balkondaki kuş yuvasına değdim. anne kuş geri gelir mi??

meraba arkadaşlar.. akşam eve gidince hemen baktım yuvaya gelmiş anneleri :) çok sevindim. sabah baktım yok. anladım ki ara ara gidiyor ve baba kuş bekliyor. aynen burdan bir arkadaşın dediği gibi.
ama yavrular canlanınca yuvayı ordan almak zorundayım. yuvanın yeri çok sıkıntılı. balkona astığım halının içine yapmış :KK70:
Günaydın!!!!
Ooooo çok sevindim,kocasını getirmiş hem de...
Hadi bakalım gözün aydın.
Bir de canım anneciğim der ki birinin evine kuş yuva yapınca ev sahibi olunurmuş.

Günaydın!!!!
Ooooo çok sevindim,kocasını getirmiş hem de...
Hadi bakalım gözün aydın.
Bir de canım anneciğim der ki birinin evine kuş yuva yapınca ev sahibi olunurmuş.

günaydın.. çok teşekkür ederim saol..
ayy amin amin. Rabbim evi olmayan herkese sağlıkla, hayırlısıyla ev nasip etsin inş.

Yumurtadan çıktıktan sonra da yuvanın yerini değiştirmeyin kesinlikle, zaten fazla uzun sürmeyecek uçup gitmeleri.

ewt arkadaşlar konum tam da başlıktaki gibi.
ben çalışayan biriyim. evimde 1 balkon var. balkondan ziyade salon gibi. gereksiz genişlikte. kışları çok nadir yıkıyordum. zamanım olmuyor bir de oğlum var. üstlerden de ne olursa atıyorlar. giderim tıkanıyor. o yüzden işkence gibi.
neyse yazları çok sık kullanıyoruz ama. eşim hallediyor yıkamayı.
bu yıkamadığım süreçte kuş yuva yapmış. yumurtalarını bırakmış üstünde oturuyordu. eşim dedi ki yıkamayalım bu yumurtalar canlansın ondan sonra hallederiz. ürkerse gelmez.
sonra kontrol etmeye başladım hergün. hep üstünde oturuyor. eşime dedim ki bu acıkmıyor mu, gidip bişeyler yemez mi?? o da günde 1 kez ya da hafta 1 kez falan kalkabilir. bazen kuşlar yavrularıma bişey olmasın diye hiç kalkmaz ve açlıktan ölür. (bu beni benden aldı. vay be insan olamayan sözde anneler bunu bilse falan diye söylendim)
hayvanın önüne biraz bulgur biraz su koyacaktım ki ürktü kaçtı. şimdi çok üzgünüm o yavru yumurtalar için. gelir mi anneleri? yani benim salaklığım yüzünden ölmelerini istemiyorum
allah attığınız her adımda altın kalbinizin ekmeğini yedirsin size. ne güzel insansınız eşiniz de siz de:) başlığı görünce cız etti içim:)

Tam gelir merak etmeyin yazcaktim kii gelmis.
Gidiyolar ara sira ama cok uzaklasmiyorlar. Bir yerden gozetliyorlar mesela. El.ayak cekildi mi geri geliyolar yuvaya.
Yuvanin yakinina sokulmadan bence.balkon kapisinin onune siz su ekmek.kirintisi vs koyun. Gelir.ordan yer geri gider oturur.

Tam gelir merak etmeyin yazcaktim kii gelmis.
Gidiyolar ara sira ama cok uzaklasmiyorlar. Bir yerden gozetliyorlar mesela. El.ayak cekildi mi geri geliyolar yuvaya.
Yuvanin yakinina sokulmadan bence.balkon kapisinin onune siz su ekmek.kirintisi vs koyun. Gelir.ordan yer geri gider oturur.

ewt geldi. hatta baba kuşla geldiler. uzaktan gözlemliyorum. anne gidince baba yakınında bekliyor.. ne muhteşem bişey :)

Yuvalarina sakin dokunmayin iyilik amacli bile olsa,terkediyorlar yuvayi,farkli bir koku sindigindendir belki tahminim .Yanlislikla yapmistik biz de:KK43:

yok yok hiç değmedim aslında. yani yiyecek koyarken ürktü aslında. bir daha da hiç yeltenmedim. onlar işini biliyorlar.

Yumurtadan çıktıktan sonra da yuvanın yerini değiştirmeyin kesinlikle, zaten fazla uzun sürmeyecek uçup gitmeleri.

öyle mi?? yeri çok fena yaa. balkona astığım halının arasına yapmışlar. sürekli yumurta bırakırlarsa sorun olur. yavrular geç uçar mı acaba?? hiç bilgimde yok. tek bildiğim asla dokunmamalıyım .

Eveeeet ben de sasirmistim.. yani kartallarda aile yasami oluyor diye biliyordum da. Bu ortalikta gezen guvercinlern de varmis demek aile kavrami.
Benim balkona ne zaman ciksam sandalyenin altindan 2kus ucardi. Sonra bi baktim sandalyenin altindaki kutuya teki.oturmus,digeri basindan ayrilmiyor gozculuk yapiyor resmen. Sonra bi baktm ayrildiklarinda... yumurta falan yoktu orda :( nereye gittiler bilmiyorum ama ben urkutmemek icin cikmiyordum bile balkona..

Kızlar biizm balkonda da iki yumurta bıraktılar her gün başından ayrılmıyorlardı sonra birden bi yumurtayı itti bi süre sonra aldım oturdu yine ama iki üç gün evdeym yoktuk bi geldik balkonda yumurtalar Yok yumurta kırığıda Yok?anne geldi ararım gitti çok üzüldüm yumurtaları kırmadan karga falan almış olabilir mi

Kızlar biizm balkonda da iki yumurta bıraktılar her gün başından ayrılmıyorlardı sonra birden bi yumurtayı itti bi süre sonra aldım oturdu yine ama iki üç gün evdeym yoktuk bi geldik balkonda yumurtalar Yok yumurta kırığıda Yok?anne geldi ararım gitti çok üzüldüm yumurtaları kırmadan karga falan almış olabilir mi
Yumurtaları yada yuvayı kesinlikle ellememeniz gerek.anne ya ölüme terk ediyor yada alıp başka yere taşımaya çalışıyor.o ittiği yumurtanın ya içi boştu yada içinde zayıf sakat yavru vardı keşke hiç dokunmasaydiniz

Yumurtaları yada yuvayı kesinlikle ellememeniz gerek.anne ya ölüme terk ediyor yada alıp başka yere taşımaya çalışıyor.o ittiği yumurtanın ya içi boştu yada içinde zayıf sakat yavru vardı keşke hiç dokunmasaydiniz

Canım zaten dokunmadık eşimle gördüğümüzde yuvayı bozmayalım dedik,iki tane üç gün arayla yumurtladı.Arada gidiyordu ama gelp yatıyordu.Sonra bi gün eve geldik yumurtalar Yok yumurta kırığıda Yok sanki biri almış gibi.Anne gelir balkonda baya aradı bağırdı çok üzüldük

Canım zaten dokunmadık eşimle gördüğümüzde yuvayı bozmayalım dedik,iki tane üç gün arayla yumurtladı.Arada gidiyordu ama gelp yatıyordu.Sonra bi gün eve geldik yumurtalar Yok yumurta kırığıda Yok sanki biri almış gibi.Anne gelir balkonda baya aradı bağırdı çok üzüldük
Bi süre sonra yumurtayi aldım demissin ben mi yanlış anladım

öyle mi?? yeri çok fena yaa. balkona astığım halının arasına yapmışlar. sürekli yumurta bırakırlarsa sorun olur. yavrular geç uçar mı acaba?? hiç bilgimde yok. tek bildiğim asla dokunmamalıyım .
Sürekli yumurta bırakmasına fırsat bulamadan yavrular uçar uçmaz alırsın halıyı oradan. Kumru yavruları yumurtadan çıktıktan sonra da cinsine bağlı olarak 18-30 gün arasında yuvadan ayrılırlar.

Back
X