beyzacım eşin de farkında ailesinin ne mal olduğunun. benim eşim gibi tıpkı. ama biz söyleyince kırılıyor beyfendiler. hassaslar ya. nazları bir tek bize geçiyor. eşine kızamıorum açıkcası benimki de böyle olduğu için.
kayın ailene gelince, gerçekten inanılmaz insanlar. keşke evlenmeden önce bi ayna olsa da gelecekte başımıza neler geleceğini görebilsek. onları bu yaştan sonra değiştiremeyiz,ama kendimizi ve ailemizi kurtarmalıyız canım. evinize bir an önce geçersiniz umarım, kapınızı çeker kafanızı dinlersiniz. bebişinizi de o zaman alırsınız kucağınıza huzurla.
Arkadaşlar öyle olaylar oldu ki ben bile takip edemiyorum bazen. bu ailede sular durulmak bilmiyor. sanırım kavga etmeden duramıyorlar.
geçtiğmiiz hafta kayınpeder, kaynana ve bekar görümce memleketlerine gittiler.
bu cuma akşamıı da beni davet etmeseler de ( eşimi arayıp söyemişler), eşimin yan sokakta oturan en büyük ablasına doğum günü kutlamasına gittik. Ben eşime gitmek istemediğimi zira bana bulaşıp sataşan kardeşinin de orada olacağını ve hiç rahat durmayacağını söyledim. başkasının evinde terbiyesizlik yapamayacağını söyledi ve gittik.
Gittiğimiz evin sahibi eşimin en büyük ablası. içlerinde en sessiz ve suya sabuna karışmayan benimle de pek münakaşaya gitmeyen biri.
sofraya oturduk, sanki kavgaya hazır bekliyormuş gibi. bizimkisi başladı bana laf sokmaya. yok ben bu apartmanın kraliçesiyim, kıskananlar çatlasın falan filan..
ben de eşime dönüp sabır dedim.
sonra beni çekemeyenler bölünür ordana inş. falan filan. tam bir mahalle ağzı.
ben ikinci kez sabır dedim.
bu kez direk beni muhatap alıp ne sabır deiyp duruyorsun bee diye bağırdı.
ben de sanene dedim.
sonra dönüp bana; kartoloz kaltak falan diyince eşimle başladılar tartışmaya.
saygısız sen naısl konuşuyorsun, terbiyesizlik etme. senin derdin nedir falan dedi eşim ama...
Kız kendi gürültüsünden eşimi duymuyor bile..
ben hiç sesimi çıkarmadım, çünkü eşim gereken cevbı verdi bu kez.
Biz kavganın ardından hemen ayrıldık evden tadımız kaçtığı için.
Sonra ardından eşime bir sür telefon vs. Annesi ve babası memeleketten arıyorlar. Siz meydanı boş mu buldunuz da benim kızıma saldıryorsunuz demiş annesi.
Bbası da açıp bir güzel küfretti eşime
Asıl bomba ise; Beni de sürekli aradılar ben açmayınca BABAMI aramış kayınpeder ve kızını kolundan tutup sokağa atıcam demiş.aiel huzurumuz bozuyor. apartmandan biizm yokluğumuzdan faydalanıp meydanı boş bulmuş, benim kızıma bulaşmış flan demiş. sonra suratına kapatmış.
Ardından babam şokta, annem aradı eşimle konuştu. Eşimde biizm bir sornumuz olmadığını söyledi.
Ben de babamı arayıop gelmesini gerektirecek bir durum olmadğını söyledim.
Şİmdi kiracıyı aradık haftaya çıkacak inş. evimiz yangından mal kaçırır gibi taşıyoruz. şimdi eşimin ailesi memlekette. dönünce neler olacak bilmiyorum.
Aynen öyle ya bu deveyi güdeceksiniz yada bu diyardan gideceksiniz.. Flört, söz, nişan evrelerinde aklınız neredeydi? Ailesiyle aynı apartmanda yaşayacağınızı bilmiyor muydunuz? Eşinizin ailesi sonradan mı art niyetli yada görgüsüz insanlar haline geldiler? Çok mu zor eşinizi dünyaya ve belirli bir yaşa getirene kadar üzerinde sayısız emekleri olan bir kadına ne kadar kötü olursa olsun sırf eşinizin hatrı için gülümsemek? Allah rızası içinde mi yapamazsınız "iyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir" demişler.. Kaşığın başında varsa sapında da vardır. Sizi tanımam etmem ama eşim dediğiniz, bir ömrü paylaşmak üzere imza attığınız kişinin ailesini ne kadar küçük gördüğünüz anlatımlarınızdan belli. Eğer ki sizi mutsuz eden bir şeyleri değiştiremiyorsanız düşünce yapınızı değiştirin çok işinize yarayacaktır emin olun..
Aynen öyle ya bu deveyi güdeceksiniz yada bu diyardan gideceksiniz.. Flört, söz, nişan evrelerinde aklınız neredeydi? Ailesiyle aynı apartmanda yaşayacağınızı bilmiyor muydunuz? Eşinizin ailesi sonradan mı art niyetli yada görgüsüz insanlar haline geldiler? Çok mu zor eşinizi dünyaya ve belirli bir yaşa getirene kadar üzerinde sayısız emekleri olan bir kadına ne kadar kötü olursa olsun sırf eşinizin hatrı için gülümsemek? Allah rızası içinde mi yapamazsınız "iyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir" demişler.. Kaşığın başında varsa sapında da vardır. Sizi tanımam etmem ama eşim dediğiniz, bir ömrü paylaşmak üzere imza attığınız kişinin ailesini ne kadar küçük gördüğünüz anlatımlarınızdan belli. Eğer ki sizi mutsuz eden bir şeyleri değiştiremiyorsanız düşünce yapınızı değiştirin çok işinize yarayacaktır emin olun..
Aslında amaçları senin de dediğin gibi bizim huzurumu bozmak, ne yaptılarsa da başaramadılar.
Son durum, biz koli falan ayarladık, özel eşyalarımızı toparlıyoruz, kiracı ay sonuna ancak çıkarım dedi.
İnsanları da mağdur etmek istemiyoruz, bizim yüzümüzden onlar da apar topar çıkmak durumunda kalacaklar. Çünkü kirazı kendini temmuza göre ayarlamıştı. Bakar mısınız şu yapılanlara bize zarar verdikleri gibi hiç tanımadıkları insanları bile zor durumda bıraktılar. Biz de onlar memleketten dönmeden çıkmış oluruz inş. Olay çıkmadan , bir an önce çıkmak istiyorum ben de..Çünkü kayınpeder babamı arayıp onlaraı da haberdar ettiği için kendi ailem de huzursuz. Şİmdi babama gelmemesini gerektiğini söyledim ama ikinci bir telefon daha gelirse diğer taraftan bu kez babamı ben bile durduramam. Dua edin bana olur mu, olaysız bir şekilde yeni evime yerleşeyim.
Allah yardımcın olsun canım. Huzursuzluk çıkmadan biran önce gider yerleşirsiniz inş evinize. Daha önce bir arkadaşın konusunu okumuştum; onlar da huzursuzluk yüzünden ayrı eve çıkmışlar fakat eşi hep konusahibi arkadaşı suçlamaya başlamış. Senin yüzünden, beni ailemden ayırdın vs die. Sizde de öyle bir durum omaz değil mi?
Hani derler ya kör ölür badem gözlü olur diye? Taşınınca eşinin gözünde görümcen kıymete binmesin sonra?
Bİlemiyorum ki canım, umarım dediğin gibi olmaz. öyle bir durum olursa da benim kaldıracak gücüm yok.
İki günde bir huzursuzluk, evliliğimden hiç birşey anlamadım.
İnsanları kendi haline bırakıp, özeline müdahale etmeden durmak bu kadar zor mu ?
Şimdi eşim kendi ailesine karşı kırgın. Söylediği şey benim eşimi kabullenmek mutluluğumu hazmetmek neden zor geliyor onlara..Neden böyle yapıyorlar. Bir zaman sonra onlar da hatalrını anlaycaklar ama bu kez sen çok soğuyacaksın..Ben de toparlayamacağım artık flan diyor.. Ben hiç bir zman annesine babasına karşı bir saygızlık yapmadım, gidip kendisi evlatlık görevini yapsın ama bu saatten sonra da benden uzak dursunlar. Çünkü tam psikiyatrlık oldum. Etrafıma ölü balık gibi bakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?