Eşini annen mi buldu?Sen mi bulup anlaştın?Yaşın kaç?2 hafta sonra düğün varken anneme nasıl yapayım bunu.babamı kaybettik 16 sene oldu annem kendi çabalarıyla baş göz etmeye çalışıyor..çevre lafını önemsiyor.azıcık ses çıkarıyım oğlana karşı burnumdan getiriyor sus kızım diye...
malesef ben buldum.annemde eve geçince ne yaparsan yap diyor.sus diyor.Eşini annen mi buldu?Sen mi bulup anlaştın?Yaşın kaç?
Maalesef annenin tavırları gerçekten yanlış,kocana karşı sesini çıkarmanı engelliyorsa bunu öğrenince kayınvaliden ''Bu kıza sahip çıkan yok biz niye çıkalım'' diye evliliği burnundan getirecek.
Eğer anneme bunu yapamam diyorsan,kendine yapman gereken en güzel şey hamile kalmamak için sıkıca korunmak ve düğünün üstünden biraz zaman geçince bu evliliği sonlandırmak.
Çok değil,biraz zaman geçince denizbhrm arkadaşım yaşamış haklıymış dersin.
İşte anlatmak istediğim bu..Annesi elalem ne der diye bu kızcağız çekiyor ceremesini.Günah değil mi ?Çok üzüldüm yaa..Eşinden önce en büyük kötülüğü annen yapıyo sana..Elalemi senden daha çok önemseyen annenmi akrabalarını senden çok önemseyen eşin mi bence bir gün bile kalsa bas çığlığı fenalık geçir kendini yerlere at ama istediğin olmadan düğünü yaptırma..Sana bişey daha sölim mi kimseye bişey olmuyo kapını kapatınca sen uğrasıyon dert sıkıntı annen değil..Şimdi nişanlın ve ailesi nikahı önden yaptınız diye rahat takılyıodur mecbur evlencen diye ama gözünü karart ciddi olduğunu anlayınca onlar pes eder bence...
Sen bunu dersen böyle şeyleri kabul edersen çok üzülürsün ne münasebet sen yokken evinde kalmaları teklif etme böyle şeyleraynen öyle tatil yapmaya geliyorlar kendi kulağımla da duydum ama eşim inkar edip ablam benim için geliyor onu ağırlamam lazım diyor.yok kimse aslında var uzaktan birisi ona gitsin diyim bak.ve artı düğünden hemen sonra balayına gidiyim diye de demedim 3 gün onları ağırlayıp biz gidelim onlar evde kalsınlar gerekirse dedim.
cevre ne der kızım katlan.evine geçince düğün bitsin istediğini yap diyor.annem çok rahatsız sürekli tartışmalarımızdan hasta oluyor.onu daha fazla üzmüyüm diye katlanıyorum yoksa boşanma safhasına geldim.nikahımızı bi kaç ay önceden yapmıştık.ağlamak ne kelime düşündükçe kafayı yeme durumundayımmmm zor duruyorum....
Aynı benim durum...çok sinir bozucu zaten evliliğe alışmamışım ailem istanbulda ben aksarayda..iki gün balayı yapıp döndük ablası dönecekmiş diye 3 gün bütün aileyi agırladık ertesi gün küçük görümce annesini almaya geldi ona bi tören yaptık.. Bir ay sonrası kayınvalidem geldi eşinden ayrı beraber yaşayoruz zaten..onun bi zararı yok Allahın garibanı ama o evde olunca görümce çocukları gündüz bizde akşam görümce işten direk gelir çocuklarını almaya oda oturur 11 12 ye kadar onuda eşi almaya gelir olur saat bir..ben çalışan bi insanım bide..bir ay önce küçük görümcem yine geldi rapor almaya 10 gün kaldı evde hergün misafir sanki hacdan gelmiş gibi..diger abilerde rahat edemiyomuş yengelerle anlaşamıyomuş e baba evide olmayınca mecbur dedi eşim..iki aylık evliliğim böyle gecti haa aktif olarak kullanıldığı için temizlenmeden çeyizim serilmeden bana teslim edilen evi ramazanda kullandıgım yıllık izinde tek başıma temizleyip yerleştirmem eski eşyaları kaldırmamı saymıyorum bile...:) eşimi çok seviyorum çok merhametli bi insan fazla huzursuzluk çıkarmadan atlatmaya çalışıyorum zaman gectikce daha iyi mesafe koyuyorum öyle kafalarına göre takılamıyolar ama işte ben tam olarak benimseyemedim evimi...başkaları için ince fikirli ama o kalanlar da inceliğin zerresi yok.insan düşünmez mi yeni evli diye kısa tutalım.
bir ömrü o kişiyle ve ailesiyle annen geçirmeyeceğine göre senin kararını da o vermesin. Sonra çok üzülür çok yanar der ki keşke mani olmasaydım!1-emin değilim evlenmek istemiyorum zaten ama annem mani oluyor.
2-zaten ablasında zerre kadar düşünce olsa bunu yapmaz.görgüsüzler...
3-annem başta savundu ama misafiri bıırakıp gidemem ben ayıp diyince.annem sus kızım katlan diyor.
4-düğünden sonra birddaha işyerinden izin alamam zaten.
5-diyecek bişi yok zaten ya allahım canım alsın artık bu eziyet bitsin.yada ben kafayı yicem bu görgüsüzlerin içinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?