Bakire olmadığımı ne zaman söylemeliyim?

senin görüşünü bilmiyorum ama her insan hata yapabilir, hata derken yanlış insanla birlikte olmaktan bahsediyorum yoksa sevdiğin insanla yaşadığın cinselliği hata olarak görmüyorum ciddi düşünmesen o kadar bağlanmazdın büyük ihtimalle, ne zaman söyleyeceğin konusunda sizin şu anda hangi boyutta olduğunuz önemli bence yani arkadaşsanız ve sevgilim demiyorsanız henüz birbirinize arkadaşca sohbet ortamı yaratıp sence evlenmeden önce insan nereye kadar gitmeli sınır varmıdır kadın erkek için bu sınırlar farklımıdır dersin, fikrini anlarsın ona göre olur yaklaşımın, eğer sevgiliyseniz şuanda oturup eski sevgilinle ilgili olanları anlatmalısın derim yani bakirelik mevzusu bir yere kadar önem taşır çünkü bu başkalarının bilmeyeceği birşey sadece ikiniz arasında kaldığı sürece ve sende sadece onu sevdiğini ötekinin gençlik hatası oldugunu düşündüğünde çok takmayacaktır, detaylı anlatmanı isterse reddetsen daha iyi hem bilmek hemde kaçmak isteyecektir bu konuda detay vermesen daha iyi olur bence seni o şekilde baskasıyla düşününce sinirlenebilir

Son düzenleme:
Bence vakit kaybetmeden en kısa zamanda söyle Gizlenip saklanıcak bişey değil bu gayet normal Ayrıca gayet modern görünüşlü olupta bakireliği sorun yapan bi çok erkek tanıyorum ben Sonradan hayal kırıklığına uğrayacağına, erteleyip strese gireceğine bir an önce söyle ve kurtul Hem vereceği tepkiyle onu daha iyi tanımış olursun

Bence bu kadar özel bir konuyu yeterince tanımadığınız bir insanla paylaşmayın.Size karşı bunu tehdit unsuru olarak bile kullanabilir.Üstelik diyelim ki kafalarınız uyuşmadı ve başka bir insanla beraber olmak istediniz ve ona da anlattınız vs. vs., şahsen ben bu kadar 'özel' bir şey hiç kimsem olmayan biriyle paylaşmak istemem.

Konunu görünce gecen gün okudugum bir arastirma geldi aklima. Türk insanina evlenecegi kiside nelerin olmasi gerektigini sorup sorusturmuslar.
Kadinlar ilk sirada is güc, egitim gibi maddi acidan kendilerini rahat edecek kriterlere önem verirlerken erkeklerde ilk sirada beklenildigi üzere bekaret yer almis.

Senin konuna gelelim: Senin bu durumda yapacagin karsindaki insanin hayat görüsüne ve simdiye kadar yasadiklarina/yasamadiklarina bagli birsey. "Ben bakire degilim ha, ona göre" demek bana cok abes geliyor, bu sonucta sadece seni ilgilendiren birsey. Bakalim cocukla gercektende evlenme yoluna girecekmisiniz, dimi ama?

Sana sunu tavsiye ediyorum: önce bir nabiz yokla, bu tür konulara nasil bakiyor, agzini aramaya calis. Ve dahada önemlisi: kendisi daha önce bir iliski yasamismi yasamamismi ögrenmeye calis cünkü yapman gerekenler önemli ölcüde onun gecmisine bagli. Eger cocuk

1) bakir degilse ve bu tür bir takintisi yoksa -> durum esittir, söylemene gerek yok.
2) bakir degilse ve bu tür bir takintisi varsa -> arkana bakmadan kac. Ne kadar "medeni" ve "hosgörülü" olsada Türk erkeklerinin ezici cogunlugunun kaldirabilecegi bir durum degil cünkü (bknz. bahsettigim arastirma)
3) bakir ise ve böyle bir takintisi yoksa -> böyle bir Türk erkegi icat edilmedi henüz, sakin kanma.
4) bakir ise ve böyle bir takintisi varsa -> iste o zaman o cocugun zamanini bosuna harcama, ne kadar severse sevsin senin bu durumunu kabul etmeyecektir. Bakir olmadigini itiraf etmek yerine baska bir sebepten dolayi ayrilmani tavsiye ederim. Malum, erkeklerin gözü döndügünde ne yapacaklari pek belli olmuyor. Üzüntü ve hirstan ailene ve sosyal cevrene bu durumu aktarabilir, bunu kaldirabilecekmisin?Baskici bir cevrem yok diyorsan ona gercekleride anlatabilirsin, verecegi tepkiye göre sende yolunu belirlersin ama sahsi fikrim, bir erkek (heleki kendide bakirse) her ne kadar bu durumu önemsemiyormus gibi görünsede, askinin agir bastigini iddia etsede icten ice bunu hep sorun yapacaktir. Karar verirken bu durumuda göz önünde bulundurmani tavsiye ederim.

Hakkinda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Eskiden olsa dürüst ol, basından itibaren söyle derdim. Erkekleri tanıdıkca cok küçük bir yüzdesinin bunu önemsemediğini anladım.
Pek cok kisi tuhaf karşılayabilir ama hic bir zaman söylemene gerek yok...
Bu senin tercihindi yaşandı bitti.
O bakirim/degilim diyor mu? Hayir...
Senin de söylemene gerek yok.
Bunun adi da kandırmaca degil, gecmise sünger çekmektir.

Sakın erken söyleme ! Böyle bir şey hemen söylenmez. Sana olan sevgisinden emin ol önce. Güvenilir biri mi? Seni her koşulda sevecek biri mi? Bundan emin ol. İlişkiniz ciddiye binceği zaman ise bunu ona söylemelisin. Mesela söz, nişan gibi şeyler için adım atacagınız zaman.

Söylerken de kendini suçlu hissederek söyleme kendine her koşulda güven. Yaşadıklarının arkasında dur. Ona hiçbir zaman yalan söylemediğini ve söylemeyecegini daha önce birini sevdiğini ve cinsel anlamda beraber oldugunu bunları kısa ve net cümlelerle açıkla. Eğer bunu sorun yapacaksa şimdiden ayrılmaya razı oldugunu söylersin.

Daha tam anlamıyla tanımadıgın bir erkeğe bu kadar özelini açma. Olur da bunu sana sorarsa tepki göstermelisin. Bu tür şeyleri konuşacak noktada olmadıgınızı söylemelisin ve yerine geldiğinde sen söyle... Baktın ki seni yargılıyor, tavır yapıyor, kızıyor hakaret ediyor. İşteeee o zaman arkana bakmadan, affetmeden yoluna bak. İnan ki huzur bulursun.

Eğer ki bunu en başından ilişkiniz daha yeniyken söylersen sana farklı gözle bakabilir eger sevgisi gercek değilse ! Seni kullanmaya çalışabilir. Dediğim gibi karşındakinden emin ol. Dürüst olmayı sectiğin için seni kutluyorum. Ben de senin durumundayım cunku. Tek farkımız şu an hayatımda bri yok. Umarım mutlu olursun ve dogru ınsandır karşındaki. Sevgiler.

Son düzenleme:
tecrübe: erkekler asla unutmaz bunu. yüzüne vurmaz belki ama içten içe sana karşı kendini doldurur
ama yinede söyle yalan söyleme önce kendine sonra karşındakine yaln söyleme

bence hemen söylemelisin, belki kabul etmeyecektir ve bu ilsikiyi istemeyecektir, sen ona daha fazla baglanmadan söylemelisin bence...
birgün bir konu ac ist eski sevgilileriniz mesela, oradan yola cikaraktan, eski sevgilinle her birseyi yasadigini söylersin artik anlar okadarini herhalde, yani direk bakire olmadigini söyleme, zaten oda emin olmak icin belki daha derin sorular sorar....

benim fikrim bu canim...

bence en baştan söyle... kartlarını açık oyna, nesin ne değilsin bilsin.. gerçi onu ilgilendiren bir durum değil bu, o rapor veriyor mu hayatım ben şu kadar kadınla birlikte oldum diye :ssz: neyse, gerildim gene.. aşk, sevgi, birliktelik .. bunlar kadının iki bacak arasına bağli gelişecekse varsın gelişmeyiversin.. toplumumuz cinsiyet konusunda son derece iki yüzlü ve ayrımcı.. erkeklerin de küçük yaşta bekaret takıntısı hücrelerine kadar işliyor.. bunda gene annelerin yani gene kadınların payı yadsınamayacak kadar büyük.. bu durumu daha da üzücü yapiyor.. bi oğlum olsun onu tüm bu önyargılardan ve iki yüzlülüklerden uzak büyüteceğim.. ama şu aşamada aklında hep bu kaygı var, dolayısıyla da sen de kendini huzursuz hissediyorsun.. kendini tutuyor, onu tanımak için geçireceğin süreyi acabalarla geçiriyorsun.. ben bu durumlarda karşımdaki adamın hayrı için değil de kendi önümü görebilmek için erken davranırım.. bi adamla tanışmıştım geçen sene, ciddi bi ilişki arayişinda olduğunu ve benden çok hoşlandiğini söylemişti.. 1 hafta kadar konuştuk ettik, sonra aldım karşıma konuşmamız gereken bi durum var durum böyle böyle dedim.. anlamsızca baktı suratıma, eee yani ? dedi , yanisi bu dedim, "ben kaldıramam örümcek ağlarıyla dolu benim zihnim" diyorsan meşgul etme beni dedim, güldü.. 25 yaşında koca kadınsın cam bi fanus içinde beni bekleyecek halin yoktu ya dedi.. orda kapandı gitti.. harbiden hoşuma gitti bu tavri, aslında lütuf değildi olması gerekendi, ha bakir olursun eyvallah, din dersin, prensip dersin evlilik öncesi ilişkiye karşısındır saygım sonsuzdur. amaaaa bana mübah kadına yasak zhniyeti güden zihniyeti kokuşmuş erkek(!)lere zerre tahammülüm yok :ssz: midemi bulandırıyorlar desem az kalır..

madem söylemeye niyetin var ozaman en kısa zamanda söyle
zaman geçtikçe söylemek daha zorlaşır ve söylediğinde bunu kabul emezse daha çok üzülürsün

fikrinize saygım var ancak çocuk oyuncağı değil bu. o çocuğun da bir gururu var iş ciddiyete dökene kadar beklemek onunla oynamak olur. o zamana kadar o çocuk daha fazla bağlanıcak, aşkından yanıp tutuşucak. eğer bu konuya karşı tutucu ise o an söylendiğinde ne kadar büyük bir zarar görmüş olur. geçtiğimiz günlerde arkadaşımın başına geldi bu olay. arkadaşıma baştan söyle dediğim halde beni dinlemedi. aileler filan tanıştı istemeye gelecekleri güne kadar bekledi. sonra söylemiş işin doğrusunu. çocuk haklı olarak terketti. ve şuan o çocuk büyük bir acı çekiyor sen beni ne hale soktun biliyor musun diye ağlayıp duruyor.

arkadaşım bende bekleme dedim zaten işin ciddiyete dökülmesini..sen yazımı yanlış okumuşsun sanırım..

teşekkür ederim. konuya bu şekilde girip, açık ve net olarak daha fazla uzatmadan konuşmak en doğrusu geldi bana da. çünkü herşey çok hızlı gelişiyor ve zaman ilerledikçe daha da zorlaşabilir söylemek.
ve şunu da söylemeliyim; ben bu konuşmayı gurur kırıcı olarak kesinlikle görmüyorum. hepimizin de bildiği gibi bu tip konulara yaşadığımız toplumda gereksiz yere çok fazla önem veriliyor. Durum böyle olunca da karşımdaki insana bir şekilde bunu söylemem gerektiğini düşünüyorum...

bunda gurur kıracak bişi yok canım..sen doğru olanı yapıcaksın başından söyleyeceksin..

Bu gizlenecek ve iş ciddiyete bindiğinde söylenecek bir mevzu olduğunu düşünmüyorum evet sorun etmeyebilir demişssiniz ama bunu kaldıracak erkek çok zordur.bence gizlemeden saklamadan herşeyi net birşekilde söyleyiniz sonrasında ya devam edecektir yada ayıracaktır hiç başlamadan siz bu konuda rahat olabilirsiniz ama hala erkekler için büyük önem taşımaktadır ki ben bile kendi adıma önemli olduğun düşünmekteyim.karsınızdakı ınsandan gızlı saklı olucak bir şey olmadıgını düşünüyorum

erkekler cinselliği istedikleri gibi yaşayıp, bundan herhangi bir suçluluk duymuyorken; evleneceği kadından hangi mantıkla bakire olmasını beklerler? bunu bende anlamış değilim ama madem bu konuya bu kadar önem veren insanlar var, bana da en başından söyleyip, ilişkimin gidişatını daha birbirimize o kadar bağlanmadan belirlemek daha doğru geliyor. eğer karşımdaki insan bu yüzden benden vazgeçecek bir insansa şu aşamada hayatımdan çekip gitmesi beni etkilemeyecektir. ama eğer ilişkimiz ilerleyipte, birbirimize bağlandıktan sonra bu sebepten dolayı kopma noktasına gelirsek bu benim için yıpratıcı olacaktır. benim bakire olmadığımı ona söyleme gerekçem bunlardır; yoksa ben bakire olmadığım için bir suçluluk duymuyorum ve yüzden kendime hakaret ettirecek ya da kendimi ezdirecek yapıda biri asla değilim. sadece yol yakınken herşey bilinsin, herkes ona göre hareket etsin istiyorum...

Her neyse asıl anlatmak istediğim; sevgili adayımızla dün akşam telefonla konuşurken, baktım yine evlenmekten bahsediyor, yine bununla ilgili bir sürü hayaller kuruyor :) o zaman söylemeye karar verdim ama telefonda hemen konuya giremedim. belki yüzyüze konuşmak daha doğru olacaktı ama telefonu kapattıktan bir süre sonra mesaj yazdım. direkt bakire değilim demedim ama anlayabileceği şekilde; kendisine bir konuda bir şey sormak istediğimi, aslında bu soracağım şeyin benim açımdan önemli olmadığını fakat çoğu insan için büyük önem taşıdığını yazıp "bekaretin senin için önemi var mı?" diye yazdım. 5-10 dk kadar sonra cevap geldi. "seni bu kadar severken bu soruya nasıl cevap verilir ki?" yazdı. sonraki mesajında "ben seni seviyorum derken boş konuşmadım. evet bu konu önemli fakat benim aşkım daha önemli. ben bir şey sormayacağım. bu konuyu da bir daha açılmamak üzere kapatalım, unutalım. seni seviyorum ve bu ilişki de hep böyle güzel devam edecek" diye yazdı. sonra da konuyu değiştirip normalde ne konuşuyorsak işte havadan sudan şeylerden devam etti...

ne demek istediğini anlamış
ama ayrıntıya girmek istememiş
en azından ne düşündüğünü öğrenmiş oldun
aşk galip gelmiş :16:

bugün öğleden sonra buluşacağız. telefon mesajında bunları yazdı ama bakalım hal ve hareketlerinde bir değişiklik olacak mı? bir de onu gözlemleyeceğim...

Merhabalar Arkadaşlar,
Bu konuda ben de muzdaribim.Ben bu güne dek hep açık oldum, en başında söyledim bunu. Benim ilk deneyimim istemeden olmuştu üstelik:( Sonra 2 sene bir beraberliğim oldu, kendisi bunu kabul etti. Ancak ayrıldık sonumuz olmadı. Ardından namazlı abdestli birişalı çıktı karşıma adam dedim; öyle sanmışım. Cinsel bir beklentisi olmadı benden hiç ama bunu paylaşınca ben delirmişti. Bunu bir de ortak bir arkadaşımız biliyordu. Aslında o kız yüzünden ayrıldık,meğer yıllardır kanka dediği insanı seviyormuş, daha doğrusu hem başkalarının hem de benim fikrim bu oldu. ben de başka şehirde işe başladım, şimdi memleketimden bir çocuklayım ancak o da bana sordu bakiremisin diye niye dedim, ben bişiler yaşadığını duydum dedi delirdim. Yani o kadar güvendiğim ve evlenmeyi düşündüğüm insan belki de söyledi yakın arkdaşlarına, ya da o kız ve adım çıkmış güya. Ki benim kimseyle işim olmaz. Tecavüz demeye varmıyor ancak ilk deneyimim böyle olmasaydı ben de yaşamazdım evlenene dek. Ben de şunu anlamıyorum, beni seviyormu sevmiyormu, evlenmeyi düşünmüyormuş 30una dek beyimiz ben de napcagımı bilemiyorum. düzelir diyorum ama bilemiyorum. Aramızda cinsellik de oluştu; ayrılamıyorum nedense, seviyorum:( Beni gerçekten tanırsa düzelir diyorum ama belki de kendmi kandırıyor.
Anlayacağınız, bakire olmadığımı saklamak asla istemedim. Beni seven ben olduğum için sevsin. Hem her haltı karıştırıp sadece onu yapmayan üzgünümzı ama hatunlar tertemiz de, ben niçin kirli oluyorum? Ben taa en başında söyledimki, kimsenin günahına girmiyim. Öbür dünyada değil bu dünyada bilsin. Ama şu an kullanılıyormuyum, yoksa artık dünya mı değişti ben de bilemiyorum.

Öte yandan bir arkadaşımın kocası evlenmeden gayet kabul ediodu, sonrasında hep başına kaktı:(belli olmuyor...
Vicdanınıza kalmış birşey, arkadaşım diktirdi gayet de kandırdı kocasını çok mutlu:( ben de halaaaa bölee ağlıyım hak mı diyorum:(

Tamam da seven adam önemsemez bence, afedersiniz .... haneden bile kadın alır eğer seviosa:(

Back
X