Bana Babanzı anlatn.....

Maalesef benim babamla güzel anılarım çok çok az. Kendisi baba kavramının gerçek anlamını bilen biri olmadı hiçbir zaman. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye çok geçirdim içimden ama gerçekler acı ne yazıkki.. Annem babamı sevmeden dedem istediği için evlenmiş.. Ben kendimi bildim bileli kavga hiç eksik olmazdı annem çok anlaşmaya çalışır idare ederdi ama olmazdı. Bizden para da saklardı. Tama içkisi kumarı yoktu ama bazen çok harcar bazen de param yok der işin içinden çıkardı. Çok bilirim baba boyam yok deftetim yok dediğinde alırız deyip oyaladığını.. Öğretmenime yalan söylemekten bıkardım hatta okula gitmezdim elişi günü diye.. Sonra bir kavga sonucu sabah evi terketti. Yalnız başımıza kaldık bir veda bile etmedi. Dayımla kaldık o evlendi tek kaldık. Annem o yaştan sonra işe girdi, çalıştı, bize baktı okuttu.. Babam annemle ayrılınca da hiç aramadı sormadı, gelin birde bende kalın demedi. Ne kardeşimin ne benim doğumgünümüzü bile bilmez. Biz ararız ihtiyaçlarımızı söyleriz alırız der sonra teli kapatırdı. ulaşmazdık. Üniversite kazandım şehir dışı ama gidemedim babamdan emin olsam giderdim ama babam bugün öderim yarın para yok der öyle bir insan. Açıköğretim okudum, bir yandan da çalıştım. Kardeşim ortaokuldan sonra okumadı. Oysa ilkokulda dersleri çok güzeldi. Ama örnek olacak bir baba yoktu ki başımızda.. Evleniyorum dedim çağırıp iyi dedi ne eksiğin varsa alırız dedi ama evleneceğim insanı hiç merak etmedi..Dayım bana babalık yaptı ondan istediler beni, o başımızda durdu. Ve herşeyini alırım diyen babam bir kere aramadı. Ben de düğünüme çağırmadım ve o saatten sonra sildim babamı. Sonra duymuş çok kızmış. Birkaç ay sonra aradı artık en hesabı varsa.. Konuştum ama çok soğuk. Yüz versem bana gelceğini biliyordum ama eşimin karşısına çıkaracağım biri bile değil.. ınsan ne ekerse onu biçer.. Sadece o aradıkça konuşuyorum. Ameliyat olmuş kardeşinin çocuğundaymış bayramda aradı ama yine öylesibe konuştum ne yapayım baba olarak görmüyorum ki. Ayroca ona da bakmaya halim yok.. Kardeşim askere gitti geldi çalışıyor ben çok güzel bir evlilik yaptım, babamdan görmediğim ilgiyi eşimden görüyorum, annem hala çalışıyor ve bu günlerimi anneme borçluyum herşeyim feda anneme... Kıyaslanamaz bile babamla...Daha 2 senelik evliyim babamdan görmediklerimi kayınpederimden gördüm.. Knedi babamdan daha çok emeği var üzerimde. Bir ufak hasta olsam hemen arar hatrımı sorar. Kursa giderim arar eve geldiğimde nasıl geçti der merak eder. Bir gün aramasa bir gün arar nasılsın der. Açıköğretim sınavlarında eşim hoca olarak gözetmenlik yaptığından beni sınava gireceğim okula kayınpederim götürür arabasıyla ve alır eve getirir. Birşey pişirsem bin defa teşekkür eder. Giitğimde üşüsem hemen hırka veriri, yerimden kaldırmaz hatta seviyorum diye supangle yapar hazır eder. Çalışıyordum yeni ayrıldım işten iş çıkışı gitsek açmısın ne yapayım diye pervane olur. Ve bunlar 70 yaşında kayınpederim yapıyor. Kayınvalideminde ondan farkı yok. Ve ben başka bir şehire elin gelmeme rağmen hiç yabancılık çekmedim ve kayınpederimde gördüm gerçek baba nasıl olurmuş onda tattım.. Sağolsunlar varolsunlar...

Son düzenleme:
çocukluğum diyince hep babam aklıma gelir sadece benim değil ablamlarında öyle okadar güzel ilgilendiki çocuklarıyla çok nadir bulunan babalardan diyebilirim.oyunlar oynardı bizimle salıncak kurardı bahcemizdeki ağaçlara böyle mükemmel bi babanın kızı olarak dünyaya geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.babamı annemi çok ama çok seviyorum rabbim onları başımızdan eksik etmesin.bazen çok korkuyorum onları kaybetmekten onlar benim en güveneceğim sırtımı tereddüt etmeden dayayabileceğim insanlar.şuan bu yazıları yazarken dahi ağlamak geliyo içimden.babacığım seni çok ama çok seviyorum

Ben babami annemden bile cok severim cok saf bir insandir tertemizdir. Eline vur, ekmegini al okadar masumdur. Evlendikden sonra iki ay göremedim babami, ama bu süre icerisinde babam aklima gelince sessiz sedasiz oturusu gelirdi aklima gözyaslarimi tutamazdim simdi bile gözlerim doldu vallaha. Biraz görmesem onu hüngür hüngür aglayasim gelir.

Onun kalbinin kirildigini, üzüldügünü görsem ondan cok üzülürüm. Ben ailemizde sevgi göstermeye alisik degilim, herkez birbirini uzakdan sever yada sevmez. bazen icimden babacim deyip sarilasim gelir ama utanirim sarilamam. Karsimda oturdugu halde icimden baba seni cok seviyorum diyesim gelir ama diyemem agzimdan cikaramam birtürlü.
Ama kücükken kardesimle o ise gitmeden önce bir ben öperdim bir kardesim, bir ben, bir kardesim adamcagizi ise gönderene kadar defalarca öperdik.

Ömrü boyunca calisti didindi hic yokluk cektirmedi bize su yasa gelmis hala calisir. Annemin dilindende cok cekiyor maalesef ama birdefada halinden sikayet ettigini duymadim. Allah onu basimizdan eksik etmesin canim babam.

Arkadaşlar ; daha mesajlarınızın tamamını okuyamadan ağlamya başladımmm....Bir kız çocugu için baba demekkk inanılmaz farklı güzel bir duyguuuu.Babamm benim içimde sıızım abbabammmmm.çok güsel bi yaşantımız vardı maddi durumuuz çok iyiydiiii babamın tek istegi 2 kızım okusunn çoook güzel yerlere gelsin olduuu.küçüklügümden beri babama çok düşkününm çokkkkkkkk.onun başı agrıyınca saatlerce aglardm dua ederm allahımonun acısını bana ver diyee. lise çaglarındaa bisabah saat 5 gibiydi telefonun
sesiyle uyandım babam feciii bi trafik kazası geçirmişş çıldırdım çıglıklarla hastaneye koştuk annem ben ve kız kardeşim....onu aciln önünde kanlr içinde yüzü tanınmayacak halde gördümm psikolojim mahfoldu yıkıldımmm ölümdende zor bi acıydııııı 2,5 yıl babam hastanede yattıııı ve ben 2,5 yıl kendime gelemedimmm.şimdide çalışamaz durumdaaaaa onca tedavinin ardından garibannn babammmm ahhhhahhhhhh gene başımızdasın yaa çok şükürrrr........

Ah canim nekadar üzücü birsey insan babasini o durumda düsünmekden bile aci duyuyor ama bin sükürler olsun ki allah onu sizlere bagislamis birak calismayiversin o evde otursun sizin basinizda olsunda yeter canim.

çook geçmiş olsun canımmm benim çok duygulandım okurken baban başınızda çok şükür yine, Allah acil şifalar versin inşallah bir gün tamamiyle düzelir, en azından konuşabiliyorsanız gülebiliyorsanız beraber sıcak yuvanızda yanınızdaysa şükürler olsunn.. benim de babacığım 1 yıldır hastanede yatıyor yaşadıklarını çok iyi anlıyorum insan herşeyden soğuyor hele bir de babasına düşkün bir kız çocuğuysa boğazı düğüm düğüm geziyor sürekli. inşallah benim babam da eve çıkar beraber oluruz hep o yanımızda olsun inan geri kalan herşey yalan, sadece yaşasın istiyorum başka bişey istemiyorum

haytımda en sevdıgım ınsan yuregı temız kalbı temız canım babam yerıne kımseyı koyamadıgım yuzune bakmaya kıyamadıgım benım canım babamdan daha cok en yakın dostum arkadasımdır babam yer gelır beraber sıkıntılarımızı ceker yerı gelır beraber oturur ıcer dertlesır yerı gelır beraber goz yası dokerız esı benzerı olmayan babam allah senı basımdan eksık etmesın senı cok sevıyorum canım babam

Babam benim için çok farklı...Eve gelir,gider...Ne oturup konuşmuşluğumuz vardır,anca bir şey isteyince...Annem de aramızda diyalog kurduramadı.Bunu onun başarması gerekiyordu.Çocukla baba arasındaki diyalogu.Sonra ben büyüdüğümde anemle de babamla da aramdaki soğuklukları aşmak istedim.yakın davrandıkça onlar uzaklaştılar,ben konuşmak istedikçe konuşmadılar,ben daha çok kırıldım.şimdilerde babamla hala,en ufak bir şey paylaşmıyoruz.ama garip bir şekilde çok sevdiğimi hissediyorum,ve bazen de acıyorum babama...annemle aralarında da bir sıcaklık yok.işe gidip,geliyor...acıyorum belki de sadece.[/B]

Babam..

geçmişimi hatırlatan,
hatırladıkça da gözlerimi yaşlarla dolduran,
neden, nedeeen diye sormak istediğim,
sorsam da cevap alamayacağım adam.

Kalbimdeki en derin yaram,
hıçkırıklarımın, çığlıklarımın sebebi,
ve yaşama güvensizliğimin..

her şeye rağmen,
ona deli gibi sarılmak istediğim;
ama bunu asla yapmayacağım adam..

Şu anda içimden bunlar geldi :gitme: :gitme:

canım babam benim duygularını belli edemesede bizi çok sevdiğini bildiğim,anneme 'size bişey olursa ben ölürüm' diyen babam.seni çok özledim....

Son düzenleyen: Moderatör:
yazdım sildim yazdım sildim.. yazarken de silerken de aktı gözyaşlarım.. ahh babam ne çok kırmışsın beni ne de çok kırmışlar seni.. sana mı kendime mi üzüleyim bilemedim yine mafoldumben

annem ben küçükken öldü babam benım hem anne hem babam hem arkadsım
essek kadaar kız olmama ragmen hala esek olup benı sırtında tasıyan hakkını asla ödeyemeyecegımdır

babam cok durust ve temız kalplı bırıdır ama sevgısını hıc gostermes oyuzden benı sevdıgını hareketlerınden anlasamda dıl olarak hep elestırır oyuzden pek baba sevgısı gordugumu soyleyemem
ama benı cok sevdıgını blıyorum ama bellı etmıyor oyuzden ıcım buruk

dünya bir tarafa kızım bir tarafa diyen canım BABAM.Şu an çok acımasız bir hastalığa yakalanan ve gözlerimin önünde eriyip giden babam.bana herşeyini feda eden,her zaman destek veren,benim kızım herşeyin en iyisini bilir diyen, bir kere olsun kalbimi kırmayan,hastamısın kızım derken sesi titreyen,merhametli,fedakar.ailesi için herşeyi yapan bitanecik BABAM. Çocukluğumu bana doya doya yaşatan,okul yıllarımda benimle gurur duyan,mezun olup işsiz kaldığım günlerde bana moral hocası olan,memur olup işe başladığım gün bugün benim doğum günüm oldu diyerek en çok sevinen ve evlenip evden ayrıldığımda en çok için için üzülüp ağlayan babam.ınşallah sağlığına kavuşur ve dede olduğun günleride görürsün.Şu an tek isteğim bu.Sen kızının canısın ve hep canı kalacaksın.

her ınsan aynı degıl
kımısı sevgısını gosteremez herseye hayır der suratını bozar
turk erkeklerı genelde boyle oluyor
keske daha ıyı gosterebılseydı duygularını ama olsun adrıana lıma kardes hıc yoktan ıyıdır
annem calıstıgı zaman karnımızı babam doyururdu cok guzel yemek yapar babam
onlugumuzu gıydırırdı azda olsa harclıgıöızı verırıdı
allah bın kere razı olsun babamdan durust yasadı ve haram lokma sokmadı bogazımızdan herseyın ıyı yanından bakmak lazım bu hayatta ben memnunum ınsallah bız evlat olarak onlara bakabılırız memnun ederız

dışardan bakınca sert görünsede dokunsan ağlar... çok duygusaldır... biz evlenene kadar geceleri 10 kere kalkıp odamıza gelir üstümüzü örterdi... büyüğüz falan demezdi... yiyin oğlum için kızım... gözümüzün içine bakar... her ne kadar bazen çok problem yaşasamda SEN BENİM CANIMSIN BABAM...

Ahh Ahh.. İmrenerek okudum yazdıklarınızı. Şanslısınız arkadaşlar, Allah babanıza olan karşılıklı sevginizi daim etsin ve herkese iyi bir ebeveyn olmayı nasip etsin.

Benim babama gelince, öfkeden fıldır fıldır dönen gözlerini, sanki karşısında kocaman adam varmış gibi tekme tokat girişlerini, sayısız hakaretlerini, aşağılamalarını hatırlıyorum maalesef. Kompleksli biriydi. Kendisininde düzgün bir ailesi olmamıştı. Hiç anlamıyorum insanları madem içinde babalık sevgisi yok neden dünyaya çocuk getiriyorsun ki? Evi terk edeli 2,5 yıl oldu ama bir kere bile özlemedim.. Kendime söz verdim asla hiçbir erkeğe minnet etmeyeceğim, her zaman ayaklarımın üstünde durup geçimimi kendim sağlayacağım.

Babanızın kıymetini bilin arkadaşlar, herkes baba olamıyor maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…