- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.641
- 823
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
amin.. inşallah hepimizin Allah gönlüne göre versin :)Allah daha iyisini nasip etsin :)
japonların 20 m2 evlerde yaşadığını düşünürsek bir de .Benim evim brüt 100, net 76 metrekare, 2+1. Salon camı yere kadar ve gayet ferah bir ev, önüm boş olduğu için perdemi açık bırakabiliyorum, her gören bayılıyor. Daha doğrusu mantıklı ve az eşya aldığım için ben evimi ferah hale getirdim. Kutu gibi ama kullanımı rahat ve sıkışık değil.
Çocuk olunca asla sığmazsınız diyen insanları anlayamıyorum gerçekten. Herkes saraydamı büyüdü acaba?? Eskiden ev büyük olsa bile her çocuğa ayrı oda yapılmaz herkes bir odada yatardı. Ne kadar çok yerin olursa gerekli gereksiz o kadar eşyayla dolduruyor insan evi. Bir değil iki çocukla bile sığarsın gerekirse. Ama mobilyanı ona göre alacaksın.
Balkon olayı yaşam tarzına göre değişir. Kimisi olduğu halde kullanmıyor. Çok özlemini çekeceksen balkonlu ev al ama balkonsuzda da gayet oturuluyor. Çamaşır kurutma makinemde var. Sorun yaşamıyorum. Çocuğum olacak oda yaptım. Büyüyen çekmeceli beşik , dolap ve misafir çekyatını da sığdırdım.
Her eşyam bazalı çekmeceli. Ortalıkta hiç ıvır zıvırım yok. İki katı büyüklükte evi olan tanıdıklarım yine eve sığamıyor. Nasıl çelişki bu??
Kredi olayı da gayet makul. Kirada kalınca yıllar sonra dönüp baktığında yine ev yok! Ama böyle küçük olsa da senin olacak, ödediğin para boşa gitmeyecek. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz :)
biz ne yapalım kızzzz 14 yıldır kiradayım
En kısa zamanda Allah sanada nasip etsin zor tabi
Benim ev almama sebep ev sahibimdir
Hayatımda böyle enteresan insanlar görmemiştim
birgün halılarımı makine ile yıkadım evimde
havalansın diye rulo yapılmış şekilde balkonumda duruyordu
yan apartmanda oturuyordu kendileri
koşa koşa gelmiş balkonda halımı yıkıyosun diye
hayır dedim,fayans araları açılırmış evi eskirmişş
utanmadan inanmadı ayağını içeri atarak koşarak balkona halıları kontrol etti ıslak mı diye
ne yapıyorsun dememe kalmadan
makinemi ortada görünce inandı
ertesi günüde halı yıkma makinemi kullanmak için istedii
gerisini sen düşün
yuhhhhhcnm ben ortak bir dairede oturuyorum sitenin ortak mülkü ne karışan ve ne görüşen. ev sahibi gibiyim 9 senedir oturuyorum. kira artışları çok cüzi ve kiramda çok az
sanırım bu yüzden ev alma girişimim pek olmadıgelen gitti
ağız tadıyla güle güle otur sizin için iyi olmuşşşkötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış bizimkiside o hesap oldu
Canim benim anliyamadigim bazi seyler var bu konut sektoruyle alakali.
Yanlis anlama cidden anlam veremiyorum.
Turkiyede insanlarin gelir miktarlari oyle cok ta artmiyor sonucta.
Ama konut fiyatlari tavana cikiyor.
Benim sorum su, insanlar nerden para buluyor da aliyor bu konutlari ?
Ve konut fiyatlari daha da articak demissin, dediysen biliyorsundur da diyorsundur.
Ama mesela kaynim buyuk sehirde bir yerden ev aldi bir kac sene once. Su an ev iki katina fiyatla gidiyor.
Ama hic oturulmamis sifir evi koyunca satisa, alici cikmiyor mesela.
Ve evi de normalde kolay satilabilecek evlerden.
BUnlarin sebepleri ne olabilir ?
nerede buldunuz 70 bin liraya ev.hangi şehirdesiniz fiyat iyimiş:)Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .
7 yıldır balkonsuz evde oturuyorum en büyük sorun özellikle kış ayı çamaşır kurutmak. Kurutma makinası bu derdin çaresi. Halı lar içinde çırparak temizleyen bir elektrikli süpürge.zaten yıl olmuş 2015 balkon olsada çat çut halı sirkelenmez. Ama yatak yorgan günlendirme vs ye bir çözüm yok malesef. 90mkare ev bence ideal benim evim baya büyük ve bazı bölümleri sadece temizlik yapmak için kullanıyorum.Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?