Yöresel Tarif Bamya Çorbası(memleketim KONYA )

Yöresel Yemekler
Bamyanın hikayesi vardır bende,eşimle ailemi ilk tanıştıracam eve yemeğe davet ettim,ne bileyim ne yemekler var.
Sofraya oturduk bamya varmış,hiçte sevmezmiş oturdu yedi sonradan söyledi sevmem diye,zoraki yemiş oysa

Hemserim ellerine saglik super gorunuyor canim cekti valla yarismada basarilar

teşekkürler hemşocum

Adını çokça duyduğum bir çorba.Çok lezzetliye benziyor.Dondurulmuş bamyadan olur mu bu?Olursa denerim ben de.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

teşekkürler canım...

canım dondurulmuş bamya genelde yemeklik oldugu için büyük oluyor ve pişerken dağılıyor.bu çorba bamyanın çiçek hali oluyor daha çiçeğinden yeni çıkmaya başladığın da toplanıp kurutuluyor daha minik oluyor hem pişerken dağılmıyor hem sünme olmuyor.

ben hiç denemedim inan ki belki olmaz falan sonra hakiki tadını almadan sevmezsin falan

aktarlarda bulabilirsin çiçek bamya yı

hemşom zerdeyi bizim usül yapayım dimi kız...safransız yani beyazımsı zerde...yoksa Trakya usülü sapsarı mı yapayım ne diyon

bamyanın yemeğini pek seven olmaz zaten ama güzel olur hanımcım ya ekşili zeytinyağlı

hem iyi olmuş yemiş hahhahha

ne güzel anı olmuş işte hala sevmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…