- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.326
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Sürekli yumurta bırakmasına fırsat bulamadan yavrular uçar uçmaz alırsın halıyı oradan. Kumru yavruları yumurtadan çıktıktan sonra da cinsine bağlı olarak 18-30 gün arasında yuvadan ayrılırlar.
ewt arkadaşlar konum tam da başlıktaki gibi.
ben çalışayan biriyim. evimde 1 balkon var. balkondan ziyade salon gibi. gereksiz genişlikte. kışları çok nadir yıkıyordum. zamanım olmuyor bir de oğlum var. üstlerden de ne olursa atıyorlar. giderim tıkanıyor. o yüzden işkence gibi.
neyse yazları çok sık kullanıyoruz ama. eşim hallediyor yıkamayı.
bu yıkamadığım süreçte kuş yuva yapmış. yumurtalarını bırakmış üstünde oturuyordu. eşim dedi ki yıkamayalım bu yumurtalar canlansın ondan sonra hallederiz. ürkerse gelmez.
sonra kontrol etmeye başladım hergün. hep üstünde oturuyor. eşime dedim ki bu acıkmıyor mu, gidip bişeyler yemez mi?? o da günde 1 kez ya da hafta 1 kez falan kalkabilir. bazen kuşlar yavrularıma bişey olmasın diye hiç kalkmaz ve açlıktan ölür. (bu beni benden aldı. vay be insan olamayan sözde anneler bunu bilse falan diye söylendim)
hayvanın önüne biraz bulgur biraz su koyacaktım ki ürktü kaçtı. şimdi çok üzgünüm o yavru yumurtalar için. gelir mi anneleri? yani benim salaklığım yüzünden ölmelerini istemiyorum
Öyle görünüyor. Dua et balkonda ki halıya yapmış yuvayı, açık pencerenin aralığına yapan varhımm demek ki 1 aya yakın balkon yasak
Yok demişsiniz ama var maalesefKuslarda "Elin degdi, kokusu degisti, anne kabul etmez" gibi birsey yok. O olay sadece Karaca gibi hayvanlarda olur.
Yuvayi ellemeyin, ama yavrular ucmaya basladiktan sonra, yuvayi kaldirin hemen, yoksa tekrar yumartlamaya baslar kurtulamazsin :)
Yok demişsiniz ama var maalesef
Belki güvercinler için öyledir yada yavrular yumurtadan çıktıktan sonra dokunmanız farketmiyordur yada bir şekilde size alışmışlardır.bizim balkona kumru yuva yapmıştı daha yumurtlamadan yuvaya dokunduk bi daha gelmedi.bi de insanların karakterleri farkı olduğu gibi hayvanların da farklı olabiliyor onlar da dengesizYok. Bizimde balkonumuzda güvercinler yuva kurmuslardi, ve ara ara yavrulari yuvadan zipliyorlardi, ben onlari alip yuvaya koyardim. Anneleri hep yine geldi. Kuslarin koku alma hissi cok iyi degildir ve insan kokusu bu yüzden onlarada "tehlikeli" hissi uyandirmaz.
Kaynak:
http://www.livescience.com/33620-baby-bird-touch-mother-abandon.html
Anne kuş geri gelmişcok sevindim. Hayirla büyüsün yavrular.
Merhaba
Bizim koöbinin üzerine yuva yapmışlardı. 3 tanede yumurtaları var. Oerdeyi çıkaralım derken korktu camlarda kapalıydı. Pencereye vurdu kendini. Bi kaç saat oldu ama hala gelmediler. Sizce gelir mi? Lütfen cevap verin kendimi çok kötü hissediyorum
geldimi acaba merak ettim
Benimde balkonumdaki sepetin içine yumurtlamış kac gündür kalkmıyor acıkmıstır diye sepetin deliklerinden içine cıbık kraker koydum ürktü kactı şimdiyarım saat oldu gelmedi dualar ediyorum eğer gelmezse kahrolurum gelir mi tekrar havada soguk gece gece içime sinmiyor meraktan uyuyamıyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?