Bana Babanzı anlatn.....

Keşke öyle olaydı demek bile geliyor içimden...kaybetmedim ama o beni kaybetti....

Bende baba sevgisini uzun uzun anlatmak isterdim fakat o sevgiyi bilmiyorum.Biz 4 kız kardeşiz benim babam onlar bütün sevgiyi onlarda buldum ben.Babam eve para , huzursuzluk , şiddet ve korkudan başka bişey getirmedi.Bilmiyorum sevgi nedir biliyormuki ????Ama olsun ben onsuzda (hayatımda hala olsada yokmuş gibi) gayet sevgi doluyum herşey annem ve ablalarım için...

Ben suyumu kazandım da içtim
Ekmeğimi böldüm de yedim
Alkışı duydum ihaneti gördüm
Sesim de oldu sessizliğimde
Seviştiğimde oldu benim

Sen de başını alıp gitme ne olur
Ne olur tut ellerimi
Hayatta hiç birşeyim az olmadı senin kadar
Ve hiçbirşeyi istemedimSeni istediğim kadar

Sende başını alıp gitme ne olur
Ne olur tut ellerimi

O'na söyliyebilmek çok isterdim...Ama bende onun kızıyım işte benziyoruz ve hala söyliyemiyorum...

Son düzenleme:
Baba bana sıkıntı acı nefret başkalarına muhtac eden hayatımı geleceğimi mahveden Günahlarıyla hatalarıyla cahilliğyle kardeşimi beni annemi madur eden biyolojik bi varlığı hatırlaıyo..
hep olgun çocuklarını ailesini düşünen kızıyla kolkola girip gezen karısını değerli kılan ailesi için didinen babalara özenerek iç çektiğim bi kavramdır benim için..

Benim canım babam otoriter sevgisini hiç göstermez ama ben onun beni ne kadar önemsediğini hep bilirim kızar bağırır ama sonra çok pişman olur gözlerinden bunu anlarım onu bir kere yaraladım onu unutamadığınıda biliyorum...ama tek eksilmeyen şey onu her zaman seviyorum...o kızsada zoruma gitmiyor ama annemin bir lafına tahammül edemiyorum..:95: sanırım babam daha önemli benim için...o benim canım..allah başımdan eksik etmesin..umarım torunu olunca derinlerdeki bana olan kızgınlığı gider...

babamı anlatmaya kelimeler, cümleler yeter mi bilmiyorum:44:
Onu kendimden daha çok düşünürüm ben. Bişeyleri yaparken, düşünürken onu hep göz önünde bulundurarak yaparım üzücek, gururunu inciticek, kıracak bişey yapmak istemem hiç bir zaman ki yapmadım da şuana kadar bunun içinde her zaman bana güvenmiştir. El kaldırmayı bırakın aşırı bi kızmışlığı bile olmamıştır şu zamana kadar. Onun hakkını nasıl ödüycem bilemiyorum

benim babamda anneme cok aci seyler yasatti, bana da ayni sekilde, ama ben etkisindende evinden de kurtulmayi cok rahat basardim annem gibi degildim yani, tek sebebi biraz sansliyim olsa gerek, cunku annem benden daha akillidir.

Es ararkende babamin zit ozelliklerine dair birisiyle evlendim. Gonul isterki benim deneyimlerim cok daha farkli olsaydi, ama malesef aileyi onceden secemiyoruz. O yuzden es ve arkadaslarla o sevkati bulabiliriz. Bu yuzden babasiyle kotu deneyimi olmus arkadaslar, hic uzulmeyin. Belki bu deneyimler bizi daha guclu yapti

İnsanın kendi babası için bu kelimeyi kullanması belki biraz kendini beğenmişlik olacak ama, babam en başta saygıdeğer bir adamdı. Çok ciddi görünüşlü bir insandı, ama çok hoş espriler de yapardı. İnsanların hayatına müdahale eden bir kişi değildi. Büyüme çağında bana bile bir şeyi yap ya da yapma demez, olabilecek şeyleri anlatıp, sen bilirsin derdi, kararı bana bırakırdı. Sevgisini pek öyle öperek, sarılarak göstermezdi, ama 23 Nisanlarda TV ye çıkan çocukları izlerken gözlerinden yaşlar geldiğini de çok görmüşümdür. Çok düzenli bir insandı, öyle ki öldüğünde annemle birlikte babamın tüm giyim kuşamını toparlamamız sadece yarım saat sürmüştü, adamın cebinden bir buruşuk kağıt mendil bile çıkmamıştı.

babamm..
babalar hep yardımcı oyuncu gibi..bende babamla yaşım büyüdükçe tanıştım sanki çocukluğumdaki babamla şimdiki babamm arasında fark var babam zor bir insandır ama yaşı ilerledikçe farklı olmaya başladı bu halini daha çok seviyorum en azından aramızda duvar olduğuna inanırdım belki çocukluk düşüncesiydi ben büyüdüm belkide gerçekten babam değişti sevgisini çok gösteremesede öle anlarda öyle bir gösteriyor kii insan varlığına şükür ediyor babamı çok seviyorummm

Baba diyince şuan aklıma gelen ilk insan kayınpederim..Babam yani..

Baba kelimesine o kadar çok uzak kaldım ki 10 yıl kadar..Bazen düşünüyorum bırakıp gitmeseydi ya da annem ile ayrılsalardı da bizden ayrılmasa olmaz mıydı..Elbette ki olmazdı..Çünkü hayatında yeni bir heyecan vardı..Öyle ki eşini ve çocukarını bırakıp gidebilecek kadardı..Baba diyince hep bir burukluk oluyor içimde eksiklik acı gözyaşı ve yalnızlık..En acısı da bu olsa gerek yalnızlık..Hayata karşı mücadele etmek zorunda olan bir kadın ve çocukları geliyor aklıma..Hepsi küçük okuyor..VE bir abla canla başla annesine göğüs germeye çalışan bir abla..10 yıl oldu haziran 17 de tam 11 yıl olacak..Ve ben artık 24 yaşındayım..Bazen eksikliğini fazlasıyla hissediyorum ama böyle olması gerekiyormuş diyorum ve sadece geçmişime ağlıyorum bazen..Annemm canım Annem bu yaşananları asla ama asla hak etmeyen melek yüzlü iyi yürekli annem iyi ki varsın koruyucu meleğim..

bu yazıyı oldukça uzun zaman olmuş ben yazalı..yazdığımı biliyordum fakat ne yazdığımı hatırlamıyordum..uzun zamandan sonra yeniden okudum ve dönüyorum geriye bakıyorum da hiç bişi mi değişmez...evet ne yazıkki değişmemiş....:2:

hayatımda ki en en enn önemli kişiii. herşeyim o benimmmmm. babam derken bile içim titrer, gözlerim dolar onun sevgisi gibi bi başka sevgi yok bu dünyada. bu hayatın bana verdiği en büyük hediye olsa gerek... hep gurur duyduğum ve ömrümün sonun kadarda gurur duyacağım buna eminim.. her gece Allahım benim ömrümden al ona ver onun acısını bana gösterme diye dua ettiğim kişi. sürekli sarmaş dolaş bi baba kız değiliz ama o eve gelmeden rahat uyuyamam o geldiğinde beni görmeden yatmaz.
ömrünü ailesine adamış kalbimin taaaa içine kazıdığım adam işte benim babam...

Babam... Hayatta tanıdığım en dürüst, en namuslu, en cesur, en çalışkan adam... En sevgi dolusuydu da belki ama yetiştirilme tarzından olsa gerek, sevgisini en rahat biz uyurken gösterirdi, uyuyor taklidi yaptığımızı bilmeyerek. Her gece masallar anlatırdı bize, evin içinde battaniye ve sandalyelerle yaptığı çadırın içinde. Tertemiz giyinirdi, on yıllık gömleği bile bozamazdı karizmasını, öyle sağlam bir duruşu vardı. Gözleri çakmak çakmak bakardı. Boş durduğunu hiç göremezdiniz. Tatilde bile kendine yapacak işler bulup çalışırdı. Oyuncaklar yapardı bize elleriyle. Salıncakta sallardı, sırtına bindirirdi, güreşirdi, saklambaç oynardı. Okul ve dersler konusunda çok katı bir adamdı ama babam. Dedem okutmamış onu, çok zor şartlarda çalışmış, didinmiş. Onun gibi olmayalım isterdi. Ben lise 2'deyken dışarıdan liseyi bitirmişti. Üniversite sınavlarına ise benimle birlikte girecekti, olmadı. Hayat onu benden erken aldı.

Bugün babalar günüymüş... Kimin umurunda bilmiyorum ama benim değil...

Lisedeyken Kendim Şehir Dışında Olduğum İçin Onu Annemlerin Yanında Sanardım..
Üniversiteye Giderkende Evde Bıraktığımı Düşündüm..
Geldim Gece İş Hayatına Başladım, O Annemim Yanında Uyuyor Sandım..
Evlendim, Hala Annemlerin Yanında Diye Düşünüyorum..
Herkes İnandı Öldüğüne 24 Yaşıma Geldim, Bir Ben Kendimi İnandıramadım..
Ya da İnanmak İstemedim..

Bu Sensiz 12. Babalar Günü..
Gelemedim Yanına Babam Gelemedim..

Allah'ım Mekanını Cennet Etsin..

Son düzenleyen: Moderatör:
babamm seni çookk özledimmm...6 senedir yoksun bu dünyada...erken bırakıp gittin bizi babam çok erken daha yapacak çok şeyin vardı bu dünyada...
allahım rahmetini üzerinden hiç eksik etmesin...allah senden razı olsun babam...

babam duygularını belli edemeyen biridir. ama yine de anlardım yüzünden; sevindi mi, kızdı mı, duygulandı mı? ne zaman ne tepki vereceği belli olmayan bir adamdır.sabahın köründe spora kaldırırdı. anlatarak pek bişey öğretmedi; yaşayarak ve yaşatarak öğretti. örnek bir insan, örnek bir babaydı. dışarı gezmelerine falan götürenlerden değil. ailecek tatil, gezi- pikniğimiz pek olmadı. çalışkan, cimbom aşığı, Allah sevgisini yaşayan ve bize de aşılayan koca yürekli adam. baba evimden geçen sene ayrıldım. evlendim. şimdi aile olma sorumluluğu benim üzerimde. Allah ondan binlerce kez razı olsun. baba duası çok önemli bir evlat için. ne olursa olsun hakkını ödeyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…