Bana Babanzı anlatn.....

dünyalar tatlısı babam benimmmm
kızmaz, otorite kurucam diye sert davranmaz, bizim için yapmadığı fedakarlık yok canım o benim
Rabbim onu bizim başımızdan, yanımızdan eksik etmesin

Babamı kelımelere sıgdıramam o benım ılk askım, bırtanem,kısacası hayatımın anlamı allah babamı annemı bana hayat veren 2 kısıyı ve kardesımı basımdan eksık etmesın benım ıcın yasamak ve hayat onlar demek yasadıgım herseye onları uzmemek ıcın katlanıyorum canlarım benım

canım babam, onu anlatacak kelimeler bulamıyorum.hep bizim için çalıştı,hala çalışıyor.hiç şikayetçi olmaz.biz rahat edelim diye herşeyi yapar.
bugüne kadar gözümüzde hiç birşey koymadı.
sevgisini her zaman hissettirdi.
onu çok seviyorum

bir gün bana baban verem oldu dediklerinde onu kaybetmenin korkusunu bu kadar yakınımda hissettim,ilk defa.
o hastanede yatarken ben onun yastığına sarılıp yattım kokusunu içime çekip ağladım
yalvardım Rabbime onu alma daha çok erken diye
çok şükür babam şimdi çok sağlıklı
Allah onu başımızdan eksik etmesin,kimsenin babasını eksik etmesin.

Bence babalar her zaman annelerden daha anlayışlı olmuştur. En azından benim babam öyleydi :) beni evlendirmek bile istemedi çünkü benden ayrılmak istemiyodu. Bana öyle sonsuz bir güveni vardır ki beni yazları tek başıma bile tatile hatta yurt dışına gönderidği olmuştur.

hayatımın 13 senesini babamla yaşadım o hiç doyamadım. braz cekingen bir çocuk olduğumdan ben onu sevmeye gitmezdim o beni sevmeye gelirdi.baba demek sığınılacak liman demek.koruyucu demek.korkulara yer yok demek.cünkü bana koruyan kollayan bakan bakmakdan gocunmayan yegane insan.sanki baban varsa kimse sana kötülük yapamaz çünkü biliriz ki arkamızda bizi koruyan bir güç vardır.lakin ben gücün varlığından sadece 13 yararlanabildim. baba sevgisinden mahrum kalınca onun değerini daha iyi anladım.onsuz geçen 18 sene boyunca hep bir yanım boşlukda yerini doldurabilen kimse yok olmazda.eğer mümkün olsa babamın ayaklarını bile öperim. çok özledim babamı babam demeyi..

baba....
ben bu kelimeyi söylemeyeli 12 sene oldu
baba sıcaklığı baba şefkati duymayalı tam 12 sene
bu öyle bir boşluk ki yeri asla dolmaz..
bu öyle bir özlem ki asla giderilmez...
bu öyle bir acı ki.....

babacım...
bildim bileli çalışan çalışkan olan çocukları ve torunları için kendini... adıyan genc yakışıklı sürekli annemle ugrasan kıymetliimmm....

babacım söylerken bile içim titriyor allahıma sonsuz şükürler olsun seni çoooooooook seviyorum kızımın dedesi benim ilk aşkım sana ne desem
iyi ki yakınsın bana gurbet olsan nasıl dayanırdık hasretimize sende bana çok düşkünsün benim seni sevdiğim kadar sende beni seviyorsun biliyorum
mükemmel birisin dürüstlüğün efendiliğin evlatlarına düşkünlüğün anneme düşkünlüğün hayattaki en güzel şey gurur duyuyorum senin kızın olmaktan canım babammmmmm

babaaammm canım babam cooook seviyorum onu cok özledim 3 aydr goremiyorum( anlayıslı yumusacık bi kalbi var hiç kıyamaz bana onun sevgisi kelimelerle anlatılmaz...

Babam eskiden benim ilk aşkımdı. Sabahları işe giderken beni uyandırmadılar diye saaterce ağlamama dayanamayıp azıcık olan öğlen tatilinde eve gelip benimle oyun oynayan, akşamları evde hep beraber izlenen dizilerde çalan arka fon duygusal müziklerinde kendi kendine dans etmeye çalışan salak, minik kızını kucağına alıp ilk slow danslarını yaptıran, işten yorgun argın gelip koltuğuna oturur oturmaz kucağına atlayıp yüzüyle oynayan, ona Atatürk kaşı yaptığını iddaa eden çocuğa hiç şimdi olmaz, işim var demeyen bir babaya aşık olmamak zordur zaten. Ciddi ciddi hatırlıyorum küçükken yatağa girince üzülüp ben şimdi babama aşığım ama bi de annem var onlar evliler nasıl olcak ki? diye düşündüğümü (O doksanların Kara Melekleri filan bayağı entrikalı yapmıştı çocuk zihinlerini, O anaokulundaki tüm çocuklardan hatta televizyondaki adamlardan bile daha yakışıklıydı yemyeşil gözleri vardı ve uzun boyluydu bende annemin kopyasıydım aslında yakışıyorduk ama arada annem vardı işte ) Eve koli koli tekli sütlerden getirirdi ve ben tadlarından nefret ettiğim halde o getirdiği için içerdim. Eve koku gitmesin, çocukları rahatsız olmasın diye gidip balkonda sigara içerdi peşinden bende dışarı çıkar bacak bacak üzerine atışını sigarayı elinde tutuşunu izlerdim. O yıllarda bana öğretilen en büyük adam Atatürk olduğu için her halini Atatürke benzetirdim.

Takla atmayı, yüzmeyi filan asla gittiğim kurslardan başkalarının anlatışlarından öğrenemedim babam karşıma geçip bir kere gösterdikten sonra kavradım. Annem uzun süre emeklemeyi de beceremeyip o gösterdikten sonra yaptığımı anlatır hep.

Aslında baba kız aşkımızın bu kadar kuvvetli olacağını tahmin edememiş olacak ki boyu kadar koskacaman 2 tane çocuğu olduktan, saçları beyazlamaya başladıktan sonra habersizce gelen 3. çocuğu istememiş ilk başta. Annemin kesin ve ısrarcı doğurma kararıyla doğmuşum ama bikere doğduktan sonra da hiç kıyamadı bana babam. Sinirlendiğinde bağırıp çağırdığı bir elin parmağından azdır ne yapsam içine atar en fazla gider küser kendi kendine, sonra gidip sarılınca da dayanamaz barışır hemen. Hergün aynı saatte arar mutlaka beni telefona çıkmayınca, ya da uzun uzun konuşacak vaktim olmayınca gizli gizli küser yine hiç birşey söylemez. Sonra geri arayınca '' Eskiden kızlar babalarını beklerdi, şimdi babalar kızlarını bekliyor telefon başında'' diye inceden tribini atar benim babam.

Benim küçük bir kız olduğum günlerin üzerinden bayağı bir zaman geçti ama bizim sevgimiz artık annemi kıskanmıyor oluşum dışında pek değişmedi. Belki artık emekli olduğu için başkalarının gözünde o kadar önemli bir adam değil, ama hala yemyeşil gözleriyle televizyondaki adamlardan daha yakışıklı benim için.

Yazarken farkettim ne kadar seviyormuşum babamı Allah tüm aileme uzun ömürler versin erkenden birbirimizden ayırmasın bizleri, tüm anne babalara torunlarını görücek, onlarla oynayacak sıhhati versin. Kimsenin mutluluğuna nazar değdirmesin, kötülüklerden tehlikelerden korusun çocuklarına bağışlasın tüm anne babaları. Ailelerini erken yaşta kaybetmiş olanlara da bol bol sabır versin. Hayatta başka dert vermesin inşallah.

Son düzenleme:
Canım babam...
Senı çok ama çok seviyorum babacığım..Dün gece mide kanaması geçirdin ve apartopar ambulansla seni hastaneye götürdük.Çok şükür şimdi çok iyisin ama seni kaybetme korkusunu dün ilk kez yaşadım.Allahım kimseye yasatmasın.

Evdeyim,az önce kardeşim hastanedeki yatağında resmini çekmiş Ben iyiyim yavrum diye bana mesaj yazdırmışsın ona,resmini ve mesajını görünce böğüre böğüre ağladım.

Ah babacığım seni üzdüysem ne olur beni affet,sen bizim dev çınarımızsın,hep iyi ol,seni çok seviyorum.

baba beni bazen üzsende beni azarlasanda.bana sevgini belli etmesende seni çok çok seviyorum.herzaman dimdik durdun.senin ağladığını hiç görmedim umarım mutluluktan ağlarsın sadece.iyi ki varsın. her zaman yanımızda ol baba....

geçmiş olsun.allah şifa versin

benim babam yok ben 7 yaşındayken vefat etti babası olan arkadaşlar ben babalığı hiç tatmadım babası olanlar kıymetini bilsin

Sene 2003 ,7 Mart saat 17:00 o saate kadar konduramazsın gideceğini sizi bırakacağını ,bi sigara içip geliyim dersin geldiğinde herşey bitmiştir.Sonra pişmanlıklar başlar.Sorgulamalar başlar savaşırsın şu anhala savaştığın gibi pişmanlıklarınla.Çok severdi hiç kıyamazdı baskı yaptığını düşünür sıktığını düşünür kızardık ama öyle çok severdi ki arkamızdan kızıp bağırıp yüzümüğze sevgi dolu konuşurdu hiç kıyamazdı.Bence benim onu sevmediğimi düşündü ama çok sevdim hala da çok seviyorum.Dünyanın en iyi babasıydın Bebeğim seni tanıyamayacağı için çok üzgünüm.Seni çok seviyorum.

Babasını övüp anlatanları kıskandım doğrusu kızlar.Allah başınızdan eksik etmesin.Benim babacım 9 ay önce vefat etti.Şu anda bunu ağlayarak yazıyorum,çok acı Allah kimseye yaşatmasın.Canım anacım Rabbim seni başımızdan eksik etmesin.

ben hep çok sanslı biri olduğumu düşünmüşümdür baba konusunda... benm babam gibisi yoktur diye düşünürüm hep... babam benide ablamıda çok sewer ne istesek elinden geleninin fazlasıyla yapmaya çalışır we hep derki benm kızlarım bitane herşeyi hakeder... ben 22 yaşındayım we hala babamın kucağında otururum...

benm babam bitane çok çok çok sewiyorum canım babaçımı...

Benim için baba, sevgilimin babasıdır. Kendi babam bağırmalar ve küfürlerdir benim için. Gözlerinin içine bakamamaktır. "Git bu evden baba, defol git, Allahaşkına git !!" dediğimde yüzsüzce hala bizimle oturandır. İşten gelirken "Ekmek lazım mı ?" demeyen, yemekten sonra meyve soymayan, pazar sabahları bulmaca çözmeyen, kucağına atladığında güven veren bir baba göbeği olmayan, bıyıksız, baba kolonyası değil parfüm kokan, adi bir oluşumdur benim için. Kendi babam surettir, aslı sevgilimin babasıdır.

yazıların çoğunu okudum ama hepsini okumaya yüreğim el vermedi o kadar duygulu yazmışsınız ki evet baba ne demek ben bunu hiç tatmadım bu özel bağa sahip olanlar sımsıkı sarılsın yazılarınızı gıbta ile ağlayarak okudum benim babam yaşıyor ama ben onu hiç tanımıyorum annemle birlikte bizide boşamış şimdi karşılaşsak bi yerde ne o beni ne ben onu tanımam şimdi sizin babalarınız gibi babam olmadı ve benim hayatımda sizin kadar acı bir kaybım olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…