cocugunuz varmi merak ettimde :)Bende bu konuyu anlamiyorum galiba. Evde bebek var diye yüz yikamamak nasil oluyor?
Yarim saat erken kalsan? Eşin kahvaltiyi hazirlasa? Bence bunlar yapılabilir şeyler. Saçına akşamdan fön çekebilirsin, veya bebisle oynarken yüzüne maske sürebilirsin...
Sizin ruhunuz icin önemli şeyler bunlar... hic olmadi icine sünger koyup iki dakikada bir topuz yapilir yani. Kaliteli inci küpe bir rimel ve ruj... bitdi... kim kardeshian olmaya gerek yok ama bakimsiz gezmekde normal degilki
cocugunuz varmi merak ettimde :)
cocugu olanlar biraz daha anlar durumu. bazen oyle vakit oluyorki birakin sac yapmayi tuvalete gdemiyorsunuzNiye merak etdin?
Yok canim, boş telden çalıyorum :)
Okey sorun değilSailor saturn adı uyeyle karıştırmışım senidream3416 tekrar cok ozur dilerim normalde hic ole seyler yapmam
cocugu olanlar biraz daha anlar durumu. bazen oyle vakit oluyorki birakin sac yapmayi tuvalete gdemiyorsunuz
tebrikler. belkide ...3,5 sene boyunca arkadaşımın oğluna bakdim. Annesi klinikde tedavi gördüğü icin.
9 aylikdi yanima geldiğinde :)
Evimde ne bakici ne yemek pişiren yardimcim nede kocam vardı.
Annelik hormonum olmadan bakdim yani...
belkide sandığıniz kadar zor değildir. Çocuğa bakış acisinla ve verdiğiniz eğitimle alakali birazda... :)
tebrikler. belkide ...
haklisiniz . cocuguna vuran birini okumustum bende burda. cocuk bakimi gerçekten ozen ve sabir isteyen birsey..Teşekkür ederim canim. Bende kendimi tebrik ediyorum bu konuda.
Bazen burda okuduğum cocuk topicleri kanimi donduruyor ( konu sahibinin konusu değil)
Bazi kadinlar akil almaz durumda, kafasi kesilmiş tavuk misali, cocuk egitmeye çalışıyor...
Durum böyle olunca cocuk bakimi zaten işgenceye dönüyor.
Kusura bakmayin, türkçem yeterli değil yoksa konu sahibinede verimli kitaplar önerebilirdim.
Bence bu ladar kucuk bebekle ve bu kadar cok calisma saatiye iyi bile yapiyorsunKızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
Cocuklar kucukken besigi popomla sallayip o arada oje surdugumu bilirim.biraz icinden gelecek istedinmi oluyor3 yasinda ikizlerim var.bakimliyim.ama cocuklar 4 aylik olduktan sonra bakimli olmaya vasladim.ilk 4 ay imkansizdi oglum kolikti vs...hergun dusumu alirim.dusa cocuklarla birlikte giriyorum hem onlari yikiyorum hem kendim yikaniyorum.bir de egleniyoruz dusta birlikte.aktivite oluyor o da cabadi.yagmur falan yagdiriyoruz dustan oyuncaklariyla girerler oynariz vs cikinca onlarin kreminden bacaklarina karinlarina suruyorum onlar onu yayarken ben kendi vucut kremimi suruyorum o arada.sonra onlarinkini(1 yasindan beri boyle)oturmaya basladiklarindan beti birlikte girdik banyoya onlari sepete koyar hem onlari yikar hem kendim yikanirdim.kremlenne bitince giyiniriz ve sac spreylerimiz sikilir(onlara uygun sac acma spreyler var ya onlardan aldim yalandan 1 _2 fis yaparim sevinirler)bu arada ben de sacima balsamimi surerim ve birlikte kurutur sekil veririz sacimiza.sonra parfumumuzu sikariz birlikte(yibe onlarinki yenidogan mustela parfum)boylece herseyi birlikte yapinxa engel olmuyorlar tam tersine zevkli oluyor bakim yapmasi.onlar uyuyunca(en buyuk sansim 4 aydan sonra ikiside geceleri hicccc uyanmadan sabah en erken 10.30a kadar uyurlar.)ben ojelerimi surerim.sabah kalkinca yuzumu yikar toniklerim ilk is.kremlerimi surerim.guzelce giyinirim makyajimi yaparim kahvaltiyi hazirlarim.onlar uyaninca da ilk is ust baslarini degistiririm yuzletini yikarim ve kahcalti yapariz.birlikte dislerimizi fircalariz.ben ise giderim.isten gelince biraz muhabbet ederiiz.hemen bir supurge tutarim yemek yeriz (sofrayi birlikte kurar kaldiririz)mutfagi toplarim.birlikte ne yapacaksak o gun etkinlik vs yapariz.sonra ben kalkar wc banyo temizkerim hizli hizli.birlikte kitap okuruz biraz ara verince toz alirim hizlica.onlarda alur eline bir bez silerler vs.onlar uyuyuncada ven kahve kitap orgu ne olursa.kil tuy isinide ev tipi lazer epilasyonla hallettim.oh mis
Öyle de bizimki biraz komık duruma düşüyor
kış gunu askılı badi ile bize gelıyor oturmaya falan
heryerı ortada
aynalı gözluk falan takmaya baslamıs yagmur yagarken
simli rüküş platform botlar almıs
bir acayip olmus yanı
bakımdan ziyade kendını ispatlamaya calısıyor gibi
ve bu çok bariz belli
göbeğe kadar inen kruvaze bluzlar almıs
heryerı ortada
eskıden boyle değildi
kış gunu bir acayip gorunuyor
bir de emzırıyor
heryerını ailecek goruyoruz
eşim babam kaynım falan
Niye merak etdin?
Yok canim, boş telden çalıyorum :)
Sormasının sebebi bana göre bebekle bunları bile yapmak bir lüks demeye getiriyor. Haklı. Tabi bu yüz yıkama konusu abartı. Yani benim kızım 2 yaşı geçti. Bebekken ilk 5 ay kolikti. 8 ay kustu. Sürekli tetikte olmak gerekiyor. Hele o kolikcocugu olanlar biraz daha anlar durumu. bazen oyle vakit oluyorki birakin sac yapmayi tuvalete gdemiyorsunuz
Sormasının sebebi bana göre bebekle bunları bile yapmak bir lüks demeye getiriyor. Haklı. Tabi bu yüz yıkama konusu abartı. Yani benim kızım 2 yaşı geçti. Bebekken ilk 5 ay kolikti. 8 ay kustu. Sürekli tetikte olmak gerekiyor. Hele o kolik
Kabus gibi zamanlardı. Bebeği zor olanlar için (ki zor olmasada bebek yani o kadar çok bağımlı ki anneye) bakımlı olmak gerçekten mesele. Baba sofrayı hazırlayabilir haklısın ancak bunu yapacak erkek az ne yazık ki. Ha şu var ki o ciddi anlamda zor olan dönemler geçince bahaneye gerek yok tabi
Dipnot: gece uyumayan bebeği olanları ayrı tutuyorum. 2 yaşında da olsa bebek gece uyumadıysa anneye kimse saçını yap düzleştir maske yap dememeli. Değil düzleştirmek topuz yapacak mecal olmuyor insanda yaşamadan bilinmez
Mesela saclarini kolay sekil verebilicen sekilde kestir oje sur seni bikac gun goturur sonra yenisini surmek 5 dk ni alir kiyafetlerin guzelmis sabah hafif bir makyaj en cok o da 5 dk ni alir nacizane fikrimKızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?