- 24 Nisan 2013
- 5.848
- 9.871
- 178
- Konu Sahibi amylee000752
-
Birinin ucu bize dokunuyor birinin ucu kvlere. Tek fark bu. Onlar kendilerini düşününce bizde kendimizi düşünmeye başladık. Ortaya böyle bi sonuç çıktı işte.Şurada çelişki var araba alip borcumuz var diyip ailesine para vermeyelim diye biliyorsunuz ama evlilik için borca girince ev kuruyoruz borcumuz var diyip para vermemeyi neden yapamıyorsunuz ?
Ayni şey neden olmuyor?
Nasıl bir insan olursa olsun problem onun kişilik özellikleri değil ki. Sizin düşünce yapınız. Zorunda olmadığı bir şeyi yaptırmak için ortam yaratmaya mecbur bırakmaya çalışıyorsunuz. Ki normal olmayan bu. Daha önce de dediğim gibi evlenecek yaşa gelmiş iki insanın aileden yardım beklemesi kadar saçma bir şey yok.Kadıncağız dediğiniz kadını tanısaydınız televiztonlara çıkar şu söylediğinizden özür dilerdinizz :)
O parayı bize harcayacağı bile meçhul yavrum :)Ben de kendi düğünleri için para verirlerse o paranın boşa gideceğini düşünmelerini anlayamadım. Kv verince boşa gitmiyor ama kendi düğününe kendi para verirse boşa gidiyor.
Demek ki nişanlıda iş yok - daha yeni kuracağı yuva hakkında fikir beyan etmiyor şimdiden ana kuzusu olmuş ki seni de ezdiriyor ne demek altınları alacak? Sen de bu konuda fikrini söyleseydin yaTakıkar kaynanamın olacak canım ağzıyla söyledi. Hiç bişey de yyapmıycak bizim evlenmemiz için.
Hem karnım doysun hem pastam dursun durumu...Şurada çelişki var araba alip borcumuz var diyip ailesine para vermeyelim diye biliyorsunuz ama evlilik için borca girince ev kuruyoruz borcumuz var diyip para vermemeyi neden yapamıyorsunuz ?
Ayni şey neden olmuyor?
Yazdığım tüm mesajlarda bunu belirtmeye çalıştım ama sanırım ya tam okumadın mesajları ya da ben doğru aktaramadım eş adayının ailesinden beklentilerin çok fazla - eşinin ailesiyle kendinkini kıyaslama herkes farklı hayatta düstur etmeye çalıştığım şey : minimum beklenti maksimum mutlulukAnnem nişanı kız tarafı yaptığı için üstüne ne düşüyosa herşeyi fazlasıyla yaptı borca da girdi harca da hiç de gücenmedi çocuklarım için değer dedi. Benim hatam aynı şeyleri kv kb beklemem sanırım.
Neden biz anlayışsız oluyoruz da sen kendine doğru anlatamadım demiyorsun acaba?Beni anlamıyorsunuz.
Kayın ailenle arandaki dengeyi eşin kuracak bir zahmet ona çemkirBende tam olarak bundan bahsediyorum sabahtan beri. Yeni anlaşabildik.
Sen o parayı verince nekadarını yapıcaklarki ozaman gidin o parayla beyaz eşya yada mobilya taksidine girin hem BMW al hem düğün bekle öyle bi dünya yok yani kimse yapmaz okadar iyi niyetli bi kaynana bulamazsınDediğimi anlamadınız galiba bizim zaten hali hazırda olan arabamızın üzerine 5 milyar para koyup alıcaz. Düşüncemiz şu ki bize düğün yapana kadar kendi oturma grubunu yenilemeyi perdelerini yenilemeyi düşünen bi kaynanam var imkanları olduğu halde. Benimde babam yok annem tek başına üstüne düşen herşeyi yapıyor. Benim de buna haliyle razılığım olmuyor. Ve nişanlımın da razılığı olmuyor bu adaletsizliğe. Bütün masrafları karşılayacak dueumumuz tok. İsteğimiz paramız boşa gitmesin. Tek düşüncemiz bu.
Şu kadar yorumun içinde en güzel fikirdi teşekkür ederim.O zaman annenizin borcunu kapatin ve nisanliniza benim de annem yardim etmemiş say seninkiler de yardim etmeyecek nasilsa biz sifirdan ne yapabiliriz ona bakalim.diyeceksiniz.
Kayinvalidenin zorla hesabindan para alamayacaginiza gore. Durumu esitleyin iki aile arasında ya da nisanliniz arabasini satip erkek tarafin yapmasi gerekenleri kendi yapacak başka cikar yolu yok.
Yaptiginiz plan saglikli değil hem yardim etmezler hem.aldiginiz arabayi aldiginizdan daha ucuza satmak.zorunda birakirlar
Ben ünide okuyan biri değilim o yollardan geçeli çok oldu, tecrübeyse emin ol burada herkes bin bir çeşit insanla sınanmıştır, bekar olmakla alakası yoktur. Ayrıca ben her ne olursa olsun eşin ailesine karşı el kızı olmam onlar da benim aileme göre el oğlu olmamalıdırlar zira eş olmak zaten bütünleşmektir, el iken aile olmaktır. Bakış açım bu şekildedir.Asla ne beddua ne tehdit sadece tecrübe diyeyim. Ahh benim de üniversitedeyken böyle düşüncelerim vardı benm gibi düşünenlere gei kafalı derdim modern düşünürdüm kendimce. Kimseye eyvallah etmezdim. Ama el kapısına gidince sana yıllardır okulda verdikleri eğitim tüm hayat tecrübelerinle tanımadığın bi kadının karşısında apışıp kalıosun :)
Aynılarını söylemedik mi? Gerçi ben bekarım o yüzden mantıklı konuşmam yetersiz kalır - size iyi fikir alışverişleri dilerimC
CaNını yerim. Bana böyle gelin yaw
Saoll :)
Bunu ben anladım. Bu fikri nişanlıma anlatmalıyım. Düşüncemiz yanlışmış.amylee000752 kimse araba alan adama araba almissin dugunu biz yapalim demez..... araba alirken aklin neredeydi saT arabani evlen der bunu anlamalisin.....
Evlimisiniz?Nasıl bir insan olursa olsun problem onun kişilik özellikleri değil ki. Sizin düşünce yapınız. Zorunda olmadığı bir şeyi yaptırmak için ortam yaratmaya mecbur bırakmaya çalışıyorsunuz. Ki normal olmayan bu. Daha önce de dediğim gibi evlenecek yaşa gelmiş iki insanın aileden yardım beklemesi kadar saçma bir şey yok.
Biz ne hayallerle başadık bilsen.. neyse uzatmayacağım yaşayıp gör.Ben ünide okuyan biri değilim o yollardan geçeli çok oldu, tecrübeyse emin ol burada herkes bin bir çeşit insanla sınanmıştır, bekar olmakla alakası yoktur. Ayrıca ben her ne olursa olsun eşin ailesine karşı el kızı olmam onlar da benim aileme göre el oğlu olmamalıdırlar zira eş olmak zaten bütünleşmektir, el iken aile olmaktır. Bakış açım bu şekildedir.
Aynılarını söylemedik mi? Gerçi ben bekarım o yüzden mantıklı konuşmam yetersiz kalır - size iyi fikir alışverişleri dilerim
Bunu ben anladım. Bu fikri nişanlıma anlatmalıyım. Düşüncemiz yanlışmış.
Evlimisiniz?
Vermeyeceğimizi ben değil annem söyledi o çocukların hakkı zatten bi yardımımız dokunmuyor ilerde ev bark alırlar dediğinde kaynanam aynen ayy ne kadar paragözsünüz durumuna düşürdü bizi.Takilari annesine asla vermeyeceğinizi de söyleyin. Kredi çekerseniz altinlari krediye araba satarsaniz da altinlari yeni araba almak için kullanirsiniz sorununuz kalmamis olur
niye yenilemsin kadının bir sürü misafiri gelecek tabi ister evini yenilemek hem de kimsenin parası işe değil kendi parasıyla . sanki kadın sizin paranızı harcıyorDediğimi anlamadınız galiba bizim zaten hali hazırda olan arabamızın üzerine 5 milyar para koyup alıcaz. Düşüncemiz şu ki bize düğün yapana kadar kendi oturma grubunu yenilemeyi perdelerini yenilemeyi düşünen bi kaynanam var imkanları olduğu halde. Benimde babam yok annem tek başına üstüne düşen herşeyi yapıyor. Benim de buna haliyle razılığım olmuyor. Ve nişanlımın da razılığı olmuyor bu adaletsizliğe. Bütün masrafları karşılayacak dueumumuz tok. İsteğimiz paramız boşa gitmesin. Tek düşüncemiz bu.
Ailelerinizin ayıbı diyelim. Hali vakti yerinde olduğu halde dönüp de sze bakmadılarsa eğer. durumları olmasa amenna. Kimseye yük olmam bende.Bu görüşte olan herkesi bekar sanıyorsunuz heralde. Evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık. İki sene borç ödedik. Cebimizde kuruş kalmadığı günler oldu. Hepsi geçti gitti işte. En azından kimseye yük olmamanın hafifliği var üzerimizde. Koskoca iki insan bizi evlendiriverin diyemedik haliyle.
Kadın kendi parasıyla kendi salonunu yeniliyor. Bi de yatak odası takımı alıyor bize sormadan beni yanına oturtuyor. Düğün için de bi masraf yapmıyor takıları da kendi alıyor. Hadi bunu açıkla lütfen bana ?niye yenilemsin kadının bir sürü misafiri gelecek tabi ister evini yenilemek hem de kimsenin parası işe değil kendi parasıyla . sanki kadın sizin paranızı harcıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?