Bana Babanzı anlatn.....

benim babam da aynisi ..ayni cümleler le ifade edicegim.hic bir zaman bizi ac acikta koymadi.valla hüngür hüngür aglattin beni.ben onun kücük kiziydim.tekne kazintisi.sen dünyanin en iyi babasisin.allah ona uzun ömürler versin.

babamı seviyor muyum bilmiyorum:umursamaz:
aramızda öyle çok tartışma ve kalp kırıklığı geçti ki...
ben yaklaştıkça uzaklaştı
ne inattır o bilemezsiniz
içi yanar,delirir ama özledim dmez
hiç unutmuyorum küçüktüm Ankara*ya gidiyoruz
astım olmuşum o zaamanlar.otobüsteyiz tabi
uyuyor gibi yaptm babama sarıldm
kokusunu çektim içime uzun uzun
hattA o kadar çok kokladım ki hala brnumdadır kokusu:gitme:
kimsler bilmez haa ilk buraya yazdm
sarılmadı kızlarına hiç:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:
bütün gece sarıldm koca göbeğine
bilmezdim sever beni
şimdi anlıyorum o zamanlar sevdiğini
ifade edemiyormuş aslında...

yıllar geçti ve ben astımım iyileşene kadar her Ankara yolculuğunda uyuyor gibi yaparak sarıldm babamamafoldumben
şimdi ise küsüz konuşmuyoruz...mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
saymadm kaç yıl oldubilmiyorumkismile
yetmiyor parmaklarım saymaya,yetmeyecekte...mafoldumben
sessizce uzaktanbakıyor bana,bende ona
yaşattıkları için çok pişman:umursamaz::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:
onun pişmanlığı benm mahvolan hayatımı geri getirmeyecek:umursamaz:
ben onu hiç affetmeyeceğim:umursamaz:
onun yüzünden
onun yüzünden bitti hayatımboshayallersmile
şimdi pişmanmış,
bana üzülüyomuş
hiççççç umrumda değil:mymeka::mymeka::mymeka::umursamaz:
benm içim acıyor her gün hemdemafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
her saniye cam kırıkları dolaşıyor yüreğmde...:çok üzgünüm:
yapmasaydı,dursaydı arkamda:sm_confused:
ahhh...
tek bildiğim hiç affetmeyeceğimboshayallersmile:umursamaz:
özlüycem
kendi ailemin bana yaptığı haksızlığı anne olsamda anlayacağımı sanmıyorum!
şimdi el pençe affettirmeye çalışıyolar:gitme:
aslaaa...
asla affetmeyeceğimmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
bu evde duruyorsam mecburiyetimden
gidecek yerim olmayışındanmafoldumbenmafoldumbenboshayallersmile:sinifsinif:
yinede...
ahh baba neden böylesin
neden böyleyiz
bu bir sitemdi,özlemdi,nefretti,bi itiraftı
:sinifsinifhaoldumsmile:gitme::gitme:mafoldumbenmafoldumben

:mymeka::mymeka:Çok üzgünüm çoook:mymeka::mymeka::mymeka:

şu an ugradığım bi haksızlıga üzülürken bunu okudum ve iyice kötü oldum ..üzülme canım ya ..umarım en az manevi zararla atlatırsın ..
:1hug::1hug:

bn maalesef anlatamıyacağım
BABA ne demek bilmiyorum bile
8 yaşında kaybettim
içimde ki en büyük acı ve bn yaşadıkca artarak devam edecek bir acı
sadece bi an düşünüyorum
BABAM OLSA ACABA ŞUAN NASIL OLURDUK
emin olun ki şimdikinden çok daha ii
bzm evde akşamları toplanıp yemek yemek nadirdir
çünkü bir baba yok
herkes tabağına al yer
en basiti bu
her anınınz buruk sevinirken de üzülürken de hep buruksunuz
çok özledim
biliyorum bn şuan istediği evlat profili değilim ama
o yine de bni çok severdi eminim
aslında çok uzun uzun anlatmak isterdim
ama anlatacakda pek de bir şey yok
çünkü canım gitti bnm1 ekim sabahı dedemin 40 mevlüdü için bizi kadirliye bıraktı
ve gidiş o gidişsenağlama
hep bir yanım boş bomboşsenağlama
babacım dilerim rabbimden öteki tarafta buluşuruz sana doya doyaaa sarılırım
BABAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMsenağlamasenağlamasenağlama

babamı çok özlüyorum ona doyamadım doyasıya baaaaaaaaammmmmmmm diyemedim..
kayın babam oldu babama diyemediğimi ona demek istedim ona dedim ama olmuyomuşş.. onuda kısa sürede anladım, kayın babama baba dedikçe meğer adam benle dalga geçiyomuş :mymeka:bi gün onuda anladım ve kahroldum... halbuki gerçekten ben onu babam gibi sevmiştim,meğer haketmezmiş ,insanın babasından gayrı babası olmazmış geç oldu ama anladım.....en sonunda da beni evden kovdu hiç haketmediğim şekilde..:sm_confused: sonrada sildim defterden zaten :umursamaz:allaha havale ettim onlarıı....mafoldumben

Geçen yıl nisan ayında yazmışım bunları.
Yazık uzun sürmedi.
Artık babam yok yani yokmuş, öyle dediller.
Ben inanmıyorum hala, inanamıyorum. mafoldumben mafoldumben
Oysa bugün bayram değil mi?
Elini öpüp sarılmam gerekrdi.
Ben cenazesinda bile bulunamadım.
Allahım nasip etmedi. mafoldumben mafoldumben mafoldumben

baba ahhh ahhh babammmmboshayallersmile 24 yaşıma kadar tattığım ve şuan içimin yanmasına sebep olan insan... varlığını varken anlayamadığım ama yokluğunun kor gibi ciğerimi yaktığı kişi baba, en mutlu günümde gözlerimin aradığı ah keşke bu anımı görse kızının mutluluğuna şahit olsa dediğim en çok babamı o an aradığım bazen ah baba nerdesin diye serzenişte bulunduğum mantıklı yerine göre sert ama bana kıyamayan bir dediğimizi 2 etmeyen vefakar hasta yatağında benden helallik alan hayatımın en derin yarasını kendisiyle yaşatan adam benim babam Allah eksikliklerini göstermesin heleki en ihtiyacınız olduğu anlarda yokluğuyla sınamasın rabbim babalık aynı kanı aynı genleri taşımak değil baba sevgisi anlatılamaz her adam baba olamaz

ben onun kızıyım,bazen onun için kızarız birbirimize ama en çokta onun için anlarız birbirimizi...o çok küçük babasız kaldı diye bize baba kelimesinin tam anlamını yaşattı.hep arkamda durdu.yanlışımdada doğrumdada...allahım beni onsuz bırakmasın...şuan bunları yazarken bile boğazım düğümleniyor...canımsın canımın taaa içisin hiç kimse senin yerini almadı yüreğimde ve hiç kimse senin yerini alamaz canım babamm...en zor anlarımda bir telefonuyla hayata döndüren adam seni çok seviyorum...

babam..duygularini icinde yasayan soylemek istediklerini kafiyeli bi sekilde ifade eden bi bardak suyunu bi kere isteyip duyulmamissa da tekrarlamadan kalkip kendi alan kendi halinde bi insan
fakat hic bilinmedik bi anda gozu kararip patlayip karsisindakini kirabilen bi fitrat.
fakat biz buyudukce hele kizlarina kiyamayan naif bi baba
izin almak icin bas vurdugumuzda genelde sessiz kalarak olmasini istemedigini gosterirdi
ama ani suprizlerle bize neselendiren varligindan nese ve guc aldigim bi insan
uzakta oldugumdan cocuklarimi uyutamadigim zorlandigim bi anda telefonda onlara ninniler soyleyip torunlarini uyutmayi basaran bi dede
harika kurufasulye pisirir
ve kesinlikle cok inatci bi sozu soylediyse asla geri adim atmayan farkli bir karakter benim babam
ozellikle yiyecek ve gezme istedigimde istegimiziz sessiz sedasiz gercelestirir onun sessizliginde tesekkur bile garip kacar elini bazen zorla operim yanaklarini sanirim hic opmedim.daha samimi ve acik olmak isterdim ama benim babam gizemli ve tatli surprizleriylede haarika

Babam...
Kendisine hem fiziken hem de huy, karakter olarak en çok benzediğim insan,
tıpkı kopyasıyım diyebilirim.
Babam beni çok sever, hem de çokk, ben onu daha çok severim,
ergen genç bir kız olana kadar babamın sıcacık, mis kokan koynunda çook uyumuşluğum vardır. Çocukken babam işe gidince onun yastığını, pijamalarını koklardım
ve eve dönüşünü pencere önünde beklerdim,
sonra özlemle kucaklaşmalar, oysaki aradan geçen 8 saat..

Annem gibi ince işlerimizde ilgilenemez bizimle, abimin ve benim birçok yönden yükümüz annemizedir ama kazancını ve sevgisini hiçbir şekilde esirgemez, esirgemedi de.

Babam 66 yaşında ve bunca zaman kazandığı halde kendine ait hiç lüks yaşantısı olmadı ve bunca zamanki birikimi ile abime ve bana ev alıp verdi.
Bir babanın yapabileceği en güzel, büyük fedakarlığı yaptı, allah bin kez razı olsun babamdan, her zaman dualarımdadır...
Başımın tacıdır, rabbim başımızdan eksik etmesin inşallah..

Şimdi ise en büyük arzusu; bizleri evlerimizde eşlerimizle huzurlu görebilmek
ve en büyük keyfi de; kendi ismi verilen ve babama en az benim kadar fotokopi misali benzeyen, 2 yaşındaki abimin oğlu ile vakit geçirmek...

Son düzenleme:
baba .... bu cümleyi gönülden söylemeyeli okadar uzun zaman oldu kii
11 yaşında aniden kaybettik canım babamı...
bana 11 yıl yıl mükemmel bi babalık etti...
cümleler boğazımda düğümleniyor
onu okadar çok özledim ki...
evlendikten sonra daha bi arar oldum onun varlığını
babanızın kıymetini bilin
onunla geçirdiğiniz her saniyenın değerini iyi bilin

yazıların hepsini ağlayarak okudum.:gitme:
babaaaaaaaaammm can damarım ruhum yüreğimin yarısııı
baba deyince burnumu direği sızlar, herşeyden herkezden kendimden de önce gelir babam
onun mutluluğu için yapmayacağım şey yoktur. onun kahkahalarına cana yakınlılığına sempatikliğine babacan tavrına, kızım deyişine, her dizide beraberce oturup ağlamalarımıza....
baba seni çok seviyorum her dediğimde ağlamasına, gözlerinin dolmasına
ya bak gene nette okeyde yeniyorlar beni hadi gidip bulda basalarım orayı demesine
baba ne zaman araba alacaksın bana dediğimde şimdi saat geç oldu yarın gitsek demesine :kedi:
ya ne desemki rabbim benim ömrümden alıp ona versin allah başımızdan eksik etmesin canım babam nevzoşuuuumm benimm, iyiki benim babamsın gıdıklarını yerim ben :1hug:

babam......küçüktük biz ama her kavgayı hatırlıyorum ilginçtir.annemle olan bitmek bilmeyen tartışmalar,odalarına kaçıp ağlayan iki küçük çocuk..anneme küsünce bize de küsen babam,önce aylara sonra yıllara varan küs kalmalar ve bir tatil dönüşü eve dönüp babamın eşyalarının gittiğini görmemiz..uzak durduğu için bizden,annem ve biz iki kardeşi hep bir taraf olarak gördüğü için kendine belki de çok üzülmedim ben gidişine.hatta ilşkimiz daha bir düzeldi onunla evden gittikten sonra.rahatlamış arınmıştı sorunlardan ve yine normal neşeli bir adam olmuştu.bu bizimle ilişkisine de yansımıştı.ama her ne olursa olsun sorumluluğumuzu hep anneme yıktığı için hayat boyu bize karşı sorumululuk hissetmeyen bir baba oldu.sadece kendi hayatını yaşadı ve o izin verdiği ölçüde dahil olabildik kardeşimle ben bu hayata.o yüzden arkamızda bir babamız olamadı hiç.arada bir bizi hatırlayıp gören ve sadece yanağımızı okşamayı bu hayattaki tek babalık görevi bilen bir babam var.

Ağlamak istedikçe onun yanına gidiyorum, topraktaki otları koparıyorum, dikenleri görmek istemiyorum, sanki babama zarar veriyorlar gibi hissediyorum. Başında bekliyorum, sonra ağlıyorum onunla beraber içli içli, annem hiç gitmiyorum sanır ama bilmiyorki sığınacak limanımın babam olduğunu...
Onun boşluğu çook büyük, lakin içimde hep bir yaradır, onun istediği gibi bir evlat olamamak, beni sevdiğini sürekli dile getirirdi canım babam benim...
Nasıl baba derim derdim kayınpederime, Rabbim onada bir çözüm buldu, nişanlımında babası yok (
Gelinliğimde iki babamıda ziyarete gidicem ama bu duygu yoğunluğuna nasıl dayanılır bilemiyorum (

babam....
hem sevdigim hem de hayatta en cok kizfigim insan...

artik uzaklasinca acimaya basladigim babam...

bizi en cok o sever, o dusunur, sadece bizim icin aglar...

ama basarili olamaya, ve bunun bahanesi olarak surekli baskalarini gosterip kendini bir türlu düzeltmeyen babam....

Bu saatten sonra da düzelmeyecegine göre, ben en iyisi sadece seveyim....

Bu gece rüyamda gördüm babamı.
Sonra da uyku tutmadı.
Morgda yatıyordu.
Yüzünde kirli bir sakal, avurtları çökmüş yatıyordu.
44 gün oldu bizi bırakıp gideli.
Alışamadım.
"Yirminci yüzyılda bir yıl sürer ölümün acısı" demiş şair.
Biter mi gerçekten bu acı, unutulur mu babanın yokluğu?

:gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:

babam benim için çok önemli bir insan babamı çok seviyorum.babamı kaybedeli 6 yıl oldu hala büyük bir eksiklik yaşıyorum hayatımda.babam benim arkadaşım dostum sırdaşım olmuştu babamda bende biribirimizden güç alır tüm sorunların üstesinden gelirdik.babamı kaybettikten sonra kendimi o kadar büyük bir boşlukta hissettim ki herşeyden korktum kendime olan güvenim hiç yokmuş gibi geldi başarısız biri olarak kendimi hissettim eskiden herşeyin üstesinden gelen ben şimdi savunmasız çaresiz bir hale düştüm.babamın ölümünü hala kabul etmiş değilim sanki biryerlerden çıkagelecekmiş gibi geliyor offf çok zor.tabi allah başka acılar göstermesin.ama buradan tüm arkadaşlara diyorum ki anne ve babamızın ne olurlarsa olsunlar değerlerini bilelim.kaybettikten sonra herşey bitmiş oluyor.şükür ki babama karşı hiçbir saygısızlığım hiçbir densizliğim kırıcılığım olmamıştır.bunun için gönlüm müsteri.kırgın olanlar barışsın anne babamız en değerli varlıklarımız.sevgilerle.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…