BANA ANCAK SİZ YARDIM EDEBİLİRSİNİZ :(

Ailelerinizin ayıbı diyelim. Hali vakti yerinde olduğu halde dönüp de sze bakmadılarsa eğer. durumları olmasa amenna. Kimseye yük olmam bende.
Durumları olsa da olmasa da ben kendime yedirip kabul etmezdim. Yıllarca okutup meslek sahibi etmiş insanlar bizi, burda görevleri biter. Biz de kendimize güveniyorsak evleniriz. Bütçemiz neye elveriyorsa ona göre yaparız düğünümüzü. Mantıklı olan budur. Diğer türlüsü benim gözümde asalaklığa girer. Hele ki altımda araba varken bunu yapmak aklımın ucundan geçmezdi açıkçası.

o zaman takıları vermeyin olsun bitsin. nişanlın gitsin konuşsun ailesiyle. ama kendi parasıyla yaptığına karışamazsınız

Herkesin beklentileri düşünceleri farklı. Asalaklığa size göre girer. Bana göre de sizin düşünceniz asalaklık o zaman.böyle kelimelere gerek yok bence.

Herkesin beklentileri düşünceleri farklı. Asalaklığa size göre girer. Bana göre de sizin düşünceniz asalaklık o zaman.böyle kelimelere gerek yok bence.
Kimseye yük olmamak mantıken asalaklığa giremez. Ha yok ben mantığımı bir kenara bırakırım diyorsan o ayrı mesele. "Ailelerin ayıbı" cümlesine karşılıktır efenim. Hangi çizgide yazarsanız ona göre cevap alırsınız.

Sizin manntık çerçeveniz size kötü gelenlere dahi iyi gitmekse bişey diyemem ama ben bana kötü gelene kötü giderim iyi gelene iyi giderim bu böyledir. Ne eşimi ne ailemi ne kendimi kullandırmam.

insanlar çok akıllı kendleri bmwye binip anne babanın kenara koyduğu üç kuruşa göz dikiyorlar. ailenin tek görevi eğitimdir bencede

Tabiki aileler ustune duseni yapmali canim... yapmak zorundalar zaten...

Tabiki aileler ustune duseni yapmali canim... yapmak zorundalar zaten...
Ama insanlar öyle düşünmüyor. Ya onlar çok modern. Ya ben çok geri kafalıyım.aileler yardım etmek zorunda değil diyorlar. Tm etmesinler ona da razıyım iyi niyetli olsunlar bana yeter. Ama iyi niyet de yok. konuyu bmwye hondaya getirdiler ki benm demek istedğim paramızı saklayalım mı yoksa bi yere yatıralım mıydı.herkes demediğini bırakmadı. Amaan akşam akşam canım sıkıldı.

50000 tlye kocam ikinci el araba alacak diyen arkadaşı hatırlattınız bana. Gereksiz detaylar (marka ,fiyat vs) vermeseniz iyi olur, asıl konunuza odaklanır insanlar

Aileler tekrarliyorum yardim etmek zorunda... ya ben yanlis dusunuyorum yada herkes cok modern oldu baska dunyada yasiyir , eger ciftler calisiyorsa durumlari iyise ozaman tamam dugunlerini yaparlar en guzelde aileler araya girmeden , ben ve esimde dugunumuzde herseyi kendimiz yaptik ama onun ailesinin durumu iyi degildi ama esjmin ve benim.durumum iyidi ve benim ailemde ustune duseni yapti..
Mesela ornek vereyim benim kardesim evleniyor seneye Babam dugunu yapacak esyayi alacak ve takilarini alacak , kiz evine giripte merhaba biz geldik kizi istiyoruz ama dugunu vs herseyi cocuklarmi yapsin desin babam sacmalik.
Biz boyle gorduk bilmiyorum gencler calisir yardim eder ama ailelerde yardim eder .. hep beraber yapilir bizde destek oluruz birbirimize...
Ama cebi bos kimsenin kizini istemeyiz...

50000 tlye kocam ikinci el araba alacak diyen arkadaşı hatırlattınız bana. Gereksiz detaylar (marka ,fiyat vs) vermeseniz iyi olur, asıl konunuza odaklanır insanlar
Evet o konda hata yaptım.konunun çok dışına çıktı olay. Bi dahaki konulara dikkat edicem.

Tam da sizin babanızın yapmaz dediğiniz olayı yaptılar yalnız bizim durumumuz herşeyi karşılayacak kdr iyi değil yardım edelim ama bi ucundan tugsunlar istiyoruz. Ama işte istemekle kalıyoruz.

Bu ne demek? Durumu iyi olmayan kızı almayız anlamına geliyor gibi geldi bana. Fakirler ölsün porştan selamlar.

Kızımız üniversite mezunu anladığım kadarıyla, aile okutmuş meslek sahibi yapmış. Oğlan da öyledir muhtemelen. İki yetişkin insan evlenmeye karar veriyorsa borcun altına girmeyi de göze almalı. Ya da bir süre bekler, birikim yapar öyle evlenirler. Bunun modernlikle alakası yok, sadece zorunluluk değildir. Maddi durumla da alakası yok. Ha aile ister yapar o ayrı mesele. Ama yapmak zorunda diyemezsiniz ya da dememelisiniz.

Ne senin ailen ne de nişanlanin ailesi birsey yapmak zorunda değil...yapan da ya evladını düşündüğü için yapar ya da çevre için...evladı için yapan bir taraf biz yaptık onlarda yapmak zorunda diye düşünse dahi en fazla canını sıklığı ile kalır...yapacak olan zaten yapar yapmayacak olanada zorla yaptiramazsin...Ancak durumu çok çok iyi olur artık ne düşünüyorsa yapmaz ancak o zaman nişanliniz gerçekten kırılır bu durumda bile bir şekilde ailesine zamanla hak verir, ikna ederler bir şekilde...

insaallah bu planları yapan sen değilsindir de nişanliniz dir yoksa aile farkederseisler daha kötü olabilir... siz siz tavsiyem planları bırakın ve ailesini çok kotulemeyin gün gelirsin kötü olursunuz? kimseye güvenmeyin ayağınızı yorganiniza göre uzatın ki sonunda üzülen siz olmayın...

kız tarafı kızı evlendirirken nasıl ki eşya yenilemek istiyorsa erkek tarafı da isteyebilir...Ayrıca benim de eşime takılan takilari aldılar onlar alınca bende benimkileri aileme verdim.hatta nisanda da öyle yaptık...

hatırlıyorum da orta yolu bulmak adına üzerime düşen herseyi fazlası ile yapmama rağmen bir de eşimin hatrina sırf o üzülmesin arada kalmasın diye bizde olmayan adetler için bile ne alın teri döktüm de yaptım ne salakmisim ben yahu?

Dikkat ettim de konu açanlar genelde eşinin maddi yardım ya yapmaması ya da daha fazla yapması için konu acıyor...yahu siz el ele verin gönüller bir olsun da siz huzurlu olunda gerisi boş...ne kadar beklentileri girerseniz o kadar yıkım olabilir...herkes herseyin en iyisini ister rahat yaşamak ister ancak olmayınca zorlama şimdi sana hak verir ama sonra uzulebilirsin...

Nişanlın parayı zaten sizin için çekmiş. 5 lira 10 lira fark etmez..
Öncelikle şunu belirteyim ki; arabaya asla ama asla yatırım olmaz. Bence o seçeneği kafanızdan çıkarın. Hem düğün arifesinde boşu boşuna borç altına girersiniz, hem de arabanın binbir çeşit ıvır zıvır harcamaları da cabası olur.!
Durduk yere kendinize yeni bir masraf kapısı çıkarmayın.!
Parayı da bankaya yatırın düğün zamanına kadar, vadeli olarak.. hiç dokunmayın, az da olsa damlar.. 100 lira bile eklense o paraya kârdır.
Duvarına bir kitaplık, salona sehpa, abajur ya da mutfağına blender, masa filan .. işte bir eşyanı tamamlarsın.!
Düğünden sonra da birşeyler takılırsa onlarla arabanızı yeniler veya varsa borçlarınızı kapatır, yeni uygun bir kredi çekerek arabanızı alırsınız. En azından herşey olup-bitmiş ve tek yere borçlu olursunuz. Başka masraf düşünceniz de olmaz.!
Kv nin paradan haberi var madem.. ona da nişanlın "arkadaşıma acil lazımdı, borç verdim, düğünden önce verecekmiş" desin.. Sonuçta sizin geleceğiniz ve mutluluğunuz için bütün bunlar..
Ayrıca her ne kadar ikiniz de çalışıyor olsanız, ailelerin "doğurdum-büyüttüm-okuttum" diyerek kenara çekilmesi doğru değil.. Marifet de doğurmakta değil.! Sana ihtiyacı olduğunda, çocuğunun yanında olabiliyor musun?.. önemli olan bu..!
Sonuçta kimsesiz değilsiniz ki herşeyinizi kendiniz düşünüp, kendiniz yapasınız..
Hem ilerde çocuğunun "ailem hiçbir şey yapmadı" diyerek üzülecek olması, bir anne ya da babayı üzmez mi?
Küçük de olsa bir katkısı olsa kv nin fena mı olur yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…