Bana Babanzı anlatn.....

cnm babacığım seni çok seviyorum
o sert görünüşünün altında nasıl bir melek yatar senin
hele kafanın dikine gidip de yine bizim dediğimizi yapman yok mu
Rabbim başımızıdan eksik etmesin seni de annemi de

babamdan baba sıcaklığını hiç görmedim hastayken bile iyisin derdi telkin etmek yerine
annemi dövüşü annemin ağlamasını bencilliğini arkamdan konuştuklarını asla unutmayacağımmm.
Baba ahirette yaptıklarının hesabını nasıl vereceksin
ah benim melek annem imtihanı büyük annem...Rabbim seni yüceltsin sıkntılarını gidersin inşaallahmafoldumben

babaları iyi olanlar babalarınızın kıymetini bilinmafoldumben

bir baba kız evladı için enbüyük dayanakmış onu kaybedince daha çok anldım. birgün işteydim okadar olumsuz birgün geçririyordumki işimden istifa edip gideceğim sabır çekiyordum kendi içimden .iş telefonu çaldı arkadaşım açtı baban aoyor dedi bana ozaman anlatamam yaşadığımı duygusallığı ben sanki onun küçük kızı sesini duyuverince ağladığımı farkedip üzülmesindiye zor tuttum kendi.onu çok özledimöpüp koklamk istiyorum teninin sıcaklığını yumuşaklığnı hissetmek istyorum seninle gurur duyuyorum babacımm demek istiyorum seni çok seviyorum babacımm demek istyorum.

iki günde bir telefonla mutlaka konuşuruz :) iki kız kardeşiz ve ikimizde gurbetteyiz.. Babam bize her babanın evladına düşkünlüğü kadar düşkündür, ama araya gurbet girdikten sonra bu düşkünlük ve sevgiye ikiye katlanır..

canım babam..seni seviyorum!

Son düzenleme:
gözlerim doldu..
babam hayatta çok şükür, çoook seviyorum onu ama nedense sebepsiz sorunlarımız var..mafoldumben hiç konuşmayız..biyerde yalnız kalsak oturp sohbet etmeyiz..bu çocuklutan beri böyle gelmiş, gidiyo işte..o kadar soğuğuz ki birbirmze..tıpkı yabancı gibi..
gerek duymadıkça konuşmayız, iki laf etmeyiz..
bu sabah beni işe bıraktı, arabada hiç konuşmadık..sadece inerken hadi görüşürz dedim, o hiç bişe demedi.
iyi dersler kızım, akşam görüşürz, kolay gelsin falan demesini bekler insan doğal olarak ama tık yok..
çok garip bi ilşki biizmki anlatamıyorum daa..beni çok sevdiğini biliyorum. hatta çoğu zaman kardeşlerim sitem eder, bizi bu kadar sevmiyo diye..ama işte iletişim kopukluğu mu nedir bilmiyorum..
aşamadığımız bi duvar var aramızda..o kadar çok üzüyo ki bu beniii..
onu kaybdersem bi gün, en büyük pişmanlığım, bi gün bile boynuna sarılıp canım babam dememem olcak:gitme:

sanki bizim aramizdaki iliskiyi anlatmissin ama ben beni sevdigini düsünmüyorum biz mecburiyetten birbirimize katlaniyoruz... :teselli:

babacım evimizin direği o yıllarca bizi kimselere muhtaç etmeden yaşattı okuttu büyüttü :) halen şu koca kazık olmuş kızını dizine oturtup seven, başımı göğsüne dayayıp saçımı okşayan :) karnımda torununun tekmelerini bekleyen, dışardan çok sert görünen ama bizden sevgisini şefkatini esirgemeyen canım babam benim. seni çok seviyorum. allahım seni başımızdan eksik etmesin.

aslında dünyanın en iyi babasıdır melek gibi adamdr harbiden diyorum..sevgi saygı açısından fln hiç bi sorun yok ama düşünce bakımından tamamen zıtız oturup konuşabildiğimiz çok az şey vardr onun dışnda ne konuşuosak ya o kendi düşündüğünü diretir yada bn aynısını yaparım iletişim sıfır yani..

çok güzel dile getrmiş arkadaşlar gözyaşlarımı tutamadm..
her kız çocuğu ilk önce babasına aşık olurmş bende öyle oldm ve evleneceğim kişinin hep babam gibi olmasını istedm.5 senelk birliktelikten sonra 2 haftalk evliym. Babam=Kocam :asigim: dualarm kabul oldu Onlar benm herşeymmmmmm...

dünyaaaam benim biricik babacığım seni çooook çoook seviyorum. bir gün bana kızmadın
tamam tamam anneme çok şikayet ettin ama o çekip başımı gittiğinde bile bana tek laf etmedin. en uzaklarda ağlarken hemen telefon açtın kzıım ağlıyor musun dedin. sesin kulaklarımda çınlarken seni aradım ve benden bahsettiğini söyledin. aramızda o kadar güçlü bir bağ var ki. sen babadan öte benim canımın canısın. bebeğim olmayacağını öğrendiğinde en çok sen ağladın. ne dediysen haklı çıktın. bile bile hata yapmama fısat verdin. damadını ilk gördüğünde "tıpkı ben" dediğinde ne kadar haklı çıktığını gördüm :asigim: . ama itiraf et onun damadın olmasını istediğin için öyle dedin. canım babacığım annem ve ben çok şanslıyız. lütfen şu siğarayı da bırak ya.

Ahhh ahh paşa babam benim.Şu hayatta eksikliğini duyduğum tek şeydir babacım. Çok düşkündük babama oda çok düşkündü bize. Biraz başım ağrısa sabaha kadar gelir,gider bakardı.Herşeyimizi bilirdi.Eşimle ilk tanıştığımızda bile hemen söylemiştim babama.Hiç bi zaman mahçup etmedi bizi.Haketsek bile kimsenin yanında bişey demezdi. Ağlasak ağlardı hemen.Gülsek mutluyuz diye sevinçten ağlardı.Şimdi her baba lafını duyduğumda burnumun direği sızlar,ben ağlarım.

Size babamı babam için kendi yazdığım bir şiirle anlatmak istiyorum.Umarım beğenirsiniz.

Babam

Bugün hayatımda ilk defa
Babam çağırdı beni yanına
Konuştu arkadaşcasına
Dağ gibi kale gibiydi karşımda
Huzur verdi, güven verdi bana
Yavrum dedi;ne oldu sana hadi anlat babana

Yine söyleyemedi derdimi dilim
Dile geldi bedenim
Aldı beni bir duygu seli
Belli etmeden sildim hemen gözlerimi
Çok güzel öğütler verdi bana
Bugün anladım ki bir kez daha
Yokmuş insanın candan seveni
Anadan babadan başka

Yavrum dedi;unut geçmişi
Geçmişin hatıralarıyla yaşanmazki
Ömür çok kısa bil değerini
Aldığın nefesin kıymetini
Boş yere hasta etme kendini,üzme bizi
Kendi kendinin doktoru ol
Güçlü ol,dirayetli ol
Çocuklarınla mutlu ol

Düşündüm,düşündüm bir kez daha
Babam çok haklıydı belki
Gel de söz anlat ezik yüreğime
Bir türlü söz geçmiyorki

Bugün hayatımda ilk defa
Babam çok duygulandırdı beni
Sanki O'nu kaybetmişim gibi
Birden içim yandı,yaktı yüreğimi
Bugün hayatımda ilk defa
Anladım O'nu ne çok sevdiğimi
Gözyaşları içinde yazıyorum bu şiiri.

Babam!

Cocuklugumun askıydı, 'buyuyunce evlencek mısın?' sorusuna, 'tabıı, babamla evlencegım hemde' dedıgımı daha dun gıbı hatırlıyorum...

Uzaktı babam bıze, hep yurt dısındaydı, ıkı yılda bır gelırdı kımı zaman. Belkı de bu nedenle asıktım ona!

Zamanla gerceklerı gordum, cocuklarından nefret ettıgını gordum. Hatırlayamadıgım kadar kucuk bır nedenden oturu, karanlık banyoya abımı ve benı hapsedebılecegını, korkudan ne yapacagımızı sasırdıgımızı gordum. Soguktu, banyoda o karanlıkta olmak korkunctu. Zavallı annem, korkudan sessızce kapının arkasına geldı, 'orada kırlı bır battanıye var, ona sarılın da usumeyın' dedı... Abımle ona sarıldık, usumedık belkı ama hıc unutmadık o gunlerı!

Kac kez olmesını dıledım Allah'tan. Kac kez yalvardım, 'bır mucıze yarat' dıye. Yıllarca cocukları ıle kus kalabılen bırı benım babam. Ustelık sucsuz yere! Gercekten masumduk, hanı degılsek bıle bır cocuk ne yapabılır kı en fazla! Ablamın sucu ayakkabısının cıftlerının bırının bır yanda, bırının baska bır yanda olmasıydı. Kucuk kardesımın sucu, 'ben calısmayacagım, okuyacagım' demesıydı. Hala kucugumle konusmaz, o ıse babasına toz kondurmaz...

Bu konuda oyle doluyum kı, gozlerım doldu yazarken.

Babam! Yokluguna uzulur muyum dıye sorarım kendıme. Oysa annem ıcın canımı bıle verırım. Yeter kı o mutlu olsun. O benım sultanım!

bana annenizi anlatını görünce hemen annemi anlatmaya başladım. ama babama gelince bir an duraksadım. babam aslında çok iyidir, hiçbir şeyimi eksik etmez, sıkmaz, karışmaz, hatta konuşmaya bile utanır herkesle. yufka yüreklidir, bazen zoruna giden bişey olunca oturur çocuk gibi ağlar.
ben babama hem kızıyorum hemde çok seviyorum. tek bi kötü huyu var, içkiye düşkündür. etrafa zarar vermez, sadece çok konuşur. ben içmeden konuşmasını isterim, ama o hep içip gelir, bana sarılır öper sever. eskiden annemi dövermiş, annem bana hamile kalınca, babam aldırmasını istemiş. ya kız olursa, benim kızıma da başkası el kaldırırsa diye istememiş. sonra ben olduktan sonra bi daha anneme elini sürmemiş.
bilmiyorum yaa, babamın ailemize çok düşkün olduğunu biliorum. ama keşke daha yakın olsaydık. beni de kendine benzetti, arada içimden gelse, anneme babama sarılıp öpsem sonra hemen utanıorum, ayıp bişey yapmışım gibi.
babamın bana içmeden söylediği tek bir söz, onun bütün hatalarını kapattı. evlendim, baba evinden ayrılırken, "ne olursa olsun baban hep yanında" dedi. bu belki size çok basit bi laf gibi gelebilir. ama benim için bi mucize... allah başımdan eksik etmesin...

ayak üstü 40 yalanı takılmadan söyleyebilen
başkalarının çocuklarına hep tapan onlarla vakit geçirip bizi ardından bakmaya iten
şu ana kadar sahip olmadığı marka araba olmayan ama o arabalara bizi bir kere bindirmemiş
küçük çocuk gibi annesine beni şikayet etip üzerime iftira atmaya çalışan
annemin hiçbir zaman yanında olmayan
gününü gün eden
dünyanın hakimi zanneden kendini ve çok parası olduğunu düşünen
herkese eli açık bize kapalı olan
gereksiz gerekmeyecek
dünyada emsali bulunmayan
tek adam benim babam ne kadar şanslıyım

senağlama

Bana bir masal anlat baba
ıçinde denizler balıklar
Yağmurla kar olsun
Güneşle ay

Baba bir masal anlat bana
ıçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun
Şekerle bal

Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni

Bana bir masal anlat baba
ıçinde tüm sevdiklerim opuyorumnanaktan:1hug:

benim babamın annem kadar emeği vardır üstümde o cennetlik olmalı beni koruyan koşulsuz seven dünya iyisi bi babam var ama malesef her baba benimki gibi iyi değil ben şanslı insanlardan birisiyim sadece baba konusunda tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…