• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakire olmadığımı ne zaman söylemeliyim?

Daha sonradan söylemek senin için kötü olur.

Bence baştan söyle ciddi bir ilişkim vardı diyerekten söyle direk konuya girme ilk önce sevgılını tart eger kabul etmıyorsada ezdirme kendini sakın başına kakmayacagına eminsen devam et ilişkine ha tabi şu da var daha önce yaşadın diye onunla yaşamak mecburiyetinde değilsin böyle baskılara sakın gelme

aslında bende bir an önce söylemeyi daha doğru buluyordum. en azından kabullenemeyeceği bir şeyse en başından bilir ve vazgeçer diye düşünüyordum. bir kere söylemeye çalıştım ama bu durumdan pişmanlık duymamama rağmen çok zor geldi ve biraz çekindim, utandım....
Çok erken söylersen ne olur:

Çok aşıktır önce tamam sorun olmaz der ama zamanla bunu acayip takıntı haline getirir
Hiç kabullenemez ve çeker gider
Umursamaz görünüp senden faydalanmaya çalışır
Benim için sorun değil der ve gerçekten de sorun değildir :)

Bunlar ihtimaller. Ama ilk başta bir hayal kırıklığı yaşayacağı kesin. Erkekler sevdiği kadını günahsız melek olarak görüyor ilk başlarda. İlk tepkisini çok umursama o yüzden. Söylediğinde hemen atlar hiiç önemli değil derse de uzaklaş ordan.

Anladığım kadarıyla o ciddi düşünüyor. Sen de onunla bir gelecek düşünüyorsan bu yola girmeden önce söylemelisin.
Ama bakire değilim şeklinde değil. Senden önce ciddi bir birliktelik yaşadım gibi.
İma ederek söyle ama anladığından emin ol sonra demesin neden söylemedin diye :27:

hayır sakın işi ciddiyete dökene kadar bekleme..muhabbet açıldığında tekrar sana hislerini ciddyetini anlattığında aç konuyu..şöyle ki;senin kriterlerini bilmiyorum seni çok iyi tanımıyorum bu ilişkiye başlamak kolay önemli olan devam ettirip ciddi bi şekilde sonlandırmak..benim geçmişimin senin için ne kadar önemi var bilmiyorum ama sana anlatmak istediğim şeyler var de..belki kabulllenmeyeceğin noktalar vardır sonra birb,irimize daha fazla bağlandığmızda kopma noktası bu olmasın diye şimdiden sölüyorum gibi açıklama yap.ve o an söyle..ona göre ilişkinizin geleceği karsınıza çıkar..benim fikrim tabi canım bu...

fikrinize saygım var ancak çocuk oyuncağı değil bu. o çocuğun da bir gururu var iş ciddiyete dökene kadar beklemek onunla oynamak olur. o zamana kadar o çocuk daha fazla bağlanıcak, aşkından yanıp tutuşucak. eğer bu konuya karşı tutucu ise o an söylendiğinde ne kadar büyük bir zarar görmüş olur. geçtiğimiz günlerde arkadaşımın başına geldi bu olay. arkadaşıma baştan söyle dediğim halde beni dinlemedi. aileler filan tanıştı istemeye gelecekleri güne kadar bekledi. sonra söylemiş işin doğrusunu. çocuk haklı olarak terketti. ve şuan o çocuk büyük bir acı çekiyor sen beni ne hale soktun biliyor musun diye ağlayıp duruyor.

hayır sakın işi ciddiyete dökene kadar bekleme..muhabbet açıldığında tekrar sana hislerini ciddyetini anlattığında aç konuyu..şöyle ki;senin kriterlerini bilmiyorum seni çok iyi tanımıyorum bu ilişkiye başlamak kolay önemli olan devam ettirip ciddi bi şekilde sonlandırmak..benim geçmişimin senin için ne kadar önemi var bilmiyorum ama sana anlatmak istediğim şeyler var de..belki kabulllenmeyeceğin noktalar vardır sonra birb,irimize daha fazla bağlandığmızda kopma noktası bu olmasın diye şimdiden sölüyorum gibi açıklama yap.ve o an söyle..ona göre ilişkinizin geleceği karsınıza çıkar..benim fikrim tabi canım bu...

teşekkür ederim. konuya bu şekilde girip, açık ve net olarak daha fazla uzatmadan konuşmak en doğrusu geldi bana da. çünkü herşey çok hızlı gelişiyor ve zaman ilerledikçe daha da zorlaşabilir söylemek.
ve şunu da söylemeliyim; ben bu konuşmayı gurur kırıcı olarak kesinlikle görmüyorum. hepimizin de bildiği gibi bu tip konulara yaşadığımız toplumda gereksiz yere çok fazla önem veriliyor. Durum böyle olunca da karşımdaki insana bir şekilde bunu söylemem gerektiğini düşünüyorum...

zamana bırak derim...
kendi duygularından ve ciddi şeyler yaşamak istedğinden sende emin ol sonra konuş,,
şimdi böyle birşey yapman pek doğru olmaz, birbirnizi iyice tanıyın doğru olan zaten seni tanıdıktan sonra bu duruma takılmamasıdır..

ben eşim evlilik sinyalleri vermeye başladığında söylemiştim
erkenden söylemek mantıklı gelmemişti
evet ayrılınabilir başkalarına söyleyebilir gibi
zamanı geldiğinde bence hissedersin
ama hayatının merkezine bu durumu koyunca durumlar zorlaşır
düşünmemeye çalış

Gerçekten düşünülmesi gereken bi konu...Simdi erkeklerde şöyle bi düşünce var nasılsa biriyle birlikte olmuş ben de cinselliği yaşayabilirim beklemeksizin.Böyle düşünmeyecek biri olduğuna inanıyorsan söyle inanmıyorsan bekle :26:

arkadaşlar iyide erkeklerin çoğu bu bekarete çok önem veriyor.
Bu yüzden baştan söyleyip sonradan üzülebilir arkadaşımız. En güzeli evlendikten sonra ilki yaşamak.
Fakat olmuşla ölmüşe çare yok... ha buna çare var ama ne kadar dürüst olur bunu yapmak bilemem...
Dürüst olmak elbetteki çok güzel bir şey.. Fakat ilişkinin başında bunu söyleyip sonrasında pişman olmakta var.

Bir arkadaşım birisi ile tanışmıştı. Adam evlenmek için birini arıyormuş. Bir kaç buluşmuşlar iş ciddi sonrasında söylemiş kız benim 2. evliliğim olacak diye diyor
adam olur molur sıkıntı değil benim için demiş. Sonraki buluşmalarında yemeğe gitmişler, yemekten sonra adam kızı evine götürmek istemiş.
Hayır demiş arkadaşım kabul etmemiş. adamın lafı "kızmısında naz yapıyon bana" demiş. Kız bir daha görüşmedi adamla.Şimdi başkası ile evli
yani ilk önce evlenmek istiyor o niyetle çıkıyor, sonra faydalanmaya çalışıyor.. bakış açısı değişebilir sonunda üzülebilirsin...
yada dediğim diğer ihtimaller olabilir.. yada yukarıda bir arkadaşın dediği gibi karşı taraf sonradan duyduğunda üzülebilir.
Hassas konu Allah hakkınızda hayırlısını versin.

biraz zaman geçsin bekle ama illlaki evlilik diyosa o zaman söylemelisin.söylediğin zamanda alcağın tepki ne olursa olsun bizimle paylaş merak uyandıran bi konu.

Gerçekten düşünülmesi gereken bi konu...Simdi erkeklerde şöyle bi düşünce var nasılsa biriyle birlikte olmuş ben de cinselliği yaşayabilirim beklemeksizin.Böyle düşünmeyecek biri olduğuna inanıyorsan söyle inanmıyorsan bekle :26:

karşımdaki insanın o yapıda biri olduğunu düşünmüyorum. hem zaten bir kere biriyle birlikte oldum diye bu daha sonrasında hayatıma giren herkesle birlikte olacağım anlamına gelmiyor. dediğin gibi bu düşünce de insanlar da var ama benim işim olmaz...

Kızlarrr fikirlerinizi almak istediğim ve bu ara fazlasıyla benimde aklımı meşgul eden bir konu var. Şöyle ki; daha önceki ilişkimle ilgili açtığım konuyu okuyanlarınız belki olmuştur. Çok güvendiğim, sevdiğim insanda hiç beklemediğim, ummadığım akıl almaz şeylerle karşılaşmıştım ve o ilişkime gerektiği gibi son vermiştim. O zaman yaşadığım tüm olumsuzluklara bakarak şu an yeni bir ilişkiye başlamak için belki biraz erken ama karşıma benimde hoşlandığım, gayet düzgün ve bana ciddi yaklaşan biri çıktı. Daha önceden tanıdığım biri fakat son 1 aydır daha yakın ve samimi olarak konuşup, görüşüyoruz. Henüz aramızda ilişki anlamında birşey yok ama kendisi her fırsatta beni sevdiğini, aşık olduğunu söylüyor ve sadece söylemek de değil her halinden, hareketinden bende bunun öyle olduğunu farkediyorum.

Şimdi size sormak istediğim konuya gelirsek, daha önceki erkek arkadaşımla cinsel anlamda birliktelik yaşadım. Ben bu durumu çok sorun etmiyorum. Sonuçta çok sevdim ve yaşadım hepsi bu ama biliyorum ki kimi erkekler bu konuya çok önem verir. Benim de kimseyi kandırmak ya da üzmek gibi bir niyetim yok. Takılmış olduğum nokta ise bakire olmadığımı karşımdaki insana ne zaman söylemeliyim? Şu an yani en başından herşeyi açıkça konuşup ona göre mi hareket etmesini sağlamalıyım? Yoksa biraz daha bekleyip iş iyice ciddiye bindiğinde mi konuyu açmalıyım?

Karşımdaki insan bu durumu çok sorun edecek birine benzemiyor. Ama yine de bundan kesin emin olamıyorum. Sorun edip etmemesi de değil aslında düşündüğüm, onu böyle karşımda gelecekle ilgili hayaller kurarken gördüğümde acaba bu konuyu daha ileri ki zamanlara erteleyerek hayallerini yıkmış olur muyum? Böyle olmasını da ben kesinlikle istemem...

niye durduk yere söylemek zorunda hissediyorsun ki ??

kendisi merak etse zaten sorar. bu tarz şeyler gerçekten çok mantıksız, hangi devirde yaşıyoruz?

ayrıca...bakire isteyen erkeğin de bakirlik vasıfını taşıması gerekıyor.

bu benim düşüncem.

yarından sonra demek geldi içimden :1:

çok sorun edecek birine benzemiyor diyorsunuz ama malesef erkeklerin neye ne zaman nasıl tepki vereceği önceden kestirilemiyor bu yüzden ne acele et ne geç kal derim.
direkt kendinden bahsetmek yerine bir arkadasının başına gelmiş gibi konuyu ona anlatabilirsin böylece onun böyle bir olayda nasıl tepki vereceğini kestirmiş olursun.:34:

bence ilişki rayına oturmadan bilmesi gereken bir konu. zaten önem vermiyorsa baştada önem vermez, yani şimdiden söylemezin bir zararı olmaz.

amma velakin önem veriyorsa sonradan söylemenizin zararı olabilir.

en iyisi mi şimdi söylemek

karşımdaki insanın o yapıda biri olduğunu düşünmüyorum. hem zaten bir kere biriyle birlikte oldum diye bu daha sonrasında hayatıma giren herkesle birlikte olacağım anlamına gelmiyor. dediğin gibi bu düşünce de insanlar da var ama benim işim olmaz...

Senin işin olmayabilir ben erkeklerden bahsettim ve maalesef olası bir durum...

haklısın :) bende farklı bişey söylemedim zaten...

İnan bu konuya öyle sinirleniyorum ki...Mesajlarımdan da anlaşılıyordur sanırım:9:
Genelleme yapmak istemiyorumm ama türk erkeklerinin çoğunda var bu modern olanlarında bile.Ben de her duruma hazırlıklı olmalısın diye düşündüm ve yazdım.Ama anlayışla karşılayabilir mi, tabii neden olmasın:21:

Turk toplumunda boyle birseyi daha ortada iliski bile yokken soylersen o zaman adam "iyi bari basindan doneyim" diyebilir. Bu cok buyuk bi ihtimal. Ama bence sizi biraz sevse size alissa bu durumu cokta problem etmez. O yuzden ne bu adama nede bir baskasina daha flortun basinda boyle birseyi soylemeyin. Ciddi anlamda bir yakinlik oldugunda soylersiniz.

Ay biraz dusundum sinirlerim tepeme cikti. Nedir kardesim bu bekarete takinti? Adam kim bilir kac kisiyle beraber oluyor, ama evlenecegi kiz el degmemis olsun, kimse opup koklamamis olsun!! Var mi boyle aptalca bir mantik ya? Tamam 13 - 17 yas arasi evlenen insanlar var ve onlardan e bi zahmet bakire olmalari beklenir ama artik cag degisti be kardesim, 20 yasini devirip hala "daha once kimse olmamis olsun" mantigi bana ters geliyo. Hele 30 yasinda ilk evliligini yapacak kadindan bakire olmasini beklemek hepten sacmalik! Ha su mantigi da anlarim, cok aktif bi cinsel hayati olmus olsun istemeyebilirler, yani 1 den cok kisiyle. Bunu anlarim. Bende cok istemem evlenecegim adamin onlarca kadinla yatmis olmasini. Ama bazi seyleri bu kadar abartip buyutmek gercekten artik cag disi bisey bence

Ay biraz dusundum sinirlerim tepeme cikti. Nedir kardesim bu bekarete takinti? Adam kim bilir kac kisiyle beraber oluyor, ama evlenecegi kiz el degmemis olsun, kimse opup koklamamis olsun!! Var mi boyle aptalca bir mantik ya? Tamam 13 - 17 yas arasi evlenen insanlar var ve onlardan e bi zahmet bakire olmalari beklenir ama artik cag degisti be kardesim, 20 yasini devirip hala "daha once kimse olmamis olsun" mantigi bana ters geliyo. Hele 30 yasinda ilk evliligini yapacak kadindan bakire olmasini beklemek hepten sacmalik! Ha su mantigi da anlarim, cok aktif bi cinsel hayati olmus olsun istemeyebilirler, yani 1 den cok kisiyle. Bunu anlarim. Bende cok istemem evlenecegim adamin onlarca kadinla yatmis olmasini. Ama bazi seyleri bu kadar abartip buyutmek gercekten artik cag disi bisey bence

Sevgilimle cinsellik yaşayayım, evleneceğim kız benden önce kimseyle olmasın ikiyüzlülüğü...Sevgililerini de cinselliğe ikna etmek için her yolu denerler, her yalanı söylerler.İstedikleri evliliktir, çok aşıklardır, her şeyi sizinle yaşamak istiyorlardır, sevgililerin arasında sınır yoktur blablabla.

Son düzenleme:
Back
X