kıvırcık mı? benimki de çok uzun ve kıvırcık ama kısa kestirsem güzeldurmaz diye kestiremiyorum. ben de zaten profesyonel makyaj yapamam yani bakımlı duracak hafif bi makyaj yapsam yeter.
bende çalışan bir anneyim.. sabah kahvaltı felan yapılmıyor bizim evde eşim zaten 7 30 da cıkıyor evden oglum 8 8 30 gibi kalkıyor hemen terini alıyorum üzerini değiştiriyorum eline oyuncak veriyorum o ara yüzüme bir bb krem sürüp saçlarımı yapıyorum benim saçlarım da dalgalı elidorun şekillendiricisin sürüyorum kabarmıyor. yanlardan tel toka ile tutturuyorum
9 da işte oluyorum iş yerinde yapıyorum makyajımı.. bir rimel sürme ruj yeterli oluyor bana
kıyafetlerimi aksamdan hazırlarım takı felan takmam, altın kolyem küpem künyem ve alyansım vardır
oje felan sürmem. cogu şeye vakit yok banyo yapamadıgım zamanlar saçlarımı yukarıdan topuz yaparım mecburen
kaş bıyık için 15 20 günde bir kuaföre gitmeye çalışırım.
agda yaptırmıyorum koltuk altı hariç evde kendim hallediyorum onları.. ( tüy dökücü yada jilet kullanıyorum vaktim yok )
gece yatmadan evi toplarm bebegim 10 da uyumuş olur cok yorgunsam yanına sızarım değilsek evi topladıktan sonra eşimle biraz oturur ve yatarız..
benmde hiç enerjim yok ama kendinizi tüm salmayın özgüveninizi kaybedersiniz.
üstelik yemek felan da yapmıyorsunuz ev işide önemsiz..
tamam calısan anneleriz ama akşam eve geldiğimiz vakit sürekli ilgilenemeyiz ki biraz babası ilgileniyor biraz ben..
Açıkçası ben eve geldiğimde sürekli ilgileniyorum çünkü eve gelişim 7.30. otur üstünüdeğiş yemek ye 8 oluyor. 9 da yatak moduna geçiyor zaten. O 1.5 saatimi babası dahil kimseye vermem vermek de istemiyorum. Babaannesi bize çok yakın yaşıyor. Gündüz o duruyor başında zaten. Ben babasına bak dediğimde babaanneyi çağırmaya çok meyilli zaten geceleri niye vermiyoruz o baksın deyip duruyor sinir oluyorum. 10defa da kalksa benim bebeğim ben bakarım niye başkasına veriyim. Akşamları da babaannesi bakmasın yani o nedenle eşimden pek bişey istemiyorum kendim ilgilenirim bebeğimle. Zaten şurda 3 -4 yaşına kadar sürekli ilgi ihtiyacı var ondan sonra kendi birey olacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?