Bana Babanzı anlatn.....

Benim babam babasını 4 yaşında kaybetmiş.Hayal meyal hatırlar babasını.Köy yerinde kimse sahip çıkmamış.Hakkı olan miraslarını bile babamlara vermemişler.Ama babam ve kardeşleri azmetmiş okumuşlar üniversiteyi bitirmişler.Annem 16 babam 25 yaşındayken evlenmişler.Şimdilerde bile hala bazı yerlerde olan ilk gece çarşafa bakma adeti o zaman da varmış.Ama babam kapısının önünde bekleyen herkesi azarlayıp kovmuş.Annemle 30 yıldan fazladır evliler ve ben babamın ağzından bizzat duydum ben annenize hala aşığım der ve anneme çok düşkündür.
Bazen sinirlidir babam ama onun bu siniri geçmişte yaşadığı sıkıntılardan olduğunu bildiğimizden babam sinirlenince cevap vermeyiz.Zaten sonra kızdığı için bizden çok üzülür.

Biz 6 kardeşiz babam öğretmen annem ilkokul mezunu.Ama bu zamana kadar bizi kimseye muhtaç etmedi ve evimize haram lokma sokmadı.Ne istediysek elinden geldiği kadar yaptı.Hiç unutmam ben 6 yaşına kadar her gece süt içerdim.Sütü annem ısıtana kadar babam beni göğsüne yatırır annesi getir kızımın sütü nerde kaldı derdi.

Hepimizi okutuyor.Abim mimar oldu evli.Ablamın biri mezun oldu kpssye uğraşıyor.Bi küçük ablam bu yıl diyetisyenlikten mezun oldu.Ben üniversitedeyim.2 tane de benden küçük kız kardeşim var.Onlarda okuyorlar.Hiç bir zaman evlat ayırmadı.Bunca yıl okumamız için para döktü hala da emeklerini esirgemiyor.Biz 50 yaşına da gelsek babamızın evinde kalsak bize neden burdasınız demez.Ben nefes aldığım sürece siz hiç bir şeyden korkmayın der.Benim en büyük servetim sizlersiniz der.

Babam çok da saygılıdır.Yanımızda pijamayla oturmaz.Sofraya falan da öyle oturmaz.Kesinlikle evde eğer bizden biri varsa sofraya tek oturmaz.Zaten bizim evde sofraya beraber oturulur ayrı gayrı olmaz babam kızar öyle şeylere.Yeni giysi aldığımda giyip babama gösteririm baba nasıl olmuş sence diye.

Babam yıllardır hafızlığa uğraşıyor az kaldı tamamlamasına.Öğretmen olduğu için okula gidip geliyor.Normalde insanlar işten öğlen yemek için eve gelir yemek yer.Babam yemeği sormazdı bile.yemeği annem getirene kadar hemen Kuranı-Kerimi açar okurdu.Hani 5 dk okusam ne okumasam ne demezdi.Vaktini hiç boşa geçirmedi.Babam hobilerine de çok düşkündür.Hat sanatıyla uğraştı uzun yıllar öğrenmek için.Zaten eli yatkındır babam bizi sadece öğretmen maaşıyla okutamazdı zaten.Tabela yazdı parayla.Camilere yazılar yazdı arapça.Babam der ben güzel sanatlar lisesine gitmeyi istedim ama köy yerinde kimse ilgilenmedi dedi.Yani o yaşında köy yerinde ilgi alanını bile belirlemiş kimsenin yardımı olmadan :)

Allah anneme babama sağlık versin hayırlı ömür versin inşallah bizden razı olurlar.Ben kendi adıma anne babamın hakkını ödeyemem.İnşallah Allah onları Cennetine kabul eder.Hep böyle dua ediyorum anneme babama.Onlar benim canım.Üzmemeye ve onlara layık olmaya çalışıyorum.

Ne guzeeeeeeeeeeeelllll

Babam ; Dünya da uğruna herşeyimi feda edebileceğim ilk insan diyebilirim.
İlk aşkım , ilk dostum , ilk sevdiğim , ilk saydığım ,ilk düşündüğüm , ilk kırdığım , ilk mutluluğum , ilk zaferim o benim herşeyim.
keşke 1/2 cümle ile anlatarak bitirebileceğim bir şey olsa Rabbim ona upuzun yıllar yaşamayı nasip etsin dilediği ne var ise görsün yaşasın inşallah.

merhaba,

Ben aranıza yeni katıldım konuyu görünce dayanamadım.Ben şuan babamdan çok uzaktayım ama o benim her nefesimde var. Hayatda hekesten canımdan çok sevdiğim babam ben onunla nefes alıyorum. Bamam benim hayatımın anlamı hayatda kimseyi onun kadar sevmedim sevememde Rabbim onu korusun.Rabbim tüm babalarımızı korusun.

hangisi daha kötü acaba inanın bilmiyorum;
hiç olmaması mı yoksa varken yok olmasımı?
işte benim babam varken yok olanlardan aslında,7 senedir konuşmuyoruz.

sadece 4 harften ibaret bir kelime.
her şeye rağmen ; Allah rahmet eylesin...

BİRTANEM der benim için babam.basit bir kelime değildir bu içinden kopa kopa birrr tanemmmm der.beni hatalarımla günahlarımla seven tek insan. bebeğim öldüğünde keşke ben ölseydim diyen insan. çocukluğumdan bu yana hiçbirşeyimi eksik etmeyen, hep yanımda olan BABAMMMM. aşk acısı çekip omuzunda ağlayabildiğim tek insan. beni tek teselli eden. zor günlerimde hep varlığını hissettiğim, yanından ayrılırken el salladığım zaman bile özlediğimi hissettiren tek insan. melek gibidir benim babam.bu dünyada onun kadar karakter sahibi ve düzgün bir insan tanımadım. iyide olsa kötüde olsa her dediği çıkan, ben demiştim kızım demek istemiyorum diye beni uyaran.bunlara rağmen yinede hata yapan kızını affeden bağrına basan, hep yanında olan BİRTANEM o benim. Allah uzun ömür versin babacım.inşallah torun sevgisini yaşatabilirim sana canım babam.
27 yaşıma gelmeme rağmen hala kucağından inmem, dizine yatar saçlarımı okşar babam.sesini duymadan tek günüm geçmez.
babam içinde öyleyim ben. gurur duyduğu, benim kızım işte bu diyebildiğiyim. seni canımdan bile çok seviyorum babacım. babalık görevini senden daha iyi yapabilen başka kimse yok benim gözümde. annemle 1 kere bile kavga ettiğini bilmem.1 kötü sözünü duymadım şimdiye dek.hep çocukları evi, yuvası, karısı için çalışıp didinen,bizim mutluluğumuzla mutlu olursun.
bazen rüyamda görürüm kötü bir şekilde babamı (söylemeye dilim varmıyor hiç).intihar ediyorum ve diyorum ki, kalbimi babama verin o yaşasın...
gözyaşlarıma hakim olamıyorum yazarken.arkamdan vurmayan ihanet etmeyen karşılıksız seven babacım, kızın seni herşeyden çok kendinden bileçok seviyor. bu kadar mükemmel bir çocukluk yaşattığın için ve hala BİRTANEN olduğumu hissettirdiğin için sana çok teşekkür ederim.

hangisi daha kötü acaba inanın bilmiyorum;
hiç olmaması mı yoksa varken yok olmasımı?
işte benim babam varken yok olanlardan aslında,7 senedir konuşmuyoruz.

yerinde olsammm keşke olabilsemm, ben de babama o kadar kızgın o kaar nefretle bakarken kaybettimm.. onu en son ölümünden 1,5sene önce görmüştüm hiç aklıma gelmiyordu hatta hep kızıyordum.. sonra cenazesini gördümmm allahhıııımm dayanılmaz bir acı hergün ben de ölüyorum çook acı çok acı aynı evde olsaydık küs kırgın olmasaydık bu kadar kahrolmazdım. çok acı çekiyorum hiç durma koş babana git, ben ianandım ki kız çocuğu için baba o kadar önemli kii,, onun varlığı adı gölegesi inan yetiyormuş..sağlığında gitmedim ama ölümünde kabrinde nöbet tuttum resmen affet diye taşına yalvardım ama hiç sesi çıkmadı (((((((((((((((((( cvp vermedi çok kötüü çok acı o an ölmek isteiğim an onu bu kadar sevdiğimi bırak sevdiğimi bile düşünmezdim.bu kafamla olsaydım yemin ederim ona dünyanın diğer ucunda da olsa hiç uyumadan yemeden içmeden koşarak hiç durmadan ölesiye yorulmadan koşardımmmmmmmmmmmmmmmm... 1sene 2 ay oldu hala ilk günkü gibi acı çekiyorum. inan ki küs olduğunda daha çok acı veriyor.. kkeşke yerinde olabilsemmmm

benim babam ben 3 yaşındayken ölmüş. abilerim vardı babamın yokluğunu hissettirmemeye çok çalıştılar. ama içiinde bi yerde onun acısı hep var. ben baba diyebilmek çok isterdim. ilk okulda arkadaşlarım babalarından bahsederdi içim acırdı benim babamda olsa derdim. lisede bi arkadaşım benim yanımda babasıyla telefonda konuştu sevgi sözleri görseniz çok güzel konuşşuyodu. o an öyle kötü bi acı yaşadımki anlatamam. babasızlık çok zor allah kimseyi anasız babasız bırakmasın

Hem annem hem babamdı. Bütün yaşadıklarımıza rağmen birbirimizden güç alırdık. Şimdiler de babam yanımdayken varla yok arası. Hayatını başkasına adamış. Unutmuş beni, kardeşimi.. Artık sadece karşımda ki beni üzen, ağlatan bi adam.

Baba kelimesini hak etmeyen adam!
Ahirette ilk hakkimi alacagim adam!
Bizi bir kadin için terk eden adam!
Varlikta bizi yokluga sürükleyen adam!

ben nasıl desem 6 senedir biraz kırgınız benim içim beni affetmediği içni buruk o niye affetmiyor bilmiyorum
ben bi hata yaptım ve 6senedir zorda olmasın konuşmaz hasta olurum annem arar bayram olur annem arar
kimse bilmez konuşmadığımızı eşim tarafından evlenirken bile elini annemin zoruyla vermiştir ay çok zor
en çok zoruma gidende eşimle gittiğim zaman beni adam yerine koymaması neyse ağlamak istemmiyorum
ama yaşayıpda beni SEVMEYEN İSTEMEYEN Bİ BABAM VARRRRRRR

anneme, kardeşime, bana, kendi ailesine, eşime, eşimin ailesine, apartman sakinlerine, çalışanlarına kısacası herkese yaşattıkları nedeniyle herkesin nefret ettiği alkolik, bencil, ağzından küfür düşmeyen, sevgisiz, para düşkünü, kadın avcısı..... bir adam. bir insanda olmaması gereken tüm olumsuz özelliklere sahip bir tip..baba demek istemiyorum artık. inanın babası ölenlere üzülüyorum onların yerine benim babam ölseydi diye. belki çok vicdansızca konuşuyorum ama bu noktaya kolay kolay gelmedim inanın. zerre kadar umrumda değil..yaşadığım öfke de tipik bir ergen öfkesi değil. yaşım 28. onu en çok seven, değer veren, her bir pisliğini temizleyen ben bile bu hale geldiysem gerisini siz düşünün. babalık maalesef sadece bir sıfat bana göre.

Baba...babam...
Hayatımdaki en değerli varlığım soluğuyla hayat bulduğum dert ortağım en büyük sırdaşım sırtımı güvenle yasladığım bi yeri ağrıdığında deli olduğum işten eve gelene kadar dualarla beklediğim ilk hayran olduğum ve hala hayran olduğum adam...canım babam anlatılmaz yaşanırsın iyi ki varsın hayatımda...
Baba diyince akan sular durur bende...
Rabbim onu başımdan eksik etmesin...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…