Bana Babanzı anlatn.....

Büyüdükçe sana olan sevgim ve özlemimde büyüyor

Bu yaşıma geldim halen bir eksiklik var baba

Halen bir baba dokunuşuna ihtiyaç duyuyorum

Ne eşim nede olacak çocuklarımın dolduramadığı bir eksiklik…

Ne bileyim işte Senin sahillerine sığınmak bambaşka bir duygu

Gözümü dünyaya açtığımda ilk gördüğüm, tanıdığım, sevdiğim

Ve âşık olduğum erkek sendin.

Ve halen sana aşığım baba

Olsaydın ne sürprizler yapardım babam

Ama yoksun… Yokluğun çok yordu beni…

Kalbimin saçlarına aklar düştü babam

Odadaki resmine bakıyorum

Yine duygularım üşüyor

Yine ağlamam geldi

Ağlıyorum…

Canım Babam;
Sen hayatımda olsan şimdi, sıkışan kalbimin umutlarla açılması mümkün olur muydu?
Olurdu elbet…
Annemin de aşkla sana bağlılığını görüp te mutlu ve umutlu olmaz mıydım?..

Bugün yanımda olup her işime karışıyor olsaydın da, hiçbir işim yolunda gitmeseydi..
Her şeyden alıkoysaydın beni, ama sensizliğe koymasaydın babam!…
Bu zor geldi küçük kalbime..

Her bastığım bir sonraki yaşta, koca bir yılı daha sensiz geçirmenin verdiği ıstırapla, bu hasret daha da körükleniyor yüreğime…
Her ağlayışlara uğradığımda, yoldaşımın “sen” olduğunu bilip te tebessüme selâm verdim gözlerim kapalı..

Seni binbir özlemle içimden hayatıma sızarcasına seviyorum babamm…

babam çok fedakar bi insan
hani bazı babalar vardırya yemez içmez dişinden tırnağından arttırdığı 3 kuruşu kötü günler için kenara köşeye saklarlar
benim babamda senelerce çalışıp didinip para biriktirdi ve bizim her zor günümüzde yanımızda oldu
başımız her sıkıştığında çaldığımız ilk kapı hep babam oldu
saolsun ne emeğini nede desteğini esirgemedi çocuklarından
ben babamı çok seviyorum
babam elleri değil ayakları öpülecek bi adam
allah başımızdan eksik etmesin babacım uzun sağlıklı ömürler versin inşallah

15 yaşına kadar tanıyabildim babam seni...
sanki o15 seneyle bi 30 sene idare edersin der gibi gittin hayatımızdan....
aldı rabbim seni....
hiç bi zaman yanına oturupta yanaklarını ısıramadım..
hep makas almak isterdim halbuki...
ama öle bi baba kız ilişkisi yoktuki bizim aramızda...
çok resmi diilmiydik sencede....
içten içemi severdik babacım yoksa birbirimizi...
bana bişi olsa için yanarmıydı senin....
bi keresinde elin kesilmişti senin ...
benim yüreğim kanamıştı....
ozaman içten bi sevgiydi bizimkisi..
çok şakalaşmazdık ama hep huysuz bi yanımız vardı dimi babacım...
offfffff...
seni okadar çook özledimki..
o kadar çok özledimki gül kokulu mevsimim benim......

canım babam seni çoook özledim ne olurdu ne olurdu yaşasaydın
seni çok üzdüm kırdımkendime çok kızıyorum bu yüzden
seni çok özledim zamanı geri getirsek sana doya doya sarılırdım seni öperdim elini hiç bırakmazrdım sözünden çıkmazdım dizinin dibinden ayrılmazdım seni çok üzdüm babam bana hakkını helal edermisincanım sen bizim için kendini harap ettin giymez giydirirdin yemez yedirirdin
hayattayken sana hiç diyemedim babam ama seni kaybedince aklıma her geldiğinde söylüyorum seni seviyorum babam hemde çok ve çok özlüyorum birgün buluşurmuyuz babam bekliyormusun beni annemi kardeşlerimi
rabbim senin mekanını cenet etsin babam

Babam...
Canımın içi babam...Sen benim sahip olduğum en kıymetlimsin...
Senelerce dişini tırnağına takıp geceli gündüzlü beni ve abilerimi okutmak için çalıştın...
Ve başarılıda oldun babam...
Kıt kanaat oldu ama oldu başardık babam...Bugünümüzü sana ve anneme borçluyuz...
İnşallah senin yüzünü yere eğdirmeyiz babacım...
Hep dua ederdim babamın huylarında bir kocam olsun diye...O da oldu babacım, oldu...
Sen benim en kıymetlimsin...
Bazı karamsar gecelerde ya sana birşey olursa diye düşünüyorum...Hemen aklımdan atıyorum bu düşünceyi...Düşünmesi bile ürkütüyor beni...
Bazıları diyor hayat devam ediyor ne yapacaksın...Öyle değil işte...
Bizim ilişkimizi kimse bilmiyor ki...Nasıl devam eder hayat...Kolum kanadım herşeyimsin...
Sen olmadan olmaz ki...Yapamam ben..
Her gece dua ediyorum Rabbime annemin ve babamın yokluğuna bana gösterme, başımızdan eksik etme diye...
Canımsın, herşeyimsin ben sensiz hiçim babacım hiçim...
Rabbim seni ve annemi bize bağışlasın senağlama

babam benim ilk aşkımdı çok calıştığı için çok fazla görüşemezdik işi dolayısıyla sürekli geceleri mesaiye kalırdı fakat eve geldiği zaman zamanımızı dolu dolu geçirirdik sohbetler eder oyunlar oynardık bize fıkralar anlatır bilmeceler sorardık babamın eve gelmesini canla başla beklerdik çok iyi sevecen bir ebeveynlere sahiptik çok mutlu ve şanslı hissediyorum kendimi aile konusunda iyiki onların çocuğu olarak gönderildim dünyaya:)

Kimse kusura bakmasin benim Babacigim en guzel baba gulusune sahiptir. Ogrenci iken arkadaslarim sigara icerken, gizli sakli planlar yapip disari cikarken hep "Babam duymasin" derlerdi ve ben cok sasirip, gelip anlatirdim kendisine. Neden bu kadar babalarindan korkuyorlar anlamiyorum derdim:). Hic baba-kiz olmadik biz, kendi deyimi ile iki yakin arkadas olduk, hala da oyleyizdir. Aramizda bitmeyen ve kopmayan bir bag vardir, nereye gitsem, ne yasasam benim guzel Babacigim buna sahittir, anlatirim paylasirim. Beni hayata hazirlayan, en kaygili gunlerimde sirtimi zivazlayip, bana guc veren kendisi idi. Bugunku karakterimin cizgisinin mimaridir kendisi, ictenlikle soyleyebilirim. Simdi ondan kilometrelerce uzakta kulagimda cinlayan sozleri var : "Bir varmis bir yokmus yavrum, insanlar bugun var yarin yok." Fiziki olarak benim can Babiskom burada yok ne yazik ki, zira tam alti yil once melek olup ucup gitti. Hakikaten bir varmis bir yokmus... "Sizleri nasil evlendirecegim ben yavrum, nasil dayanirim sizden ayrilmaya? derdi". Dogrusunu soylemek gerekirse son nefesini verdigi o an (ki o anda bile beraberdik canim Babamla) bu bagin bitmedigini anladim. Ayrilik izafi bir kavram. Gormemek hissetmemek anlamina gelmiyor benim icin, ben hala gizlice dertlesiyorum, agliyorum, anlatiyorum, beni bir yerlerde dinliyor, bana yine nasihatlar veriyor biliyorum...

şiir gibisin.çok etkilendim.ayakta alkışlıyorum seni ve babanı.mekanı cennet olsun.ben hiç bu yoğunluğu yaşayamadım.hep resmiyiz babamla.senin gibi yaşayanları kıskanıyorum açıkçası.benim bir yanım hep eksik yaşıyor olmasına rağmen.ama onu çok sewiyorum,oda beni sewiyor biliyorum.ama böylesine şiirsel bir duyguyu yaşatamadık birbirimize hiç bir zaman.

Cok tesekkur ederim hem yorumun hem de duan icin. Ben rahmetli babacigimin bir sans oldugunu dusunuyorum benim hayatimda. Dolu dolu yasanmis, her dakikasi kiymetli ve yuzumu gulduren, gurula anlatacagim hikayelerle dolu bir hayat akip gecti avuclarimdan. Ama en azindan her derdimde, tasamda, hastaligimda, sinav kaygilarimda, ilk genclik isyankarliklarimda yanibasimdan bir an ayrilmayan (ki cocukken babaaa diye agladigim icin annem hep kiskanir ve uzulurmus, hala da soyler) canim babiskocugumun son nefesine kadar eslik edebildim. Bana dolu dolu 22 yil birakti.a.s.

Inaniyorum ki senin de dusundugun gibi, baban da seni varsa kardeslerini yurekten seviyordur ama diline varmiyordur duygulari bogazinda tikaniyordur. En azindan bunu bilmek guc vermeli. Savasin ne olur, onlarin yuzunu guldurmek icin, guzel anlarinizi paylasmak icin zorlayin. O sert bakislarin icinde bir yerlerde yumusak kalpli, tonton bir babisko muhakkak vardir, zorla gun isigina cikarmak icin didinin ve pes etmeyin.Allah babalarinizi, bizlerin (ve elbette sizin de) annelerini-buyuklerini eksik etmesin. Sevgiler...

babam bu gece rüyamda gördüm seni, o kahverengi kazağınla koşarcasına telaşla geliyordun, sarıldık kucaklaştık koklaştık konuştuk, ne konuştuk hatırlamıyorumm ama tek bişeyi hatırlıyorum sana sordum zormu gelmek oralardan? çokkk çok zor dedin bana, keşke zamanı geri alabilsem sana bütün evlatlık görevlerimi yaptım diyebilsem, keşke içim rahat olsa, hatırlayınca hasta çaresiz halini vicdanım rahat etse.. ilkokulda saçlarımı eliyle tarayan babacığım, saçlarıma eliyle kurdeleli tokalar takan, sabahları akşamları sütümü kahvaltımı elleriyle hazırlayan babacığım, yağmur kar çamur demeden okuldan gelmemi bekleyip beni karşılayan babacığım, 30 yaşında kazık kadar kızını önüne oturtup saçlarını seven babacığım,canım babacağım toprağın bol olsun Allah'ımın rahmeti üstüne olsun babacığım, babacığımm....
mafoldumben mafoldumben mafoldumben

Babam sorumsuzdu ve hala da öyle...annemin yok olmasına sebep oldu ve onu coktan unuttu bir fatiha bile okumaz mezarına bile uğramaz..yeni eşiyle gününü gün eder......bana da etmedigi hakaret kalmadı yıllarca beni kullandı sömürdü bir cüzdan olarak gördü.....
cok dua ettim cok ağladım ödülüm eşim geldi hayatıma........artık umrumda değil ..Allah hayırlı evlat versin derler ya bence hayırlı da baba versin..........

babam yutkunamadığım bi yumru, annemin gözlerinde gördüğüm hüzün ,mutsuzluk,kardeşimin ve benim ürkek, korkak, yalnız insanlar olmamızın en büyük nedeni kısaca koskocaman bi hayal kırıklığı...

canım babam çocuklarını okutabilmek için yıllarca çalıştı ninniler söylerdi şarkılar söylerdi bize sevdiğimiiz şeyleri yememmizden mutluluk duyardı dışarda simit yese çocuklarım da yesin diyee getirirdi babam onun gururuyduk hepimiz okuduk bakışından korkarım hala bilirim ki o bakışla bize birşey anlatıyor onlr hep yaşayacak gibi geliyor ama öyle birşey oluyorki gerçekle yüzleşiyorsunuz gece çalan telefonlardan nefret ediyorum çünkü çaldığında babamın yoğun bakımda olduğu haberi geldi sabah olmadı o gün ağladım korkuyordum onu nasıl bulacağımı bilmiyordum kalbinin damarları tıkanmış kalp krizi geçirmişti dağ gibi adam yatakta yatıyordu sararmıştı onu görünce rahatladım sonra ameliyat günü geldi hayatımın en zor anıydı hep yanında kaldım ilgilendim şimdi çok şükür iyi ama ona anneme birşey olmasın diye dua ediyorum dün onlar aklıma geldi ağladım sizi çok seviyorum

bilen varsa banada anlatsin :gitme:
ozunde iyi oldugunu biliyorum aslinda , keske boyle seyler yasatmasaydi bizede aslinda o bi melek diyebilseydim
benim gozumun onune sadece bi canavar geliyo Offfffff baba offfffffffffffff eksik yanim offffff cocuklugumun gencligimin hirsizi calisip calisip cabaladin gece gunduz her istedigimizi bi gostermemizle aldin tum bunlar bizi bilye gibi dagitmak icin mi her yana???? :gitme::gitme::gitme::gitme:

anlatmakla bitmezsin sen ama aciyor artik icim.. ruyalarimdada gercegimdede her yanimdasin(IZ)....

Son düzenleme:
Ben babamı cok sevıyorum.evlendıkten sonra daha bır ddustum.hanı derler ya kız cocukları babalarına daha duskundur dıye gercekten oyle.bende babama cok duskunum.babam benım sırdasım.onunla rahatca sıkldıgım zaman konusabılıyorum.hala da oyle. Evlenmeden once babamdan cok cekınırıdm.fakat esımın sayesınde acıldım.babamla arkadas gıbı oldum onu cok ama cok sevıyorum.herkesın babasıyla ıyı bır arkadas olmasını cok ısterım.

Son 1 Yada 2 Senedir Daha Güçlü İlişkimiz Babamla..
Her Ne Kadar Bazı Dönemler Gelgitleri Olsada.. Annemle Uzunca Bir Süre Ayrı Yaşasalarda Sonuçta Babam.. Kanını Taşıdığım Varolma Sebeplerimden Birisi.. :1rolleyes:
Her Ne Kadar Huysuz Olursa Olsun Asla Birşeyi Gizlemedik Ondan..
Kaç Yaşında Dışarı Çıkarsam Çıkayım Gece Yada Gündüz Hep Gerçekleri Bildi..
Erkek Arkadaşımla Dahi Arkadaş Olmayı Başarabildi..
Bana Ve Kardeşime Akşamları Gelirken Kinder Sürpriz Yumurtalardan Alan Ve Oyuncaklarıyla Kendi Oynayan Babam :roflol:
Aramızda Sadece 21 Yaş Var Diye Benimle Sokaklarda Gezmeyen Kadınları Uzaklaştırdığımı Düşünen Adam.. :jeyyar:
Ne Olursa Olsun Ben Ondan Varoldum.. İyi Yada Kötü O Benim Herşeyim..
Belkide Biçok Acıyı Bana Yaşatmasaydı Karşıma Çıkan Her Erkeğe İnanıp Kanardım Kimbilir :uhm:
Farkında Olmadanda Olsa Bana Çok Şey Kattın Babacım..
Ve Şimdi Derin Bir Baba Hasreti Sızısı Var İçinde Bilirim :çok üzgünüm:
Seni Çok Seviyoruz.. Allah Başımızdan Eksik Etmesin! :Saruboceq:

son zamanda baba sevgisi bana Allah rızasından başka bişey ifade etmiyor. dilerim kimse bu duruma düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…