- 27 Aralık 2013
- 1.005
- 1.561
- 333
- 35
- Konu Sahibi karmakarisik56
Koca yaz geçti şuan kıştayız daha balkona iki kere çıkmışlığım yoktur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba gayrimenkul sektöründe 5 yıl emek vermiş şuan bir satış müdür olarak konut alımı ile ilgili konuna cevap veriyorum
1 .70.000 tl ye ev bulmuş hala sorguluyormusun
2. ev nerde önümüzdeki günlerde konut sektörüne % 25 zam gelicek tabiki o evi almalısın ama 70.000 eve 70000 kredi nasıl çekiceksin
evin balkonsuz olmasının deger açıısından bir önemi yok balkonu kapanmış olması da kötü birşey değil
ev alırken dikkat etmen gereken şey kat iltifak tapusu var mı kaç yıllık deprem görmüşmü gördü ise hasar durumu nedir
konum olarak hangi bölgede merkezimi değilmi rutubet yapma olasılıgı varmı satılabilirmi .
kira getirisi nedir.
Cnm sıkıcı oluyor balkonsuz ev.Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .
2+1 evde 4 kişi 19-20 yıl oturduk 90 metre var mıdır bilemiyorum belki vardır belki yoktur gayet rahat sığdık,Balkona gelince ben balkonsuz evde oturmam benim için balkon çok önemlidir Nisan'dan sonra hep balkonda oturuz yaz bitinceye kadar,Akdeniz de yaşıyorum havalar zaten erkenden ısınır.Eğer sigara kullanıyorsanız yada gelen misafirlerinizden sigara içenler oluyorsa balkon yine şart.Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
Kanka balkonsuz ev göbeksiz erkeğe benzer derlerŞu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
sizin tercihinize bagli bir evde sizin icin olmazsa olmazlar nedir bu onemliŞu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
Canim benim anliyamadigim bazi seyler var bu konut sektoruyle alakali.
Yanlis anlama cidden anlam veremiyorum.
Turkiyede insanlarin gelir miktarlari oyle cok ta artmiyor sonucta.
Ama konut fiyatlari tavana cikiyor.
Benim sorum su, insanlar nerden para buluyor da aliyor bu konutlari ?
Ve konut fiyatlari daha da articak demissin, dediysen biliyorsundur da diyorsundur.
Ama mesela kaynim buyuk sehirde bir yerden ev aldi bir kac sene once. Su an ev iki katina fiyatla gidiyor.
Ama hic oturulmamis sifir evi koyunca satisa, alici cikmiyor mesela.
Ve evi de normalde kolay satilabilecek evlerden.
BUnlarin sebepleri ne olabilir ?
ABD'deki mortgage krizi gibi; işsizlik azalıyor (gibi görünüyor veya) istihdam artınca insanlar gayrimenkule yöneliyor fiyatlar artıyor fakat krizle veya başka sebeplerle insanlar işten çıkarılınca bu sefer krediler aynı kalıyor ama gelirleri yok oluyor, borç da büyüyorhafif dalgalanmalarda veya istikrarlı büyümede sorun çıkmıyor ama kriz gibi ani kırılmalarda fiyatlar yüksek kalıyor fakat alım gücü dibe iniyor. Ekonomiden çok anlamıyorum ama oranın genel özeti buydu. Türkiye durumunda inşaat sektöründe büyüme aşırı fazla fakat aynı oranda istihdam ve alım gücü artışı yok, yapılan evler boş, parası olan alıyor ama olmayan alma hedefinden daha da geriye düşüyor, 20 senede belki alabileceği ev artık 30 sene sonraki baharlara kalıyor.
Balon fiyatlar da heves kırıyor zaten, kiracı olarak oturduğumuz eve ilk girdiğimize 150.000 lira civarındaydı fiyatı, iki sene sonra evden çıkarken ev sahibi isterseniz size satabilirim dedi 300.000 yerine 280.000 liraya :) Güldük bizde, aynı fiyata taşrada gider gerçekten deniz manzaralı villamızı alırız., büyük şehirde yaşamak zorunda olan ama öyle yada böyle bu fiyata almak zorunda kalır.