Yöresel Tarif Bamya Çorbası(memleketim KONYA )

Yöresel Yemekler
canm bamyaya limon tuzu ilk defa duydum ben metal degince sundugunu biliyorum benim icin yeni bir ip ucu oldu limon tuzu beki tadini bayag mayhis yaomiyormu buyukce bir parca atmissin ama guzel olmus ellerine saglik bolsans

Ellerine saglik canim ben hic sevmem bamya ama yazin kvgil konyada icmis bayilmislar anlatip durur
bol sans

teşekkürler canım

bence sende denemelisin sevmem diyenler genelde seviyor.

canm bamyaya limon tuzu ilk defa duydum ben metal degince sundugunu biliyorum benim icin yeni bir ip ucu oldu limon tuzu beki tadini bayag mayhis yaomiyormu buyukce bir parca atmissin ama guzel olmus ellerine saglik bolsans

teşşekürler canım

limon tuzu hem sünmesini engel oluyor bide çiçek bamya olduğu için kolay kolay da sünmüyor zaten hemde bamyanın rengini koyulaştırmıyor.haşlandıktan sonra soğuk suda yıkanıyor ya o zaman o ekşilik gidiyor.

pişirirken attığım limon tuzu ise bamya ya ekşilik veriyor.bamya ekşili içiliyor zaten

insanlar keşke oylarken nekadar zahmetli bir yemek olduğunu da görebilseler
eline,emeğine sağlık

zahmetli olduğu için çok yapılmaz o yüzden biraz daha çok sevilir az pişirilince özleniyor galiba ondan yada düğünler de ikram olarak yapılıyor özel olduğu için

teşekkürler canım benim

haâ bak yikadigini kacirmisim ben dedim iki defa limon tuzu nasil.yenir yikaninca dedigin dogru ayyy denemm lazimm

Ellerıne saglık cnm
Ben cok severım ara ara yaparım
Izmırden gelmıstı yaz gunu bamyam bır avuc kadar kaldı yaza stok yaparız ıns yıne..
Basarılar

Adını çokça duyduğum bir çorba.Çok lezzetliye benziyor.Dondurulmuş bamyadan olur mu bu?Olursa denerim ben de.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…