- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi amylee000752
-
Durumları olsa da olmasa da ben kendime yedirip kabul etmezdim. Yıllarca okutup meslek sahibi etmiş insanlar bizi, burda görevleri biter. Biz de kendimize güveniyorsak evleniriz. Bütçemiz neye elveriyorsa ona göre yaparız düğünümüzü. Mantıklı olan budur. Diğer türlüsü benim gözümde asalaklığa girer. Hele ki altımda araba varken bunu yapmak aklımın ucundan geçmezdi açıkçası.Ailelerinizin ayıbı diyelim. Hali vakti yerinde olduğu halde dönüp de sze bakmadılarsa eğer. durumları olmasa amenna. Kimseye yük olmam bende.
Kadın kendi parasıyla kendi salonunu yeniliyor. Bi de yatak odası takımı alıyor bize sormadan beni yanına oturtuyor. Düğün için de bi masraf yapmıyor takıları da kendi alıyor. Hadi bunu açıkla lütfen bana ?
Herkesin beklentileri düşünceleri farklı. Asalaklığa size göre girer. Bana göre de sizin düşünceniz asalaklık o zaman.böyle kelimelere gerek yok bence.Durumları olsa da olmasa da ben kendime yedirip kabul etmezdim. Yıllarca okutup meslek sahibi etmiş insanlar bizi, burda görevleri biter. Biz de kendimize güveniyorsak evleniriz. Bütçemiz neye elveriyorsa ona göre yaparız düğünümüzü. Mantıklı olan budur. Diğer türlüsü benim gözümde asalaklığa girer. Hele ki altımda araba varken bunu yapmak aklımın ucundan geçmezdi açıkçası.
Kimseye yük olmamak mantıken asalaklığa giremez. Ha yok ben mantığımı bir kenara bırakırım diyorsan o ayrı mesele. "Ailelerin ayıbı" cümlesine karşılıktır efenim. Hangi çizgide yazarsanız ona göre cevap alırsınız.Herkesin beklentileri düşünceleri farklı. Asalaklığa size göre girer. Bana göre de sizin düşünceniz asalaklık o zaman.böyle kelimelere gerek yok bence.
Sizin manntık çerçeveniz size kötü gelenlere dahi iyi gitmekse bişey diyemem ama ben bana kötü gelene kötü giderim iyi gelene iyi giderim bu böyledir. Ne eşimi ne ailemi ne kendimi kullandırmam.Kimseye yük olmamak mantıken asalaklığa giremez. Ha yok ben mantığımı bir kenara bırakırım diyorsan o ayrı mesele. "Ailelerin ayıbı" cümlesine karşılıktır efenim. Hangi çizgide yazarsanız ona göre cevap alırsınız.
insanlar çok akıllı kendleri bmwye binip anne babanın kenara koyduğu üç kuruşa göz dikiyorlar. ailenin tek görevi eğitimdir bencedeKimseye yük olmamak mantıken asalaklığa giremez. Ha yok ben mantığımı bir kenara bırakırım diyorsan o ayrı mesele. "Ailelerin ayıbı" cümlesine karşılıktır efenim. Hangi çizgide yazarsanız ona göre cevap alırsınız.
Yani bende suçlu duruma düştüm birden ama aileler destek olmazsa biz nasıl yapıcaz bu kadar zor durumda kalıp sıkıntı çekmeye ne gerek va herkes üstüne düşeni yapsa kimse gerilmese iyi olmazmıydı. İyilikten iyi bişey yok. Ama şartlar bu noktaya getiriyor insanı.
Hiç bişey anlamadım ya neyse... Devam böyleSizin manntık çerçeveniz size kötü gelenlere dahi iyi gitmekse bişey diyemem ama ben bana kötü gelene kötü giderim iyi gelene iyi giderim bu böyledir. Ne eşimi ne ailemi ne kendimi kullandırmam.
Ama insanlar öyle düşünmüyor. Ya onlar çok modern. Ya ben çok geri kafalıyım.aileler yardım etmek zorunda değil diyorlar. Tm etmesinler ona da razıyım iyi niyetli olsunlar bana yeter. Ama iyi niyet de yok. konuyu bmwye hondaya getirdiler ki benm demek istedğim paramızı saklayalım mı yoksa bi yere yatıralım mıydı.herkes demediğini bırakmadı. Amaan akşam akşam canım sıkıldı.Tabiki aileler ustune duseni yapmali canim... yapmak zorundalar zaten...
neyin zorundalığı ki bu . aileye ekstra bi para mı geliyor bu zorundalık için. paran yoksa güvenmiyorsan evlenmezsn ya da düğün yapmazsın kimse zorunda değilTabiki aileler ustune duseni yapmali canim... yapmak zorundalar zaten...
:) kendisine kötü davrananlara kötü davranırmış. siz kötü bile davranan iyi davranıyorsanız bu siizn bileceğiniz işmiş galibaHiç bişey anlamadım ya neyse... Devam böyle
Ama insanlar öyle düşünmüyor. Ya onlar çok modern. Ya ben çok geri kafalıyım.aileler yardım etmek zorunda değil diyorlar. Tm etmesinler ona da razıyım iyi niyetli olsunlar bana yeter. Ama iyi niyet de yok. konuyu bmwye hondaya getirdiler ki benm demek istedğim paramızı saklayalım mı yoksa bi yere yatıralım mıydı.herkes demediğini bırakmadı. Amaan akşam akşam canım sıkıldı.
Evet o konda hata yaptım.konunun çok dışına çıktı olay. Bi dahaki konulara dikkat edicem.50000 tlye kocam ikinci el araba alacak diyen arkadaşı hatırlattınız bana. Gereksiz detaylar (marka ,fiyat vs) vermeseniz iyi olur, asıl konunuza odaklanır insanlar
Benim yazdığım şeyle alakası yok ki bunun da. Anlamadım yine, kafam çok karışık:) kendisine kötü davrananlara kötü davranırmış. siz kötü bile davranan iyi davranıyorsanız bu siizn bileceğiniz işmiş galiba
Tam da sizin babanızın yapmaz dediğiniz olayı yaptılar yalnız bizim durumumuz herşeyi karşılayacak kdr iyi değil yardım edelim ama bi ucundan tugsunlar istiyoruz. Ama işte istemekle kalıyoruz.Aileler tekrarliyorum yardim etmek zorunda... ya ben yanlis dusunuyorum yada herkes cok modern oldu baska dunyada yasiyir , eger ciftler calisiyorsa durumlari iyise ozaman tamam dugunlerini yaparlar en guzelde aileler araya girmeden , ben ve esimde dugunumuzde herseyi kendimiz yaptik ama onun ailesinin durumu iyi degildi ama esjmin ve benim.durumum iyidi ve benim ailemde ustune duseni yapti..
Mesela ornek vereyim benim kardesim evleniyor seneye Babam dugunu yapacak esyayi alacak ve takilarini alacak , kiz evine giripte merhaba biz geldik kizi istiyoruz ama dugunu vs herseyi cocuklarmi yapsin desin babam sacmalik.
Biz boyle gorduk bilmiyorum gencler calisir yardim eder ama ailelerde yardim eder .. hep beraber yapilir bizde destek oluruz birbirimize...
Ama cebi bos kimsenin kizini istemeyiz...
Bu ne demek? Durumu iyi olmayan kızı almayız anlamına geliyor gibi geldi bana. Fakirler ölsün porştan selamlar.Aileler tekrarliyorum yardim etmek zorunda... ya ben yanlis dusunuyorum yada herkes cok modern oldu baska dunyada yasiyir , eger ciftler calisiyorsa durumlari iyise ozaman tamam dugunlerini yaparlar en guzelde aileler araya girmeden , ben ve esimde dugunumuzde herseyi kendimiz yaptik ama onun ailesinin durumu iyi degildi ama esjmin ve benim.durumum iyidi ve benim ailemde ustune duseni yapti..
Mesela ornek vereyim benim kardesim evleniyor seneye Babam dugunu yapacak esyayi alacak ve takilarini alacak , kiz evine giripte merhaba biz geldik kizi istiyoruz ama dugunu vs herseyi cocuklarmi yapsin desin babam sacmalik.
Biz boyle gorduk bilmiyorum gencler calisir yardim eder ama ailelerde yardim eder .. hep beraber yapilir bizde destek oluruz birbirimize...
Ama cebi bos kimsenin kizini istemeyiz...
Sevgili kardeşlerim arkadaşlarım dert ortaklarım.... öncelikle yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim sonrasında ise sizin acil fikrinize ihtiyacım var. içinden çıkmıyorum. Çok karmakarışığım. Bizim honda arabamız var nişanlımla. Nişanlımın ailesi bize maddi olarak ellerinde olduğu halde destek olmadığı için düğünde yaparız bahanesiyle nişanlım ihtiyacımız olur diye bankadn kredi çekti. gerkirse harcarız ya da yeni araba almak istersek üstüne para koyarız bunu alırız vs düşüncelerle. Ancak nişan masrafları fln derken çektiğimiz 7 milyarlık kredi 5 milyar kaldı. Şimdi iki seçeneğimiz var. Ya bmw alıcaz borcun altına gircez nişanlımın ailesi düğün yapamayız bize destek olundediklerinde bizim borcumuz var diyicez destek olmuycaz ve herşey onların büt,çesi dahilinde onların istediği gibi olacak. Ya da bmw almıycaz. O para bankada duracak. Nişanlım ailesi isteyince vermek zorunda kalacak. Borcunu evlenince biz ödiycez vverdiğimiz parayı geri alamıycaz. Herşeyi de ailesi yapmış olacak. Vee şunu da not düşmek istiyorum bu yaşına kadar ne ettiyse kendi dişiyle tırnağıyla yaptı ailesinin tek bi kuruş desteği olmamıştır. Kv saolsun duygu sömrüsüne bayılan baya bencil kendini düşünen bir insan. Kb yönetir kendisi. Elini versen kolunu kaptırsın. Şimdi biz napalım. Nişanlım bana bıraktı ne dersen onu yapıcam diye. Ama bende korkuyorum. Aldık bmw diyelim. Bunun ailesi biz ödeyemiyoruz deyip sallamaz bizim üstümüze atarlarsa yeni evliyken o kadar borcun altında nasıl ezilecez nasıl yapıcaz bilmiyorum. Lütfen akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?