- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
desene biz iyice tepiş tepiş olacağız 2. kuzum da doğunca
şuan bile anca sığılıyor ama tabi buna da şükür diyoruz
Bence yatırım son derece mantıklı. Ama ileride satmak istersen ya da kiraya verirsen paraya çevrilmesi kolay bir yer olmalı. 70 TL diye seni heveslendirmesin ilk etapta diğer kriterleri mutlak değerlendir.
Mesela kuzey güney cephe olması, semti vs bunlar satış yaparken çok önemli şeyler..
Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .
çok güzel fikirseni çılgın şey
sonuçta ömürlük bi ev satın almayacaksınız muhiti çevresi iise ilerde satmanız için primde yapar,balkonsuz evde oturulur tabikide ama ben oturamazdım herhalde,yaz akşamlarımız bizim hep balkonda geçer yemeğimizide balkonda yeriz,eşimde bende gün boyu kapalı alanlarda çalışıyoruz çünkü.
bence 600 kira vermektense zorlamayacaksa 900 kredi ödemek daha makul
ben 5tıl kirada oturdum acıyorum verdiğim paraya şimdilerde
Ay bu ge4cek mi yani konuta yuzde 25 zam gelecegi. Daha bizim cok firin ekmek yememiz lazim ama neden bu zamm. Kiralara da gelecek mi peki zam. Sacma seyler mi soruyorum bilmiyorum ama biliyorsaniz cok makbule gecer.. tasinmayi dusunuyoruz cunku.merhaba gayrimenkul sektöründe 5 yıl emek vermiş şuan bir satış müdür olarak konut alımı ile ilgili konuna cevap veriyorum
1 .70.000 tl ye ev bulmuş hala sorguluyormusun
2. ev nerde önümüzdeki günlerde konut sektörüne % 25 zam gelicek tabiki o evi almalısın ama 70.000 eve 70000 kredi nasıl çekiceksin
evin balkonsuz olmasının deger açıısından bir önemi yok balkonu kapanmış olması da kötü birşey değil
ev alırken dikkat etmen gereken şey kat iltifak tapusu var mı kaç yıllık deprem görmüşmü gördü ise hasar durumu nedir
konum olarak hangi bölgede merkezimi değilmi rutubet yapma olasılıgı varmı satılabilirmi .
kira getirisi nedir.
konuyla alakasiz ama acimasizmyorumlardan sonra evimi piril piril yaptim. Totomu yere simdi koyabildim
Ay bu ge4cek mi yani konuta yuzde 25 zam gelecegi. Daha bizim cok firin ekmek yememiz lazim ama neden bu zamm. Kiralara da gelecek mi peki zam. Sacma seyler mi soruyorum bilmiyorum ama biliyorsaniz cok makbule gecer.. tasinmayi dusunuyoruz cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?