bakımsız anne

2 cocuk annesiyim esim gececi Sabah geliyor eve o gelmeden 6 kalkip sacimi basimi yaparim.7 cocuklar uyanir okula hazirlik.ama ben herzaman boyleydim calisiyor olmasamda olsamda fark etmez bana.umarim enerjini toplarsin

Sabah 15 dk da hazırlanıyorum ki saçlarım çok uzun olduğu halde akşam duş aldın direk ör saçlarını 1 dakika sürüyo zaten sabah saçlar dalgalı hazır bi rimel 30 saniye sürmez ruj oldu bitti giyin sana gereken 15 dk. eve gelince saçların açık dolaşma üstünü değiştirip direk ör yine ertesi gün güzel dalgalı saçlar. 3 günde at kuyruğu yap çık. 4.gün duş alamadın diyelim hala yine at kuyruğu gibi topla ör topuz gibi sarıp tel tokalarla tuttur. sadece 15 dk giyinip hazırlanmak için yeterli süre bence

Ben aksam aldigim dustan birsey anlamiyorum.. ozellikle ozel gunlerde her gun dus almak iyidir..

Normalde sabah kalkarim ya da zaten uyanirim..
oglumun beslenmesini hazirlarim... giyeceklerimiz hazirsa gune 1-0 onde baslarim aslinda,.derken cocuklar uyanir giydiririm vs. Sonra kucuk olanin sutunu veririm buyuk olana kahvalti tabii isterse.. bazen birsey yemiyor ne yazikki.. onlar tv izlerken ben dusa girer giyinirim,.. Cocuklarin ceketler ayakkabilari giydiririmen son kendim ve cikariz..kisa gibi gelsede bu rutin cok yorucu..

Bazen sacinida tarayamasan oluyor ama bu her zmn olmamali, kroniklesmemeli bence.. bi yarim saat once kalk keyfine gore hazirlan.. cunku o yarim saat uyku beni mutlu etsede, o gun birseyi aksatirsam tum gunum mutsuz kotu gecer..

Ben 6 kalkarim makyaj sac bas 7 cocuklar kalkar aksamdan kiyafetleri hazir kendileri giyniyor 4 ve 6 yasindalar. yiyecek hazirliyorum 08:15 cikiyoruz

Bende çocuklardan önce de sonra da bakımlıyımdır.çalışmıyorum ama çok erken kalıyorum çocuklardan dolayı.akşam üstü eşim gelmeden koştur koştur üstümü değiştiririm saçımı filan düzeltirim hafif bi makyaj yaparım.öyle çok süslü püslü kıyafetler giymem daha çok pastel renkler giyerim.takı pek takmam.ama hergün duş alırım mutlaka.duşunuzu akşamdan alıp fön çekip yatabilirsiniz.sabahta hafif bi makyaj.saçınızı kestirip boyatabilirsiniz kullanımı daha kolay olur.

Ben de iki çocuklu çalışan bir kadınım. Sabah 6.30 da kalkıp her gün duş alıyorum. Saçlarımı kısa modern bir kesim yaptırdım.Biraz köpük sürüp çıkıyorum kabarmayınca sorun olmuyor bakımlı duruyor. Makyajımı işyerinde yapıyorum. Aşkamdan mutlaka çocukların ,eşimin ve kendimin giyeceklerini ufaklığın ana okulu çantasını hazırlamış oluyorum.Bir de kaş bıyık 15 de bir aldırınca öyle aman aman bakımlı olmasam da temiz tertipli görünüyorum en azından.

evet psikolojik etkisi de çok yüksek kesinlikle.. dün bebeği babasına bırakıp duş alıp saçımı yaptım iyi hissettim

Bizimki 15 gunluk bebekle canlı müziğe gitti
bir gün evde durmuyorlar ki:)
süt lekesı falan hıc gormedim benden bakımlı masallah :)
ben 15 günlük lohusayken depresyonun dibindeydim yaa valla maşallah onlara..

insanın biraz da içinde olması lazım ben tembelim..

ben anne olmadan önce de aman aman bakımlı deildim annem kızardı biraz kendine çeki düzen ver diye, anne olduktan sonra azcık enerjim de bebeğe gitti. bende dikkat edicem artık

inanamıyorum gerçekten sizden öğreneceğim çok şey var bunların yarısını bile yapmamama rağmen saldım gitti. akşam bulaşıkları bile bıraktım sabah bakıcı yıkasın diye. ben de biraz daha düzenli olmaya gayret edeceğim.

saçınız düz mü kıvırcık mı? benimki de çok uzun ve kıvırcık ama kısa kestirsem güzeldurmaz diye kestiremiyorum. ben de zaten profesyonel makyaj yapamam yani bakımlı duracak hafif bi makyaj yapsam yeter.

Eğer temizsen sıkıntı yok şimdilik bakımsız olsan da olur bebek biraz büyüdüğünde zamanın olduğunda kendine bakarsın zaten cilt bakımına dikkat et gerisini boşver bence :) ayrıca doğallık her zaman güzeldir bazen ben de kendimi salıyorum çocuk olmadığı halde

babası da yanımızda oluyo genelde ama ben illa orda durcam. haklısınız..

Sacları yika kurut sabah sadece on tarafa azcik maşa yapsan bile havan degisiyor 2 dakkani almaz....
10 gun falan dayanan ojeler var veya cok cabuk kuruyan ojeler var onlardan al
Bi allik maskara ruj surmek 2 dakka...

Pratik seylere yönel
teşekkürler:)

yani şöyle bekarken hiçbişey yapmıyodum. evlenip çocuk olunca 3 ünü birden yarım yamalak yapıyorum en çok bebeğe önem verip en az kendime önem veriyorum.. yardımcı haftada bir alamıyoruz bakıcı parasından dolayı maalesef. kadın da gene yarıdm etmeye çalışıyo ama ful temizlik gibi olmuyo tabi.

benim de en büyük problemim saç zaten. temizlikçi kadınlar gibi görünüyorum onları küçümsemiyorum tabi de. zaten onlar benden daha güzel görünüyodur:)

6.50 de iyi 7.30 daki işe yetişiyorsun ben gözümü açtığım gibi giyinip çıkıyorum. henüz bebek meydanda yok.
ben bekarken 1 saatte bile hazırlanamazdım annem peşimi topladığı için. mecbur pratikleşiyosun.

aynen toplarken bile yanımda dursun istiyrum ama mama sandalyesinde sıkılıyo durmuyo yere koyunca da her yeri karıştırıyor cam felan var dolaplarda.

Bende bakiciya ne kadar ucret oduyorsunuz onu merak ettim bu ara o derdim varda mumkunse yazabilirmisiniz cok aklim karisik bu mevzuda
özelden yazdım

evet akşam ve sabah uykumdan feragat edicem artık

bende çalışan bir anneyim.. sabah kahvaltı felan yapılmıyor bizim evde eşim zaten 7 30 da cıkıyor evden oglum 8 8 30 gibi kalkıyor hemen terini alıyorum üzerini değiştiriyorum eline oyuncak veriyorum o ara yüzüme bir bb krem sürüp saçlarımı yapıyorum benim saçlarım da dalgalı elidorun şekillendiricisin sürüyorum kabarmıyor. yanlardan tel toka ile tutturuyorum
9 da işte oluyorum iş yerinde yapıyorum makyajımı.. bir rimel sürme ruj yeterli oluyor bana
kıyafetlerimi aksamdan hazırlarım takı felan takmam, altın kolyem küpem künyem ve alyansım vardır
oje felan sürmem. cogu şeye vakit yok banyo yapamadıgım zamanlar saçlarımı yukarıdan topuz yaparım mecburen
kaş bıyık için 15 20 günde bir kuaföre gitmeye çalışırım.
agda yaptırmıyorum koltuk altı hariç evde kendim hallediyorum onları.. ( tüy dökücü yada jilet kullanıyorum vaktim yok )
gece yatmadan evi toplarm bebegim 10 da uyumuş olur cok yorgunsam yanına sızarım değilsek evi topladıktan sonra eşimle biraz oturur ve yatarız..
benmde hiç enerjim yok ama kendinizi tüm salmayın özgüveninizi kaybedersiniz.
üstelik yemek felan da yapmıyorsunuz ev işide önemsiz..
tamam calısan anneleriz ama akşam eve geldiğimiz vakit sürekli ilgilenemeyiz ki biraz babası ilgileniyor biraz ben..

öğle arasında kuaförü haletmek gerçekten büyük nimet ben en çok ondan faydalanıyorum yoksa kaşım bıyığım da yoldan çıkardı.

Bakiciniz hergun iyi yemek yapiyomus gene bebekle.. ben yapamiyorum hic birsey mesela.. ev de daginik yemek de bazen var bazen yok..kendim paspalim.. calismiyorum gene de yetisemiyorum.
zaten onun yaptığını ben evdeyken yapamıyorum..

teşekkürler

bide köpek mi var kendime bebeğe bakamıyorum ben

çok iyi yapıyorsn baştan salmamak lazım.. yalnız boyayı ertele bence emziriyorsan bebeğe zararlı diye ibliyorum.. benim annem de sürekli kızıyo bana diğer anneler çok bakımlı senin haline bak vs diye.

yüzümü ykıyorum canım yani onu zor yapıyorum , saç makyaj hiç yapmıyorum anlamında. dişimi işe gelince fırçalıyorum sabah ve öğlen. akşam da evde. neyse ki :)))

Çok merak ettim, eşin ne işe yarıyor canım, kahvaltı o hazırlasın mesela gün aşırı miniği o uyutsun sende kendinle ilgilen
eşim bebekle çok ilgili sürekli oynatıyor akşamları falan. ama akşam ben bebeği bırakıp iş falan yapmıyorum sonuçta çalışıyorum niye bebeğimin yanında durmıyım ki makine gibi işe git eve gel temizlik yap, bebeğin hayatında anne diye bişey olmasın. bunu kabul edemem. akşam uykularını hep ben yapıyorum çünkü ona versem o da hemen annesini çağırır ona verir sen uyut diye sinir oluyorum o da ona vermememe sinir oluyo ne var yardım alsak biraz diyo ben anne baba evde iken niye 3. kişiyi çağırayım çocğun öz bakımı anne babaya ait ayrıca da gıcık oluyorum annesi gibi davranıyor çocuğumu uyutup saatlerce kucağında tutuyo almak istesem ayıp olur filan, ben uyuyamam veya rahat oturamam..

teşekkür ederim. onunla iken de yapabileceğim şeyler var evet :)

Valla ben bekarken bakkala dahi gitsem bi goz kalemi ruj la giderdim.. evlendim simdi evde yine o kadar paspal degilim. Ama bi yere cikarken muhakkak makyajimi yaparim sacimi duzlestiririm. Ama bu ozguvenle alakali. Mesela ben makyajsiz kendimi cok ozguvensiz hissediyorum. O yuzden biraz da makyaj yapiyorum.

çok güzel bir düzen çok özendim. allah mutluluğunuzu daim etsin

Cocuklar kucukken besigi popomla sallayip o arada oje surdugumu bilirim.biraz icinden gelecek istedinmi oluyor
:) bu da iyiymiş.

yani sürekli yanında sopa gibi duran biri yrine daha az dursun ama kaliteli zaman geçirsin aslında haklısınız. ben kendim çok enerjik biri değilim zaten kendimden de sıkıldım ama değiştirmem lazım bazı şeyleri

çocuğun uyku sorunu vs yok çok hareketli bi bebek bundan da memnunuz aslında hoşumuza gidiyo o yaşam enerjisi. eşim yardımcı olan biri. ben çocuğu evde olduğum zamnlarda kimseye bırakmıyorum kendim. zaten evde az bir süredeyim. ev işi beni engellemiyor yani...

evet benim içimde yok ama fazla saldım ve kendimden de sıkıldım. size maşallah böyle bakımlı hanımlar çok hoşuma gidiyo

Saçım hafif dalgalı. Son dönemde düz kesim çok moda oldu, saçlarım düz kesimdi. En son yanlara kat attırdım, perçem kestirdim. Yıka çık oldu.

evet psikolojik etkisi de çok yüksek kesinlikle.. dün bebeği babasına bırakıp duş alıp saçımı yaptım iyi hissettim

Ben ilk çocuğumda böyleydim, çok bocaladım ve çalışmıyordum.
Kolikti ve bırakın duş almayı, herhangi birşey yapabilmek mucizeydi.
Evde olduğum halde telefonlarda kalıyordum "anne bugün de geliyorsun dimi" diye.
Annemden bin kere Allah razı olsun kadıncağız bana koşturmaktan kendi hayatını bıraktı diyebilirim.
Ama kolik dönemi geçtikten sonra bir düzen oturtabilmiştim.

Aslında bakım anlamında yaptığım aman aman birşey yok malesef. Keşke daha fazlasını yapabilsem.
Misal, göğüs kremim var ne zamandır kullanıcam, fırsat bulamıyorum.
Yüz kırışıklığını giderici krem aldım, ama onu da kullanamıyorum düzenli.
Çünkü eve varır varmaz üstümü bile değiştiremiyorum genelde, çocuk uyuyor oluyor yatak odasında.
Kendimi her ana göre hazırlayamıyorum dönem dönem ve inanın bende de mayışık durumlar oluyor.

Dün akşam eve vardım çocukları toparla et derken bir baktım eşim gelmiş.
Şu son dönemde herkesin dilinde olan slikonlu cam silme suyundan almış, ben bahsetmiştim eşime bir ara.
Görünce de almış sağolsun.
Aldı diye yemek sofrasına oturmadan önce buzdolabını, fırını ve ocağımı sildim.
Ne zamandır gözüme batıyordu parmak izleri.
Yemek sonrası da mutfağın yerlerini sildim, ben de biraz takıntı var temizlik konusunda.

Kıyafetlerimi de hazırladım bir güzel, bugün yine uyumlu ve makyajlıyım.
Mükemmel bir görüntüm yok tabii ki, görsel anlamda imrendiğim insan çok.
Fakat genelde saçlarımı toplayarak işi kurtarıyorum diyebilirim.
2 gün saçım genelde toplu gezerim, sebebi sık banyo yapamamaktan kaynaklı malesef ki.
Ancak hiç bir zaman kötü kokmam, kişisel bakımıma özen göstermeye çalıyorum.

Bir de Oral B'nin şarzlı diş fırçasından aldım, bir satış sitesinde indirimdeydi.
Tavsiye ederim gerçekten, insanın dişlerinin bile daha bakımlı olması motivasyon arttırıyor.
Hayatınızı kolaylaştıracak şeyler edinin derim, sizi mutlu eden ve size zaman kazandıran.

Saçınızı kestirmeyin sakın.
Ben aynı hataya düştüm.
Çocuk çekiştiriyor, devamlı toplamak zorunda kalıyorum ve benim de dalgalı saçlarım var nasılda kurtarır diye kestirdim.
Kestirmez olaydım, kullanışı daha zorlaştı, toplayarak günü kurtarabilecekken her gün saç yıkamak zorunda kaldım.
İnce telli olduğu için saçı yıkamayınca yapış yapış duruyordu.
Tavsiyem, olduğu gibi kalsın, gerekiyorsa da 1-2 parmak sağlıklı olsun diye boyundan aldırın.
Sonra benim gibi pişman olmayın, orta uzunlukta bir saçın kullanımı, kısa saçtan daha kolay oluyor.

Açıkçası ben eve geldiğimde sürekli ilgileniyorum çünkü eve gelişim 7.30. otur üstünüdeğiş yemek ye 8 oluyor. 9 da yatak moduna geçiyor zaten. O 1.5 saatimi babası dahil kimseye vermem vermek de istemiyorum. Babaannesi bize çok yakın yaşıyor. Gündüz o duruyor başında zaten. Ben babasına bak dediğimde babaanneyi çağırmaya çok meyilli zaten geceleri niye vermiyoruz o baksın deyip duruyor sinir oluyorum. 10defa da kalksa benim bebeğim ben bakarım niye başkasına veriyim. Akşamları da babaannesi bakmasın yani o nedenle eşimden pek bişey istemiyorum kendim ilgilenirim bebeğimle. Zaten şurda 3 -4 yaşına kadar sürekli ilgi ihtiyacı var ondan sonra kendi birey olacak zaten.

Seni çok iyi anlıyorum eşin ayynı eşim bu konuda. Bebeğim doğduğundan beri aynı bu durum. Dinlenme sırası ne zaman bende olsa bir bakarım çocuk yok. Nerede? Babası babaanneye götürmüş kendi uyuyor. Sırf bu sebepten ne çok tartıştık ne çok uykusuzluk çektim kendim bakıyım diye. Şimdi büyüdü bebeğim 3yaşın içinde ama bir ben bilirim ne çektim eşimden bu konuda. Bence tavrını bozma asla pes etme biz bakıcaz bizim çocuğumuz olayını öğret. Bak ben şimdi 2. Olsa eşim eskisi gibi yemez zırt pırt götürmek. Mücadele ede ede bu hale geldik. Ha %100 düzeliyor mu? Hayır. Ama eskiden 10 seferden 9 da götürüyorsa şindi 10 da 2 hatta 1.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…