Bakire olmayip evlenen var mi?

Acilmadan iade lafi bana da tiksinc gelir. Evlenmeyen kadinla belli bir yastan sonra bel alti vurularak alay edilir. Güya toplumumuzda bu konu tabu ama belli bir yastan sonra herkesin konuşma hakki var!
O söylediğiniz bakan ışılay saygın'dı. Kadin ve aileden sorumlu devlet bakani yurttan kacan kizlarin bekaret kontrolüne gönderilmelerini desteklemisti. Önce bu konuda elestirildi. Ayrica bir bakanin cikip bacak arasi hakkinda ropörtaj vermesi mide bulandırıcı. Nasip olmamistir, istememistir olabilir ama bunu çıkıp ilan etmesi ve diğer bekaret politikaları alay edilmesine zemin hazirladi. Sen bacak arani millete anlatirsan onlar da gelir söyleminin suyunu çıkarır.

Her birey kendinden sorumludur, yargılaması sorgulaması da bizlere düşmez,kimsede kusura bakmasın kız bir hata yaptı diye o kişiyle evlenipte hayatını da mahvedemez, bir günlük hatanın bedelini bir ömre ödetmemeli !! Hatamdan günahtan bahsedenler sizin hiç mi erkek arkadaşınız olmadı , siz hiç mi bır erkekle öpüşmediniz el ele göz göze yan yana gelmediz bunlarda günah haram olmuyor mu , o zaman herkes namus diye elinden tuttugu öptüğü kokladığı kişiyle evlensin!!
Kimsenin bekareti kimseyi ilgilendirmez , eşim ilk göz agrımdı da ne oldu ha çok mu mutlu evliliğin oldu ya da sen kimseyle bişey yapmadım diye madalya takıp beni daha mı çok mutlu etti!

Hayatımdaki ilk ve tek kişi eşimdi, ama ben onun sonuncusuydum hiç bir şeyi sorun etmeden 20 yasında evlendim, gözümü eşimde actımda ne oldu ha !!! Bana altın madalya mı taktı , yoksa el üstümde mi tuttu yoksa beni daha mı çok mutlu etti !! Sonuç hüsran..

Bekaret bir baskı unsuru olmak yerine saygı unsuru olarak görülseydi bu kadar zıt görüşler ortaya çıkmazdı. Bu bizim toplumsal yanlışımız. Her insanın kendi kararlarını alma hakkı vardır. Bana doğru gelen her şey elbette herkes için doğru olmayacaktır. Ki ben evlilik dışı cinsel ilişki taraftarı bir kadın değilim. Bunun sebebi de aşırı özgürlükçü olmamam ve kendime olan saygımdandır.

Bazen insanların karşısına yanlış insanlar çıkabiliyor hayat herkese eşit davranmıyor malesef.. Diğerlerinin kendine saygısı yok mu? K.bakmayında kendine bu kadar saygı duyan ve aşırı özgürlükçü olmayan birinin de hiç kimseyle el ele göz göze gelmemesi lazım diye düşüyorum bazen kendmizile çelişiyoruz işte.

Yanılıyorsun ortada bir çelişki yok. Demek istediğim bu konuda toplumsal normları esas almaktansa insanın kendi normlarını oluşturması gerekiyor. Evet evlilik dışı cinsel ilişki benim gözümde kendime yapabileceğim bir saygısızlık ama bu size göre öyle olamayabilir. Bu durumda beni hiç ilgilendirmez. O nedenle her insanın kendi doğrularını ele alıp o şekilde hareket etmesi gerekir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bana göre doğru değil ama bunu da saygısızlık olarak görmemek lazım çünkü hata yapmış pişman olan bir çok insan var neyse fikrinize saygı duyuyorum yinede iyi bayramlar..

Neden kendinize saygi duymayi denemiyorsunuz? Cinsellik utanip sikilmanizi gerektirecek bir sey degil. Kendinizi "kabul ettirmenizi" gerektirecek bir sey degil. Siz bir adet vajina degil, duygulari olan bir varliksiniz. Bunun farkina varip yasadiklariniza saygi duyun ve arkasinda durun. "Ben hata ettim de acaba beni kabul eder misin" seklindeki bir tavir oncelikle kendinize saygisizlik. Ksrsinizdaki kisi kim oluyor ki sizi yargiliyor? Boyle tipleri gordugunuzde siz terk edin direkt. Ayrica ortada bir zorlama yok anladigim kadariyla gecmis iliskinizde. Sizin de keyif aldiginiz bir eylemi, sanki keyif almaniz buyuk edepsizlikmis gibi "cok sevdim, kandirdi, ne istese yaptim" gibi cumlelerle anlatmak da dogru degil bence. Sevip birlikte olmak istemis olabilirsiniz. Cinsel iliskiyi evlilik oncesi yasamak ya da yasamamak tamamen tercih meselesi. Kimse kimseyi yargilama hakkina sahip degil. Ornegin ben bunu yasiyorum, fakat yasamak istemeyeni yargilamak da benim haddime degil. Ayni sey tam tersi durum icin de gecerli.

ne hatası ya. günümüze gelin artık.

Bakire olmayip bi baskasiyla evlenen var mi hanimlar? Cok pismanim ama degistirebilecegim bisey yok Napmaliyim bilmiyorum. Bunu yasayanlar gercekten cevap yazabilir mi?
Sana değil kızlık zarına önem veren biriyse evlenme.Zaten karşindaki kisiyi gerçekten taniyorsan neye önem verip neye vermedigini anlarsin

çokta takılmamak gerek bu konuya.
kendni yıprattığına değmez.

Benim çevremde bakire olmayıp evlenen yok. Bence milyonda bir ihtimal bakire değilseniz evlenmeniz. Bence evlenemezsin.

Şu kızlık zarı kadar duygulara ve insanlığa önem verilseydi çağ atlamış olurduk vallahi.. bakire olunca ne oluyor olmayınca ne oluyor? bakire olmayanlar pis kaka mı? İnsanı insan yapan karakteri,vicdanı,merhameti,sevgisi ve birçok güzel duyguları... kesinlikle zarı değil. bence yaşadığınız hiçbir şeyden bu denli pişman olmayın, sadece zamanında yanlışlarınız olduysa ders çıkarın. Size "siz"den evvel zarınıza önem veren bir adam sizi istemeyecekse mümkünse zaten def olsun gitsin, daha hayırlı emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…