bakımsız anne

cocugunuz varmi merak ettimde :)

Çok merak ettim, eşin ne işe yarıyor canım, kahvaltı o hazırlasın mesela gün aşırı miniği o uyutsun sende kendinle ilgilen

cocugu olanlar biraz daha anlar durumu. bazen oyle vakit oluyorki birakin sac yapmayi tuvalete gdemiyorsunuz

3,5 sene boyunca arkadaşımın oğluna bakdim. Annesi klinikde tedavi gördüğü icin.
9 aylikdi yanima geldiğinde :)
Evimde ne bakici ne yemek pişiren yardimcim nede kocam vardı.

Annelik hormonum olmadan bakdim yani...
belkide sandığıniz kadar zor değildir. Çocuğa bakış acisinla ve verdiğiniz eğitimle alakali birazda... :)

tebrikler. belkide ...

tebrikler. belkide ...

Teşekkür ederim canim. Bende kendimi tebrik ediyorum bu konuda.
Bazen burda okuduğum cocuk topicleri kanimi donduruyor ( konu sahibinin konusu değil)
Bazi kadinlar akil almaz durumda, kafasi kesilmiş tavuk misali, cocuk egitmeye çalışıyor...
Durum böyle olunca cocuk bakimi zaten işgenceye dönüyor.
Kusura bakmayin, türkçem yeterli değil yoksa konu sahibinede verimli kitaplar önerebilirdim.

haklisiniz . cocuguna vuran birini okumustum bende burda. cocuk bakimi gerçekten ozen ve sabir isteyen birsey..

Bence bu ladar kucuk bebekle ve bu kadar cok calisma saatiye iyi bile yapiyorsun

O kadar iyi anlıyorum ki seni.

Ben çalışmadığım halde bazen ev işi yaparken bebeğimi ihmal ettiğimi düşünüyorum ne zaman uyursa içim o zaman rahat olarak iş yapıyorum kendimle ilgileniyorum.

Kendine vakit ayırma saatin çocuk uyuduktan sora olarak görülüyor belki maskeni oynarken yaparsın manikür pedikür ve saç kısmını kuaförde hallet bence evde daha çok vakit kaybedersin hem o zananda uyursun.

3 yasinda ikizlerim var.bakimliyim.ama cocuklar 4 aylik olduktan sonra bakimli olmaya vasladim.ilk 4 ay imkansizdi oglum kolikti vs...hergun dusumu alirim.dusa cocuklarla birlikte giriyorum hem onlari yikiyorum hem kendim yikaniyorum.bir de egleniyoruz dusta birlikte.aktivite oluyor o da cabadi.yagmur falan yagdiriyoruz dustan oyuncaklariyla girerler oynariz vs cikinca onlarin kreminden bacaklarina karinlarina suruyorum onlar onu yayarken ben kendi vucut kremimi suruyorum o arada.sonra onlarinkini(1 yasindan beri boyle)oturmaya basladiklarindan beti birlikte girdik banyoya onlari sepete koyar hem onlari yikar hem kendim yikanirdim.kremlenne bitince giyiniriz ve sac spreylerimiz sikilir(onlara uygun sac acma spreyler var ya onlardan aldim yalandan 1 _2 fis yaparim sevinirler)bu arada ben de sacima balsamimi surerim ve birlikte kurutur sekil veririz sacimiza.sonra parfumumuzu sikariz birlikte(yibe onlarinki yenidogan mustela parfum)boylece herseyi birlikte yapinxa engel olmuyorlar tam tersine zevkli oluyor bakim yapmasi.onlar uyuyunca(en buyuk sansim 4 aydan sonra ikiside geceleri hicccc uyanmadan sabah en erken 10.30a kadar uyurlar.)ben ojelerimi surerim.sabah kalkinca yuzumu yikar toniklerim ilk is.kremlerimi surerim.guzelce giyinirim makyajimi yaparim kahvaltiyi hazirlarim.onlar uyaninca da ilk is ust baslarini degistiririm yuzletini yikarim ve kahcalti yapariz.birlikte dislerimizi fircalariz.ben ise giderim.isten gelince biraz muhabbet ederiiz.hemen bir supurge tutarim yemek yeriz (sofrayi birlikte kurar kaldiririz)mutfagi toplarim.birlikte ne yapacaksak o gun etkinlik vs yapariz.sonra ben kalkar wc banyo temizkerim hizli hizli.birlikte kitap okuruz biraz ara verince toz alirim hizlica.onlarda alur eline bir bez silerler vs.onlar uyuyuncada ven kahve kitap orgu ne olursa.kil tuy isinide ev tipi lazer epilasyonla hallettim.oh mis

Cocuklar kucukken besigi popomla sallayip o arada oje surdugumu bilirim.biraz icinden gelecek istedinmi oluyor

Yok o cozutma noktasında.
Büyüklerden biri uyarmalı veya eşi uyarmalı "ne yapıyorsun kendine gel sen çocuklu bir kadınsın artık" gibilerinden.
Sanırım "anne" sıfatını kendine yedirememe boyutunda o.

Benim bahsettiğim ise kendi özgüvenini eline almaktı,
şaklabanlık değil (kaba oldu biraz ama öyle).

Bakım tabii ki önemli ama dozunda.
Kalkıp kış günü şort ile gezilmeyeceği gibi, askılı badi ile de gezilmez, sırf egom tatmin olsun diye
"Bak ne kadar da zayıfladım" diyebilmek için oramı buramı açmam.

Genelde smart veya smart-casual giyinirim.
Mini etek ömrümde giymedim desem yeridir.

Niye merak etdin?
Yok canim, boş telden çalıyorum :)
cocugu olanlar biraz daha anlar durumu. bazen oyle vakit oluyorki birakin sac yapmayi tuvalete gdemiyorsunuz
Sormasının sebebi bana göre bebekle bunları bile yapmak bir lüks demeye getiriyor. Haklı. Tabi bu yüz yıkama konusu abartı. Yani benim kızım 2 yaşı geçti. Bebekken ilk 5 ay kolikti. 8 ay kustu. Sürekli tetikte olmak gerekiyor. Hele o kolik
Kabus gibi zamanlardı. Bebeği zor olanlar için (ki zor olmasada bebek yani o kadar çok bağımlı ki anneye) bakımlı olmak gerçekten mesele. Baba sofrayı hazırlayabilir haklısın ancak bunu yapacak erkek az ne yazık ki. Ha şu var ki o ciddi anlamda zor olan dönemler geçince bahaneye gerek yok tabi
Dipnot: gece uyumayan bebeği olanları ayrı tutuyorum. 2 yaşında da olsa bebek gece uyumadıysa anneye kimse saçını yap düzleştir maske yap dememeli. Değil düzleştirmek topuz yapacak mecal olmuyor insanda yaşamadan bilinmez

S Senbirsen annelik emek fedakarlık istiyor doğru ama bu fedakarlık dozunu aştığımızda bebeğede kötülük yapmış oluyoruz bana kalırsa. Sen enerjisi düşük anne olursan bebeğin huzursuzluk yaşar. Büyüdükçe daha çok anlatabiliyorlar kendilerini ben o zaman dedim kendime çocuk sadece daima beni istemiyor mutlu enerjik anne istiyor. Eğer bebeğin gece uykusunda çok problem yaşatmıyorsa dinlenebilirsin aslında yeteri kadar. Tahlil yaptırmano öneririm öncelikle. Belki uykun kalitesiz bunı tetikleyen fizyolojik sorun var belki hormonal.

Diğer mesajımda 3,5 sene cocuk baktığımı belirtmişdim. Zaten konudan anlamasam öneri vermem.
Konu sahibinin cocugu (!!) Kolik bir bebek değil. Bu bir. Zaten 3 aylik bebek olsaydi herkes "gecer, sabir et" derdi... Bende dahil. Anneye bağımlı bir cocuk olabilir, ama çocuk 30 dakika bile babayla veya oyuncakla ilgilenemiyorsa cocuk eğitimini gözden geçirmek gerek demektir...

Eşi konusu icin zaten aynisi gecerli... kadin pert adam kahvalti hazirlamakdan bile kaçıyorsa ilişkininden gözden gecirilmesi gerekir....

Cocuk hasta ise ve uyumadiysa durum degişir ama 2 yaşındaki bir çocuğun uyuku düzeni yoksa pedagog yardimi almasi gerekebilir....

Bakıcınız var ve evde hiçbiriş yapmıyorsunuz neden bakımsızsınız?

Sol elimde 2 parmağım kırıldı hastanede ilk düşündüğüm nasıl makyajımı yapıp ojemi süreceğimde.

İlkgün eşime gözümü tut rimeli aç onu yap bunu yap diyodum 2.gün orta parmaklarımın arasına koyup ojemi sürmeye ki hergün sürerim rimeli tek elimle açmaya başladım. O elimle tatile bile gittim.

Sizin içinizde yok . Bakımsız olunca aynaya bakıp kendinizide beğenmezsiniz enerjinizde düşer.

Kahvaltı hazırlamak yerine kendinizle ilgilenin enbasitinden saçınızı yıkadığınızda tararken saç şeklinize uygun şekillendirici sürmek bir rimel bir kapatıcı bir allık bir ruj sürmek 10 dakikanızı alır.

Sandiviç yapabilirsiniz biraz domat peynir tamamdır

Mesela saclarini kolay sekil verebilicen sekilde kestir oje sur seni bikac gun goturur sonra yenisini surmek 5 dk ni alir kiyafetlerin guzelmis sabah hafif bir makyaj en cok o da 5 dk ni alir nacizane fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…