Acilmadan iade lafi bana da tiksinc gelir. Evlenmeyen kadinla belli bir yastan sonra bel alti vurularak alay edilir. Güya toplumumuzda bu konu tabu ama belli bir yastan sonra herkesin konuşma hakki var!Bu çok doğru. Toplumda böyle bir iki yüzlülük var. Genç kızlara bekaret baskısı yapılırken o kızın yaşı az bi artınca "açılmadan iade" diye dalga geçiyorlar. Eskiden 55 yaşında bir kadın bakan vardı, hiç evlenmemişti, bu kadın bakire olduğunu açıklamıştı herkes dalga geçmişti komedi programlarında dalga geçilmişti. Yani kadın 55'ine gelmiş evlilik nasip olmamış olabilir, kadın da evlenmeden yapmamayı tercih etmiştir de dalga geçmek niye ?
Bir de bir jinekoloğun yazısında görmüştüm diyordu ki 50'sinde 60'ınde hiç evlenmemiş bakire hastalar geldiğizaman bekaretime zarar gelmesin diye uyarıyorlarmış adama da komik geliyomuş. Sonra adam düşününce şu sonuca varıyor: "bir zaman iyi evlilik için araç olan şey yaşın geçmesiyle amaç oluyor. 50'sinde bekaretten vazgeçse bile kaçan gençliğin hesabını verebilmek çok güç."
Bir de bi hababam sınıfında 35 yaşında hiç evlenmemiş bakire bir kadın öğretmen karakteri vardı, kadın psikolojik sorunlu lanse edilip 35'inde bakire olmasıyla bolcana dalga geçilmişti.
Bazen insanların karşısına yanlış insanlar çıkabiliyor hayat herkese eşit davranmıyor malesef.. Diğerlerinin kendine saygısı yok mu? K.bakmayında kendine bu kadar saygı duyan ve aşırı özgürlükçü olmayan birinin de hiç kimseyle el ele göz göze gelmemesi lazım diye düşüyorum bazen kendmizile çelişiyoruz işte.Bekaret bir baskı unsuru olmak yerine saygı unsuru olarak görülseydi bu kadar zıt görüşler ortaya çıkmazdı. Bu bizim toplumsal yanlışımız. Her insanın kendi kararlarını alma hakkı vardır. Bana doğru gelen her şey elbette herkes için doğru olmayacaktır. Ki ben evlilik dışı cinsel ilişki taraftarı bir kadın değilim. Bunun sebebi de aşırı özgürlükçü olmamam ve kendime olan saygımdandır.
Bazen insanların karşısına yanlış insanlar çıkabiliyor hayat herkese eşit davranmıyor malesef.. Diğerlerinin kendine saygısı yok mu? K.bakmayında kendine bu kadar saygı duyan ve aşırı özgürlükçü olmayan birinin de hiç kimseyle el ele göz göze gelmemesi lazım diye düşüyorum bazen kendmizile çelişiyoruz işte.
Bana göre doğru değil ama bunu da saygısızlık olarak görmemek lazım çünkü hata yapmış pişman olan bir çok insan var neyse fikrinize saygı duyuyorum yinede iyi bayramlar..Yanılıyorsun ortada bir çelişki yok. Demek istediğim bu konuda toplumsal normları esas almaktansa insanın kendi normlarını oluşturması gerekiyor. Evet evlilik dışı cinsel ilişki benim gözümde kendime yapabileceğim bir saygısızlık ama bu size göre öyle olamayabilir. Bu durumda beni hiç ilgilendirmez. O nedenle her insanın kendi doğrularını ele alıp o şekilde hareket etmesi gerekir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
ne hatası ya. günümüze gelin artık.Her birey kendinden sorumludur, yargılaması sorgulaması da bizlere düşmez,kimsede kusura bakmasın kız bir hata yaptı diye o kişiyle evlenipte hayatını da mahvedemez, bir günlük hatanın bedelini bir ömre ödetmemeli !! Hatamdan günahtan bahsedenler sizin hiç mi erkek arkadaşınız olmadı , siz hiç mi bır erkekle öpüşmediniz el ele göz göze yan yana gelmediz bunlarda günah haram olmuyor mu , o zaman herkes namus diye elinden tuttugu öptüğü kokladığı kişiyle evlensin!!
Kimsenin bekareti kimseyi ilgilendirmez , eşim ilk göz agrımdı da ne oldu ha çok mu mutlu evliliğin oldu ya da sen kimseyle bişey yapmadım diye madalya takıp beni daha mı çok mutlu etti!
Kız hata olarak kabul ediyor da o hata siz çağ atladınız herhaldene hatası ya. günümüze gelin artık.
+1Kız hata olarak kabul ediyor da o hata siz çağ atladınız herhalde
dünya çağ atladı hanımefendi. siz daha kızlık zarı düşünün. devam.Kız hata olarak kabul ediyor da o hata siz çağ atladınız herhalde
Ben ne anlatmaya çalışıyorum siz ne anlatıyorsunuz. Dünya çağ atladığı için buraya bu konular açılıyor herhalde.dünya çağ atladı hanımefendi. siz daha kızlık zarı düşünün. devam.
Sana değil kızlık zarına önem veren biriyse evlenme.Zaten karşindaki kisiyi gerçekten taniyorsan neye önem verip neye vermedigini anlarsinBakire olmayip bi baskasiyla evlenen var mi hanimlar? Cok pismanim ama degistirebilecegim bisey yokNapmaliyim bilmiyorum. Bunu yasayanlar gercekten cevap yazabilir mi?
Ben de bunu anlamadım. Anlaşamiyoruz yani.Ben ne anlatmaya çalışıyorum siz ne anlatıyorsunuz. Dünya çağ atladığı için buraya bu konular açılıyor herhalde.
Aslında aynı düşünceyi farklı yorumluyoruz..Ben de bunu anlamadım. Anlaşamiyoruz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?