- 19 Ağustos 2016
- 558
- 214
- 103
- Konu Sahibi izzetgullufan
-
Cok tesekkur ederim.annemlereAh kıyamam sana ya. Çok üzüldüm. Umarım kısa sürede daha iyi olursun. Ekonomik durumun iyi değilse devlet hastanelerini de bir araştır istersen? Eğer doktorun yatmadan da tedavi olabileceğini söylüyorsa onu da deneyebilirsin. Eğer bebeğine zarar vermekten korkuyorsan da bu süreçte bebeğini annenlere emanet edebilirsin? İlk atandığımda bir müracaatçım vardı, ikiz bebekleri vardı 9-10 aylık. Baba çocukları kabullenmiyordu (adam evliydi), çocukların daha kimliği de çıkmamıştır üstelik. Kadın bebeklerini geçici olarak sevgi evlerine bırakmış ve yatarak depresyon tedavisi gördükten sonra bebeklerini alıp kendine bir ev kurmuştu. Kadının annesinin yaptığı iş belliydi, ortam çocuk yetiştirmeye uygun değildi yani Vs onun imkanı seninkine göre daha kısıtlıydı yani. O başardı, umarım sen de başarırsın.
Cok tesekkur ederimÇok üzüldüm durumunuza gerçekten/ sizi öyle iyi anlıyorum ki. Ben size yatın diyemem çünkü bebeğiniz var ve eminim aklınız onda kalacak ama daha iyi olmanız için ne gerekiyorsa yapın derim. Psikolojik sorunlara hacamatın çok iyi geldiğini duydum.
Beşiktaş’ta Prof.Dr.Nurettin Lüleci var. Ona bir gitmenizi tavsiye ederim hacamat konusunda. Daha önce kendisiyle irtibata geçmiştim/ tek seans 400 liraydı 2 yıl önce.
Bir denemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Eğer olmazsa tabiki tedavinize devam etmelisiniz.
Allah şifa versin ama çevrenizdeki insanlara ne yapıyorsunuz ki size tahammül edemediklerini söyleyip hepsi sizi bırakıyor? Bir psikiyatr nasıl böyle bir şey der ki? Nasıl irtibatı keser?
Fazlasiyla Kapris yaptimi surekli suratimin asik oldugunu hicbir seyden memnun olmadigimi,is emir ettigimi, ve takintilarim oldugunu soyluyorlarÇok üzüldüm durumunuza gerçekten/ sizi öyle iyi anlıyorum ki. Ben size yatın diyemem çünkü bebeğiniz var ve eminim aklınız onda kalacak ama daha iyi olmanız için ne gerekiyorsa yapın derim. Psikolojik sorunlara hacamatın çok iyi geldiğini duydum.
Beşiktaş’ta Prof.Dr.Nurettin Lüleci var. Ona bir gitmenizi tavsiye ederim hacamat konusunda. Daha önce kendisiyle irtibata geçmiştim/ tek seans 400 liraydı 2 yıl önce.
Bir denemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Eğer olmazsa tabiki tedavinize devam etmelisiniz.
Allah şifa versin ama çevrenizdeki insanlara ne yapıyorsunuz ki size tahammül edemediklerini söyleyip hepsi sizi bırakıyor? Bir psikiyatr nasıl böyle bir şey der ki? Nasıl irtibatı keser?
Dogru. Ilaclarin fazlasiyla yan etkisi var.bu yuzden aylardir almayi reddediyorum ama paxil ile de ilerlene saglayamadimIlaclar 7gunde yan etkinin pik yaptigi bir donem yaratabilir ve 7.gunde belki de kendinjzi cok daha kotu hissediyor olabilirsinjz ve hastaneden cikmaniz istenecek o halde. Bence bu sure yeterli olmayabilir.
Bu bebek acilen babaya verilmeli anne bu durumdayken hayati tehlike icinde..Bir kadin ogretmen 2aylik bebegini evde birakip tatile gitmisti hatirlatirim tum ulke ah vah ettik de ne oldu..
Yani konu sahibesi bana da acikcasi bebege bakacak durumda gelmedi. Cocuga zarar verebilir gibi duruyor, keske cocugu babasina verse.
Yorumlar icin tesekkur ederim.bu konuyu annemle konustm malesef kusak farki yas farki ve anlayissiz olduklari icin dogum
Sonrasi depresyonda psikolojik destek olmadiklari gibi surekli elestirmekle yetindiler zaman zaman bizde kalarak yalnizligimiza destek oldular ama
Psikolojik destek vermediler ben de ilaclari icmemekte inat ettim sadece uzun suredir paxil aliyorum ama etkisiz. Babasina ver diyen arkadasa cevabim
Babasini tanimiyorsun gece uykudan uyanip agliyor diye bebege kufurlu konusan bir adam ve sorumsuz.sorumlyluk anlayisi sifir bebege bakma anlayisi annesine goturup orda sevme oynamadan ibaret 30dk maksimum.bebegime benim
Verdiggimden daha cok psikolojik zarar verir diye dusunuyorum.velayet icin asla bir hak talep edemez cunku benim
Anlayisa destege ihtiyacim varken katlanamam dedi kucucuk cocukla bavulumu topladi gitti evet ben de kovdum cunku dayanamiyordum hakaretlerine anlayissizligina ama kendi gittigi de oldu son seferinde. Bir defa bile asi yaptirmaya veya doktora benimle gelmedi nadirdir en baslarda geldiyse de.zora gelemyince hemen bavul toplar.isine geldiginde bebeini sevmeye gelir.
Ben hastanede iken annem ve babam
Bebege seve seve bakar. Ama takdir edersiniz ki bunu isyeri mudurume aciklamak zor. En faZla bes gun izin alabilirim. Diger hafta icin dogruyu soylemem gerekir.ailesel problemlerim oldugunu biliolar ama hastaneye yatma fikri onlardaki itibarimi dusurucekse isimdenvolmak istemem.kafam karisik oldugu ocin buraya yazma ihtiyaci duydum.
Bu arada haklisiniz o parayla tatilegtmek isterdim ilaclari da tatilde almak ve gercekten hatane bes yildizli otelden daha pahali ydi gecesi 7000tl. Fransiz lapeyo onermis bir arkadasim orda norma hanimla da gorustum oranin yatili ucreti balikli rum dan cok daha pahali. Evimi
Acardim ostanbulda olsam diyen arkadaslardan Allah razi olsun.evim kira
Bu arada.bir yandan da bole bir zorluk var.hali hazirda odediim kredi var aslinda.sonrasinda o krediyi odeyebilecekmisin diyen arkadas cok hakli. Ailem hafi sen bir hafta cocuga bak ilaclarini al kedine gel tatile git tek basina demez ki.oyle fedaka bir anne baaba varmi bilmiyorum.benimkile 70 yasinda.esime bahsetsem
Bu psikolojik bebege bagirma zarar verme durumunu basima kakar elimden almaya calisir.hakki olmadan hem de.kv bn hamileykn bakmqm demisti torun.o yuzden annem bakiyor.
Cok zor bir durum gercekten.bu arada yatis benim Kararim doktorlar evde de bu ilaclarin alinanilecegini soyluyolar sadece xanax icin agir oldugu icin 15 gun yanima biri lazm ama esim gelmem diyor.annem zamanimda cok fedakarlik yapti daha gelmez.
Cok tesekkur ederim.annemlere
Aciklayamiyorum zarar verme durumunu yani cekiniyorum.kimseye anlatilamaz
Ki bu durum.asiri stresten oluyor bunlar
Kimsesizlikten.size gelen danisannda kimsesi olmadigi icin mecbur sevgi evlerine birakmis
Bence orada yatacağına bebeği iki hafta birine bırak antidepresanlarini alip tura katıl yada dinlen yıllık izin alıp.Ailenin yanina git.Yada kimse yoksa bakiciyla anlas iki hafta bakicinda kalsin.Yada baba iki hafta baksın yada baktirsin.Tek senin cocuk degil ya o da yardim etsin.Durumuni anlat kimseyi bulamazsan
Ah keske okdr isterdim ki.guvenilirBence orada yatacağına bebeği iki hafta birine bırak antidepresanlarini alip tura katıl yada dinlen yıllık izin alıp.Ailenin yanina git.Yada kimse yoksa bakiciyla anlas iki hafta bakicinda kalsin.Yada baba iki hafta baksın yada baktirsin.Tek senin cocuk degil ya o da yardim etsin.Durumuni anlat kimseyi bulamazsan
Kesinlikle iki hafta sonra hersey kaldigi yerden devam ben sadece ara vermek psikolojime iyi gelirmmi diyedusunuorm yani bebegimi esimi alilemi kimseyi gormemek beynimi bosaltmak kimseyle telefonda irtibat kurmamak.Bu duruma sebep olan şey olaylarsa eğer,iki hafta sadece kaçış olur.
İki haftada sadece 3 farklı aynı işi gören sakinleştirici yerine,iki hafta yine aynı şekilde tüm sorunlardan uzaklaşıp tatil yapmayı tercih ederdim. Sanırım daha etkili ve daha maliyeti düşük olurdu.
İki hafta sonra aynı çocuk,aynı sorunlar olacaksa bunu hiç bir ilaç iyileştiremezki.
Sadece tüm gün ruh gibi dolaşılacak,yaşam enerjisini sıfırlayan ve uzunn bir süre bu ilaçlara bağımlı bir insan olunacak.
Halüsinasyon görme vb. Ağır ruhi hastalıklar harici antidepresanlara karşı temkinli ve uzak durulması gerektiğini düşünüyorum,terapiler daha faydalı olacaktır.Çünkü bu durumu yaşamak daha çok dışarıdan alınacak fikri destek ve güç ile mümkün.
Hiç bir dert kalıcı değildir ve yaşadığımız anda acısı kalacaktır.
Çok acil şifalar diliyorum.
Cok tesekkur ederim.devlet hastaneleri ucretsiz oldugu icin cok acil durumlar disinda (madde bagimlilii gibi) yatili almiyolar diye biliyorum ama ilac verip eve yolluyorlar.siz ne dusunursunuz Manisadaki hastane ilevilgili?ya da bir tanidik olsaElbette durum ilerlemeden yatılı da olsa tedavisine bakılmalı.
İnşallah hiç yaşamamış gibi atlatırsınız.
Naçizane bir tavsiye olarak; devlet hastanesi imkanlarından faydalanmayı düşünmez misiniz böyle ücretler ödemek yerine?
Manisa Ruh sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yatılı tedavide gayet iyidir. Herhangi bir devlet hastanesi doktorundan sevk isteyebilir ya da direkt Manisa'daki doktorlara görünüp ihtiyacınızı vurgulayıp yatış kararını aldırabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Merhaba,
Bir anne sizce daha bir yasindaki bebegine ofkesine yenilip zarar verebiliyosa, tek yasiyorsa yardim alacak kimsesi yoksa, nefsine soz geciremiyorsa. Asiri ama asiri stresliyse calismak ise gitmek bile stresini yenmesine yardim edemiyosa (esi bosaniyor)
Balikli rum hastanesinde yatarak antidepresan tedavisi gorup bu surecten herkesten uzaklasip Dondugunde bebegine ve herkese daha anlayisli daha tahammullu bir insan olabilirmi?
Bu arada yedi gun icin 7-8 bin tl para istiyorlar.anca kredi cekilerek kalinabilecek bir hastane.
Konulan tani : anksiyete ve pospartum depresyon, ofke hali, ofkeyi kontrol edemeyip baslalarindan cikarma
Alinacak ilac: sabah aksam paxil. Aksamuzeri Abilify
Gece yatamadan once zanax
Siz olsaniz napardiniz bebeginize zarar vermek yerine 15 gun ayri kalip tdavi olmayi uzaklasmayi secer miydiniz?
Tesekkur ederim bakirkoyde boyle bir durum anlatip yatis istesemUzerine dusunmezdim bile. Hemen giderdim. Ofkemi o bebekten cikarma ihtimali bile aklimi oynatmama yeter. Hemen giderim ve yardim alirim.
Maddi olanaksızlık varsa kredi cekmek yerine Bakırköy e gidin. Tablo bu kadar agirsa onlarda yatis verirler. Maliyeti daha dusuk olur. .
Ihmal edilmesin, zaman kaybedilmesin olur mu? Tedavi sureci yatis disinda da uzun olacak. Bikmadan ihmal etmeden tamamlayin. Bebeginizi dusunun..
Ailemle dhaa once konusmustuk.esimin bana katlanamadigini, beni istemedigini ama cocugunu istedigini annesinin evinde bakmak istedigimi soylemistim anneme. Bugune kadar bir kere bile aramadilarKesinlikle babaya verme fikrini değerlendirmeli.
Bu şekilde ne kendisine ne bebeğe faydası olur.
Uzun vadede en azından çocuğuna sağlıklı annelik yapabilir.
Bakın bu çocuğu tek başınıza yapmadınız.
Babası bakacak eşek gibi.
Sizin çocuğa verme ihtimaliniz olan zarar babasının verdiği psikolojik zararla kıyaslanmaz.
Evet bir iki bağrır çağırır en fazla.
Sinirlenir.
Ama bu kadar.
Kelimeleri seçerek konuşmaya çalışıyorum.
ruh sağlığınız iyi değilken, tedavileri geçersiz bahanelerle (emzirme? Gibi...) reddetmişken, yardım alacağınız kimse yokken, anneniz babanız çocuğa bakamayacak durumda yada bakmak istemiyorken, bakıcıya paranız yetmiyorken...
Çok da bir seçeneğiniz yok.
Ya babasına teslim edin, 1-2 ay kadar, bunun 9-10 günü hastanede yatarsınız, kalanında psikolog, psikiyatrist eşliğinde tedaviye devam edersiniz.
Yada gidin devlet yurduna bırakın, hayatınızı düzene sokup öyle alın. Ama çocuğun öz babası varken bu anlamsız bir seçenek onu da söyleyeyim.
Sizin olduğu kadar babasının da canı.
Merak etmeyin iyi bakar.
Ama siz şu an kişisel anlaşmazlıklarınız yüzünden bu seçeneği değerlendirmezseniz ileride daha büyük bedeller ödemek durumunda kalabilirsiniz
Kesinlikle iki hafta sonra hersey kaldigi yerden devam ben sadece ara vermek psikolojime iyi gelirmmi diyedusunuorm yani bebegimi esimi alilemi kimseyi gormemek beynimi bosaltmak kimseyle telefonda irtibat kurmamak.
Devket hastanesinde bu bahsettigim sorun az goruluyor onemsiz yatis verilmiyorBir haftadan uzun bir süre kalmanız gerekebilir ben de deağır bir depresyon geçirdim doktor 2 hafta kalman yeterli dediyse de 2 ay 4 güne cikardi süreyi, yani süre uzayabilir devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var hemen hemen aynı ilaçları kullanıyorlar neden bu kadar pahalı bir hastane tercih ettiniz ?
Tesekkur ederim bakirkoyde boyle bir durum anlatip yatis istesem
Verirlermi ki? Benim hep ilac verip yollarlar gibi onyargim var. artik zaman kaybetmekvistemiyorum cok haklisiniz
Aklimi oynaticam dusunmekten
Şaşırdım hangi ildesiniz? ben hastaneye yattığımda çok basit sebeplerle yatısı olan hastalar vardiDevket hastanesinde bu bahsettigim sorun az goruluyor onemsiz yatis verilmiyor
Ailemle dhaa once konusmustuk.esimin bana katlanamadigini, beni istemedigini ama cocugunu istedigini annesinin evinde bakmak istedigimi soylemistim anneme. Bugune kadar bir kere bile aramadilar
Demisti annem.ben cocugumuzu vermem kendim bakarim yine de vermem demisti.hatta sakalasiyorduk
Bosaninca evlenirmiyim tekrar filan diye. Evledigin an alirim cocugu demisti annem.uvey baba ile buyumesine izin vermem demisti.tabi annem ben isteyken hep baktigi icin emegi buyuk.torunu. Eaimden daha iyi bakacagina eminim. Acaba pnlara bu durumu aciklasam.bebegimi incitmek istemiyorum desem. Ilaclara baslasam
Kendim evde kalsam onlar
Oglum ile kalsa.ayni hastanede yatmis gibi uzaklasma sureci olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?