BANA ANCAK SİZ YARDIM EDEBİLİRSİNİZ :(

çocuklarını yetiştirmişler .oda iş sahibi olmuş parasını kazanıyor.kendi düğününü kendiniz yapın bi zahmet ana babada olsa kimse mecbur değil.

5 bin diye küçümsediğiniz para şu an bizim için önemli. 100 tl bile önemli. Sıfırdan yapıyoruz herşeyi.
Çok önemliyse araba alacağınıza evinize harcayın. Ayrıca 5 bin lira için araba değiştirilmez ruhsatı üstüne alma trafik sigortası derken bin lirası gidecek zaten. 100 liraya ihtiyacı olan adamın düğün vakti araba peşine düşmesi de ilginç. Ayranı yok içmeye....

anlayamadığım araba nie denilmiyorda özellikle BMW vurgulanmış :) düşünceleriniz çok saçma geldi bana

Yani aynen... Ben de büyük bir dert sandım. Bir de kayınvalide kayınbabaya cimri denmiş sanki mecburlar.

Nisani senin ailen yapmadi mi? Nisan borcu falan demissin de. Keske o zaman da aileme nasi takarim nisan borclarini diye dusunseydin. Kotu niyetlisiniz.

Ben fazla mi hassasim insanlar mi rahat bilmuyorum. O kadar bollugun icinde laf gelmesin ustumuze aldigimiz yukleri cektigim sikintilari dusundum de. Evet bittim tukendim ama basim dik bugun.

Bu arada annemin de babamin da bmwsi var. Luks villada oturuyolar. Varos semtte 1+1de kredi oduyorum :)

YOK ARTIK...sana ancak BMW satış noktası yardımcı olabilir

Bütün yorumları okuyamadım. Kayınvalide sizi yanında mı oturtmak istiyor? Yatak odası takımını size mi almış? Size yapılan kötülük tam olarak ne? Kendi parası ile kendine mobilya alması mı? Ailenin durumu iyi demişsiniz. İyi derken kenarda 20-30 bin paraları mı var? Nişanı kim yaptı? Nişan dışarda mıydı? Sizin ailenizin kullanılmasından bahsetmişsiniz (ailemi kullandırtmam diyerek) Nasıl bir kullanma oldu ki? Erkek tarafının tutumu tam olarak ne? Nişanlınız ne diyor bu konuda? O ailesi hakkında ne düşünüyor?

Bütün yorumları okudum öncelikle düğün masraflarına dahil olmamak için bahsi geçen arabayı almayı düşünmeniz hata üstelik zaten mevcutta bir araba varken bunu bir kenara bırakın çünkü öncelikle sizin için külfetli
Ailenin yardım etmesi olayına gelirsek yapsalar tabi ki güzel olur ama yapmazlarsa da onların kendi kararıdır müdahale edemezsin hem zorla yapılan hiç birşeyden hayır gelmez bugün olmasa yarın başınıza kakılır gerek yok elinizdeki parayı bankaya koyabilirsiniz altın alıp bir kenara koyabilirsiniz kimseye vermek zorunda değilsiniz bence buradaki en büyük sıkıntı kayınvalidenizin düğünde takılacak altınları almak istemesi işte bu hepsinden abes o yüzden azmedin kimseye tek kuruş harcatmayın ve düğünde takılan altınlarıda bütün masrafı biz yaptık borç bizim deyip siz alın sakın kimseye altın falan vermeyin ben bugüne kadar böyle saçma bir şey duymadım hakkında hayırlısı olsun inşallah eşinle bir ömür mutlu olursun canım:)

tabi ki durumları iyi ise size düğününüzde, ev kurmanızda destek olmaları onları yüceltir ve hatta bana göre bir anne-babanın görevidir, iyi kötü evladını evlendirmek ama siz yok o parayı şuraya koyalım da bulaşamasınlar, o hondayı şu bmw nin altına saklayalım da görmesinler gibi entrikalar içine niye giriyorsunuz?

yok evini yenilemiş bilmem ne, size ne ki?

siz bence hiiiç bunlara takılmadan, cin olmadan adam çarpmaya çalışmadan nişanlınızla ağız birliği edin ayrıca sadece onun ailesi değil sizin ailenize de düşen sorumluluklar var onları da unutmayın.
ikinizde ailelerinizle son kez net bir şekilde konuşun, iki tarafta zırnık koklatmıyorsa satın arabanızı evinizi dayayın, döşeyin istediğiniz gibi. kimseye de tek söz hakkı vermeyin. mütevazı bir düğün yapın. sonra gelen altınları da kimseye sormadan arabaya ya da başka şeylere yatırın olsun bitsin.

bu konuyu ne kadar erken sonuçlandırırsanız o kadar rahatlarsınız.

İyi de kredi çekiliyor evleneceksiniz bir sürü masrafınız var o paradan 2 milyar zaten nişana harcanmış nişanı kız tarafı yapar sizin aileniz neden o zaman elini cebine atmadı? Bmv arabalar pahalı arabalar bunca borcunuz olacakken neden araba sevdasına düştünüz zaten arabanız varmış. O parayla ailesine de minnetiniz olmadan evinizi döşeseniz ihtiyaçlarınızı alanız daha iyi değil mi. Siz ya araba alalım ya kenarımızda dursun ailesi yapsın masrafları mantığınızdasınız ama yanlış bu. Ailesi de alsa belli ki borçları si ödeyeceksiniz araba yenilemenin mantığı nedir? Bu yaşa kadar büyütmüşler okutmuşlar ama ailesi bir şey yapmamış eşi bu yaşa kendi gelmiş oluyor. O parayla evlenin istediğiniz eşyaları alın olmayan parayı da isteyemezler biz yaptık da diyemezler.

Bacım cebinizdeki 5.000 lira mı 50.000 lira mı?
Bu paraya hondayı satıpta ekleseniz gene 10 yıl borç öderisiniz BMW için.
En ucuz BMW nin fiyatı 120.000 civarıda
Bu arada nişanı neden sizin aileniz yapmadı kız tarafı olarak?

Nişanı kiz tarafi yapar oncelikle sanki erkek arkadasinz iki bin mi vermis nisan icin anlamadim? Acikcasi yazdiklarinizdan beni tek rahatsiz eden sey düğün takilarini kayinvalidenizin alicak olmasi ancak bunu da kullanma olarak gormeniz hata cnku bu durum bazi bolgelerde adettir. Hirslanmak yerine nisanlinizin bu durumu guzelce anlatsin takilari vermiycegini soylesin. Takilari verip bmw almak pek tuhaf geldi bana. Ve farkindaysaniz her mesajiniz da hirs gördüm yapmayin bu kadar anlattklarnizdan bu hirsi göstereceğiniz hic bir sey goremiyorum. Adamin kenarda otuz kirk bini vardir yardim etmiyordur tamam hos olmaz ama sadece maasi iyiyse neden o kadar borcun altina girsin ki birikmisi yoksa olmaz. Bende anne babanin en onemli görevinin eğitim olduğunu düşünüyorum bu yasa kadar belki ne sıkıntılarla bizi meslek sahibi yapiyorlar sonrasinda fazla birsey beklememek kaldiramiycaginz borxa girmenek gerek derim. Sahsen benim oğlum olucak ve düğün zamani bmw alicak bir kurus vermezdim kendisine. Bunu yirmi bes yasinda biri olarak diyorum.

Bu konuları okumaktan vazgeçmem gerek. Olan benim henüz ufukta görünmeyen geline olacak yoksa..
Elimden geleni yaparım diye düşünüp şimdiden üç beş kenara atıyordum. Görünen o ki ne yapsan yaranılmayacak..
Ne halleri varsa görsünler diyerek kenara çekilmek galiba en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…