balkondaki kuş yuvasına değdim. anne kuş geri gelir mi??

Baba kuşta vardır fark etmemişsinizdir. Erkek yuvaya dönünce dişi ayrılır. Dişi gelince erkek ayrılırmış.
Dönecektir diye düşünüyorum. duyarlılığınız çok hoşuma gitti yazmak istedim.

öyle mii?? hiç bilmiyordum. demekki aç kalmazlarmış. bir daha karışmam :)

bizim eski oturduğum evimde vardi çatida yuva yapmıştı.. önüne ekmek kırıntılari koydum hergün...
kuşlar sevmeye başlamişlardi alıştıydı:)
ekmek ariyolardi önünde kuş..:) yaklaşmadim.. kaç sene geçti çok güzeldir hey gidi günler...
sende öle yapın ekmek kırıntılari koyun ki kuş sizi sevecektir:) geri gelir inş ya..

ben bulgur su koyarken korktu kaçtı. zaten yumurtalar canlansın büyüsün yuvayı bozmak zorundayım. öyle bir yere yapmış ki sürekli kalması mümkün de değil.

gelir gelir

hele güvercin ise daha rahat gelir

bakın bir şey yazayım azıcık gülümseyin

annemler tatilde iken mutfak balkon kapıları açılmış

kuşlar mutfağa yerleşmiş

kombiye tünemiş yere kaka yapmış

içeride iki üç aile yaşamışlar

neyse annemler eve gelince bunlar kaçmış

onlar da temizledik sanmışlar

sonra birden ses gelmeye başlamış

zorla dolabın üstüne bir bakmışlar ki dolabın üstünde küçücük yerde yavru var

annem o yuvayı alıp balkona koymuş ve orada büyütüp uçurmuşlar yavrularını

sizinki azıcık ürkmüş

siz gidince gelmiştir o

hehe çok tatlı yaaa.. tabi temizlik yapması zor olmuştur :D güvercin değil kumruydu bu kuş.

Yavrular çıkmış olsaydı büyük ihtimalle dönerlerdi ama yumurta halindeyken hele ki bu kuşta kumruysa, maalesef pek geri geleceklerini sanmıyorum. Güvercinler daha cesur oluyorlarda kumrular çok ürkek oluyorlar. Bizimde balkona kumru iki yumurta yapmıştı, hiç rahatsız etmiyorduk, bir arkadaşımın merakı yüzünden uçup gittiler ve bir daha da gelmediler. Bi kaç saat içinde dönmezse zaten yumurtalarda soğur. Ama belli olmaz, dönenlerde varmış, inşaallah sizinkilerde döner.

Canim hic merak etme aynisi olmuştu bende de hatta gelmez diye agladim ama geldi cok sükür:anne:

Geliyor bırakmaz yavrularını :)

Ayni telasi yasamis biri olarak yaziyorum,gelir.

Ben de su,ekmek vermek icin yaklastim aninda ucup gitti ama sonra geri geldi kuslar yumurtadan cikti,onlari da besledik buyuttuk ucup gittiler.

vallahi çok sevindim. evde besleyecek kadar hayvansever bir insan değilim yani . korkarım. ama yaşasınlar, aç, susuz kalmasınlar isterim. bu yumurtalar ölecek diye çok gerilmiştim. şimdi sevindim saolun arkadaşlar.

Eğer boş kalırsa yuva yumurtların üstüne pamuk koyun sıcak dursun yada siz bakın alın içer sıcak tutacak şekilde yumurtaları mıhafaza edin yumurtadan çıkıncada kuşcuya gidin gerekli mama ve gereci veriyorlar zaten. Muhabbet kuşu ve kanarya bakıyordum oğlum doğana kadar ve kaç tane yavru çıkardım evimden

ewt arkadaşlar konum tam da başlıktaki gibi.
ben çalışayan biriyim. evimde 1 balkon var. balkondan ziyade salon gibi. gereksiz genişlikte. kışları çok nadir yıkıyordum. zamanım olmuyor bir de oğlum var. üstlerden de ne olursa atıyorlar. giderim tıkanıyor. o yüzden işkence gibi.
neyse yazları çok sık kullanıyoruz ama. eşim hallediyor yıkamayı.
bu yıkamadığım süreçte kuş yuva yapmış. yumurtalarını bırakmış üstünde oturuyordu. eşim dedi ki yıkamayalım bu yumurtalar canlansın ondan sonra hallederiz. ürkerse gelmez.
sonra kontrol etmeye başladım hergün. hep üstünde oturuyor. eşime dedim ki bu acıkmıyor mu, gidip bişeyler yemez mi?? o da günde 1 kez ya da hafta 1 kez falan kalkabilir. bazen kuşlar yavrularıma bişey olmasın diye hiç kalkmaz ve açlıktan ölür. (bu beni benden aldı. vay be insan olamayan sözde anneler bunu bilse falan diye söylendim)
hayvanın önüne biraz bulgur biraz su koyacaktım ki ürktü kaçtı. şimdi çok üzgünüm o yavru yumurtalar için. gelir mi anneleri? yani benim salaklığım yüzünden ölmelerini istemiyorum
Gelir merak etmeyin benimde balkonumda saksıdaki sardunyamın dibine yumurtladı bizde çok dikkat ettik korkmasın diye,ben de aç kalmasın diye bulgur verdim yağmur yağarken ıslanmasın diye ayakkabı kutusunu poşetle katlayıp üzerine çatı yaptım ona yardım ettiğimi anladığı için kaçmadı bile 4 gün önce ilk yavru yumurtadan çıktı ben ilk yavru çıktı diye sevinirken 3 gün önce baktım yuva boş ne yumurta kalmış ne yavru,ne de anne kuş karga yemiş komşum anlattı anne kuş canını zor kurtarmış çok üzüldüm:KK61::KK61:

Gelir gelir . Bende bulgur ve su koydum hem onları yiyor hemde gidip geliyor :anne: çok tatlı evde yokken gelmişler misafirlerimiz

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 201
Gelir gelmez mi benim balkona 3 sene önce bir anne yuva yaptı şimdi yavruları yumurtluyor sadece yavrulara ve yumurtalara ellemeyin yoksa çoğu hayvan reddediyor yavruyu.

meraba arkadaşlar.. akşam eve gidince hemen baktım yuvaya gelmiş anneleri :) çok sevindim. sabah baktım yok. anladım ki ara ara gidiyor ve baba kuş bekliyor. aynen burdan bir arkadaşın dediği gibi.
ama yavrular canlanınca yuvayı ordan almak zorundayım. yuvanın yeri çok sıkıntılı. balkona astığım halının içine yapmış :D

Ay çok ağlattınız beni. İyi ki sizin gibi insanlar var.
Gelir mutlaka bizden daha iyi anne onlar. Annem de yanlışlıkla kuşu kovalamis tekrar gelmişti.

teşekkür ederim. yok yok ağlamayın lütfen. hoş hamilesiniz onun duygusallığı vardır. ben yavruları için öldüğünü duyunca acayip etkilendim ama. neyse ki iyiler şimdi.
siz de sağlıcakla alın yavrunuzu kucağınıza inş.

Valla yavrularına bir şey olmasın diye aç kalıp ölmeyi göze alan kuş geri gelir :KK53::KK53:

teşekkür ederim. yok yok ağlamayın lütfen. hoş hamilesiniz onun duygusallığı vardır. ben yavruları için öldüğünü duyunca acayip etkilendim ama. neyse ki iyiler şimdi.
siz de sağlıcakla alın yavrunuzu kucağınıza inş.
Amin çok teşekkür ederim umarım sizin gibi çevreye duyarlı bir kızım olur.

Back
X