Bana Babanzı anlatn.....

babam,hayatımın başlangıç noktası,ömrümün ikinci baharı
her baba deyişimde binlerce pişmanlık okları saplanıyor kalbime,onu üzdüğüm için
babam polis memuru, işi sebebiyle genelde hep stresli,sinirli,sevgisini içinde yaşayan biri,bekarken bunlar mutsuz ediyordu beni, çok çatışmalarımız oluyordu.bunların çoğu tabi benim hatalarım yüzünden şimdiyse baba deyince, yaşlar süzülüyor gözlerimden,içimde bir yer çok acıyor.oysa o sinirli adam beni okadar çok seviyormuşki,bunu şimdilerde daha iyi anlıyorum. BABACIĞIM seni çok seviyorum,gözümden akan tek bir damla yaşa ben canımı veririm..

Babamı nasıl tarif edebilirim ki; bir deneyelim bakalım...

Benim babam huzursuz olduğunda herkesin huzursuz, mutlu olduğunda herkesin mutlu olmasını isteyen bir adamdı. 40 yaşına kadar paranoya derecesinde insanı dünyaya geldiğine geleceğine pişman edecek kadar kıskançlıkları olan. Sonracıma ne zaman evladı ile ilgilenen seven bir baba görsem hayatımda kıskançlık bilmem ama nedense bir tek zaafım bu sanırım kıskançlık duygusunu yaşamama sebeb olan adamdı. Hiç beklemediğim zamanlarda en büyük anlayışı en büyük desteği ve merhameti ile her seferinde beni şok etmeyi de ihmal etmeyen.

Her ne kadar zaman zaman senden nefret ettiğimi düşünsemde artık biliyorum ki sen sevgini gösteremeyen bir insansın, kötü gün dostusun inan yaşlanmana seviniyorum ki her geçen gün zamanında yaptıklarının yanlış olduğunu sende anlıyorsun ama keşke biraz daha erken büyüseydin...

Beni sevginden mahrum bırakmış olsan da umarım bir an evvel aklın başına gelirde kardeşim için çok geç kalmazsın... Tek dileğim bu.

Çoookk yanlış yapmışta olsan yine de seni seviyorum.

Babam nasıl biri bende bilmiyorum.Hep babasıyla arkadaş gibi olanlara özenmişimdir ben.Ben babamın doğru dürüst güldüğünü görmedim.Şimdi tatil için izin aldık kardeşlerim ve biz hepimiz evliyiz ama hepimizin tatil planlarına karıştı herkesi huzursuz etti.Sıkıntıdan hastalandım inanırmısınız şu an hala hasta gibiyim.Artık tatile çıkacak moral kalmadı.Babam her tatilde,her bayramlarda ve düğünlerde aşırı derecede surat asıp herkesin burnundan getirir.Onun yanında korkudan kimse sesli şekilde sohbet edemez yoksa tersler.Annem hala çekiyor işte.Ben hamileyken hayati tehlikem vardı annemi yanıma 10 yolladı sonra anneme sitem edip ben burda ölürsem haberiniz olmaz gibilerden.. annemi nihayetinde yanına çağırdı.halbuki abim orda idi ona gidebilirdi.ben kalkamıyordum doktor kesin yanında kal bakıma ihtiyacı var dedi ama babam hep kendini düşünür.Ben o halde yalnız kendime bakmaya çalıştım eşime izin vermediler.Evde bayılsam kimsenin haberi bile olmazdı.Onu hiç memnun edemeyiz.Babamlar Konya da oturuyor yanımıza geldiğinde gezidirir en güzel yere götürürüz ama hep suratı asıktır memnun edemeyiz

genede seviyorum babam tabi ama aramıza duvarlar ördü küçüklükten beri şimdi nasıl yaklaşalım olmuyor o bunu beklesede.aslında çok detaylı ama yok kelime buna.Allahtan Allahım yüzüme güldü eşim çok iyi benim.Ama anneme yazık.
para konusunda her şeyi tattırdı babam bize bir istediğimizi iki etmedi.Ama evde nazi kampında gibiydik.mafoldumbenArkadaşlarımı bile çağıramazdım.

Ama insan babasına kin tutamıyor işte.Sadece içinde bir acı o kadar ve keşkeler.
genede seni seviyorum Baba.

keşke bende yukarıdaki arkadaşlar gibi iyi hoş şeyler yazabilseydim.Benim babam var ama ne etliye ne sütlüye dokunandan.Hiç bir şeyi dert etmez hayatta.Çocuk büyütmekten bir haberbana ve kardeşlerime bir kere içten sarıldığını bilmem.Sevgisini hiç göstermez.Evlendim anne oldum ama hala daha babası ile arası iyi olanlara imrenirim.BÖYLE OLANLARDA VAR.YOKMU DESEK ACABA!!!!!!!sositososito

O kadar özledimki onu mafoldumben
4,5 ay oldu babamı kaybedeli.Bi yarın eksik gibi.Kızım eşime baba diyince kalbim acıynu bir kere daha görebilmek için neleri vermezdim.Kayınpederime bile baba demek artık zoruma gidiyo.Keşke ona benzeyen biriyle karşılaşsam yedi kat el olsun sımsıkı sarılırım çok özledim ben onu mafoldumben sanırım bu acının geçeceği azalacağı yok günden güne büyüyo içimdeki özlem. mafoldumben Gece uyumadan önce dua ediyorum nolur rüyama gelsin diye rüyadan medet umar oldum. senağlama senağlama Seni çok seviyorum babacım nur içinde yat mekanın cennet olsun... :Saruboceq:

ben babanın ne olduğunu 30undan sonra yaşamaya başladım.. yani babamla 30 yaşında baba-kız olduk..

12 yaşına kadar her yıl gider bir ay yanında kalırdım, ayrıydı annem-babam.. 12 yaşından 18ine kadar hiç görüşmedik.. sonra da 18 yaşından 30 yaşına kadar.. şimdi görüşüyoruz da telefonlaşıyoruz da.. eşini de çok severim.. üvey kardeşimle de daha iyi olacak inşallah herşey..

çocukluğumdan beri neredeyse hiç babalık görememiştim.. anneciğim bir başına hayatta beni pırıl pırıl büyüttü.. babasız büyüdüğüm için hep hayata gardını alan bir insan olduğumu farkettim çok sonraları.. ve tüm sıkıntıların üzerinden kadın başımıza bazen de bir başıma geldiğimden çok zorluklar yaşadım..

herşeye rağmen geçen sene görüşmeye başladık.. iyi ki de başladık.. geçmişe sünger çektim artık.. çünkü naparsanız yapın geçmişi değiştiremezsiniz.. ama gelecek güzel olabilir.. şimdi artık bir babam olduğu için çok daha mutlu, huzurlu ve güvende hissediyorum kendimi.. çünkü şimdiki babam o eski kendi hayatını kurup sırtını dönüp giden insan değil.. nasip kısmet onu bu yaştan sonra tanımakmış.. insanlar değişirmiş.. ve hayat çok kısa işte akıp gidiyor.. gerektiğinde affetmek lazım bunu öğrendim.. alnımızın yazısını yaşıyoruz ama bir yere kadar.. çocuk gibi mutlu oluyorum artık eskiden yaşayamadığım ufak mutluluklar yaşadığımda.. 15 yaşına geri dönebilsem de babam yanımda olsa diyorum...

allah seven, koruyan babaları başımızdan eksik etmesin..

anlatacak ne kaldı ki adetaa:a015: diyerek gittin dürüstlüğün, gururun ve güçlü kişiliğin adeta simgesi canım babam... acılarını saklamayı, gururlu ve onurlu, başın daima dim dik yaşamayı son anına kadar başardın... evladın olarak seninle hep gurur duydum ve duyacağım... Toprağın bol olsun canım babam evlatların seni unutmayacak:çok üzgünüm::a015:

Son düzenleme:
bende babamı 11 yaşımda kaybettim, o beni çok severdi ve sevgisini gösterird, keşke daha olsaydı diye sık sık geçiririm içimden ama mukaderat işte çok genç öldü daha 45inde öldü , neyse bütün ölmüş babalarımıza Allah rahmet eylesin diyelim .....

Valla babalari hakkinda iyi seyler söyleyenlere ne mutlu ben babam hakkinda asla iyi bir sey söyleyemem baba bile degil o benim icin bir gün bu evden gidince ASLA geri dönüp yüzüne bakmiyacam ne halde olursa olsun o da bize az cektirmedi hala da cektiriyor!

babam
biz 3 kardeşin;
5/6 yaşlarında cam kırılma sesleriyle uyanmamıza
7/9 yaşlarından beri kör bıçak kullanmamıza ve keskin aletleri saklamamıza
13/15 yaşlarında annemin çığlığıyla (kaynar suyu yüzüne dökmek isterken) uyanmamıza, otobüste bir ton milletin içinde annemi döverken hala hatırlamamıza
15/18 yaşlarında elindeki baltayla rehinesi olduğumuz kapıya polisiydi, jandarmasıydı, ambulansıydı o sesleri hala hatırlamamıza
20/23 yaşlarındada gene anneme hakaretler, ağıza alınmayacak küfürlerle uyanmamıza
ve sonralarındada m..... gene delirmiş pişkin pişkin başımıza gelen o kötü şeyleri gülüp konuşanlara tanık olmamıza sebep..
Tabii aralarda biz 3 kardeşide nasipler aklınıza gelebilecek en ağır sözler, küfürler o anlarda kaçmasak ya sakat kalırdık ya da mefta olurduk belki de... Ve kapının eşiğinin diğer kısmını her zaman bizden kat kat fazla düşünen biz maaş alamıyorken onun sevgili arkadaşları bazen gününü gün ederlermiş nede olsa enayi parasıymış... Bu ve benzeri şeylere defalarca kaçıncı ağızlardan duymamıza sebep.
(30 yıldır psikolojik rahatsız şiddetli kişilik bozukluğu hastası). Ve de en acısı annemide hırçın yapmaya sebep anneminde bizi anlayışsız,kaliteli büyütememesine sebep. Malesef unutmayı bile başaramadığım bi ton acının sebebi.

Ve kendimi bildim bileli hizmetçiliğini yaptığım babacığım diye seslendiğim herşeye rağmen gene bize güzel günlerde yaşatan çok ama çok sevdiğim annemden sonra en değerlim...
(Kızlar yaşarken kıymetini bilin. Herkesin anne babasını Allah bağışlasına.s..)

Ben ilk mesaj dışındakileri okumadım okuyamadım çünkü... 17 yaşına kadar babamı tanıma birlikte yaşayabilme fırsatım oldu ama 17 yaşında aniden kaybettim... babam harika bir insandı... elinden gelmeyen hiçbirşey yoktu. bizim üzerimizde emeği çoktur.. herşeyi anneme bırakmamıştır.. annem rahatsızsa yemekleri yapar bizleri doyururdu sağlıklı yyemekler yaparak.. hatta yaz tatillerinde kamplara giderdik pazar günleride anneme sen her zaman yapıyorsun sen tatildesin derdi ve yemekleri babam yapardı.. babamla o kadar çok anım o kadar güzel günlerim varki.. anlatmak çok zor göz yaşlarım durmuyor çünkü... hayatta olması için herşeyimi verirdim... annem başımızda şimdi annemde babamın yokluğunu aratmayor bize.. tek sorun babamın yokluğu... babası olanlar kıymetini çok iyi bilsin.. keşke daha çok tanıyabilme fırsatım olsaydı.. benden 4 yaş büyük ablamı bile kıskandım benden büyük olup annem ve babamla daha çok vakit geçirdiği için.. bir gün evlenip çocuk ahibi olmak istediğimde ikiz olmalarını isterim bakımı zorda olsa ilerde benim gibi düşünmesinler diye... babam beni dişçiye götüren, pazar günleri erken kalkıp bize kahvaltıya değişik şeyler hazırlayan, arkadaşlarımızın doğum günlerinde arabayla arkadaşlarıma götüren daha sonra alıp diğer arkadaşları evlerine bırakan, beni devamlı şevkatle sevip sarılan başımı okşayan, hasta olunca başımda bekleyen hatta yanımda yatıp arada ateşimi ölçen. daha binlerce şey sayabilirim ama yapamayacağım.. belki başka mesajımda devam edebilirim... babalarınızın kıymetini bilin...

ilk basta haykırmak istiyorum "babacım seni çok seviyorum ve deli gibi özledim" Allah seni başımızdan eksik etmesin babacım dünyanın en iyi babalarından biridir bir kere kırmamıstır bizi el kaldırmak haşaaa kalkan eli kırar herşeyi önümüze serdi çok süper cocukluk yasattı bize hiç yok demedi yarattı hep.ben babama babişim derimm evliyim ve ayrı sehirlerdeyiz ailem istanbulda ben samsundayım ve hergün arar beni babişşşş nbr güzel kıızım der canım o benim yaa bütün kuzenlerim babama deli olur hatta halamın cocukları dayım bizim babamız olsa der düşüncesini bile kıskanırım cok yakısıklı ama cok capkındır buda ii bişe değil ama babalıgına lafım yok sırtında tasır bu yasında ( 52 ) evlendim hala kucagına oturur severim onu o benim ilk askımdır sırnaşık şey

bnm babam blmyrm bitanedr ya ..!
bn bi qere az daha onu kaybediydm ama toparladm hmn durumu
sevgli konularına pek hatta hç sıcak bakmylr ama bnm bi tane wrdı ve bnde yakalndm telde..!
büşra kndmden çk sana güvenrdm kızım demşdi bana o gece sdece bnmle 1 ay knsmadı snra nlduysa barstık işde ALLAH kmseme yasatmasn baba eksıklını onu çk sevyrm öle çok göstrmz sevgisini belli edemz ama bu yasıma kadr bna daha elini bile kaldırma((o yakalndıım gece dahi..)) blmyrm babam çk farklıdr bnde çokkk herkes der ya annm den snra babamı çk severm die bnde öle deil..
babamdan snra annmı çk severm...
ve açıkçası hanı karsıma şöle düzgn birisi çıkmazsada ewlenmeyı düşnmyrm babam annm bn gül gbi yasarz babamn da en buyuk isteı bu tabı önce bi meslk sahıbı olmam

kendinden başkasını düşünmeyen,bi sıkıntım olduğunda sığınacak bi limanım olmadığını bilmemek ne acı..sadece kendi için yaşar,hiç babalık görmedim ...çok şeyler varda neyse...bijolojik sadece benim babam.

Benim BABAM dünyanın en ASLAN babasıdır...kendi giymez yemez içmez...ablam ve bana yedirir giydirr ...

Baba kelimesinin hakkını verir yani...kızsada sevse de babamdır işte...hakkını ödeyemem...

Baba bomboş bir kavram benim için de, Bu adam benim babam hiç diyemeyeceğim, hala hayatta, şunu merak ediyorum ölse acaba ağlayabilecek miyim,

babam...ona hiç babacığım demedim boynuna sarılmadım...şimdi olsa gene yapmam içimden gelmez cünkü..küçükken anneni mi daha cok seviosn babanı mı derlerdi o zmnda annem derdim şimdi sorsalar yine annem derim.hiç derdimizi bilmez paylasmaz.maddi destek de görmedim istemem de zaten.(hatta biz destekleriz onu)manevi anlamda da pek birsey görmedim..daha az önce sacma sapan birsey yüzünden tartısma cıkardı.hep o haklıdır herseyi o bilir.babam var mı evt var.sadece var ama.bazen eve gec gelir nerde olduğunu düşünmem yada neden gelmediğini.evde varlığı da yokluğu da bir zaten.Allah kimsenin babasını basından eksik etmesin .her ne kadar bi sıcaklık,bi sevgi görmesem de simdi basına birsey gelse yine de özenle bakarım.Basımın üstünde yeri var...

BABAM SEN BENıM HERŞEYıMSıN ANNEMLE SEN RABBıM SıZLERı BENDEN AYIRMASIN
hayattaki herşeyi vermeye çalıştılar banabeni mutlu etmek için ellerinden geleni yaptılar saadece bana değil ablama ağbine okuttular ne güçlükler yaşadılar ama yinede hep beraberdik sizleri çok özledim yanımda olsanızda doya doya koklasam sizleri tarif bile edemiyorum onlara olan sevgimi çünkü benim sevgim çok başka hayattaki tek varlıklarım kızım ve annem babam ablam ve ağbim (eşim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…